Yıkılacak okulda veliler çocukları için valiliğe geldi

Yenişehir Mahallesi’nde bulunan Cengiz Topel İlkokulu’nun yıkılacağı iddiası okulda öğrenim gören çocukları olan velileri telaşlandırdı.

Kocasinan ilçesi Yenişehir Beşparmak Mahallesi’nde faaliyet gösteren ve 130 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Cengiz Topel İlkokulu’nun iki hafta içerisinde yıkılacağı iddia edildi. Bu duyumu alan öğrenciler durumu ailelerine anlattı. Veliler, önce okul ile sonra muhtarlık ve Milli Eğitim yetkilileri ile görüştü. Bir sonuç alamayan öğrenci velileri, Kayseri Valiliği’ne giderek konuyu vali yardımcısına anlattı. Valilik önünde açıklama yapan veliler mağdur olduklarını ileri sürdü. Grup adına konuşan ve okulda 1. Sınıfta okuyan bir kızı olduğunu  belirten Merve Yıldız, “Biz ebeveyn olarak değil, çocuklarımız adına buradayız. Okulumuz eski bir yapı, okulun duvarlarında çatlaklar var, okulun tuvaleti dışarıda, güvenliği yok, çocuklar adına tehdit oluşturuyor. Sıralar, kapılar, pencereler eski. Sürekli sorunlar çıkıyor. Bu okul ‘2-3 sene önce yıkılacak’ denildi, ‘tamam’ dedik. Okulun bahçesine yeni bir bina diktiler. ‘Biz bu okula taşınacağız’ dediler, ‘tamam’ dedik. İlköğretim okulu olarak inşa edilen okul, daha sonra imam hatip ortaokuluna çevrildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Planlama bölümünde bir kişi, okula gelip bakmış, bu okulun çocuklar için, eğitim için risk oluşturduğunu söylemiş. Madem öyle, eğitim-öğretim başlayalı iki hafta oldu, çocuklarımız neden bu okula verildi?” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, yıkım kararının önceki yıllarda alındığını, çocukların  ve velilerin kesinlikle mağdur olmayacaklarını açıkladı. (Haber: Samed Aydın Sun: Kayseri Star Haber Gazetesi)