PARKLAR ATV’Lİ POLİSLERDE

Kayseri Emniyet  Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, mahallelerde ve halkın yoğun olarak bulunduğu park ve bahçe gibi geniş alanlarda önleyici güvenlik hizmetlerini sağlamak amacıyla bünyesine 8 adet Atv aracı kattı. Atv araçlarını kullanacak olan polis zekipleri park ve bahçelerde asayişi sağlamış olacak.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü bünyesinde park ve bahçelerde asayişin daha rahat sağlanması amacıyla polis ekiplerine 8 adet Atv aracı tahsis edildi. Ekipler kullandıkları Atv ile parklarda kontrolü sağlıyor. Tahsis edilen Atv araçları Mimarsinan Parkı ile civarında, Kocasinan Bulvarı üzerinde bulunan İnönü Parkları ve civarında, Yenişehir ve Turgut Reis mahallelerinde bulunan parklar civarında, Kadir Has Kongre Merkezi, Kültür Merkezi, fuaralanı ve civarında, Alpaslan mahallesi Alpaslan parkı ve civarında, Gültepe mahallesi Gültepe parkı ve civarında, Kıranardı Cumhuriyet, Fatih, Becen, mahallelerinde bulunan parklarda, Yenidoğan ve Bahçelievler mahallelerinde bulunan parklar ve civarlarında görevlendirildi.

Konu ile ilgili bilgi veren İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tuncay Yalçınoğlu, “Atv araçlar yaklaşık 2 aydır hizmette. Bu araçları teşkilatımızın projesi olarak kabul ediyoruz. Bizde bunun uygulamasına devam ediyoruz. Kayseri‘de büyük ve geniş parklar yapılmış durumda. Vatandaşlarımız buralardan faydalanıyorlar. Burada normal araçların devriye ve önleyici hizmet vermeleri zor. Yaya hizmeti verdiğimiz zaman da Kayseri‘deki kurulmuş olan parklar gerçekten büyük. Burada ulaşımın kolay sağlanması için daha önceden motosikletli ‘Yunus’ ismini verdiğimiz önleyici hizmet ekiplerimiz vardı. Bunun yanında Atv araçlarda öngörüldü. Şuanda 8 tane Atv araç alınmış durumda. Bunlarla parklarda vatandaşlarımıza güvenirlik konusunda hem hizmet veriyoruz hem de ters bir olay olduğunda nokta hizmeti verip ekip çağırma ya da kendileri müdahale edebiliyorlar” diye konuştu.