Bir korucu şehit, biri emniyet amiri üç kişi yaralı

Bayrama az bir süre kala terör örgütü eylemlerine devam ediyor. Şırnak’ta  iki korucudan biri şehit edilirken, Tunceli Hozat’ta  ilçe emniyet amiri ile koruması ağır yaralandı.

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde PKK’lı teröristler, Çalışkan Beldesi Vatan Mahallesi Muhtarı, aynı zamanda köy korucusu Osman İnal ile Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı 32 yaşındaki Lezgin Yağız’a, aileleri ile çıktıkları bayram alışverişinde silahlı saldırı düzenlendi. Susturuculu silahla düzenlenen saldırıda korucu muhtarlardan Osman İnal, şehit oldu, Lezgin Yağız ağır yaralandı.

Tunceli Hozat’ta PKK’lılar İlçe Emniyet Amiri’nin arabasını taradı. Saldırıda İlçe Emniyet Amiri ve koruması, ağır yaralandı.Akşam saatlerinde ilçeye 5 kilometre uzaklıkta sivil araçla hareket halinde olan ilçe emniyet amiri ve koruması, bir grup PKK’lı tarafından tarandı. Açılan ateş sonucu emniyet amiri ve yanındaki koruması ağır yaralandı.Yaralılar, vatandaşlar tarafından Hozat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, askeri helikopterle Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Olayın ardından güvenlik güçleri bölgede operasyon başlattı.