Belediyelerden haberler (18.04.2019)

Başkan Büyükkılıç, Bünyan ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu

“İLÇELERİMİZLE EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE ÇALIŞACAĞIZ”

 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Bünyan ilçesini ziyaret etti. Bünyan’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Başkan Büyükkılıç, esnafları da gezerek taleplerini dinledi. Başkan Büyükkılıç, Bünyan ve tüm ilçelerle el ele gönül gönüle vererek çalışacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Bünyan Belediyesi önünde İlçe Belediye Başkanı Özkan Altun tarafından çiçekle karşılandı. Bünyan Belediyesi’ne girmeden önce bölgedeki esnafları ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, büyük bir ilgi ve sevgiyle karşılandı. Aynı ilgiyle karşılık veren Başkan Büyükkılıç, “Sizlerin kardeşi ve evladı olarak sizlere layık olabilirsek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

BÜNYAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, esnafları ziyaretinin ardından Bünyan Belediyesi’ne geçti. Belediye girişinde bir süre Bünyan’ın simgelerinden olan küçük bir tezgahta halı dokunmasını izleyen Başkan Büyükkılıç, Bünyan Belediye Başkanı seçilen Özkan Altun’u ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Bünyan halkına verdikleri destek için teşekkür eden Başkan Büyükkılıç, “Bizlere, Bünyan Belediye Başkanımıza ve Cumhur İttifakına sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum. Özkan Başkan ile el ele vermek suretiyle Şehitler Diyarı Bünyan’ımıza yakışanı yapacağımızdan şüpheniz olmasın” dedi. Bünyan Belediye Başkanı Altun da Başkan Büyükkılıç’a nazik ziyaretleri için teşekkür ederek “Bize güç veriyorsunuz. Bünyan halkı, tüm Kayseri halkı gibi sizleri çok seviyor” diye konuştu.

Bünyan Belediyesi’nde bir süre vatandaşlarla görüşen ve taleplerini dinleyen Başkan Memduh Büyükkılıç, daha sonra belediyenin birimlerini gezerek personelle selamlaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçe belediyesini ziyaretinin ardından Bünyan Meydanı’ndaki vatandaşlarla selamlaştı. Başkan Büyükkılıç, bu sırada İlçe Emniyet Müdürü ile de bir süre sohbet etti.

Bünyan Belediyesi’nden yürüyerek AK Parti İlçe Teşkilatı’na geçen Başkan Memduh Büyükkılıç, İlçe Başkanı Yıldırak Hakkı Koç ile görüştü. Başkan Büyükkılıç, burada parti yöneticileriyle de bir araya gelerek seçimlerde gösterdikleri gayret ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Büyükkılıç, “İlçe belediye başkanımızla kol kola vererek sizleri mahcup etmeyeceğiz” dedi.

KADIN VE GENÇLİK MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İlçe Teşkilatının ardından Bünyan esnaflarını ziyaretini sürdürdü. Her girdiği iş yerinde sıcak ve samimi bir şekilde karşılanan Başkan Büyükkılıç, daha sonra Bünyan Kadın ve Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, ilk olarak kurslara gelen kursiyerlerin çocuklarının bakıldığı kreşi ziyaret ederek çocuklarla yakından ilgilendi. Başkan Büyükkılıç, çocuklara boyama kitabı hediye etti.

8 branşta 250 kursiyere hizmet verilen Kadın ve Gençlik Merkezi’ndeki aralarında halıcılığın da bulunduğu meslek kurslarını ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, kursiyerlerle sohbet etti ve ürünleri inceledi. Başkan Büyükkılıç, Kadın ve Gençlik Merkezi’nde öğrenciler için açılan kurslara da girerek gençlerle görüştü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Bünyan ziyaretinde İlçe Belediye Başkanı Özkan Altun ile birlikte Bünyan’ın en güzel yerlerinden Pınarbaşı Mesire Alanı’na da geçti. Mesire alanında incelemelerde bulunan Başkan Büyükkılıç, Bünyan’daki KASKİ’nin tesislerini de gezdi.

ÖKSÜT MADENCİLİK’TEN YEŞİL EVEREK PROJESİNE DESTEK

            Öksüt Madencilik ve Orman ve Tarım İl Müdürlüğü daha yeşil Develi için Develi Aksu Mevkiinde ağaç dikme etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak, İlçe Jandarma Komutanı Özcan Zengin, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Özgür Özgündüz, AK Parti İlçe Başkanı Osman Turan ve Öksüt Madencilik Genel Müdürü Alper Sezener katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Develi Belediyesinin Yeşil Everek projesinden bahseden Cabbar Başkan “Çevreye karşı farkındalık oluşturmak ve Develimizi güzelleştirmek adına böylesi anlamlı bir etkinlik düzenlediği için Öksüt Madencilik yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan protokol konuşmalarının ardından fidanlar protokol ve davetliler fidanları toprakla buluşturdu.

BAŞKAN YILDIZ’DAN ZABITA EKİPLERİNE ‘TÜM GÖNÜLLERİ FETHEDİN’ TALİMATI

Beyoğlu’nda 7/24 hizmet veren Zabıta Müdürlüğü’nü ziyaret eden Başkan Yıldız, Zabıta ekiplerinin belediyenin sahada görünen yüzü olduğunu belirterek ‘Tüm gönülleri fethedin’ talimatı verdi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu’nda 7/24 hizmet veren Zabıta Müdürlüğü’nü ziyaret erek çalışmaları yerinde inceledi. Zabıta görevlileriyle tek tek tokalaşan Başkan Yıldız, saha çalışmaları hakkında bilgi aldı. Zabıta ekiplerinin belediyenin sahada görünen yüzü olduğunu belirten Başkan Yıldız, ‘Tüm gönülleri fethedin’ talimatı verdi. Başkan Yıldız’a başkan yardımcıları ve birim müdürleri de eşlik etti.

AZİMLE VE SEVGİYLE BEYOĞLU’MUZA LAYIK OLDUĞU ŞEKİLDE HİZMET EDECEĞİZ

Zabıta ekipleriyle sohbet eden Başkan Yıldız, “Beyoğlu kararını 31 Mart’ta verdi. Gönül belediyeciliğini inşa etme üzere bu emaneti devraldık. Huzurlarınızda önce dönemlerde belediye başkanlığımızı yapan Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür ediyorum. Bize düşen Beyoğlu’nu en güzel şekilde yöneterek Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği ‘Gönül Belediyeciliği’ni inşa etmektir. Daha huzurlu, daha yeşil ve daha güvenli bir Beyoğlu için çalışacağız. Zabıta ekiplerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da belediyemizin sahada görünen yüzü olacak. Azimle ve sevgiyle Beyoğlu’muza layık olduğu şekilde hizmet edeceğiz. Öncelikli görevimiz hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm gönülleri fethetmek olacak.” dedi.

 Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu,

İlkbahar döneminde; Mezarlıklarda genel bakım ve temizlik çalışmaları devam ediyor

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, ilçe sınırları içerisinde yer alan 19 ayrı mahallede toplam 52 mezar alanında Ramazan Ayı öncesi temizlik ile bakım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alıp bakım ve onarım ile her türlü ihtiyacının karşılandığı bölge mezarlıklarında öncelikle otların temizlendiğini ve ağaçlar ile diğer bitki türlerine bakım yapıldığını hatırlatan Başkan Dr.Mustafa Palancıoğlu“Melikgazi Belediyesi’ne bağlı toplam 52 adet mezarlık bulunmaktadır. Kıranardı, Hisarcık, Gürpınar, Turan, Mimarsinan, Bürüngüz ve Gesi bölgelerinde yer alan bu mezarlıkların, Melikgazi Belediyesince bakım ve onarımı yapılmaktadır. Bu alanlarda öncelikle Çevre Koruma Müdürlüğünce mezarlık girişlerinden başlayarak ara yollar ile genel bakımı yapıldı ve otlardan temizlendi. Nisan ayında başlayan bakım çalışması düzenli olarak devam edecektir. Özellikle Ramazan ayı öncesi temizlik ve genel bakım tamamlanacaktır. Bayramda vatandaşlar rahatlıkla mezar ziyaretlerini yerine getirebileceklerdir” dedi.

Mezarlıkların bakımı, onarımı ve temizliği için ekiplerin oluşturulduğunu ifade eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, oluşturulan ekiplerce ağaçların sulanması için sulama tesisatları döşendiği, yürüyüş yollarının baskı asfalt yapıldığını ve otların temizlendiğini sözlerine ekledi.