Huzurevi, Kızılay, yabancı öğrenciler, oto sanatkarlar ve Müsiad’da bayramlaşma

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “BAYRAMDA 704 BİN VATANDAŞIMIZA ÜCRETSİZ ULAŞIM SAĞLADIK”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ramazan Bayramı’nı kapsayan 3 gün boyunca kent içi toplu taşıma araçlarıyla 704 bin 674 vatandaşa ücretsiz ulaşım imkânı sağlandığını belirterek, “Bayramı mezarlık, altyapı, ulaşım hizmetlerimizle huzur içerisinde geride bıraktık” dedi.

Kayserililer bayram boyunca, belediye otobüsleri ve tramvayların yanı sıra özel halk otobüslerinden de ücretsiz faydalanabildi. Bu kapsamda, tam kart, indirimli öğrenci ve indirimli öğretmen biniş kart sahipleri toplu taşıma araçlarını ulaşım kartlarıyla birlikte ücretsiz kullandı.

Başkan Büyükkılıç, bayramda vatandaşların ücretsiz olarak toplu taşıma araçlarından yararlandığını belirterek, “Her zaman olduğu gibi Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı süresince ekiplerimiz sahadaydı, fedakârlıkla vatandaşlarımızın esenliği, huzuru, konforu için çalışmalarını sürdürdü. Bayramı mezarlık, altyapı, ulaşım hizmetlerimizle huzur içerisinde geride bıraktık. Ulaşım denilince bir bakıma müjde mantığı içerisinde bayram sürecince ulaşımı ücretsiz yaptık. 704 bin canımızı, vatandaşımızı arzu ettikleri yere ücretsiz ulaştırmak suretiyle bu hizmetimizi vermiş olduk. Emeği geçen tüm kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir’in Ramazan Bayramı boyunca toplu taşımada ücretsiz uygulaması, Kayserililer tarafından büyük ilgi gördü. Vatandaşlar Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederken, ayrıca uygulamadan dolayı da tebrik ettiler.

Ücretsiz ulaşım hizmeti kapsamında özel halk otobüsleri dâhil ulaşım bedelini Kayseri Büyükşehir Belediyesi karşıladı.

“BİR AĞAÇ DALIYLA, BUDAĞIYLA”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, her bayram olduğu gibi bu bayramda da ilk mesai gününde belediye çalışanları ile bayramlaştı.

İlk olarak Mevlana Mahallesi’nde bulunan teknik birimler şantiyesinde saha personelleriyle bayramlaşan Başkan Yalçın burada kısa bir konuşma yaptı.

Belediye personeline teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Yalçın, özellikle salgın döneminde çok iyi iş çıkardıklarına dikkat çekerek “Pandemi döneminde bütün işler belediyenin sırtından geçti. Çok teşekkür ederim ellerinize sağlık, Allah razı olsun. Talas özelinde elimizden gelenin en iyisini yaptık. Çok başarılı işlere imza attık” dedi.

Zincirin halkaları gibi bir bütün olduklarının altını çizen Başkan Yalçın, “Bir ağaç dalıyla budağıyla’ derler. Sizler, bizler aynı ağacın dalıyız, budağıyız. Her zaman dikkatli oldunuz, işinizi iyi yaptınız, güzel sonuçlar çıkarttınız. Biz bir ordu gibi her zaman birbirimize kenetleneceğiz. Biz sizden memnunuz, Allah da sizden razı olsun.” diye konuştu.

Daha sonra hizmet binasına geçen Başkan Yalçın, burada da odaları tek tek gezerek belediyede görev yapan personelin bayramını tebrik etti. Başkan Yalçın ayrıca, belediye içerisinde karşılaştığı vatandaşlarla da sohbet ederek bayramını kutladı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN HUZUREVİ’NE BAYRAM ZİYARETİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, eşi Necmiye Büyükkılıç ile birlikte huzurevindeki yaşlı çınarların Ramazan Bayramı’nı kutlayarak huzurevi sakinlerine gül hediye edip, gönüllerini aldı.

Ramazan Bayramı’nın birinci günü vatandaşlar ve protokol ile bayramlaşan Büyükkılıç, ilk gün huzurevindeki yaşlı çınarları da ihmal etmedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, eşi Necmiye Büyükkılıç ile birlikte Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nde ulu çınarlara gül ve sürpriz hediyeler dağıtarak, onların bayramlarını tebrik etti.

“BİR EMANETE NASIL İHTİMAM GÖSTERİLEREK KORUNURSA, ONLAR DA ÜZERİNİZE ÖYLE TİTRİYORLAR”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu ve huzurevi yönetici ile personelinin de hazır bulunduğu bayramlaşma programında Başkan Büyükkılıç, eşi Necmiye Büyükkılıç ile huzurevi sakini yaşlılar ile tek tek ilgilenerek onlarla sohbet etti, onların bayramını kutladı. Büyükkılıç, huzurevinde yaptığı konuşmada, huzurevi personeli tarafından, bir emanete nasıl ihtimam, duyarlılık gösterilerek korunursa, personelin de huzurevi sakini yaşlıların üzerine öyle titrediklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Ramazan Bayramı’nızı tebrik ediyor, ellerinizden öpüyor, dualarınızı bekliyoruz. Sizler, bizlerin ve bu şehrimiz ulu çınarları olarak dua kaynaklarımızsınız. Sizleri emanet ettiğimiz burada hizmet veren kardeşlerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki bir emanete nasıl ihtimam, duyarlılık gösterilerek korunursa, onlar da size öyle, üzerinize titriyorlar. Çok şükür, gerek daire başkanımız, gerek müdürümüz, gerekse burada mesai yapan kardeşlerimizin hiçbirisinden olumsuz bir yakınma duymadık. Olursa da memnuniyetle paylaşır, varsa yanlışlık düzeltiriz.”

“PANDEMİDE ÇOK ŞÜKÜR CİDDİ BİR SIKINTI OLMADI”

Büyükkılıç, pandemi döneminde gösterilen duyarlılıktan dolayı huzurevinde ciddi bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek, “Çok şükür şu anda sizleri iyi gördük. İki yıllık pandemi sürecini geride bıraktık. Pandemi sürecinde belki sizlerin yakınlarınız tarafından ziyaretlerine müsaade etmedik. Ama sonrasında hepimiz dedik ki iyi ki müsaade etmiyorlar, çok şükür ciddi bir sıkıntı olmadı. Burada herkes sağlıklı bir şekilde bu süreci atlattı. Başka yerlerdeki kurum ve kuruluşlarda hep duyduk ki Allah korusun Kovid 19’a bulaşmayandan geçilmedi. O açıdan bir doktor hassasiyetiyle biz bu çalışmaları yaparken, mesai arkadaşlarımız, kardeşlerimiz de bu duyarlılığa aynen uydular. O açıdan biz sizlere minnet duyuyor teşekkür ediyoruz. Bizleri burada dua kaynağı olarak bulunup şereflendirdiğiniz, bu hizmet fırsatını bize verdiğiniz için. Allah hepinizden razı olsun diyor, sizlerin şahsında tüm Kayserili hemşehrilerimizin, İslam âleminin bayramını tebrik ediyor, sağlıklı huzurlu daha nice bayramlara erişmenizi temenni ediyor, Ramazan Bayramı’nın insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını da temenni ediyorum. Saygılar sunuyorum” diye konuştu.

BAŞKAN VE ULU ÇINARLARDAN ŞARKI VE ŞİİR SÜRPRİZİ

Bayramlaşma programında huzurevi sakinleri ile bir araya gelen Başkan Büyükkılıç ve eşi Necmiye Büyükkılıç, kendileri için ulu çınarlar tarafından seslendirilen şarkıları dinledi. Başkan Büyükkılıç da yaşlı vatandaşlara eşlik ederek türkü söyledi, Yunus Emre’nin şiirini okudu.

“HER ŞEYİ YAPIYORLAR, DAHA FAZLASINI DA YAPIYORLAR”

Ziyaretten ve bayramlaşma programından dolayı yaşadıkları memnuniyet ile sevinç gözlerinden okunan huzurevi sakinleri, “Buraya o kadar değer verdiniz ki her şeyi yapıyorlar, daha fazlasını da yapıyorlar” diyerek Büyükkılıç ve Büyükşehir Belediyesi ile Huzurevi personeline teşekkür etti, talep ve temennilerini de ilettiler.

Bayramlaşma programında, Başkan Büyükkılıç ile eşi Necmiye Büyükkılıç, ulu çınarlar bol bol hatıra fotoğrafı çekindi.

BÜYÜKKILIÇ, ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERLE “RENGÂRENK” BAYRAM KUTLAMASI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentte eğitim öğretim gören uluslararası öğrencilerle bayramlaşarak, yabancı öğrencilerin bayram coşkusuna ortak oldu.

6 bin yıllık tarihi ile değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan kadim kent Kayseri’deki üniversitelerde eğitim gören yabancı öğrenciler, Ramazan Bayramı’nın havasını Kayserililerle yaşarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da uluslararası öğrencilerin bayram coşkusuna eşlik etti.

Başkan Büyükkılıç, Sahabiye Mahallesi’nde faaliyet gösteren Medeniyetin Burçları Derneği’nde Uluslararası Öğrencilerle Bayramlaşma Programı’na katıldı.

Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmada, “Sevgili öğrencilerimiz, ülkemizi ve şehrimizi tercih ettiğiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah bir gönül ve kültür elçisi olarak şehrimizden ayrılırsınız. Bir bayramı idrak ediyoruz. İslam Âlemi’nin bayramını tebrik ediyor, insanlığın kurtuluşuna vesile olsun” dedi.

Konuşması sırasında kravatını göstererek, “Kravat eğik olmuş önemli değil, önemli olanın adamın kendisi eğik olmamalı” diyen Büyükkılıç, Yunus Emre’nin hocası Tapduk Emre’nin hikâyesini anlatarak, “Yunus Emre, Tapduk Emre’nin dergâhına her gün bir odun getirirmiş, odun da dümdüz, eğik değilmiş. Demişler ‘nereden buluyorsun bu düzgün odunları, neden eğik odun gelmiyor’ deyince, ‘bu kapıdan eğik odun girmez’ demiş. Yani hep düzgün olacak. Kravatımız da karakterimiz de düzgün olacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç’ın konuşması katılımcılar tarafından alkışlandı.

Önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarından Taner Yıldız, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve dernek üyelerinin de katıldığı programda Başkan Büyükkılıç, yöresel kıyafetleri ile rengârenk görüntü oluşturan yabancı öğrenciler ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, MÜSİAD, OTO SANATKÂRLAR ODASI VE TÜRK KIZILAY ÜYELERİ İLE BAYRAMLAŞTI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi, Oto Sanatkârlar Odası ve Türk Kızılay’ının düzenlediği bayramlaşma programlarına katıldı.

El ele, gönül gönüle bir aile anlayışı içerisinde hizmet eden ve tüm Kayserilileri kucaklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ramazan Bayramı’nda da esnafların, sanayicilerin, eğitimcilerin sesi olan dernek ve odaları ihmal etmeyerek, tek tek gezip, bayramlarını kutluyor.

SANAYİCİLERİN BAYRAMLAŞMA PROGRAMINA KATILDI

MÜSİAD Kayseri Şubesi ev sahipliğinde gerçekleşen bayramlaşma programına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç’ın yanı sıra önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarından Taner Yıldız, önceki dönem Ekonomi Bakanlarından AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Hülya Nergis ve İsmail Tamer, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, ilçe belediye başkanları, MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer ve üyeleri katıldı.

MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer, şehrin tüm ekonomi, paydaşlarını tek bir çatıda oluşturacak olan Kayseri Ekonomik Platformu’nun kurulmasını talep edip, konu ile ilgili Başkan Büyükkılıç’ın öncülük edip, başkanlık yapmasını talep etti.

MÜSİAD Kayseri Şube’sinin düzenlediği Geleneksel Bayramlaşma Programı’nda konuşan Başkan Büyükkılıç, dernek yöneticilerinin ve bayramlaşma törenine katılan üyelerin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Büyükkılıç, Akmermer’in talebi üzerine “MÜSİAD’ımız bizim her zaman gurur ve onur duyduğumuz, göğsümüzü gere gere bizden birileri diye nitelendirdiğimiz kuruluşumuzdur. Onun önerileri bizim için önemlidir, tavsiyesini dar kapsamda konuşur, değerlendirip, en kısa zamanda hayata geçirmek adına istişare edeceğiz” dedi.

Dolu dolu bir Ramazan ayı geçirdiklerini ifade eden Büyükkılıç, birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde hep birlikte hizmetlerinin süreceğini söyledi.

OTO SANATKÂRLAR ODASI ÜYELERİ İLE BAYRAMLAŞTI

Daha sonra Kayseri Oto Sanatkârlar Odası’nın düzenlediği bayramlaşma programında esnaflarla bayramlaşan Büyükkılıç, esnafları ve dernekleri kucaklayan anlayış içerisinde çalışmaların süreceklerini belirtti. Ardından Başkan Büyükkılıç, Eğitim Bir Sen Kayseri Şubesi’ne geçerek, sendika üyelerinin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

KIZILAY GÖNÜLLÜLERİ İLE BİRARAYA GELDİ

Son olarak Türk Kızılay Kayseri Ok Burcu İletişim Merkezi’nde Türk Kızılay Kayseri Şube Başkanlığı tarafından Ramazan Bayramı Bayramlaşma Programı’na katılan Başkan Büyükkılıç, şube üyeleri ve Kızılay gönüllüleri ile bayramlaştı.

Türk Kızılay Kayseri Şube Başkanı Cafer Beydilli, başkandan öte ağabeylik ve rehberlik yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a bu zamana kadar verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ederken, Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı Ahmet Taş ise 115 gönüllü kültür kuruluşu olduğunu, Kızılay’ın da üyeleri olduğunu belirtti.

Başkan Büyükkılıç da, bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, sivil toplum teşkilatlarının tamamı ile ilgili çalışmalarının devam edeceğini vurgulayarak, “Kurum ve kuruluşlarımız elhamdülillah emin ellerde. Demek ki emin ellerde olunca bir anlam ifade ediliyor, o zaman hayırlı hizmete vesile oluyor. Kızılay’ımız ve sivil toplum kuruluşlarımız milletin, halkın sesi olma yolunda irade gösteriyor. Bu anlayış içerisinde hizmetler yapılıyor” dedi.

Ortak akıl ve istişare ile dayanışma içerisinde birlikteliği zenginleştirerek hizmetleri yapmaya devam edeceklerini ifade eden Büyükkılıç, “Bir bayram havası içerisinde çalışmalar yapılıyor, bunu görünce keyif alıyor, Allah’a şükrediyoruz. Daha nice bayramlara diye dua ve temennide bulunuyorum” diye konuştu.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR, BAYRAMDA DA TAM KADRO SAHADA

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ulaşımdan mezarlıklara, su ve elektrik arızadan zabıta denetimlerine kadar Ramazan Bayramı’nda, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmeleri için tam kadro sahada çalışıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla ulaşımdan altyapıya, sosyal belediyecilikten vizyon projelere kadar hemen her alanda, gerek merkezde gerekse kırsalda hizmet veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin fedakar ekipleri, Ramazan Bayramı’nda da mesai saati gözetmeden çalışmalarını sürdürüyor.

Asri (Şehir) Mezarlık ile Erkilet Bülbülpınarı, Argıncık, Ambar ve Gesi-İldem mezarlıklarında vatandaşlar huzur içerisinde ziyaretlerini gerçekleştirirken, Şehir Mezarlığı girişlerinde bulunan Büyükşehir’e ait araçlar engelli ve yaşlılara mezarlık içerisinde ücretsiz ulaşım imkanı sağlıyor. Arife günü başlayan bu hizmet, bayram boyunca devam ediyor.

VATANDAŞ, BAYRAMDA ÜCRETSİZ ULAŞIM SAĞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi, bayram süresince şehir içinde dakik, konforlu ve güvenli bir şekilde yolcu taşıma gayretinde olurken, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla vatandaşlar bayram boyunca toplu ulaşım kartlarını kullanarak ulaşımdan ücretsiz şekilde yararlanabiliyor.

KASKİ ARIZALARI ANINDA GİDERİYOR

KASKİ, Kayseri ve Civarı T.A.Ş. Genel Müdürlüğü ile Kayserigaz arıza ekipleri vatandaşların su, elektrik ve doğalgaz şikayetlerini gidermek için 24 saat kesintisiz mesai yaparken, KASKİ Genel Müdürlüğü de abonelere daha iyi hizmet için Ramazan Bayramı süresince 7/24 esasına göre sahada görev yapıyor. Bu kapsamda ekiplerce, içme suyu ve kanalizasyon şebeke hattı arızaları hızlı bir şekilde gideriliyor.

ZABITA GÖREV BAŞINDA

Şehrin güvenliğini korumak ve halkın sağlığını, esenliğini koruyup, huzurlu bir bayram geçirmeleri için zabıta ekipleri de tam kadro sahada çalışırken, vatandaşlar varsa ilgili şikayetlerini, istek ve taleplerini şehrin numarası Alo 153 İletişim Merkezi’ni arayabiliyor.

KUDER Ramazan Etkinlikleri Sona Erdi

KUDER (Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği), dünyanın çok farklı bölgesinden Kayseri’ye eğitim amacıyla gelen ilim muhaciri öğrencilere ev sahipliği yapan bir dernek. KUDER çatısı altında buluşan öğrenciler, “Biz BİR milletiz” şuuruyla yıl içerisinde eğitimden spora, kültürden rehberliğe varıncaya kadar pek çok etkinlikte bir araya geliyor.

KUDER, 10 yıldır her ramazan ayında misafir öğrencilere kapılarını açıyor. KUDER’de “Ümmet İftarları” başlığı altında icra edilen ramazan faaliyetlerinin bu yıl ki sloganı “Yeryüzü Milleti Halil İbrahim Sofrasında Buluşuyor.” olarak ilan edildi ve ramazan ayı boyunca bir gün ya da belirli günler değil, her gün 200 öğrenciye iftar yemeği ikram edildi. Ayrıca mukabeleler okundu, günlük 2 hatim inildi, teravih namazları kılındı. KUDER’de ramazan ayı içerisinde hafızlık, 40 hadis ve ezber yarışmaları yapıldı.  Her gün iftar yemeğinden sonra bilgi yarışmaları düzenlendi ve kazanan öğrenciler ödüllendirildi. Ramazan bayramının 1. gününde öğrenciler, Yahyalı Derebağ Şelalesi’nde bir araya gelerek piknik yaptılar ve Ramazan bayramını kutladılar.

KUDER Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Bulut, “Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği olarak yıl içerisinde eğitimden rehberliğe, barınma ve sağlıktan gıda yardımlarına kadar birçok alanda misafir öğrencilerimize hizmet etmeye çalıştık. Ramazan ayı vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz ‘Ümmet İftarları’ vesilesiyle de 116 farklı ülkeden kardeşlerimizi bir araya getiriyoruz. Bu iftarlar vesilesiyle Kayseri halkıyla öğrencilerimizi buluşturuyoruz. KUDER’de düzenlenen iftar programlarının her aşamasında öğrencilerimiz görev alıyor. Masaların açılmasından yemek dağıtımına, temizlikten yarışma programlarına varıncaya kadar öğrencilerimiz aktif olarak çalışıyor. Bu vesileyle öğrencilerimizde organizasyon kabiliyeti, birlikte iş yapabilme becerisi, fedakârlık ve ümmet için çalışma bilinci gelişiyor.” dedi.

Bulut, KUDER’in düzenlemiş olduğu bu iftarların misafir öğrencilerin hem birbirleriyle hem de Kayseri halkıyla tanışıp kaynaşmalarına vesile olduğunu, aynı inanca sahip 116 farklı ülkenin insanını kardeşlik bilinciyle bir araya getirdiğini, bu iftarların düzenlenmesinde maddi ve manevi katkı sunan tüm hayırseverlere ve gönüllülere teşekkür ettiğini bildirdi.