Bağımsız Doğu Türkistanlılar Birliği “İşgalci Çin hükümeti elbet bir gün akıttığı kanda boğulacaktır”

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Birliği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, “İşgalci Çin hükümeti elbet bir gün akıttığı kanda boğulacaktır” dedi.

Uygurtürk ve yeni yönetim kurulu üyeleri,  Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Cemiyet başkanı Veli Altınkaya‘yBağımsız Doğu Türkistan (1) [640x480] Bağımsız Doğu Türkistan (2) [640x480] Bağımsız Doğu Türkistan (3) [640x480]a çalışmaları hakkında bilgi veren Uygurtürk, Doğu Türkistan‘da yaşanan vahşet ve zulmün devam ettiğini söyledi. 

Doğu Türkistan‘da yaşayan yaklaşık 45 milyon Müslüman Türkün, 1949 yılından bugüne dek baskı ve zulüm gördüğünü ifade eden Uygurtürk, “Son dönemlerde şiddetin dozunu artıran Çin hükümeti, kendi öz vatanında Doğu Türkistanlıları katlediyor. Gece yapılan ev baskınlarında binlerce masum insanı katleden Çinli asker ve polislerin yaptıkları dünya ülkeleri tarafından görmezden geliniyor” dedi. 

Uygurtürk, mücadelelerinin Doğu Türkistan bağımsızlığına kavuşuncaya kadar süreceğini belirterek, şöyle devam etti:

“İşgalci Çin hükümeti elbet bir gün akıttığı kanda boğulacaktır. Doğu Türkistan semalarında ay yıldızlı gökbayrağımızın özgürce dalgalandığını ve Türk dünyasındaki yerimizi aldığımızı inşallah göreceğiz. Derneğimizi kuran ve başkanlığını yapan rahmetli büyüğümüz Abdülmecit Avşar’ın hayatı boyunca sürdürdüğü özgürlük mücadelesini biz de elimizden geldiğince devam ettireceğiz.”

Uygurtürk, Veli Altınkaya‘ya Doğu Türkistan bayrağı hediye etti. Birlik üyeleri de gazetecilere Doğu Türkistan‘a özgü “samsu” adı verilen poğaça ikramında bulundu.

Bir yanıt yazın