BAŞKAN YILDIRIM’DAN GÖRSEL BRİFİNG

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, AK Parti ilçe yönetim kurulu üyelerine ve partililere görsel brifing düzenleyerek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Hafta sonu gerçekleşen brifing öncesi Başkan Yıldırım, misafirlerine kahvaltı sofrasında hitap etti. Burada konuşan Başkan Yıldırım, 8 yıllık görev süreci içinde elde edilen başarılarda istişarenin önemine dikkat çekerek, “Bunun sonucunda çalışmalarımız ilçe sınırlarını değil ülke sınırlarını aştı” dedi. Belediye olarak yapılan çalışmaları anlatan Başkan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Hâlihazırdaki asfalt plentini Başakpınar mahallemizdeki Malatya yoluna 3 ay içinde taşıyacağız. Restorasyonda Kuruköprü’nün su kemerinden tutun da sokaklara, konaklara kadar çalışmalar olan devam ediyor. Yol ve kaldırım çalışmaları yine devam ediyor. Ayrıca bölgede ilk kez farklı asfalt uygulamasını Talas Belediyesi yapacak. Sıcak asfalt ile soğuk asfalt arasında bir asfalt yapımına geçiyoruz. Makinesini aldık, deneme üretimine geçtik. Çok seri şekilde sahaya girilerek, gelecek yılın sonuna kadar yukarı mahalleler de dahil toprak yol kalmayacak. Yeter ki huzurumuz ve birliğimiz olsun, başaramayacağımız hiçbir işimiz yok”

İl Genel Meclisi Başkanı Saadettin Aydın ise, yönetim kurulu üyelerinin Talas’ta görev yapmalarından dolayı şanslı olduklarını ifade ederek, “Çünkü iyi hizmet verilen bir ilçede görev yapıyorsunuz. Bizi çok ciddi sıkıntılar olmadığı sürece aramıyorsunuz” diye konuştu. Aydın, şunları söyledi:

“Talas’ın 11 köyünün altyapısı tamamlandı. Bu süreçte üst yapısını tamamlamak üzereyiz. Her köy 7 bin ile 10 bin metrekare arasında değişen kilitli parkeye kavuştu. Bütün köylerin ana yolları asfaltlandı ve su sıkıntısı yok. Bu yıl ki 40 bin TL’lik bütçeye 20 bin TL ek bütçe koyduk. Bu bütçeyle ağır geçen kışta yolları bozulan köylerimizin tamirleri yapılacak. Geçen yıl 1 milyon metrekare kilit parke döşendi. Bu yıl ek bütçeyle birlikte 600 bin metrekare kilitli parke yapılacak. Bunun 300 bin metrekaresinin ihalesi yapıldı.”

Konuşmaların ardından Başkan Yıldırım, misafirlerini önce Ali Dağı altındaki yapımı tamamlanmak üzere olan yamaçparaşütü iniş pistini, sonra Mevlana Mahallesinde yine tamamlanmak üzere olan Selçuklu Kültür Evi’nin inşaatını gezdirerek bilgiler verdi. Ali Saip Paşa Sokak Sağlıklaştırma Projesini de yerinde gösteren Başkan Yıldırım, bu caddeye açılan Gölbaşı meydanında yapılan düzenleme çalışmaları hakkında konuştu. Meydanda seyir terası yapmaya çalıştıklarını belirten Başkan Yıldırım, oturma alanları, şelale ve kafeteryaların da yer alacağını sözlerine ekledi. Gezinin sonunda Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi’ni de gezen misafirler, konağın bahçesinde çalınan ney ve ikram edilen çayla stres atıp dinlenme imkanı buldu. Çalışmaları yerinde inceleyen yönetim kurulu üyeleri, Talas’ın nerden nereye geldiğini canlı olarak gördüklerini belirtti.

Bir yanıt yazın