‘Hainlerin Saldırılarına Hoşgörüyle Bakan Çevreleri Lanetliyorum’

Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, şehit İsmail Sakın’ın cenaze törenindeki konuşmasında, hainlerin saldırılarını hoşgörü ile gören ve onlara hoşgörü ile bakan çevreleri lanetlediğini açıkladı.

Kayseri’nin Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne 25 Mayıs tarihinde iki terörist canlı bombanın saldırısı sonucu ağır yaralanan 25 yaşındaki teknisyen yardımcısı İsmail Sakın, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Şehit İsmail Sakın için Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törene Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, çok sayıda polis memuru ve şehidin annesi Hamide Aslanselçuk da katıldı.

Cenaze töreninde konuşan Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, terörü hoşgörüyle karşılayanlara sert tepki gösterdi. Aydın “25 Mayıs tarihinde Pınarbaşı ilçemizde meydana gelen hain saldırı sonucu yaralanan İsmail Sakın kardeşimizi şehadet mertebesine ulaşmasının, cennete uğurlanmasının törenini yapıyoruz. Terörle ülkemiz uzun yıllardır mücadele ediyor. Bu hainlerin saldırılarını hoşgörü ile gören, onlara hoşgörü ile bakan çevreleri lanetliyorum. Şehit kardeşim İsmail Sakın’ın silahı yoktu. Savunmasızdı. Gencecikti. Tek suçu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesinde bulunmak idi. Üzerinde hiçbir silahı yoktu, bunlara karşı koyacak. Kardeşimiz bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için şehit oldu. İnşallah kendisi bize cennete şefaat edecektir. Yakınları özellikleri 2 yaşındaki evladı Abidin Görkem, Türk milletinin evladı olmuştur. Eşi yakınları bizlere emanettir. Biz bu emanete en iyi şekilde sonsuza kadar muhafaza edeceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından şehit İsmail Sakın için dua edildi. Daha sonra cenazesi ambulansa taşınan İsmail Sakın’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Yozgat’a uğurlandı. Bu sırada annesi fenalık geçirdi ve bayan polis memurları su ile serinleterek rahatlatmaya çalıştı. Acılı anne ve şehit yakınları bir başka araçla oğlunun cenazesine katılmak üzere Yozgat’a gönderildi.

Bir yanıt yazın