Soma kahramanı kadın canına kıydı

Soma’daki maden kazasından sonra devlet büyüklerini protesto eden kadın olarak gündeme gelen 24 yaşındaki G.A., evlerinde av tüfeğiyle intihar etti. Muğla bacası maketleri yaparak geçimini sağlayan G.A., ailesi ile oturduğu Menteşe İlçesi, Ortayaköy Mahallesi’ndeki evlerinde, babasına ait av tüfeğini çenesinin altına dayayıp, tetiği çekti. Silah sesi üzerine eve koşan ailesi, içeride kızlarının kanlar içindeki cesediyle karşılaştı. Ailesinin haber vermesi üzerine gelen 112 ekipleri, Gülşah Atasever’in öldüğünü belirledi.

Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve o dönemdeki Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı protesto etmesiyle tanınan G.A.’in intiharından 1 saat önce, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasındaki şu yazıyı paylaştığı dikkat çekti:
“Bir deniz düşün ki dalgalı, aynı sana olan sevdam gibi. Bağırıyorsun deli gibi, ‘Sevdandan vazgeç’ diye. Bu benim denizin dalgasında boğulmam gibi. Boğulurken tutsan ellerimden, çıkarsan denizden. Ama yok, ellerimden tutan yok. Akşam olmuş çoktan mehtap denize vururken. Gecenin karanlığında mehtap vuruyor cesedime. Vurmuşum sahile, oysa ki son sigaramı senin için içecekken. Vurmuşum sahile ölmüş bedenimle.”