Belediyelerden: Yüksek irtifa yatırımı, il Pandemi, parkvale, ödül, meclis, spora, eğitime destek

BÜYÜKKILIÇ’TAN 75 MİLYON TL’LİK ERCİYES YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde altı futbol sahası başta olmak üzere 5 yeni projenin daha temelini attı. Başkan Büyükkılıç, temel atma töreninde, buradaki çalışmaların tamamlandığında tüm tesislerinin tamamının toplam 75 milyon TL’ye mal olacağını vurguladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve geçtiğimiz yıl 25 Ağustos’ta yaklaşık 1850 metre rakımda 2 futbol sahası ile hizmet vermeye başlayan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi bölgesinde olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu, altı adet futbol sahası, atletizm pisti ve fitness merkezinin temeli atıldı.

Temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AK Parti İl Başkan Vekili Fatih Üzüm, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Arslan, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ile üst düzey belediye yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan temel atma töreninde konuşan Başkan Büyükkılıç, Erciyes’in bağrında 1850 metre yükseklikten seslendiğini belirterek, Erciyes Kayak Merkezi’nin dünya standartlarında bir kayak merkezi olduğunu ifade etti.

Büyükkılıç, böyle bir merkezi sadece 4 ay hizmete sunmak yerine, burada yapılan çalışmalarla 12 aya çıkarmanın yollarını aradıklarını, bu açıdan yüksek irtifa merkezi olarak gerekli ön çalışmasını yapıp, spor adamlarına, tıp otoriterlerine, fizyologlara, spor hekimlerine de bu işi paylaşarak, 1850 metre yüksekliği onaylattıklarını söyledi.

“FUTBOLCULARIN OLMAZSA OLMAZI BİR SPOR KOMPLEKSİ ORTAYA ÇIKACAK”

Geçen sene 2 sahanın tamamlandığını, yeni projelerle birlikte futbolcuların olmazsa olmazı bir spor kompleksini ortaya çıkaracaklarını belirten Başkan Büyükkılıç, “Temelini atacağımız olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu, altı adet futbol sahası, jimnastik salon tesisleri ve fitness merkezi olmak üzere çalışmalar hızla devam ediyor. Burası ulaşım açısından hem Hacılar, hem Melikgazi, hem de Develi bölgesinden rahatlıkla ulaşacak konum ve durumda” dedi.

“ERCİYES’İN GETİRİSİ TAM 1 MİLYAR TL’YE ULAŞMIŞTIR”

Büyükkılıç, Erciyes’te yapılan çalışmaların sadece futbol odaklı olmadığını söyleyerek, Erciyes’i 2019-20 kış sezonunda 200 bini kayakçı, toplam 2 milyon 200 bin kişinin, 2020-21 kışında ise 220 bini kayakçı ve toplam 750 bin kişinin ziyaret ettiğini paylaştı. Başkan Büyükkılıç, pandemiden dolayı rakamlarda azalma olduğunu hatırlatarak, “Pandemi deyince aşınızı vurdurmayı unutmayın. Bugün de benim randevum var, dördüncü doz aşımı Biontech olarak vurulacağım. Erciyes Dağı’mızda şu an 10 otel var. 4 otel de inşaat aşamasında. Seneye 2 bin yatak kapasitesine ulaşacak, hedefimiz 5 bin yatak kapasitesine ulaşmasıdır. Erciyes’in, kayak ve turizm merkezi üzerinden bu şehre getirisi tam 1 milyar TL’ye ulaşmıştır. Yani 100 milyon Euro bir kazanım elde ediliyor. İşte turizm denilen, kazan kazan politikasının en güzel örneği” diye konuştu.

İLKLERİN MERKEZİ, ERCİYES ÖDÜLLERE DOYMADI

Erciyes’te kış turizminin yanı sıra yapılan onlarca festival, spor etkinlikleri ve yayla turizmi ile 12 ay sporun merkezi olma yolunda çalışmalar yaptıklarından bahseden Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin ilk ve tek downhill bisiklet parkurlarının bulunduğu Erciyes Bike Park yarışı, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Engelsiz Erciyes Günleri ve ülkemizin sembolü haline gelen 5.Uluslararası Erciyes Ultra Sky Dağ Maratonu gibi önemli etkinliklere imza attık. Maraton dedik, 12 Eylül’de profesyonel Kayseri yarı maratonu yapılacağını duyurmak isterim. Dünyada ilgi çeken yerler arasına bulunan Erciyes Kayak Merkezi dünyanın en önemli turizm sitesi Tripadvisor tarafından 2020 Travellers Choice ödülüne layık görüldü. Yani en seçkin kayak merkezi oldu. Türkiye’de kurulan ilk dağ yönetim şirketi Erciyes A.Ş. profesyonelce yönetim anlayışı sergileyen bir kayak merkezi olarak anılmaya başlandı. Dünyanın en büyük sertifikalandırma kuruluşu Bureau Veritas tarafından dünyada ilk defa “Güvenli Kayak Merkezi” sertifikasını yine Erciyes’imiz elde etti. Kızak ve kayak sporuna alternatif olarak yapılabilecek spor branşları arasına buz patenini de ekledi. Kısacası etkinlikler saymakla bitmiyor.”

Başkan Büyükkılıç, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin şehir merkezine 20, havaalanına 25 ve Kapadokya’ya ise 50 dakikalık mesafede bulunduğun belirterek, “Merkezde kamp yapan ilk takım Samsunspor oldu. Kayserispor ile hazırlık maçı da yapan Samsunspor futbolcuları ve yönetimi tesislerden hayranlıklarını dile getirerek ayrıldı. Erciyes’i cazibe merkezi haline getirecek olan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde Kosova 1’nci Lig takımlarından Ballkani isimli futbol takımı da kamp yaptı. Ve son olarak Asya Kupası’nda Güney Kore ile karşılaşacak olan Irak A Milli Takımı Erciyes’imizi tercih ederek, bu merkezimizde kampa girdi. Takımın dünyaca ünlü Hollandalı Teknik Direktörü Dick Advocaat şu cümleleri kullandı: ‘İyi ki burayı tercih etmişiz. Şahane bir tesiste, şahane bir sahada kamp yapıyoruz. Oyuncularımızın aldıkları zevki idmanda görebiliyorum. Elimden geldiğince buranın tanıtılması için tüm çevreme iletmekten geri durmayacağım’ diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi” şeklinde konuştu.

“BU ŞEHRE LAYIK OLMA YOLUNDA İRADE GÖSTERİYORUZ”

Büyükkılıç, bu çalışmaların tamamlandığında tüm tesislerinin tamamının toplam 75 milyon TL’ye mal olacağını hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz şehrimizi seviyoruz, biz ülkemizi seviyoruz, 16 belediye başkanı kardeşler topluluğu olarak, kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle el ele gönül gönüle diyoruz. Bu şehre layık olma yolunda irade gösteriyoruz.”

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de yıllar önce hayal edilen, ancak çok zor gerçekleşmesi düşünülen bu projelerin bir bir hayata geçirildiğini ifade ederek, bir doktor olarak bu bölgenin sporcular için önemini anlattı. Vali Şehmus Günaydın ise sadece Kayseri için değil, ülke için önemli bir projenin temelinin atıldığını, ülkenin en önemli yüksek irtifa kampının burası olduğunu vurguladı. Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da tüm sporcuların yüksek irtifada zaman geçirmelerinin kendilerine ve performanslarına katkı sağlayacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Erciyes’i cazibe merkezi haline getirecek olan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi bölgesinde olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu, altı adet futbol sahası, atletizm pisti ve fitness merkezinin temeli, dualarla butona basılarak atıldı.

Program sonunda davetlilere sucuk ekmek ikram edildi.

TALAS MİLLET BAHÇESİ PROJESİ’NDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Talas Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’de ilk kez bir millet bahçesinin yarışmayla belirleneceği Talas Millet Bahçesi ve Kültür Merkezi Kentsel Tasarım Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.

Feyzioğlu Konağı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, her işi ehlinin yapması gerektiğini belirterek, “Mimar mimarlığını yapmalı, çevreci çevreciliğini yapmalı, peyzajcı aynı şekilde, şehir plancısı aynı şekilde. Hepsi bir araya gelip de böyle bir millet bahçesi yaptı mı benim için en büyük zenginlik.” dedi.

Projenin çok büyük bir proje olduğunu ifade eden Başkan Yalçın, 100 bin metrekare alana sahip bir bölge için proje yarışması düzenlendiğini kaydetti.

“HER ŞEY HAZIR GERİYE YAPMASI KALDI”

Talas Millet Bahçesi Projesi’nin uzun uğraşlar neticesinde bu aşamaya geldiğine dikkat çeken Başkan Yalçın, şunları söyledi: “Bu millet bahçesini bu aşamaya getirene dek çok zor prosedürlerden geçtik. Örneğin bir yolun kamulaştırılması, yolun yapılmasından zordur. Bu süreçte Jandarma Genel Komutanı’na gittik, Jandarma, İçişleri Bakanlığı’na yönlendirdi, oradan da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gitmemiz gerekti. Bu süreçte birçok prosedürü aşmak durumunda kaldık. Çok şükür ki yer hazır, önemli miktarda parası da hazır, fikir de hazır, geriye yapması kaldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum. Gönlünüze sağlık diyorum. Ödül alanları kutluyorum.”

“YARIŞMA, ÇOK GÜZEL BİR DÜŞÜNCE”

Toplantıya katılan Kayseri Mimarlar Odası Başkanı Halil Çevik ise, Talas gibi yoğun nüfuslu bir ilçenin ortasına büyük bir yeşil alan yapılmasının önemli ve değerli olduğunu söyledi. Bu yeşil alanın yarışmayla düzenlenmesinin çok güzel bir düşünce olduğunu ifade eden Çevik, Başkan Yalçın’a teşekkür etti.

“TALAS’IN SİMGESİ OLACAK”

Yarışmanın önemine dikkat çeken Şehir Plancıları Odası Kayseri Şube Başkanı Ömer Yasin Arık da, Talas Belediyesi tarafından düzenlenen yarışma programının birçok şehre örnek olacak nitelikte olduğunu söyledi. Yarışmanın çok kısa sürede organize edilip tamamlandığını ifade eden Arık, “Bunun yanında kentimizde yarışma kültürünün şehrimizde görülmüş olması çok değerli. Proje çok büyük bir projedir. Talas Belediyemizin bir simgesi olacaktır. Emeği geçenlere, Sayın Başkan Yalçın’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

DERECEYE GİREN PROJELER ŞÖYLE

Yarışmaya katılan projeler arasında 3’ü derece 3’ü mansiyon olmak üzere toplam 6 proje ödüle layık görülürken, projeler şu şekilde oluştu: İsmail Kocataş’ın liderliğinde Mimar Yakup Akdağ,  Mimar Hamza Orak  Şehir Plancısı Seda Altan, Peyzaj Mimarı Betül Şİşdağ ve Mimar Gülşah Güneş tarafından hazırlanan proje 1.’lik ödülünü alırken Mimar Fırat Doğan, Mimar Burcu Kırcan Doğan, Şehir Plancısı Ceren Özcan, Peyzaj Mimarı Öykü Kocaman tarafından hazırlanan proje 2.’lik ödülünü, Mimar Alper Gülle, Mimar Gülhis Duygun Gürkıvrak, Ahmet Kıvanç Kutluca, Mimar Serim Aygen Kiştin, Mimar Dilem Dağ, Mimar Halil İbrahim Bayındır, Peyzaj Mimarı Aslı Özbilen, Songül Sancak, Mimar Burcu Saral, Mimar İsmail İşcan, Mimar Uğur Yögen ve Şule Hisar tarafından hazırlanan proje üçüncü olarak seçildi.

Daha sonra yarışmada dereceye girenlere ödülleri verilirken, ardından projeler üzerinden değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN PARK YERİ ARAMA TELAŞINA SON VERECEK UYGULAMA: “PARK ET-VALE”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. araç sürücülerinin hayatını kolaylaştıracak örnek bir projeye imza atarak, Kaleönü otopark alanında ‘park et-vale uygulaması’ hizmeti başlattı.

Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarına en iyi hizmeti vermek için projelerini bir bir hayata geçirirken, ulaşım ve trafik alanında projelerini çeşitlendiriyor. Bu kapsamda şehrin en işlek caddelerinde aracını park eden vatandaşlara vale hizmeti başlatılarak, bu alanda hayatın kolaylaştırılmasına katkı sağlanıyor.

ARAÇ SÜRÜCÜLERİNİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRAN “VALE” HİZMETİ

Büyükşehirlerin konforunu yaşatan, sıkıntılarını ise yaşatmayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ulaşım A.Ş. bu anlamda güzel bir örneğe daha imza attı. Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kayseri’deki en yoğun otopark alanı olan Kaleönü’nde başlayan ve diğer otopark alanlarında da yapılması planlanan uygulama ile aracını park etmek ve işlerini halletmek isteyen vatandaşların gerek zamandan tasarruf etmesine, gerekse otopark arama telaşından kurtaran vale hizmeti, Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından verilmeye başlandı.

ÇEVRECİ VE EKONOMİK UYGULAMAYA VATANDAŞTAN YOĞUN İLGİ

Vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi ile karşılaşan ‘park et-vale uygulaması’ ile aracını park etmek isteyen vatandaşların boş yer aramak için dolaşmasının önüne geçiliyor. Bu sayede vale uygulaması, araçların fazladan yakıt yakması ve israfın önlenmesi, fazladan egzoz gazı salınmasının da önüne geçilmesi açısından çevreci bir uygulama olarak hizmet veriyor.

HİJYEN KURALLARI ÇERÇEVESİNDE HASSASİYETLE HİZMET

Büyükşehir Belediyesi otopark görevlileri tarafından park edilecek araç, koronavirüs pandemi süreci kapsamında koltuk poşeti, eldiven, maske ile kontrol edilerek sürücüden Kaleönü Vale Noktası’ndan teslim alınırken, hassasiyetle Bedesten Katlı Otoparkı’na park işlemi gerçekleştiriliyor. Araç, plaka ve sürücü iletişim bilgileri ile sisteme kayıt gerçekleştirilerek, verilen telefon numarasına link ve şifre gönderiliyor. Araç teslim alınmak istendiğinde, cep telefonuna gelen linke tıklayıp, aracı ne zaman almak istediğine dair not bırakılabiliyor. Vale hizmeti 10:00 ile 19:30 arasında kullanılabiliyor. Aracın 19:30’dan sonra otoparkta kalmaya devam etmesi halinde, aynı gün 21:00’a kadar ya da ertesi gün 07:00 – 21:00 mesai saatlerinde Bedesten Otoparkı’ndan, cep telefonuna gelen şifrenin otopark görevlisine gösterilmesi ile araç teslim alınabiliyor. Sürücü vatandaşlara, araçlarında değerli eşya bulundurmamaları yönünde uyarılarda bulunuluyor.

TÜRKİYE’NİN MASA TENİSİNDEKİ SPORCU FABRİKASI ‘KOCASİNAN’

Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Takımı, her defasında rekorları alt üst ederek, adlarını tarihe altın harflerle yazdıran şampiyonlar yetiştiriyor. Her zaman spora ve sporcuya destek veren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri’nin Türkiye’de masa tenisinin merkezi konumuna geldiğini ve elde edilen başarılarla Kayseri’ye ve Türkiye’ye büyük gurur yaşattıklarını söyledi.

Kadir Has Kongre ve Spor Salonu’nda antrenman yapan Masa Tenisi Takımı, performanslarıyla göz dolduruyor. Antrenmanda ellerindeki raketlerle adeta şov yapan sporcular, rakiplerine ise meydan okuyor. Özellikle minikleri, altyapısından yetiştirerek sporcu fabrikası gibi sporcu şampiyonlar çıkartan Kocasinan, müsabakalarda hem takım hem de bireysel olarak elde ettiği başarılarla Kayseri’ye ve Türkiye’ye büyük gurur yaşatıyor.

Spora ve sporcuya her zaman destek olan Başkan Çolakbayrakdar  “Kocasinan Belediyesi olarak sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için spora büyük önem veriyoruz. Bundan dolayı her zaman sporun ve sporcunun yanındayız. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın her alanda yetişmelerini sağlamak adına yoğun gayret sarf ediyoruz. Sportmen ve centilmen bir anlayış içerisinde evlatlarımız yetişirken diğer taraftan da eğitimlerini en güzel şekilde sürdürmektedirler. Masa tenisindeki mücadele eden sporcularımız bunun en büyük örnekleridir. Gençlerimize imkan sağlandığında nasıl başarılı olduklarını görüyoruz. Masa tenisi takımımız bizi sürekli gururlandırıyor. Aldığı ödüller ve derecelerle Kayseri’nin yüzünü güldürüyor. Yaptığımız yatırımlar, başarılarla taçlandırılmaktadır. Takımımızın masa tenisinde elde ettiği başarılar sayesinde Kayseri ve Türkiye’de masa tenisi merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Milli Takımda 6 sporcunun Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü’nde mücadele ediyor olması bizi gururlandırıyor ve memnun ediyor.” şeklinde konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, “Gerek Kocasinan Belediyesi olarak gerek ise şahsım olarak her zaman sporcularımızın yanındayız” diyerek sözlerini noktaladı.

Masa Tenisi A Milli Takım Antrenörü Halil Adak ise Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Takımı olarak Süper Lig de bir takım, 1.Lig de bir bayan takım ve 2.ligde bir erkek takımımız  olmak üzere Liglerde toplam 3 takım bulunduğunu belirterek, “Kayseri, Türkiye masa tenisinde bir fabrika gibi çalışmaktadır. Kocasinan Spor Kulübü olarak her kategoride kürsümüz var. Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorisi olmak üzere her kategoride kürsü sahibiyiz. Burada yetiştirdiğimiz sporcularımızla spor tarihine adımızı yazdırıyoruz. Haftanın 6 günü sporcularımızla sabah, öğle ve akşam grupları halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz; Süper Ligde ilk 4 sıralamayı elde edip, kulübümüzü Avrupa Kupalarında en iyi şekilde temsil etmektir ve sporcularımızı Olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlayarak, Türkiye tarihinde yerli sporcularımızı olimpiyatlarda yarışmasını sağlamaktır. Bizlere her zaman destek olan Kocasinan Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çolakbayrakdar’a çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Masa Tenisi Genç Bayan Milli Takım Antrenörü Kemal Balım da gerek yerel gerekse ulusal bazda tüm kupalara ambargo koyduklarına dikkat çekerek, “Burada milli, manevi ve ahlaki değerlerine sahip çıkan gençlerimizi yetiştiriyoruz ve şampiyonluklarla milli takımımızı uluslararası müsabakalarda temsil ediyoruz.  Alt yapıdan yetiştirdiğimiz sporcularımız, her katıldığı müsabakalarda büyük başarılar elde etmektedir. Bize bu desteği veren Kocasinan Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çolakbayrakdar’a ve ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye Gençler ve U21 Balkan Şampiyonu Betül Nur Kahraman (21) ise 11 yıldır masa tenisi oynadığını ifade ederek, “Milli takımda Türkiye’yi temsil etmek gurur verici. Bundan onur duyuyorum. Her katıldığımız müsabakalarda başarılar elde ediyoruz. Bunun sırrı ise; çok çalışmak, inanmak ve istemektir. Balkan şampiyonu oldum. Avrupa Şampiyonası’nda da derece yaptım ve daha iyi derece yapmak istiyorum. Bize destek veren başta Başkan Çolakbayrakdar olmak üzere hocalarıma ve herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Mehmet Ali Karaboğa (16) da 9 yıldır masa tenisi oynadığını belirterek, tüm turnuvalarda en iyisini yapmaya çalıştıklarını vurguladı.

Minikler Ferdi Milli Takım Seçmelerindeki Minikler kategorisinde Türkiye şampiyonu olan Kenan Eren Kahraman (12) ise desteklerinden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Diğer sporcular ise Milli Takım sporcusu olmak için yoğun gayret gösterdiklerini ifade ettiler.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, İL PANDEMİ KURULU TOPLANTISI’NA KATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İl Pandemi Kurulu Toplantısı’na katıldı. Büyükkılıç, kurul ile birlikte okulların açılmasıyla artan hareketlilik başta olmak üzere alınan tedbirleri görüştü.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın başkanlığındaki İl Pandemi Kurulu Toplantısı’na Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, video konferans yöntemiyle katıldı.

Başkan Büyükkılıç, toplantıda pandemi süreci ile ilgili alınan tedbirlerin, yapılan denetimlerin ele alındığını ifade ederek, kurul üyelerini yerel yönetimler olarak yürüttükleri salgınla mücadele konusunda bilgilendirdi.

Başkan Büyükkılıç, pandemi sürecinin devam ettiğini belirterek, toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Valimiz Sayın Şehmus Günaydın’ın başkanlığında toplanan İl Pandemi Kurulu Toplantısı’na video konferans yöntemiyle katılarak, okulların açılmasıyla birlikte artan hareketlilik başta olmak üzere tedbirler hakkında görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

Başkan Büyükkılıç, maske, mesafe ve temizlik kuralının ihmal edilmemesi gerektiğini hatırlatarak, toplumsal bağışıklığın kazanılması amacıyla aşı olmayan herkesi aşı olmaya davet etti.

VALİ VE BAŞKAN’DAN KAYSERİLİLERE SMS’Lİ HATIRLATMA

İl Pandemi Kurulu Toplantısı sonrası, Vali Şehmus Günaydın ve doktor Başkan Büyükkılıç adına kentte 1 milyon 300 bin kişiye kısa mesaj (SMS) gönderildi. Kayserililere gönderilen SMS’te “Pandemi hala devam ediyor. Okulların açıldığı bugünlerde maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım; aşılarımızı da mutlaka olalım” ifadeleri yer aldı.

TALAS’TA KARARLAR OY BİRLİĞİYLE

Talas Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısında alınan kararlar oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis Toplantı Salonu’nda Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın başkanlığında gerçekleşen toplantıda 11 gündem maddesi görüşüldü.

Meclis oturumunda konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “2021 yılı Eylül ayı toplantısını açıyorum. Aldığımız kararların ilçemize ve şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Değerli meclis üyelerimize oy birliğiyle geçen gündem maddelerimiz için teşekkür ediyorum.” dedi.

Çeşitli komisyon raporlarının görüşüldüğü toplantıda ayrıca Mevlana Mahallesi’nde Mehmet- Zeynep Akköse İlkokulu arkasında bulunan parka Gaziler Parkı ismi verilmesi de oy birliğiyle kabul edildi.

 Toplantı, Talas Belediye Başkan Yardımcısı Etem Mezgitli’nin belediye ve hayırseverler işbirliğiyle yapımı devam eden 16 adet okul, sağlık ocağı ve ibadethane çalışmalarının anlatıldığı sunumun ardından sona erdi.

MELİKGAZİ’DEN BEDENSEL ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ’NE NAKDİ DESTEK

Spor ve sporcunun her zaman destekçisi olan Melikgazi Belediyesi, Eylül ayı Meclisinde aldığı kararla Melikgazi Belediyesi Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne nakdi yardım yapacak.

Konuyla alakalı açıklama yapan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü’nün başarılarından çok memnunuz. Başarılı çalışmalar yapıyor. Bizleri gururlandırıyorlar. Özellikle bedensel engelli spor kulüplerine ayrı bir hizmet ve destek sağlıyoruz. Melikgazi Belediyesi Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübüne 2021-2022 sezonu spor faaliyetleri için Belediye Meclis kararı ile nakdi yardım yapacağız. Bu spora, sporcuya yapılan bir hizmettir. Engelli olmak spor yapmaya engel değildir. Bu sporcularımız gayretleri ile topluma örnek oluyor. Bizde belediye olarak azimli ve son derece disiplinli bir takım olarak başarılarını destekliyoruz, destekleyeceğiz.” dedi.

Melikgazi Belediyesi Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Faruk Şahin ise, “Melikgazi Belediyemizin adını sponsorluk olarak kullanıyoruz. Hem sporcu yetiştiriyoruz, hem engelli yöneticiler yetiştiriyoruz. Bu isminde hakkını vermek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Başarılarımız sizlerin bizlere verdiği destek ile gerçekleşiyor. Sizlere ve tüm Meclis üyelerimize hassasiyetiniz ve destekleriniz için çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

HACILAR BELEDİYE MECLİSİ EYLÜL AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ ÜLFET & MURAT ÖZDEMİR ASM VE ALİ ATAY ŞAŞOĞLU ORTAOKULU AÇILIYOR

Hacılar Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesine istinaden Eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısında konuşan Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan, yapımı tamamlanan Ülfet & Murat Özdemir Aile Sağlığı Merkezi ve Ali Atay Şaşoğlu ortaokulunun açılışlarının 11 Eylül Cumartesi günü gerçekleştireceklerini belirtti.

Hacılar Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve 8 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıya başkanlık eden Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, alınan kararların Hacılar ilçesine hayırlı olması temennisinde bulundu. 11 Eylül Cumartesi günü iki açılışı birden yapacaklarını belirten Başkan Özdoğan şöyle devam etti;

“Spor camiasına kazandırdığımız Hacılar Fevzi Mercan Stadyumu’nun tekrar ilçemize, ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Hayırseverimiz, büyüğümüz Fevzi Mercan amcamıza Allah’tan rahmet dilerken bağışlarıyla katkıda bulunan Aysu, Mercan, Özgün, Kış, Bakır ve Hiper ailelerine de tekrardan teşekkür ediyorum. İnşallah spor camiasına yaptığımız bu yatırımdan ve kazanımdan sonra bu hafta sonu sağlık ve eğitim camiasına yeni katkılarımız olacak. Ülfet & Murat Özdemir Aile Sağlığı Merkezi ve Ali Atay Şaşoğlu Ortaokulumuzun açılışı bu hafta sonu gerçekleştireceğiz.”

Hayırsever desteğiyle yapımına başlanılan Halit Özkaya Kütüphanesinin 2022 yılında açılışını yapacaklarını da hatırlatan Başkan Özdoğan, Hacılar ilçesine devlet yatırımlarının devam ettiğini, Örendere Kanalı projesinde de kazmanın vurulduğunu söyledi. Özdoğan; “1 kilometrelik açık kanal işi yeni yılla birlikte tamamlanacak” dedi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündemin birinci maddesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 31.08.2021 tarih ve 1597 sayılı müzekkere ekinde sunulan, Yediağaç Mah. 3573 ada, 5 parselde kayıtlı taşınmazın satış konusuyla ilgili encümene yetki verilmesi hususu oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 31.08.2021 tarih ve 1599 sayılı müzekkere ekinde sunulan, tapuda Armutluk Mah. 2526 ada, 7 parselde kayıtlı taşınmazın satış konusunda encümene yetki verilmesi hususu oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 31.08.2021 tarih ve 1600 sayılı müzekkere ekinde sunulan, tapuda Armutluk Mah. 2624 ada,7 parselde kayıtlı taşınmazın satış konusunda encümene yetki verilmesi hususu oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 31.08.2021 tarih ve 1601 sayılı müzekkere ekinde sunulan, Aşağı Mah. 3341 ada,7 parselde kayıtlı taşınmazın satış konusunda encümene yetki verilmesi hususu oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 31.08.2021 tarih ve 1602 sayılı müzekkere ekinde sunulan, Yediağaç, Mah. 3775 ada,1 parselde kayıtlı taşınmazın satış konusunda encümene yetki verilmesi hususu oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin altıncı maddesinde ise 2464 sayılı kanun kapsamındaki bazı gelir dışı tarifelerin plan bütçe komisyonuna havale edilmesi hususu oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin yedinci maddesinde ise sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet araç bağışının görüşülmesi konusu aracın şartlı bağışı oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin sekizinci maddesinde Aşağı Mahalle Camikebir Sokak no:18-18/A adresindeki sağlık merkezinin Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis işleminin görüşülmesi hususundaki konu 2 yıllığına belediyeye tahsisi için protokol hazırlanması belediye başkanına ya da görevlendireceği kişiye yetki verilmesi hususu oy birliğiyle kabul edildi.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, meclis toplantısının sonunda alınan kararların Hacılar ve Kayseri için hayırlı olması temennisinde bulundu.