KAYSO, KTB, OSB, KTO’dan haberler.. (03.05.2019)

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan’ın Hıdırellez Mesajı

Doğanın yeniden uyanışının, baharın ve güneşli günlerinin gelişinin müjdecisi, Türk dünyasında Hıdrellez olarak bilinen günü kutluyoruz.

Kültürümüzü oluşturan örf, adet ve geleneklerimiz hayatın vazgeçilmez unsurları olduğu gibi bu değerlerimiz birlik ve beraberliğimize güç katmaktadır.

Hıdırellez’de beraber yenen toplu yemekler, fakirlerin doyurulması, dargınların barışmasına ve kardeşliğin yeniden tesisine vesile olur.

Toplumumuzu ayakta tutma ve birleştirme hususunda hayati öneme sahip bu kutlamalar, nesilden nesile kuşaktan kuşağa geçerek varlığını bugün de devam ettirmektedir

Hıdırellez güneşinin, milletimizin üzerine doğmasını, kardeşliğin, sevginin ve barışın hâkim olmasını temenni ediyor tüm kardeşlerimizin Hıdırellez’ini tebrik ediyorum.

KAYSO TOBB Genel Kuruluna Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 75’inci Genel Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Salonu’nda gerçekleştirildi.

Genel Kurula Kayseri Sanayi Odası adına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Delegesi Mehmet Büyüksimitci ile birlikte, yine TOBB Delegelerimiz Abidin Özkaya, Abdullah Oğuzbaş, Ali Oğuzönder, İbrahim Ezinç, Yavuz Dur, Meclis Başkan Yardımcımız Mehmet İlgü, Yönetim Kurulu Üyemiz Erkut Korkmaz ve Genel Sekreter Nihat Molu katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu genel kurul konuşmasında ‘birliğimiz ebedi, gündemimiz ekonomi’ temasına vurgu yaparak, iş dünyasının önümüzdeki süreçte gündemin ekonomi olmasını istediğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın icracı ve reformcu iş yapma tarzıyla ekonomide yeniden atılıma geçeceğimize inanıyoruz. Hiçbir engel, aşamayacağımız kadar büyük, hiçbir duvar yıkamayacağımız kadar güçlü değil. Gün, elbirliğiyle ayağa kalkıp koşma günü” ifadesini kullandı.

Yaklaşık 1 senedir genel ve mahalli seçimlerle devam eden seçim sürecinin geride kaldığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Önümüzde 4 yıllık seçimsiz bir dönem var. Bu fırsatı iyi değerlendirmeli, kesintisiz bir icraat dönemine çevirmeliyiz. İstikrar sürsün, Türkiye reformlarla büyüsün” dedi.

Hisarcıklıoğlu, ekonomiyi gündemin ilk maddesi yapma önerisinde bulunurken, rekabet gücünü artıracak yapısal reformları arka arkaya hayata geçirmek gerektiğini vurguladı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Zira ekonomide atılacak çok adım yapılacak çok iş var. Hükümetimiz seçim öncesinde bunun sinyalini verdi. Seçimler geride kaldığına göre artık hızla harekete geçilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Ahiliğin ve Lonca Teşkilatının bugünkü mirasçısı olan TOBB’un en başından beri hep birlikte çalıştıkları, yol yürüdükleri bir kuruluş olduğunu aktararak, ekonomi başta olmak üzere ülkenin geleceğine ilişkin hemen her konuda iş dünyasıyla istişareye özel önem verdiklerini söyledi.

 Aldıkları tüm kararların ortak aklın, ortak ihtiyaçların ve ortak vicdanın ürünü olması için gayret gösterdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara ve tüm şehirlerde iş dünyasının bu en büyük çatısının genel kurullarına, ekonomi şuralarına, ödül törenlerine ve diğer pek çok etkinliğine katılarak yol arkadaşlığını güçlendirdiklerini ifade etti.

KAYSERİ OSB  YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN’IN  RAMAZAN AYI MESAJI

 Rahmet, bereket, af, mağfiret, yardımlaşma ve paylaşma ayı, on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

İnsanın yalnızca zor durumda iken değil, hayatın her anında ilgi ve desteğe, uzatılacak bir ele, gönül alıcı bir söze, içten bir tebessüme ihtiyacı vardır. Aç ve yoksulların halinden anlıyor olmamız, aça ve yoksullara yardım elini uzatmadığımız sürece bize dönen bir faydası olmayacaktır.

Bilinmelidir ki; yoksulluk sadece varlığın yok olması değildir. Yoksulluk aynı zamanda içimizdeki merhamet,  şefkat ve hoşgörü gibi insani değerlerin de yok olması demektir.

Bu nedenle, dünyanın neresinde olursa olsun baskı, zulüm ve şiddet altında olan, mazlum ve mağdur durumdaki kardeşlerimize maddi-manevi desteklerimizi daha da artırmalıyız.

Kendisi için istediğini kardeşi için de istemek, kendisi için istemediğini onun için de istememek müminin vazgeçilmez ahlâki bir değer olduğunu her zaman hatırımızda tutmalı ve ona göre davranmalıyız.

Ahlaki, ruhi ve manevi kemale ermek, bizi, kendimiz, ailemiz, içinde yaşadığımız toplum ve yaratanımız için değerli bir varlık haline getirir. Bizlere düşen görev, Ramazan’ın o maneviyatından en güzel şekilde istifade etmek, rutin bir hale dönüştürmemek olmalıdır.

Ramazan Ayı’nın milletimize,  İslâm Âlemi‘ne huzur, barış ve kardeşlik getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

GAZİANTEP TİCARET BORSASINDAN KTB’YE ZİYARET

Gaziantep Ticaret Borsası heyeti, Kayseri Ticaret Borsasını ziyaret etti. Gaziantep Ticaret Borsasının 11. Meslek Grubu hububat konusunda istişarelerde bulunmak ve her iki İl arasında ortak projeler gerçekleştirmek için bir araya geldiler.

Gaziantep Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ali Alagöz ziyaretle ilgili olarak şunları söyledi “

Türkiye’de hububat ekiminde yaşanan gerilemeye bağlı oluşacak riskler ve alınması gereken önlemleri, birlikte masaya yatırdık. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduk. Teknik heyetlerimiz, Gaziantep ve Kayseri Ticaret Borsaları arasında gerçekleştirilecek projelerin çalışmalarını yaptılar. Kayseri Ticaret Borsasına misafirperliğinden dolayı teşekkür ederiz, ifadelerini kullandı.”

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Karaca, Gaziantep Ticaret Borsasının ziyaretinden dolayı mutlu olduklarını belirterek

şöyle konuştu. ” Türkiye’deki buğday verimi Dünya standartlarının altındadır. Özellikle sulanamayan alanların sulu tarıma açılması ile üretimin artacağına inanıyoruz. Hububat özelinde buğdaydaki düzensiz gerilemelerde iklim değişikliği etkili oldu. Ancak ekim alanlarında sürekli gerilemenin nedeni girdi maliyetlerinin yükselmesidir. Geçmiş yıllarda Kayseri kaliteli buğdaya sahipti. Maalesef hem zararlı böceklerin ortaya çıkması hem de iklim değişikliği İlimizde yetişen buğdayın kalitesinin düşmesine neden olmuştur. 2017 yılında buğday üretimi 366 bin ton gerçekleşirken, 2018’de ise 303 bin tona geriledi. Biz Kayseri Ticaret Borası olarak İlimizde hububat kalitesini ve rekoltesini arttıracak projeleri desteklemeye hazırız dedi.”

İŞ GELİŞTİRME TOPLANTISI VE B2B GÖRÜŞMELERİ BÖLGEYE KATKI SUNACAK

 MÜSİAD Kayseri tarafından, üyelerinin iş hacimlerini artırmak, birbirleri ile olan ilişkilerini güçlendirmek ve yeni iş fırsatları sunmak amacıyla düzenlenen İş Geliştirme Programı 2 Mayıs 2019 Perşembe günü Ramada Resort Oteli Erciyes Dağında gerçekleşti.

Kayseri üyeleri ile Konya’dan gelen 45 MÜSİAD üyesini buluşturan etkinlik, katılımcıların kendilerini tanıtmaları ve firmaları hakkında bilgi vermeleri ile başladı. Sektör masalarında yapılan tanışmanın ardından kartvizit ve katalog sunumları yapıldı.

İnşaat, Makine, Gıda, Dayanıklı Tüketim, Mobilya, Metal-Maden, Tekstil, Sağlık, Bilgi Teknolojileri, Otomotiv, Basım-Yayın, Hizmet ve Danışmanlık-Eğitim sektörlerinde faaliyet gösteren MÜSİAD’lı iş insanları arasında 1200’ün üzerinde B2B iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

Toplantı ve görüşmelerin akabinde, Erciyes Dağı tesisleri ve Mobilya Kent ziyaret edildi. Erciyes A.Ş. tarafından sahada Master Planı tanıtıldı. Ayrıca, Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük karma alışveriş merkezi olan KUMSMALL Factory hakkında yerinde bilgi verildi.

 MÜSİAD Kayseri tarafından yapılan değerlendirmede, üyelerin ticari hacimlerinin arttırılması, üye firmaları tanıyarak üyeler arası ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yeni iş bağlantılarının yapılması amacıyla gerçekleştirdikleri etkinliğin, bölge ekonomisine katkı ve canlılık getirmesinin yanı sıra firma tanıtımları, ikili iş görüşmelerinin üyelerin fiili iş bağlantıları yapmasına katkı sağladığı belirtildi.

Ankara’da Kayseri Buluşması

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy’un girişimleri sonucu Kayseri iş dünyası ile Kayseri milletvekilleri Ankara’da bir araya geldi.

TOBB 75. Mali Genel Kurulu için Ankara’da bulunan Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış ve Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile TOBB Delegeleri, Kayseri Milletvekilleri ile bir araya gelerek Kayseri zirvesi gerçekleştirdi.

Toplantıya AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Taner Yıldız, İsmail Tamer, Emrah Karayel ve Hülya Nergis, MHP Milletvekilleri Baki Ersoy, İsmail Özdemir, CHP Milletvekili Çekin Arık ve İyi Parti Milletvekili Dursun Ataş katıldı.

Toplantıda Kayseri’de yapılabilecek stratejik alanlar ve yatırımlar istişare edilirken şehrin mevcut durumu masaya yatırılarak fikir alış verişinde bulunuldu.

Milletvekilleri, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin Kayseri ortak paydasında buluşarak, şehre hizmet etmek için el ele vermeye hazır olduklarını söyledi. Görüşmede, bu toplantıların periyodik olarak daha geniş katılımla devamı yönünde karar alındı.

Mimarsinan OSB içinde oluşturulan 14.ağaçlandırılmanın adı Sinan Koruluğu oldu.

Mimarsinan OSB içinde Müteşebbis Heyet Başkanı Mehmet Büyüksimitci’nin isteğiyle oluşturulan ‘Sinan Koruluğu’nda ilk fidanlar toprakla buluştu. Fidan dikim etkinliğine katılan Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karabulut, bölge personelleri ile Ahi Evran Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri fidan dikimi gerçekleştirdi. Başkan Karabulut, etkinliğin doğa ve çevre bilincinin artırılması bakımından önemli olduğuna vurgulayarak geleceğe bırakılacak en büyük miras olduğunu söyledi. Bu amaçla, 2 bin 600 adet fidanı toprakla buluşturduklarını ifade eden Başkan Karabulut, “Bu fidanlarla amacımız geleceğimize yaşanabilir bir doğa bırakmak. Orman sevgisiyle birlikte toprakla buluşturulacak her bir fidanın da gelecek nesiller için önemini bilmeli ve bu bilinçle hareket etmeliyiz. Ayrıca burada oluşacak ormanın ekolojik sistemin korunması ve erozyonun önlenmesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Etkinlikte katkısı bulunanlara teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Karabulut ayrıca koruluğa dikilecek fidanların 5 bin 600 adete çıkarılacağını da sözlerine ekledi.
14. Ağaçlandırılma olan Sinan Koruluğunda ilk olarak 2 bin 600 adet karaçam ile sürüngen ardıç fidanı dikilecek.