Iraklı eş katiline müebbet, astsubaya fetö cezası, uyuşturucuda itirafçı oldu, Demirtaş ve polis katilidavası

Eşini boğarak öldüren Iraklıya ağırlaştırılmış müebbet

On yıllık eşi ve 5 çocuğunun annesi W.M.H.A.’yı (35), boğarak öldüren Irak uyruklu işçi T.M.S.A. (42), ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

3.Ağır Ceza Mahkemesinde karar duruşmasında T.M.S.A.hazır bulundu. Geçen yıl 2 Mayıs gecesi Bünyan İlçesi Büyüktuzhisar Mahallesinde  meydana gelen olayla ilgili son savunması tercüman eşliğinde alınan T.M.S.A. eşi W.M.H.A.’yı öldürdüğü için pişman olmadığını belirterek ” Namusum için öldürdüm. Beni bayıltıp, evden gidiyordu. Ahlaksızlık yapıyordu. Tasarlayarak öldürmedim. Bir anlık sinirle boğdum. Pişman da değilim” derken mahkeme  heyeti T.M.S.A. ‘ı, ‘ Kasten adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

FETÖ’den  ihraç astsubaya 6 yıl 3 ay hapis

 FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen astsubay  H.U., tutuksuz yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında tutuksuz sanık H.U. hazır bulundu. Örgütün mahrem imamları tarafından ardışık olarak arandığı iddialarını reddeden eski astsubay, ” Hayatım boyunca bu örgütle uzaktan yakından ilgim olmadı. Kendime yakıştıramadığım bir suçlama ile karşı karşıyayım. Kendimden emin olduğum için hayata hiç bir zaman küsmedim. Hala ekmeğimin peşindeyim. Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum” dedi.

Mahkeme heyeti tutuksuz sanık  H. U.’yu, ‘Silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Uyuşturucu ve silah ele geçirildi

Uyuşturucu ile mücadele hız kesmeden devam ederken, son operasyonlarda 6 kişi, silah ve uyuşturucu maddelerle kıskıvrak yakalandı.

Kayseri emniyet, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan; İ.Ö.(31), Ö.Y.(27), F.Ö.(21) ve S.Y.(37)’yi, 4 parça halinde toplam 59.15 Gram gelen toz esrar maddesi, 2 adet uyuşturucu madde ticaretinde kullanılan alüminyum folyo rulosu, 1 adet tabanca, 1 adet Kurusıkı tabanca yakaladı. 2 şahıs ‘Uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak’tan işlem yapılarak salıverildi.

Bir başka operasyonda ise Y.D.(41) ve L.B.(43), 3 parça halinde toplam 7.15 gram gelen metamfetamin maddesi, 1 adet uyuşturucu madde satımında kullanılan hassas terazi, Uyuşturucu madde paketlemesinde kullanılan alüminyum folyo rulosu ile yakalandı. Yakalanan  2 şahsa ‘Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak’ Suçundan işlem yapılarak gözaltına alınmış olup, şahısların işlemleri tamamlandıktan sonra adli makamlara çıkarılacaktır.

 Polisi görünce 5. kattan atladı

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği’nce haklarında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan 40 kişi için sabah ‘şafak’ operasyonu yapıldı. Çoğu aranan şahıs yakalandı ve gözaltına alındı. Bu arada  Ahi Evran Mahallesi 745. Sokak’ta bulunan bir apartmana baskın yapan polis ekipleri,  hakkında kesinleşmiş 4 yıl 3 ay hapis cezası bulunan M. A. İle karşılaştı. M.A. yakalanmamak için 5. Kattan aşağı atladı ve hastanelik oldu. Soruşturmalar sürüyor.

233 kilo eroin ile yakalandı, itirafçı oldu

OSB’de yatak fabrikasında piyasa değeri 13 milyon TL olan 15 sandık içinde 304  paket, 233 kg eroin ile yakalanan emekli uzman çavuş ile birlikte 3 sanık hakim karşısına çıktı. Fabrikasında sanıklar içerisinde eroinler ile yakalanan sanık  itirafçı olurken tutuksuz yargılanan babası  N.E. ise “Ben oğluma haram lokma yedirmedim. Haberim olsaydı öleceğimi bilsem engellerdim. O sandıkları, uyuşturucuları görmedim. Benim bir odam var akşama kadar internetten okey, tavla oynardım” dedi.

Geçen yıl 21 Haziran’da kent genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik olarak yapılan çalışmalar sonucunda  Organize Sanayi Bölgesi’nde  H.E(41) isimli şahsa ait yatak baza ve kanepe üretimi yapan fabrikaya polis ekipleri tarafından operasyon yapıldı. H.E(41) isimli şahsın doğu illerinden temin etmiş olduğu yüklü miktardaki uyuşturucu maddeleri fabrika içerisinde üretmiş olduğu yatak baza ve kanepeler gibi mobilya ürünlerinin içerisinde yapmış olduğu Zulalara  yerleştirdiği ve uyuşturucu maddeleri uluslararası çalışan tır şirketleri ile Avrupa’nın çeşitli ülkelerine gönderdiği yönünde bilgiler elde edildi. Konu ile alakalı olarak Şube müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda adı geçen H.E. isimli şahsın iş yerinde yapılan arama neticesinde bahse konu adreste toplam 15 sandık içerisinde 304 adet paket olmak üzere toplamda daralı ağırlığı 233 kilo 238 gram gelen uyuşturucu maddelerden Eroin maddesi ele geçirildi.  Olayla ilgili yakalanan H.E(41),  O.K(32) ve N.E(61) isimli şahıslar hakkında uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan işlem yapılarak gözaltına alındı. H.E(41),  O.K(32) tutuklandı. A.K. isimli bir zanlı ise bulunamadı.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar H.E. ile O.K. ve tutuksuz sanık N.E. ile avukatlar hazır bulunurken, firari sanık A.K. ise duruşmaya katılmadı.

Dış ticaret işi yaptığını söyleyen evli, 4 çocuk babası tutuklu sanık H.E., “21 Kasım 2018’de Savcılık’ta verdiği etkin pişmanlık ifadelerini tekrar ederek, şunları söyledi: “2016 yılında E.Y.’nin yakalandığı 70 kilo eroin davasında ben de yargılandım ve 3 yıl önce beraat ettim. O zaman uyuşturucuyu benim ihbar ettiğimi düşünüp beni sürekli tehdit ettiler. Beni ihbarcı olarak gören bazı kişiler o dönem bir ahıra kapatıp 2 gün işkence yaptılar. Beni ve babam N.E.’yi öldürüp kanala atacaklarını söylediler. U.K. ile A.K. isimli şahıslar baskı yaptılar. A.K. ailece ‘hepinizi katlederim’ dedi. A.K. eroinin Van’da yapıldığını, oradan geleceğini ve saklamamı söyledi. Kabul etmedim, beni ihbar edeceğini söyledi, zorla kabul ettim. A.K. bana uyuşturucuları verirken tektim, bana mübarek Ramazan ayında bu işi yapmadığını, Ramazan’dan sonra uyuşturucuları alarak İzmir, İstanbul’a teslim edeceğini söylemişti. 15 paket halinde teslim etti, işyerinde sandık yapıp içerisine koydum. Bizzat ben koydum, yanımda kimse yoktu. O.K. benim en güvendiğim elamanımdı, 2017’den beri yanımda çalışıyor, Fabrika babam N.E.’ye aittir ama bütün işlerle ben ilgilenirim. Ben bu işin hiçbir şekilde ticaretini yapmadım. Bu insanlara boyun eğmek zorunda kaldım.”

Tutuklu sanık H.E.’nin babası tutuksuz sanık N.E. ise “Ben oğluma haram lokma yedirmedim. Haberim olsaydı öleceğimi bilsem engellerdim. O sandıkları, uyuşturucuları görmedim. Benim bir odam var akşama kadar internetten okey, tavla oynardım” dedi.

5 tanığın dinlendiği davada mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ertelerken, firari sanık A.K.’nin yakalamasının devamına, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Demirtaş-Yüksekdağ beraat etti

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın, kentte 9 Mayıs 2015’te yaşanan olaylarla ilgili Kayseri İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular’a yönelik ‘iftira’ suçunu işledikleri iddiasıyla yargılandıkları davada beraat ettiler. Duruşmaya Demirtaş ve Yüksekdağ katılmazken, avukatları esasa ilişkin savunma yaptılar. Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme 2 sanığın da beraatlerine karar verdi

Polisi şehit eden zanlıya ‘Ömür boyu hapis’ isteniyor

Kayseri’de kimlik kontrolü yapmak isteyen sivil polis İlhan Odabaşı’nı (41), av tüfeği ile başından vurarak şehit eden Mustafa Develi (38) hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın iddianamesinde, tutuklu sanık Develi’nin ifadesinde, polis memurunu daha önceden husumetli olduğu kişi zannederek, vurduğunu söylediği yer aldı.

3.Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede Mustafa Develi hakkında, ‘kamu görevlisini kasten öldürme’, ‘bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla adam öldürme’, ‘genel güvenliği kasten tehlikeye sokma’, ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama’, ‘silahla kasten yaralama’ ve ‘kamu malına zarar verme’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

(Haberler: Samed Aydın Sun /Kayseri Star Haber Gazetesi)