Berat Kandili ve mesajları…

BÜYÜKKILIÇ: “RAMAZAN-I ŞERİF’İN MÜJDELENDİĞİ BERAT GECEMİZ KUTLU OLSUN”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Büyükkılıç, “Allah’ın rahmetinin yeri ve göğü kaplayarak tüm kâinatı kurtuluşa davet ettiği ve Ramazan-ı Şerif’in müjdelendiği Berat Gecemiz kutlu olsun” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç Berat Kandili mesajında, mübarek ayların rahmet, bereket ve huzurundan gönüllerin, hanelerin ve tüm İslam âleminin nasiplenmesi temennisinde bulunarak, “Allah’ın rahmetinin yeri ve göğü kaplayarak tüm kâinatı kurtuluşa davet ettiği ve Ramazan-ı Şerif’in müjdelendiği Berat Gecesi’nin, milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum” dedi.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının habercisi, müminlere af kapılarının açıldığı mübarek bir gece olan Berat Kandili’nin, sevincini ve huzurunu yaşadıklarını belirten Başkan Büyükkılıç mesajında, “Gerçek manada bir kulluk bilinciyle bu mübarek günlerden istifade etmeliyiz. Mübarek gün ve geceler inanlar için eşsiz bir fırsattır. Müminler olarak bizler ellerin boş çevrilmeyeceği özel günlerde, İslam âlemi ve bütün insanlık için ellerimizi semaya açmalıyız. Huzur ve sağlığa tüm insanlığın ihtiyaç duyduğu zamanlardan geçiyoruz ve bu güzellikler için dua ve niyazda bulunmalıyız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Büyükkılıç mesajını şöyle sürdürdü:

“Millet olarak gösterdiğimiz, en büyük gücümüz olan birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini şehrimizde de yaşıyoruz hamdolsun. Ülkemizin, şehrimizin, İslam âleminin birlik, beraberlik ve dayanışmasının daha da güçlenerek artmasını diliyorum. Rahmet-i Rahmanın kâinatı kapladığı bu mübarek gece vesilesiyle, milletimizin her türlü dert, sıkıntı, musibet ve hastalıklardan uzak olmasını diliyor, Ramazan ayına, günah yüklerimizden arınmış olarak girebilmeyi temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle feyz ve rahmet dolu aylara bir kez daha kavuşturan Cenab-ı Allah’a hamdolsun. Başta aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslam âleminin Berat Gecesi’ni tebrik ediyorum.”

Rektör Karamustafa’dan “Berat Kandili” Mesajı
Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, “Berat Kandili” dolasıyla mesaj yayımladı.
Mesajında Ramazan ayının habercisi Berat Kandilinin manevi değeri ve bereketine dikkat çeken Rektör Karamustafa, şunları kaydetti:
“Dinimizde önemli yere sahip olan kandiller ve geceler, manevi duyguların yoğunlaştığı, af, mağfiret, tövbe ve bereket kapılarının aralandığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştirildiği müstesna günlerdendir. Mübarek üç aylardan ikincisi Şaban ayının 15’inci gecesine tekabül eden, Ramazan ayının habercisi, rahmet yüklü Berat Gecesini, günahlardan arınma, tövbe istiğfar ve dua için fırsat bilmeli ve en iyi şekilde idrak etmeliyiz. Bu vesileyle başta Üniversitemiz mensupları, şehrimiz, ülkemiz ve tüm İslam Aleminin Berat Kandilini tebrik eder, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler dilerim.”

AKP KAYSERİ İL BAŞKANI ŞABAN ÇOPUROĞLU’NUN MESAJI

İçerisinde bulunduğumuz Şaban ayının 14. Günü idrak edeceğimiz Berat Kandilinin tüm İslam âlemine ve inanlara hayırlar getirmesini diliyorum. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) Şaban ayında ve özellikle Berat gecesinde nafile Oruçlar tutmuş ve Şaban Ayının 15. Gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve tövbe eden yok mu? Onu affedeyim. Rızık isteyen yok mu? Ona rızık vereyim, hastalığından şifa isteyen yok mu? Ona şifa vereyim der. Bu durum sabaha kadar devam eder buyurmuştur. Bizlerde bu gecenin feyzinden yararlanmak, tövbe ederek günahlarımız için af dilemek, vermiş olduğu her türlü nimete şükrederek Allah´a kul olmanın tadına varmak mutluluğunu hissetmek için dualar edip, ömrümüzden geçen günlerin muhasebesini yapmalıyız.

Bu minvalde, Berat Kandilinin tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyor ve bütün vatandaşlarımızın Kandillerini tebrik ediyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak Berat Kandili mesajı

Manevi arınmanın, günahlardan aklanmanın, ilahi af ve mağfirete layık olabilmenin müstesna zamanlarından birisi olan Berat Kandili’nde kurtuluşa erişilmesi temennisinde bulunan İncetoprak, bu kutlu gecenin insanlığın huzur, saadet ve barış arayışına müessir katkılar sağlamasını diledi.

İncetoprak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Mazlumlar sıcak ilgi bekliyor, garipler tutacak el bekliyor, muhtaçlar müşfik ses bekliyor, Türk-İslam alemi diriliş ve yükseliş umuduyla ağır yüklerinden kurtulmayı hedefliyor. Allah beratımızı nasip etsin, yardım ve himayesini üzerimizden esirgemesin.

Berat Kandilimizin manevi temizlenmeye, vicdani doğrulmaya, birlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine vesile olmasını ümit ediyor; aziz milletimizin, gönül coğrafyalarımızda yaşayan kardeşlerimizin bu mübarek gecesini kutluyor, en derin hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum.”

BAŞKAN PALANCIOĞLU’NDAN BERAT KANDİLİ MESAJI

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu,  Berat Kandili vesilesiyle bir açıklama yaparak, Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili’nin tüm dünyaya huzur ve barış getirmesini diledi.

Berat Kandili’nin tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini dileyen Başkan Dr. Palancıoğlu, “Yüce dinimiz İslam’da müstesna bir yeri olan mübarek üç aylar içinde Berat gecesine kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Ramazan Ayına az kaldı. Berat Kandili Şaban Ayı’nın 15’inci gecesi. Yüce Allah’ın sınırsız af, merhamet, yardım ve bereketine vesile olan Ramazan Ayı öncesinde mübarek Berat Kandili’ni idrak edeceğiz. Cenab-ı Allah sağlıkla nice nice Berat kandillerine hep birlikte ulaşmayı nasip etsin. Başta hemşerilerimiz olmak üzere milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Berat Kandili’ni tebrik ediyor; bu mübarek gecenin dünyaya huzur ve barış getirmesini Rabbim’den niyaz ediyorum.” dedi.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Berat Kandili dolayısıyla bir açıklama yaparak, “Berat Kandili’nin tüm İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, mesajında “Rabbimizin ‘Yok mu af dileyen, günahlarını bağışlayayım!’ dediği, rızıkların paylaştırıldığı ve her türlü hikmetli işlerin belirlendiği bu özel geceyi iyi değerlendirip, Ramazan’a ve hayatımızın geri kalan bölümüne elimizde Beratla girelim” ifadelerine yer verdi. Başkan Çolakbayrakdar, “Rabbimiz, Berat Gecesi’nde sonsuz rahmet kapılarını açar. Bu gecenin hürmetine Rabbimizin emirlerini yerine getirip, yasaklarından korunmayı düstur edinmeli ve Peygamber Efendimize layık ümmet olmak için çalışmalıyız” diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, Berat Kandili’nin İslam Dünyası’na ve tüm insanlığa iyilik, sağlık, barış ve hoşgörü getirmesine vesile olmasını dilerken sözlerini “Hemşerilerimizin, milletimizin ve İslam Alemi’nin Berat Gecesi’ni tebrik eder, yüce Allah’tan sonsuz af ve güzelliklerle dolu başlangıçlara ulaştırmasını dilerim” şeklinde tamamladı.

BAŞKAN YALÇIN’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında 17 Mart 2022 Perşembe günü idrak edilecek Berat Kandili’nin Cenab-ı Hakk’ın kullarını bağışlamak için bahşettiği önemli gecelerden birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Yalçın, bu gecede yapılan duaların kabul olacağını vurgulayarak, “Kandilimiz mübarek olsun, Cenab-ı Hakk, hayırlara vesile kılsın. İnsanlık olarak içinde bulunduğumuz şu sıkıntılı günlerin sona ermesi için af ve afiyete açılan bir kapı olsun. İnanıyorumki bütün İslam alemi bu gece, bir yandan kendisi için af dilerken diğer yandan da insanlığın selameti için dua edecektir. Rabbim dualarımızı kabul buyursun.” ifadelerini kullandı.

Başkan Yalçın, mesajını “Başta Talaslılar olmak üzere bütün Müslümanların Berat Gecesi mübarek olsun.” şeklinde tamamladı.

SEMA KARAOĞLU: BARIŞ, HUZUR VE ESENLİK GETİRSİN
Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, Berat Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Karaoğlu, Berat Kandilinin bütün insanlığa barış huzur ve esenlik getirmesini diledi.
Kigder Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, “Af ve mağfiret vesilesi olan, tövbe kapılarının ardına kadar açıldığı bir geceye daha kavuşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz.Nuruyla ve bereketiyle Ramazan ayını müjdeleyen Berat gecesinde dünyaya barış diliyorum “dedi.
Kigder Başkanı Dr. Karaoğlu, “ Dünya barışı tehdit altında. Dualarımız Dünya üzerindeki mazlumlar, savaş mağdurları, evlerinden barklarından savaş nedeniyle uzaklaşmak zorunda kalanlar, sevdiklerinden ayrılanlar için olacak. Dualarımızda savaşların, çatışmaların bitmesi, her türlü ötekileştirmenin ve zulümlerin bitmesi ve şiddetlerin sona ermesi olacak. Bu duygu ve düşüncelerle bu gecede yapılacak ibadetlerin ve duaların kabul olmasını ve başta Türk Milleti olmak üzere bütün insanlığa huzur getirmesini temenni ederim. Hepinizin kandilini mübarek olsun” şeklinde konuştu.

KTO BAŞKANI GÜLSOY : “BERAT GECESİ, RAHMET VE MAĞFİRET DİLEMENİN TAM VAKTİDİR “

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ramazanı Şerifin habercisi olan Berat gecesine kavuşmanın sevincini yaşadığımızı belirten Başkan Gülsoy mesajında “Berat Kandili; gönüllerimizi tövbe ve istiğfar ile arındıracağımız özel bir gecedir.” dedi.

Başkan Gülsoy mesajını şöyle sürdürdü:

“Bir kez daha, af, merhamet ve mağfiret gecesi olan mübarek Berat Kandili’ne erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yüce Allah’ın bağışlamasıyla günahlarımızdan arınmayı umduğumuz, kutlu bir zaman dilimi olan bu gece, aynı zamanda Kur’an ayı olarak da kabul edilen rahmet ve mağfiret mevsimi mübarek Ramazan ayına yaklaştığımızı müjdelemektedir. Bu mübarek kandil gününde günahlarımızın affı ile bütün dünyayı sarsan virüs salgını ve savaştan bizleri koruması için Rabbimize dua ve istiğfarlarda bulunacağız. İnşallah hep birlikte bu badireleri atlatarak Ramazan Bayramına sevdiklerimiz ve dostlarımızla birlikte geçirmek için elimizden gelen bütün çaba ve gayreti göstereceğiz.

Berat gecesi, tövbe etmenin, Rabbimize yönelip rahmet ve mağfiret dilemenin tam vaktidir. Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Bu özel gecede yenilenme ümidiyle hep birlikte tekrar günaha dönmemek üzere tövbe edelim. İşlenmemiş günahlar için Allah’a sığınalım. Yüce Mevla’mız, günah yüklerinden arınmış, suçlarından berat etmiş, hayra anahtar, şerre kilit olmaya azmetmiş yüreğini imana açmış, ömrünü Salih amellere adamış kullar olarak Ramazan’a ulaşmamızı nasip eylesin.

Bu duygu ve düşüncelerle üyelerimiz başta olmak üzere tüm Kayserili hemşehrilerimizin, Aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyor ve bu gecenin, ülkemizin, birlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbelerinin ve dualarının kabul edilerek arınma ve affedilmelerine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. İçinde bulunduğumuz bu zorlu sürecin, salgın ve savaşın biran önce edilen dualar vesilesiyle tez vakitte geride kalmasını, Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Berat Kandili’miz mübarek olsun…”

MMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol’un mesajı

Mağfiret gecesi olarak bilinen, Dinimizde ki önemli gecelerden biri olan Berat Kandili; Ramazan ayının müjdecisi, Şaban ayının 15. gecesidir.

Hiç şüphesiz biz Müslümanlar için bu gece, af ve bağışlanma zamanıdır. Sevgili Peygamberimiz (sav) bu gecede Allah Teâlâ’nın dünyaya rahmetiyle tecelli ederek ‘’Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim’’ müjdesini vermiştir.

Kur’an-ı Kerim’in yedi kat semadan bir bütün halinde Dünya’ya indirildiği bu gecede,  Rabbimizin emirlerini yerine getirip, yasaklarından korunmayı ve Peygamber Efendimize layık ümmet olmak için çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Berat Kandili’ nin  insanlığa sağlık, sevgi ve barış getirmesini diler, hemşerilerimizin, aziz Milletimizin ve tüm İslam Âleminin huzur ve mutluluk için yaşamasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

KAZIM YÜCEL: BERAT KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN TÜM İNSANLIĞA HUZUR GETİRSİN

İyi Partili Kazım Yücel, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yücel, Berat Kandilinin tüm insanlığa huzur getirmesini temenni etti

Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili  Kazım Yücel, Berat kandili dolayısıyla bir açıklama yaptı. Berat Kandili’nin af, merhamet ve mağfiret gecesi olduğunu ifade eden İYİ Partili Kazım Yücel, “Yüce Rabbimizin rahmet ve mağfiretine sığınacağımız, gönüllerimizi tövbe ve istiğfar ile arındıracağımız özel bir gece olan Berat Kandili’ni idrak edeceğiz.Berat Kandili, Allah’ın rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma, kapılarını ardına kadar araladığı; müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükafatlandırdığı bir zaman dilimidir.Bu özel gecede safları sıklaştıralım. Günahlarımızı gözden geçirelim.Tövbe edelim. İşlenmemiş günahlar için Allah’a sığınalım. Allah’ı zikredelim, Kur’an-ı Kerim okuyalım.Bütün Müslümanlar ve tüm insanlık alemi için dualar edip, Allah’tan hayır niyaz edelim. Dünya’daki savaşların bitmesini isteyelim. Dünyaya barış ve huzur gelmesini Yüce Yaratan’dan niyaz edelim ” dedi.

Yücel,  “Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimizin ve İslam Alemi’nin mübarek Berat Kandili’ni kutluyor, yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların bizleri istikamet sahibi yapmasını temenni ediyor, bu gecenin, ülkemizin, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbe ve dualarının kabulü ile arınma ve affına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerinde bulundu.

BAŞKAN ÖZDOĞAN “MÜSLÜMANLARIN AF VE LÜTUFLARA NAİL OLDUĞU BİR GECE”

Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Özdoğan mesajında şu görüşlere yer verdi;  “Rahmet, bereket ve bağışlanma ayı olan Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili’ne ulaşabilmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gün ve geceler, dini ve toplumsal hayatımızda ilahi af, mağfiret ve rahmet temennilerinin zirveye ulaşması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşanması gereken anlardır. Berat Kandili birlik ve beraberliğimizi artırmak, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmektir. 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının habercisi olan ve kurtuluş, af, merhamet ve mağfiret gecesi olan Berat Gecesi’nin tefekkür, tezekkür ve yenilenme gecesidir. Berat Kandili kurtuluş, bağışlanma ve arınma gecesidir. Berat Kandili, bizlere tefekkür etme, kendimizi sorgulama, dargınlıkları, küslükleri giderme ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Bu duygu ve düşüncelerle, Cenab-ı Hakk’ın rahmet, bereket, af ve mağfiretinden azami derecede istifade etmek temennisiyle tüm İslam âleminin ve tüm hemşehrilerimin Berat Kandili’ni tebrik ediyor; bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini diliyorum. Berat kandilimiz

Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mübarek üç aylar içinde Berat gecesine kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ramazan ayının da müjdecisi olan bu gecede, zorda ve sıkıntıda olan, dua bekleyen hiç bir  kardeşimizi unutmayalım.

Allah’ın sonsuz affından ve merhametinden yararlanabileceğimiz bu gecede ibadetlerimizle, dualarımızla Allah’ın rahmet ve lütfuna tecelli olmaya çalışmalıyız. Zor zamanlar geçirdiğimiz bu dönemde sağlığımız, birlik ve beraberliğimiz için dua etmeliyiz

Bu anlamlı gecenin şehrimize, milletimize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyor; tüm insanlığın sağlık, barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. mübarek olsun.”

BBP KOCASİNAN İLÇE BAŞKANI MEHMET ULUS’TAN BERAT KANDİLİ MESAJI

Büyük Birlik Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Mehmet Ulus, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Berat Kandilinin bütün dünyaya barış ve huzur getirmesini dileyen Ulus, ” Bu gece, her türlü olumsuzluklardan arınmak için yüce Mevla’mızdan beratımızı isteyelim.” dedi.

Büyük Birlik Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Mehmet Ulus, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ulus, “Cenâb-ı Allah, mekânlar içinde mukaddes mekânlar, zamanlar içinde mukaddes zamanlar yaratmıştır. Ramazan ayının habercisi olan Berat Gecesi de bu önemli zamanlardan biridir.Dinimizde özel bir yeri olan bu mübarek zamanların ihyası, Rabb’imize karşı kulluk vazifelerimizi yapıp yapmadığımız hususunda kendimizi bir muhasebeye çekme fırsatı ve görevlerimizi yeniden hatırlatma imkânı bulmamız noktasında büyük bir öneme haizdir.” dedi.

Ulus, ” Af ve şükür vesilesi olan kandiller, müminler için manevi bir arınmanın yanında, hayat muhasebesi yapma fırsatı sunan gecelerdir. Berat Kandili de bu önemli gecelerden biridir. Bu gece, her türlü olumsuzluklardan arınmak için yüce Mevla’mızdan beratımızı isteyelim. Sorumluluklarımızı yeniden hatırlayalım ve bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizle birlikte on bir ayın sultanı Ramazan ayını hep birlikte idrak edelim. Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Rabbimizden beratımızı isteyeceğimiz bu gecenin, insanlığa, Türk ve İslam âlimine, ülkemize ve milletimize birlik, beraberlik, kardeşlik, sağlık ve barışa vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN ÖZTÜRK’TEN BERAT KANDİLİ KUTLAMA MESAJI
Belediye Başkanımız Esat Öztürk, Berat Kandili münasebetiyle kutlama bir mesaj yayınladı.
Başkan Öztürk mesajında; “Ramazan ayının mübarek iklimine adım adım yaklaştığımız şu günlerde, mübarek Berat Kandili’ni birlikte idrak edeceğiz. Allah Resûlü (S.A.S) Berât gecesinde yapılacak ibadetin, dua ve niyazın affedilmemize vesile olacağını bizlere şu sözlerle müjdelemiştir: “Şâban ayının on beşinci gününü oruçlu geçirin. Gecesinde ise ibadete kalkın. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ en yakın semaya tecelli ederek fecir doğuncaya kadar: ‘Bağışlanma dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Musibete uğrayan yok mu, ona afiyet vereyim.’ buyurur.
Berât gecesi, kalbimizin Rahman’a doğru bir yol açma vaktidir. Berât gecesi, tövbe etme, Rabbimize yönelip rahmet ve mağfiret dileme gecesidir. Bu mübarek gecede hayatın karmaşasından biraz uzaklaşıp kulluğumuzu sorgulamalıyız. İçimize dönüp, geçmişimizi muhasebesini yapıp, tefekkür etmeliyiz. Rabbimize itaatkâr bir kul ve iyi bir insan olmaya söz vermeliyiz. Nefsimizin esaretinden kurtulmak, hata ve günahlarımızdan pişmanlık duymalıyız. İşte o zaman bu gece bir fırsata dönüşecek ve kurtuluş beratımız olacaktır. Unutmayalım ki, kulluk şuuruyla geçirilmeyen her ânımız bize zarar ve ziyan olarak geri dönecektir.
Bu vesileyle Berât gecenizi tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin aziz milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” İfadelerini kullandı.