Belediyelerden: Develi zirvesi, ziyaret, çocuk hasta odası açılışı, sıcak yemek, yeni yol, pandemi önlemi

BÜYÜKŞEHİR İLE HAYIRSEVER ARASINDA BİR İŞBİRLİĞİ DAHA

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile hayırsever Şevki Albayrak arasında Şevki Eren Albayrak Camii ve Şevki-Nurver Albayrak Kuran Kursu ve Lojman yapımı için işbirliği protokolü imzalandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever işbirliği ile Melikgazi ilçesi Konaklar Mahallesi’ne Şevki Eren Albayrak Camii ile aynı parsel üzerinde yapılacak Şevki-Nurver Albayrak Kuran Kursu ve Lojman yapımı için protokol imza töreni düzenlendi.

İşbirliği protokolü, Başkanlık makamında gerçekleşirken, Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin hayırseverler şehri olduğunu belirterek, “Yerel yönetimler olarak gücümüzü bu millet ve bu memleket için birleştiriyoruz. Bizler Kayseri’mizi seviyor, Kayseri’mizi daha iyi noktalara taşıma konusunda da gayret gösteriyoruz. Gerek belediyelerimizin gerekse hayırseverlerimizin anlamlı destekleri sürüyor” dedi.

Hayırseverler şehri Kayseri’yi çok sevdiklerini ifade eden Büyükkılıç, “Kentte hemen her okulun, her caminin, her sağlık merkezi ile her bilim ve ilim yuvasının bir hayırseveri var. Kayseri’mizin çalışkan ve cömert insanı önce kazancını sağlıyor, sonra da bu kazancını hayra harcıyor. Kıymetli hayırseverimiz Şevki Albayrak da bu değerli hayırseverlerimizden birisidir. Kendisine bu anlamlı hayrı için teşekkür ediyoruz. Ayrıca hayırsever şehre hizmetkâr bir belediye olarak, Büyükşehir olarak biz de varız.  Hayırsever dostlarımızla her gün yeni bir işe imza atmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Özel proje uygulanarak 5 milyon Türk lirası muhammen bedel ile yapılacak proje, 18 ay içerisinde tamamlandıktan sonra kullanım için Kayseri Müftülüğü’ne teslim edilecek.

İnşaat alanı 545 metrekare olacak caminin, 550 kişi kapasiteli olup, proje içerisinde Kuran Kursu, İmam Evi ve lavabo da yer alacak.

BÜYÜKŞEHİR’DE “DEVELİ” ZİRVESİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ile birlikte ilçeye yapılacak birbirinden önemli ve vizyon projelerin detaylı bir şekilde ele alındığı toplantı gerçekleştirdi.

Başkanlık makamında gerçekleşen toplantıda Başkan Büyükkılıç, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve ekibi ile Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, ilçeye yapılacak projeleri masaya yatırdı.

Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hakkı Alp’in sunum yaptığı toplantıda, ilçenin çehresini değiştirecek projeler kapsamlı bir şekilde ele alındı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN DEVELİ’YE MÜJDELER

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, kamuoyunun merakla beklediği Meydan Projesi başta olmak üzere ilçede yapılacak projeler ile ilgili müjdeler verdi. Başkan Büyükkılıç, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ile birlikte ilçede yapılacak projelerle ilgili değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Kamuoyunun beklentisi haline dönüşen Develi Meydan Projesi’nin inşallah 2022’de ihalesi yapılıyor. Yine üniversitemiz bölgesinde Develi ana terminal binamızın ihalesi de 2022’de yapılıyor. Malumunuz Uzun Çarşı cephe iyileştirme, altyapıyı yeniden değerlendirip hayata geçirme projesi tamamlandı. Aynı zamanda en önemli beklentilerden birisi birinci etap olarak nitelendireceğimiz Çarşı Cami’mizin arka tarafına doğru olan, daha sonraki süreçte ana cadde üzerine devam edecek olan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili de çalışmalarımızı kararlaştırdık, 2022’de inşallah temellerini atacağımıza inanıyorum.”

DEVELİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Develi’yi cazibe merkezi haline getirmek için gayretlerinin sürdüğünü vurgulayan Büyükkılıç, “Diğer asfalt çalışmaları ya da millet bahçesi çalışmaları gibi ilçelerimizin mahallelerine yaptığımız hizmetler boyutunda, Develi’mizin beklentisine cevap verecek şekilde çalışmaları sıradan çalışmalar olarak değerlendiriyoruz. Aynı zamanda Küçük Sanayi bölgesi ile ilgili planlama da meclisimizden geçti. Develi’mizi üniversite şehri, genç dostu öğrenci şehri, daha da yaşanabilir cazibe merkezi olarak gayretlerimiz sürüyor” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, uyumlu, çalışkan ve gayretli olan Develi Belediye Başkanı Cabbar ve ekibi ile Büyükşehir Belediyesi ekibine de gayretlerinden dolayı teşekkür ederken, yapılan çalışmaların hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

CABBAR’DAN BÜYÜKKILIÇ’A TEŞEKKÜR

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek, “Develi’miz adına gerçekten güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Develimizin ihtiyacı olan ve vizyonunu değiştirecek olan, daha da güzel bir Develi haline getirecek olan büyük projelerin görüşmelerini yaptık. Kamuoyunun merakla beklediği meydan projemizden terminalimize, kentsel dönüşümden küçük sanayi sitemize varıncaya kadar bu çalışmaların artık ihale çalışmasına geldiğini buradan Develili hemşehrilerimize, kamuoyuna müjdesini vermek istiyorum” ifadelerini kullandı.

İlçede, projelerin hayata geçirildiğinde bambaşka bir Develi olacağını söyleyen Cabbar, “Ne zaman başkanımıza Develi ile alakalı bir ihtiyaç için gelsek hep güler yüzle ve ihtiyacımızı karşılayacak bir anlayışla buradan döndük, kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu projeler hayata geçtiğinde bambaşka bir Develi ile karşılaşacağız” dedi.

İLÇE PROTOKOLÜNDEN GÜVENLİK NOKTASINA ZİYARET

Develi Kaymakamı Sinan Aslan, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Gürcan Büyükkömürcü ve İlçe Emniyet Müdürü Salif Öztürk ile birlikte bu gece kar yağan Erciyes’ten dikkatli geçmeleri için Kayseri Yolu üzerindeki güvenlik noktasını ziyaret ederek sürücüleri uyardılar. Daha sonra güvenlik noktasında polislerle birlikte muhabbet eden Kaymakam Aslan “Develimizin güvenliği ve selameti için gece-gündüz demeden gayret gösteren emniyet güçlerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

BAŞKAN ESAT ÖZTÜRK, ÇOCUK HASTA ODASI’NIN AÇILIŞINI YAPTI

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı Devlet Hastanesi’nde hayırseverler tarafından tefriş edilen Çocuk Hasta Odası’nın açılışını yaptı.

Hayırseverler Ayşe ve Mustafa Patur çifti tarafından tefriş edilen Çocuk Hasta Odasının açılışına Başkan Esat Öztürk’ün yanı sıra Yahyalı İlçe Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Yahyalı İlçe Müftüsü İbrahim İkbal, Yahyalı İlçe Sağlık Müdürü Yusuf Doğan, Yahyalı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Muhammed Mustafa Özdemir, Hastane İdari ve Mali İşler Müdürü Duran Araç ve hayırseverler katıldı.

Açılışta konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk; “Yeni hizmete giren 75 yataklı Devlet Hastanemizde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza ve bakanlık bünyesinde çalışan tüm sağlık çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum.  Yahyalı manevi iklimin yoğun olduğu, güzel insanların yaşadığı, hayırseverleri ile anılan bir ilçe. Çocuk hasta odasını çocuklara uygun bir konseptle tefriş eden hayırseverlerimize ve buna yardımcı olan başhekimimize ve müdürlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Hayırseverlerimize teşvik olması açısında bu tür çalışmaları önemli buluyorum. Yeni hastanemize de bu tür güzellikler yakışır. Özel hastanelerde olmayan konforu biz ilçemizde görüyoruz. Ben, emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca hastanemizin diğer birimlerine katkı sağlayan iş adamlarımızı da şükranlarımızı sunuyorum. Sağ olsun devletimiz her türlü ihtiyacımızı karşılıyor ama hayırseverlerimizde buna güzellikler katıyor.” Diye konuştu.

Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner’de konuşmasında; “Devletimiz en güzel şekilde ilçemize bir hastane kazandırdı. Emeği geçen Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza ve sağlık çalışanlarına yürekten teşekkür ediyoruz. İlçemize yakışır bir hastanemiz oldu. Hayırseverlerimizde yeni hastanemize güzellikler katmak istediler. Bu vesile ile Ayşe teyzemize ve Mustafa amcamıza teşekkür ediyoruz. Hastanemizde güzel bir oda tefriş ettiler ve elektronik cihaz katkısında bulundular. Hastanemizde güzellik yapmak isteyen hayırseverlerimiz varsa, isimlerini ölümsüzleştirmek isterlerse hastanemiz bu konuda hazırdır.” İfadelerini kullandı.

Yahyalı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Muhammed Mustafa Özdemir’de hayırsever çifte teşekkür etti.

HERGÜN SICAK YEMEK KOCASİNAN BELEDİYESİ’NDEN

 Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile adından sıkça söz ettiren Kocasinan Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaptığı sosyal yardımlara hız kesmeden devam ediyor.

Kocasinan Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü ekipleri, ilçede yalnız yaşayan ihtiyaç sahibi 65 yaş üzeri 49 kişiye haftanın yedi günü bir öğünlük sıcak yemek hizmetini hayata geçirdi.

Kocasinan Belediyesi yemekhanesinde hijyenik bir ortamda hazırlanarak özenle paketlenen yemekler, belediye ekipleri tarafından vatandaşların evlerine götürülerek sıcağı sıcağına teslim ediliyor. Haftanın 7 günü yapılan servis ile ilçedeki 49 yaşlı vatandaşın günde bir öğün sıcak yemek ihtiyacı karşılanıyor.

Başkan Çolakbayrakdar, sosyal sorumluluk projeleriyle gönül belediyeciliğinin en güzel örneğini sergilediklerini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi :

“Birçok alanda çalışmalar yapıyoruz ve projeler üretiyoruz. Gerek fiili gerekse inşai çalışmalarla vatandaşın hayatına dokunacak her alanda belediye olarak hizmetler gerçekleştiriyoruz. Ama bu hizmetlerin içerisinde en fazla mutluluk vereni ve en fazla heyecan uyandıranı ve bizim yüzümüzü güldüren işlerin başında sosyal belediyecilik adına yaptığımız çalışmalar geliyor. Kocasinan Belediyesi yemekhanesinde hijyenik bir ortamda hazırlanarak özenle paketlenen yemekler, belediye ekipleri tarafından vatandaşların evlerine götürülerek sıcağı sıcağına teslim ediliyor. Haftanın 7 günü yapılan servis ile ilçedeki 49 yaşlı vatandaşın günde bir öğün sıcak yemek ihtiyacı karşılanıyor. Bir yandan ‘Yeni bir Kocasinan’ inşa ederken diğer yandan ise sosyal belediyecilik adına gencinden yaşlısına her yaş gruptan herkese ulaşabilme, onların dertleriyle dertlene bilme ve eksiklerini giderebilmek için yoğun gayret sarf ediyoruz. Kocasinan Belediyesi, 2017 yılında hayata geçirdiği ‘Kocasinan Gönüllüsü Projesi’ ile bu zamana kadar ihtiyaç sahibine verilen 627 bin 184 ürün olmak üzere yaklaşık 170 bin vatandaşın ihtiyacına cevap verdi”

Kocasinan Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü ekipleri ile birlikte yemek dağıtımına katılan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 65 yaş üzeri vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek sohbet etti.

BAŞKAN YALÇIN KEPEZ YENİ YOLU İNCELEDİ

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 8 kırsal mahalleyi Malatya yoluna bağlayan Kepez hattındaki yeni yol yapım çalışmalarını inceledi.

Başkan yardımcıları ve ilgili müdürlerle birlikte Kepez Mahallesi’nin girişindeki çalışma bölgesine gelen Başkan Yalçın, Yazyurdu, Cebir, Yamaçlı, Sosun, Örencik, Çömlekçi ve Alaybeyli mahallelerinin de geçit noktası olan yolla ilgili bilgiler aldı.

Engebeli ve keskin virajlı mevcut Kepez yolunun 12 metre altında sürdürülen ve kot farkı giderilerek düz bir zemine indirilen yolun yapımında çalışanlarla görüşen gelen Başkan Yalçın, emekleri için kendilerine teşekkür ederken, kolaylıklar diledi.

Başkan Yalçın, bin metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde planlanan yeni yolla birlikte bölgedeki kırsal mahallelerin ulaşımında büyük kolaylık sağlanacağını söyledi.

“BÖLGE ULAŞIMI RAHATLAYACAK”

Mevcut yolun hem dar hem de engebe ve çok sayıda virajlarla dolu olduğunu belirten Başkan Yalçın, “Kepez Mahallemizin şu anki yolu özellikle kış çalışmalarında ulaşımın aksamasına ve yol güvenliğinin kaybolmasına neden oluyordu. Biz de yaptığımız planlama ile mevcut yolun hemen altına kot farkı olmayan, düz bir zeminde, daha geniş, güvenli ve konforlu bir yol yapımına başladık. Hâlihazırdaki yolun 12 metre altında kayaların kırılması ile ortaya çıkan hafriyat yine yeni yolun dolgusunda kullanılıyor. Şu an 7 metre genişliğindeki yoldan sağlanan ulaşım, dolgu ve sıkıştırma çalışmalarının ardından bahar mevsimiyle birlikte 20 metre genişliğindeki yeni yoldan sağlanacak. Şimdiden bu bölgedeki kırsal mahallelerimize hayırlı olsun.” dedi.

KURUKÖPRÜ’DE İKİ SOKAĞIN ASFALTI YENİLENDİ

Öte yandan ekipler, Kepez girişindeki yol yapım çalışmalarının yanı sıra Kuruköprü Mahallesi’nde de bin metre uzunluğundaki Yavuz Sultan Selim ve Sağlık 2 Sokağın asfaltını yenileyerek ulaşıma açtı.

Başkan Palancıoğlu:“PANDEMİ BİTİNCEYE KADAR SAHADAYIZ…”

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Covid-19 salgını sebebi ile dünya çapında birçok tedbirler ve uygulamalar yapıldığını hatırlatarak “Pandemi süresince çalışmalarımız devam etmektedir. Pandemi bitinceye kadar da sahadayız.” dedi.

Birçok kısıtlamalara rağmen birlik ve beraberlik içinde tedbirlere uyarak ve daha da önemlisi aşı olmada gösterilen gayret ile salgını bir nebzede olsa azaltıldığını belirten Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu,  “Pandemi sürecinde tedbirlere büyük bir hassasiyetle riayet ediyoruz. Okullar açıldı. Eğitim başladı. Gevşeme yok. Bu süreçte Melikgazi Belediyesi olarak dezenfekte  çalışmalarımız devam ediyor. Pazar yerlerinde tedbirlerimiz devam ediyor. Tam bitti denilinceye kadar sahalardayız. Ekipler iş başında.” dedi.

Bu salgının toplumsal birlik ve dayanışma ile sonlandırılacağını ifade eden Başkan Dr. Palancıoğlu, başta okullar olmak üzere, sağlık merkezleri, pazar yerleri, sosyal tesisler gibi kamu alanlarında ekiplerin iş başında olduğunu sözlerine ekledi.