ORAN Haziran Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Sivas Yatırım Destek Ofisi Toplantı Salonu’nda Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya; Sivas Valisi Âlim Barut, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Osman YILDIRIM ve Ajans Genel Sekreteri V. Fatih GAVGACI katıldı.
Vali YAZICI toplantıda yaptığı basın açıklamasında; “Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı teklif çağrısı kapsamında başvuru süreci 10 Nisan 2015 tarihi itibariyle sona eren mali destek programlarına yapılan proje başvurularının değerlendirme süreci tamamlanmış ve toplam 17 Milyon TL kaynağın aktarılacağı başarılı projeler belirlenmiştir.
Bağımsız değerlendiriciler tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler neticesinde; “Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Rekabet Programı” ile “Kültür ve Turizm” mali destek programları kapsamında toplam 58 proje başvurusu Ajans tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır. Belirlenen projelerle bölgemizde toplam 36 Milyon TL tutarında bir yatırımın hayata geçirilmesi hedeflenmektedir.
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından “Sosyal Altyapı”, “Turizm”, “Ar-Ge, Yenilikçilik ve Kümelenme” ile “Enerji ve Çevre” alanlarında sektörel çalışma grubu toplantıları Haziran ayı başında bölge illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir. Ajans moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantılara Kalkınma Kurulu üyelerinin yanı sıra TR72 Bölgesi illerindeki ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katılım sağlamışlardır.

Gerçekleştirdiği çalışmalarda, bölgede faaliyet gösteren paydaşların planlama süreçlerine katılımına önem veren Ajansımız bölgemizin gelişimi adına örnek alınabilecek yatırımları Ajans Kalkınma Kurulu üyeleriyle birlikte yerinde ziyaret etmektedir. Bu kapsamda, geçtiğimiz günlerde “Çevre ve Enerji” alanında iyi uygulama örnekleri, ilgili Kalkınma Kurulu üyelerinin katılımıyla ziyaret edilerek yerinde incelemeler gerçekleştirilmiştir. Benzer uygulamalar bölge için önem taşıyan diğer alanlarda da düzenlenmeye devam edilecektir.” dedi.