1915 Olayları ve Karabağ işgaline karşı ortak mücadele deklarasyonu

Iğdır’daki ASİMDER Genel Merkezi toplantı salonunda bir araya gelen siyasi parti, sendikalar, dernekler ve mesleki kuruluş temsilcileri 1915 olayları ve Azerbaycan Karabağ işgaline karşı birlikte mücadele etme kararını ilan ettiler.
İlk toplantısı 30 Ekim’de Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan ve 1915 olayları ile Azerbaycan Karabağ işgaline karşı birlikte mücadelesini öngören platformun ikinci toplantısı 09 Kasım günü Türkiye’nin Iğdır şehrinde ASİMDER genel merkezi toplantı salonunda yapıldı.
Toplantının ardından, “Güç Olmaya ve Birlikte Mücadele Etmeye Çağırıyoruz. İşgali ve İftirayı Yeneceğiz” başlıklı bir açıklama yayımlanırken, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek yeni bir toplantı ile birlikte mücadelenin ilkeleri, işleyişi belirlenecek, ortak mücadele hareketinin isminin de açıklanacağı bildirildi.
İşte o deklarasyon:
İlk toplantısını 30 Ekim’de Azerbaycan’da, İkincisini 09 Kasım’da Türkiye’de gerçekleştirilen siyasi parti, sendikalar, dernekler ve mesleki kuruluş temsilcileri olarak 1915 olayları ve Azerbaycan Karabağ işgalinin sona ermesi ile ilgili çalışma yapan tüm teşkilatları bir araya getirerek birlikte mücadele etme ve daha güçlü bir ortak diaspora oluşturma kararı aldık.
Türkiye ve Azerbaycan, Ermeni devlet yetkilileri ve lobisi eliyle dünya ülkelerinde hızla karalama ve acındırma politikaları yapmalarından dolayı dışlanma ve hatta gözle görünmeyen gizli ambargolara, siyasi baskılara maruz kalmışlardır.
Ülkelerimize ve milletimizin geçmiş tarihine atılmak istenilen iftiralara ve dünya kamuoyu önünde katliam yapılarak işgal edilen topraklarımıza ‘HAYIR’ diyen milyonlarca insanımız yıllardır sokaklarda ve çeşitli ortamlarda bu dışlanma, siyasi baskı ve iftiralara karşı kararlı bir duruş ortaya koymuştur. Yapacağımız oluşumlar ve platformlarda da bu iftira kampanyalarına ve haksız işgale dur demeye devam edeceğiz.
Bugün aynı kararlılığı sürdürerek, Türkiye ve Azerbaycan’da oluşturduğumuz özgürlüğün, kardeşliğin, bağımsızlığın ve mücadelenin barikatını birlikte daha ileriye taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur.
Bu amaçla bizler,
– Faşist baskı ve işgalci zihniyete karşı birliktelik ve mücadele için
– Gelecek nesillerimize temiz geçmiş ve toprak bütünlüğü bozulmamış bir ülke bırakmak için
– Milletimize karşı yapılan katliamların ve sorumlularının hukuk karşısına çıkarılması için
– Gerçek tarihin ve yapılanların anlatılması için
– Yapılan katliamların aslında bir Emperyalist oyun olduğunun bilinmesi için
– Bu katliam ve işgallerin tekrar yaşanmaması için
Birlikte mücadele etmek amacıyla ortak bir irade oluşturduğumuzu ilan ediyoruz.
Bunun için haksızlığa, iftiracı zihniyete, faşist ve ırkçı düşünceye karşı birlikte mücadele etmeye ve daha güçlü bir diaspora için bugünden itibaren başlayarak kurmaya çağırıyoruz.
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey,
Qarabağ Azadlıq Teşkilatı QAT Başkanı Akif NAĞI
13. Bölge Eczacılar Iğdır İl Temsilcisi Nazım KARADAĞ
AFAD-SEN Iğdır İl Başkanı Mehmet ÖZTÜRK
CHP Iğdır İl Başkanı İlhan ZOR
Iğdır Atatürk Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa GÜREL
EHLEDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki TUMAY
İzmir Azerbaycan Kültür Derneği Iğdır Temsilcisi Hüseyin KESEMEN
Iğdır Şairler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nizamettin UCA
AK Parti Iğdır Belediyesi Eski Meclis Üyesi Şeref IĞDIR
AK Parti Iğdır Eski Merkez İlçe Başkanı Kurban OLUZ
Beynelxalq Diaspor Merkezi BDM Genel Başkanı İsmayil AĞAYEV