Belediyelerden haberler (02.11.2018)

KIZILAY’A BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kızılay Kayseri Şubesi’nin ziyaretinde önemli bir açıklama yaptı. Başkan Çelik, Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisli olan Cumhuriyet Meydanı’ndaki Okburcu’nu kan bağışı merkezi olarak kullanılması için Kızılay’a tahsis ettiklerini açıkladı. Kızılay Şube Başkanı Uzandaç, verilen destek üzerine Başkan Çelik’e teşekkür etti.

Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç ve yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti. Ziyarette şehrimizdeki uyum kültüründen bahseden Başkan Çelik, hem yönetim dinamikleri ile hem de sivil toplum kuruluşlarıyla uyum içinde çalıştıklarını ifade ederek, bu doğrultuda bugüne kadar Kızılay ile birlikte yaptıkları faaliyetlerin herkesçe takdir edildiğini söyledi. Ziyaret sırasında önemli bir açıklama da yapan Başkan Mustafa Çelik, “Cumhuriyet Meydanı’nda Okburcu olarak bilinen ve bize tahsisli olan yeri Kızılay’a hem kan bağışı merkezi hem de irtibat noktası olarak kullanmak üzere tahsisini düşündük. İnşallah hayırlı hizmetlere vesile olur” dedi.

Kızılay Kayseri Şubesi yönetimi Başkan Mustafa Çelik’in açıklamalarını büyük bir memnuniyetle karşıladı. Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, Kızılay’ın çalışmalarına Büyükşehir başta olmak üzere belediyelerin her zaman destek verdiklerini vurgulayarak, “Bu desteklerin sonucunda da Kayseri Şubesi, Kızılay’ın en başta gelen şubesidir. Bu gururu belediyelerimizin destekleriyle kazandığımızın bilincindeyiz. Okburcu için teşekkür ederiz. Hem Kızılay’ımıza hem de belediyemize yakışır şekilde faaliyet yapacağız” diye konuştu.

Melikgazi Belediyesi’nden İlçe Müftülüğü’ne Bina Tahsisi

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi belediyesi olarak sağlık, eğitim, emniyet ve spor hizmetlerine olduğu gibi müftülüğün gerçekleştireceği hizmetlere de destek ve yardımcı olduklarını bu amaç ile bina tahsis ettiklerini söyledi.

Tavlusun mahallesinde

Toplumsal dayanışma ve birliktelik açısından Melikgazi Belediyesi olarak gereken hassasiyet ve önem gösterildiğini bu amaç ile Melikgazi İlçe Müftülüğüne birçok arsa tahsisi, cami bakım ve onarımı, camilerin genel temizliği gibi hizmetler sunduklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, şimdi de Tavlusun Mahallesindeki Sosyal Tesisin alt katını tahsis ettiklerini kaydetti.

Birlik ve beraberlik için dayanışmaya ve barışa önem veriyoruz

Belediye olarak Melikgazi halkının sağlığı için 112 acil servis binası tahsis ettikleri, eğitime verilen öneme istinaden okul binası yaptıklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi her alanda hizmet veriyor. Melikgazi halkının sağlığı, eğitimi, spor imkânları, bizim için önemli, bunun için bu bizim işimiz değil diyemeyiz. Bu açıdan Melikgazi Belediyesi her an her yerde hizmet vermektedir. Şimdi de gelişen ve büyüyen ilçemizin nüfusu da artmakta olup Tavlusun Mahallesine Melikgazi İlçe Müftülüğünün daha etkin ve seri hizmet verebilmesi için yer tahsis ettik. Bu bölge her geçen gün nüfusu arttığı gibi tarihi kimliği ve doğal güzelliği ile bütünleşen bir bölgemizdir. Bu açıdan kamu düzeni ve güvenliği önem arz etmektedir ”dedi.

Bununla sınırları kalmayacak

Kamu kurum ve kuruluşları ile dayanışma ve işbirliği içerisinde olduklarını bunun da Melikgazi’ye hizmet olarak yansıdığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, eğitime, sağlığa, din hizmetlerine ve emniyete verilen hizmet ve desteklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ Drone ile denetliyor, kontrol ediyor

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, en son teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek çalışmalarda kullandıklarını söyledi.

Şu anda tüm çalışanların bilgisayar ile hizmet sunduğunu yani Melikgazi belediyesinde memurların bilgisayar kullanımın oranı % 100 olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, bilgisayar kullanımın sadece memurlar ile kalmadığını 81 mahalle muhtarlığında bilgisayar olduğunu, kaçak inşaat, zabıta denetim, zabıta trafik gibi ekiplerin de cep bilgisayar ile çalıştığını kaydetti.

Melikgazi şehrinin at arabası olmayan, gecekondu yapılmayan ve kaldırımların el arabaları ile işgal edilmemiş bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç “Melikgazi belediyemizce drone cihazı ile diğer ismi yukarından video ve fotoğraf çekimi ile şehir de belirli aralıklarla çalışma alanların video ve fotoğraf çekimi yapılmaktadır. Bu çekimlerde yol çalışmaları, tesislerin inşa durumu, kaçak inşaat konuları gibi çalışmalar tespit edilmektedir. Bu video ve fotoğrafların bilgisayar programında karşılaştırması ile kaçak değişimler denetlenmekte, takip edilmekte ve kontrol edilmektedir. Böylece gezici ekiplerin bir başka göreve yönlendirilmesi ile hem personel hem de araç tasarrufu sağlanmaktadır. Yani uydu fotoğrafları daha kısa sürede daha çok iş ve işlem yapılmaktadır”dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, bilgisayar ile belediye iş ve işlemlerinde büyük verimlilik elde edildiğini ve e-belediye ile e-devlet bütünleşmesini sağlayan ender belediyelerden biri olduklarını sözlerine ekledi.

Başkan Memduh Büyükkılıç Mimarsinan Bahçelievler’de YEŞİLLENDİRİLEN ALANLARI TANITTI

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan Bahçelievler Mahallesi halkıyla  bir araya gelerek Belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve bölgeye yapalan yeşillendirme çalışma alanları gezerek tanıtımı yaptı.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan Bahçelievler mahallesinde yer alan Bahçelievler Camisi Cuma namazı sonrası mahalle gezesi yaparak mahalle sakinleriyle bir arada bulundu.

Her hafta bir mahalleyi ziyaret ederek hem belediye çalışma alanlarını gezdiklerini hem de mahalle halkı ile beraber olma imkanı bulduklarını belirten Başkan Büyükkılıç “Mimarsinan Bahçelievler düzenli, temiz, gerçekleştirdiğimiz proje ve yatırımlarla günden güne büyüyen ve gelişen bir mahallemizdir. Yeşil alanları, sosyal donatılarıyla özellikle gelişime yatırıma açıktır. Bugün de mahalle halkımız ile bir arada olmak sohbet edip varsa istek ve taleplerini dinlemek üzere mahallemizdeyiz. Ayrıca bu bölgede yapılan yeşillendirme çalışmalarını yerinde görmek istedik. Çocuk oyun sahalarımızda sentetik çim kullanıyoruz. Böylece çocuklarımız çamur ve toz bulutları arasında değil daha nezih alanlarına gönüllerince eğlenmekte ve oyun oynamaktadırlar Her zaman olduğu gibi bugünde bize sahip çıkan destek veren kendilerine hizmet etme imkanı veren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Programlara katılanlara lokma tatlısı ve dondurma ikram edildi.

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ KARAMUSTAFA’DAN SEYRANİ KAMPÜSÜNE ZİYARET

            Cumhurbaşkanlığı kararıyla bu sene kurulan Kayseri Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Üniversitesi bünyesinde eğitim faaliyeti gösterecek olan Develi’deki Seyrani Kampüsünü ziyaret etti.

            Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda yapılan tanışma toplantısına Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve akademik kadro da katıldı. Kampüste yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında bilgilendirilmede bulunulduğu toplantıda Başkan Cabbar yeni kurulan Erciyes Üniversitesine yeni rektör olarak atanan Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’yı tebrik ederek “Develililer olarak bizler eğitime çok önem veriyoruz ki gördüğünüz üzere her bir eğitim bloğumuzu bir hayırsever hemşerimiz kampüsümüze kazandırmıştır. İnşallah hemşerilerimizin eğitime yaptıkları bu yatırımların en güzel şekilde netice vermesini diliyorum. Seyrani Kampüsümüzdeki eğitim faaliyetlerinin daha aktif bir şekilde eğitim hayatına kazandırılması vesilesiyle bir araya geldiğimiz sayın rektörümüze de gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

            Kayseri Üniversitesini çok kısa süre içerisinde Türkiye’nin önemli, nitelikli saygın ve dikkate alınan bir üniversiteye dönüştürebilmek için güçlü yönlerinin hızlı bir şekilde harekete geçirmesi gerektiğini vurgulayan Rektör Karamustafa “Develi Seyrani Kampüsümüz merkez dışındaki en büyük kampüs olması dolayısıyla Kayseri Üniversitemizin yükünü hafifleteceğine inanıyorum. En kısa sürede Seyrani Kampüsümüzde eğitim faaliyetlerine başlayacak olan İslami İlimler ile Beşeri İlimler Fakültelerimizin Develimize ve Kayseri Üniversitemize önemli kazanımları olacaktır. İnşallah gençlerimize daha kaliteli eğitim ulaştırabilmek için sürekli istişare halinde olacağız” dedi. Başkan Cabbar Seyrani Kampüsü ziyaretinin ardından Rektör Karamustafa’yı ve Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu hocalarını makamında ağırlayarak Develi ve Develideki eğitim faaliyetleri hakkında istişarelerde bulundu.

OTO SANATKARLAR’DAN BAŞKAN ÇELİK’E TEŞEKKÜR

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ahi Evran Camii’nde kıldığı Cuma Namazının ardından Oto Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette Başkan Çelik’e oto sanatkarları ve esnaflara verdiği destekler nedeniyle hediye takdim edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Cuma Namazını Ahi Evran Camii’nde kıldı. Başkan Çelik, Cuma Namazı sonrası Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ile birlikte Oto Sanatkarla Odası tarafından hazırlanan aşurenin dağıtımı yaptı.

Başkan Çelik daha sonra Oto Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette Oda Başkanı Şeyhi Odakır tarafından Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ve Başkanlara otomotiv servislerinin olacağı yeni site hakkında bilgi verildi. Odakır, yeni sitenin Türkiye genelinde örnek gösterilen bir site olduğunu belirtti ve Başkan Mustafa Çelik’e Kocasinan Belediye Başkanlığı döneminden itibaren vermiş olduğu destekler nedeniyle teşekkür etti.

Ziyarette ayrıca Başkan Mustafa Çelik’e esnaf adına teşekkürün ifadesi olarak hediye takdim edildi.

BÜNYAN BELEDİYESİ ÇOCUKLARI TİYATRO İLE TANIŞTIRIYOR

Bünyan Belediyesi tarafından düzenlenen tiyatro şenlikleri ile ilkokul çocukları tiyatro ile buluşturuluyor. Çocuklara sağlıklı beslenme bilinci aşılayan “Obur Çocuk” isimli müzikal oyun ile Akmescit Mahallesi Garip Altemel İlkokulu öğrencileri hem sağlıklı beslenme yönünde bilinçlendirildi hem de gönlerince eğlendi.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu çocukların yüzündeki gülümsemenin yaptıkları tüm işler arasında en kıymetlisi olduğuna dikkat çekerek;” Bu faaliyetler, çocukların akademik eğitimlerinin yanında onların zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimlerine önemli katkı sunuyor. Bu projeyi de çocukların hem sanata ilgilerinin artması ve hoşça vakit geçirmeleri hem de ufuklarının gelişmesi amacıyla hazırladık. Bu sayede özellikle maddi durumu iyi olmayan çocuklarımızı tiyatroyla buluşturmuş olacağız “dedi.

Bünyan Belediyesi “Obur Çocuk” tiyatro oyunu ile 8 Kasım’da Güllüceli çocuklarla buluşacak.

BAŞKAN CABBAR’DAN LÖSEV HAFTASI FARKINDALIĞI

                2-8 Kasım tarihleri arasında lösemi ve kanser hastalarına farkındalık oluşturmak için kutlanan LÖSEV Haftasında Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da maske takarak bu farkındalığa destek verdi. Löseminin ve kanserin bulaşıcı olmadığını, maskenin sadece çevreden gelebilecek mikroplardan korunmak için takıldığını belirten Başkan Cabbar “Lösemi ve kanser hastalıklarıyla mücadele eden tüm kardeşlerimize Allah’tan şifalar diliyorum. İnşallah bu hafta onların sorunlarının çözümü için gerektiği gibi farkındalık oluşturur” dedi.

BAŞKAN PALANCIOĞLU’DAN KADIN GİRİŞİMCİYE DESTEK

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, besin alerjisi olan bebeğinin tedavi araştırmaları sonucu koruyucusuz ve katkısız gıda maddeleri hazırlayan, daha sonra bunları işletme kurarak diğer annelerin de istifadesine sunan 2 çocuk annesi gıda mühendisi Hatice Kulakoğlu’nu ziyaret etti.

Mevlana Mahallesinde Elçibey Caddesi üzerindeki işletmeyi inceleyen Başkan Palancıoğlu, 8 yıl önce küçük çocuğu Kerem’in besin alerjisine karşı geliştirdiği sağlıklı ürünleri 15 kadının çalıştığı işletmede satışa çıkaran Hatice Kulakoğlu ile sohbet etti. Başkan Palancıoğlu, bir arkadaşının internette gördüğü işletmenin güvenilir olup olmadığıyla ilgili bilgi istemesi sonucu işletmeye geldiğini belirterek, “Talas’ta Vitma (vitaminli mamuller) adında bir işletme açılmış. Hatice Hanım çok değişik bir girişimcilik fikrinde bulunmuş. Bütün kadın girişimcilere örnek olacak bir yaklaşım. Yenidoğanlardan başlamak üzere katkısız doğal ürünler üretiliyor. Ve ülkemizle birlikte dünyaya internet üzerinden satılıyor. Kayseri gibi ticarette ismi öne çıkan bir şehrin e-ticareti fazla değil. Ama Talas’ta bu işletmede internet üzerinden dünyanın dört bir yanından siparişler karşılanıyor.” dedi.

Başkan Palancıoğlu, “Böyle kadın bir girişimcinin 10 kişinin üzerinde bir istihdam oluşturması takdire şayan bir durum. Doğal ürün arayan vatandaşlarımıza tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gıda mühendisi Hatice Kulakoğlu ise 2010 yılında mesleğinin 22. yılındayken bebek bisküvileri üzerine çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek, bugün 256 çeşit sağlıklı ürün imal eden bir işletme haline geldiklerini söyledi.

Kulakoğlu, “Hazırladığımız ürünlerin küçük oğlumuzda besin alerjisini giderdiğini görünce işletme fikri ortaya çıktı. Katkısız ham maddeleri temin ederek, içerisine tuz ve şeker dahi koymadan, tamamen geleneksel evde yapılmış gibi üreterek tüketicilerimize yolluyoruz. Anneler ürünleri üzerinde yazıldığı gibi hazırlayarak kullanabiliyorlar. 7’den 70’e herkesin gönül rahatlığıyla tüketebileceği ürünler.” diye konuştu.

10’u personel 5’i stajyer olmak üzere toplam 15 kadına istihdam sağladıklarını anlatan Kulakoğlu, “Özellikle eğitim almış kadınlara kendi işlerini kurmalarını tavsiye ederim. Bugün Avrupa’dan Malezya’ya dünyanın dört bir yanına sipariş gönderiyoruz. Günlük 250-300 arası internetten siparişler alıyoruz” şeklinde konuştu.

HACILAR’IN MARKA KENT VE BİLİM ÜSSÜ OLMASI HEDEFLENİYOR

Hacılar’da Bilim Kent Projesi kapsamında, İlçede ki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde, İnteraktif Destekli Bilim Koridorları oluşturuldu.

Hacılar Kaymakamlığı ve Belediye işbirliği ile hayata geçirilen, Hacılar’ın bilimsel çalışma ve aktivitelerle marka kent ve bilim üssü olmasını sağlamayı hedefleyen Bilim Kent Projesi kapsamında, İlçede ki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde, oluşturulan bilim koridorları düzenlenen törenle açıldı.

Hacılar Ali İhsan Kalmaz Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu lisesinde düzenlenen ve öğrencilerin ilgisini bilime yönlendirmek amacıyla okulların en çok kullanılan alanlarında kurulan Bilim Koridorlarının açılış ve tanıtımının ardından, Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Projeye destek veren hayırsever işadamları ile çalışmalarda yer alanlara, teşekkür belgesinin takdim edildiği programa Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, Belediye Başkan Vekili Bilal Özdoğan, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Övüç, kurum ve okul müdürleri, hayırsever işadamları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hacılar Ali İhsan Kalmaz Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Bekir Uçar ve Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Mucuk’un yaptığı konuşmaların ardından kürsüye gelen Belediye Başkan Vekili Bilal Özdoğan, Belediye olarak göreve geldikleri ilk günden itibaren eğitime hep destek olduklarını söyledi. Özdoğan sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kaymakamımız Haluk Sezen Bey İlçemizde göreve başladığında gördük ki eğitimde yapılacak daha çok şeyler var. Bilim kent projesiyle geçen yıl başladığımız atölye çalışmalarımız, bugünde yine devam ediyor. Koridorların açılışında konuştuğumuz gibi yine önümüzdeki aylarda da değişik projelerle karşınızda olacağız. Her zaman için biz bilimin, eğitimin yanında olduk. Bizler bir taraftan çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için gönül veren, destek veren ekipler olarak nesiller olarak var olduğumuzun bilincindeyiz. Diğer taraftan da ilim Çin’de de olsa gidip öğrenin diyen bir peygamber efendimizin ümmetleriyiz. Her anlamda baktığımızda nerde ne varsa araştırıp bulmak, değerli öğretmenlerimizin de belirttiği gibi araştıran üreten geliştiren nesiller yetiştirmek boynumuzun borcu. Buradan bu projede küçükte olsa destek sahibi olabilme mutluluğunu yaşadığımız için değerli Kaymakamımıza, bu projeye emek veren tüm proje ortaklarına saygılarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.”

Kaymakam Haluk Sezen’de yaptığı konuşmada, “Bugün Bilim Kent Projemizin İnteraktif Destekli Bilim Koridorları projesinin ödül töreni için bir aradayız. Geçen eğitim öğretim yılının sonuna doğru festivallerimiz ve fuarımız için ödül töreni düzenlemiştik. Orada inşallah bunun devamı gelecek demiştim, hatırlıyorsanız. İşte bugün ilk defa tüm okullarımızı kapsayan bir projenin ödül töreninde buluştuk. Tabi projemizin artık inşa kısmı tamamlandı sayılır. Bundan sonra inşa ettiğimiz bu konforlu alanlarda, yani atölyelerimizde inşallah üretim gerçekleştireceğiz. Bu sene hedefimiz uzay ve havacılık olacak. Bu konuda çalışmalarınızı yoğunlaştırmanızı rica ediyorum. Ben İnteraktif Bilim Koridorları Projesinde emek alan herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgilerimle selamlıyorum. Hayırlı olsun diyorum.” dedi.

İnteraktif Destekli Bilim Koridorları Projesinin tanıtıldığı slayt gösterisi ve lise öğrencilerinin sunduğu canlı müzik dinletisinin ardından, Projeye destek veren hayırsever işadamları ve bilim koridorlarının oluşturulmasında görev alanlara, Kaymakam Haluk Sezen ve Başkan Vekili Bilal Özdoğan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

KOCASİNAN, DÖNÜŞÜMLE KAYSERİ’NİN YENİLENEN YÜZÜ OLUYOR

Kocasinan Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı kentsel dönüşüm projeleriyle geleceğin Kocasinan’ını şekillendiriyor. Bunlardan biri olan Yunus Emre Mahallesi’ndeki 6 bloktan oluşan konutların inşaatları hızla devam ediyor. Kocasinan’ı geleceğe taşımak için kentsel dönüşüme büyük önem veren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Dönüşüm projeleri tamamlandığında Kocasinan, Kayseri’nin yeni yüzü olacak” dedi.

Yeni Kocasinan için hassasiyetle çalıştıklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’ımıza, Kayseri’mize daha kaliteli hizmetler sunabilmek adına yoğun gayret sarf ediyoruz. Kayseri’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın memnuniyetini ve yaşam kalitesini yükselten hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz ve bu çerçevede vatandaşlarımızın mutluluğu ve huzurunu esas alarak, sosyal dönüşüm projeleri gerçekleştiriyoruz. Özellikle Kocasinan’ın daha da güzelleşmesi adına kentsel dönüşüm en önemli çalışmalarımızdan biridir. Kentsel dönüşüm ve diğer alanlardaki yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Sosyal bir dönüşüm şeklinde gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm çalışmalarımızın karşılığını; hemşehrilerimizin güveni, memnuniyeti ve güler yüzleri olarak alıyor ve mutlu oluyoruz. Bu çerçevede Yunus Emre Mahallesi kentsel dönüşüm alanında, inşaatına başladığımız konutlarımız, en kısa sürede tamamlanıp, hak sahiplerinin huzurlu bir şekilde oturacakları yuvalar haline gelecek” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, “İlçemiz, kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla birlikte 7’den 70’e herkesin yaşamak istediği bir bölge haline gelecek” diyerek sözlerini noktaladı.

DEVELİ’DE NİHAT HATİPOĞLU RÜZGÂRI ESTİ

Develi Belediyesi  tarafından organize edilen “Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile En-Nezir (S.A.V) söyleşi” programı gerçekleşti. Mustafa Aksu Kültür Merkezinde gerçekleşen programda İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu izlemeye gelenler adeta salonu doldurup taşırdı.

Akşamki söyleşi öncesinde Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdunda üniversiteli öğrencilerle bir araya gelen Hatipoğlu İslam’ın kadına verdiği değerler ve yetkiler üzerine bir söyleşi gerçekleştirdikten sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Yatsı namazı sonrasında salonu dolduran Develililere hitap eden Hatipoğlu Peygamber Efendimizin (S.A.V)’ın hayatından çarpıcı kesitler anlattı. Olanca kalabalığa rağmen salondakiler tarafından pür dikkat dinlenen Hatipoğlu “Çağımızın ve bütün çağların sıkıntılarından kurtulabilmemiz için alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin sünneti seniyyesini takip etmek zorundayız” mesajını vurguladı. Konuşmasının sonunda dinleyicilerin sorularını da cevaplandıran Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu böylesi bir organizasyonu tertip eden Başkan Cabbar’a teşekkürlerini iletti.

Programın sonunda Nihat Hatipoğlu’na Türk Bayrağı ve kilim hediye eden Başkan Cabbar “Bu gece hocamızı Develi’de ağırlamaktan büyük bahtiyarlık duyduk. Sevgili Peygamberimizin uyarıcı vasfını merkeze alarak kendine has anlatımıyla derin bilgisinden istifade ettiğimiz kıymetli hocamızı yine misafir etmek isteriz. Teşrif ettiği için kendisine ve davetimize icabet eden siz kıymetli hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi. Hatipoğlu ile hatıra fotoğrafı çektiren Develililer Başkan Cabbar’a da böylesi güzel bir program düzenlediği için teşekkürlerini iletti.

HUNAT ÇARŞISI YÖNETİM KURULU MELİKGAZİ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Hunat Çarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Gümüşgöz, Yönetim Kurulu Üyeleri, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç‘ı makamında ziyaret ederek Hunat Çarşısı Çevre düzenleme ve Tarihi Mekanların Korunması ile Hunat Mahallesine yapılan yatırımlar hakkında bilgi aldılar.

Hunat Çarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Gümüşgöz, ziyaretleri ile olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Hunat Çarşısı adına almış olduğunu Hunat Cami, medrese ve Hamamı ile tam bir tarihi mekânın merkezidir. Ayrıca Suya Kanmış Hatun Türbesi, Yanıkoğlu Türbesi, Babür Mescidi ile tarihi mekânlara komşu bir çarşıdır. Çarşımızın çevre düzenlemesi ve bu tarihi mekânlar ile bütünleşen bölge planlaması ile ilgili Melikgazi belediyemizin bir projesi bulunmaktadır. Zaten Balıkçılar Sokağı ile Hunat Mahallesine yeni bir misyon kazandırılmıştır. Tüm bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. 262 esnafı barından Hunat çarşısı yönetimi olarak belediyemizden memnunuz. Bu ziyarette hem kendimizi tanıttık hem de projelerimizi paylaştık”

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’da ise yaptığı açıklamada, “Belediye olarak sivil topluk Kuruluşları, mesleki oda ve dernekler ile esnaf birlik ve vakıflar ile birlik ve dayanışma içerisinde çalışıyoruz. Bu dayanışma ve birliktelik şehrimize yatırım ve hizmet olarak yansımaktadır. Hunat Çarşısı şehrin merkezinde yer alan ve büyük bir esnafın iş yaptığı yerdir. Bu çarşının adına yakışır ve çevresi ile uyumlu projemiz vardır. Bu projenin uygulanması ile Hunat çarşısı çehresi değişecek ve tarihi mekânların arasında otoparkları ve parklarla çevreli bir çarşı merkezi olacaktır“ dedi.

Hunat Çarşı Yönetim ile her zaman diyalog ve dayanışmasında içerisinde çalıştıklarını bu ziyaret vesilesi ile Dernek Üyelerine ve yönetimine teşekkür ettiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Hunat Çarşısını kültür ve sanatın merkezi olması için çeşitli ortak etkinlikler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

BİYOLOJİK GÖLETLİ YAŞAM ALANI TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR

Yaptığı proje ve çalışmalarla Türkiye’ye örnek olan Kocasinan Belediyesi, Kayseri’de ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor.  İçerisinde biyolojik göletin de yer aldığı yeni bir sosyal yaşam alanı çalışmalarına aralıksız devam eden Kocasinan Belediyesi, bu çalışması ile Türkiye’deki diğer belediyelere de örnek oluyor. Rekreasyon alanı hakkında bilgi edinmek isteyen diğer belediyelerin yetkilileri, alanı ziyaret ederek incelemelerde bulunuyor.

Kayseri’nin belediyecilikte yaptığı uygulamalarla Türkiye’ye örnek teşkil etmesinin gurur verici olduğunu belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak çalışmamızın, diğer belediyeler tarafından duyulması ve bunun örnek olarak alınması bizleri mutlu etti. Kayseri belediyecilikte yaptığı uygulamalarla Türkiye’ye her zaman örnek olmuş ve önderlik etmiştir. Bizlerde bu özelliği yaşatıyor olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Kayseri’nin sosyal yaşamına renk katan yeni ve farklı projeleri hayata geçirdiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “En önemli işlerimizin başında, hemşerilerimizin hayatını kolaylaştırmak, onları gündelik yaşamları içerisinde mutlu kılacak yaşam alanları inşa etmek geliyor. Bu çerçevede Kayseri’de bir ilk olan çalışmamız, hızlı bir şekilde inşa ediliyor. Yeni yaşam alanında; 7’den 70’e herkesin keyifli vakit geçireceklerine inanıyorum. Kocasinan’ın daha da güzelleşmesi için bu ve buna benzer projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, Yeni Kocasinan için yeni ve farklı çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kocasinan Belediyesi’nin İstasyon Mahallesi’nde 4 bin metrekare alan içerisinde, biyolojik göletin de bulunduğu yeni bir sosyal yaşam alanı hızla şekilleniyor. Kayseri’de bir ilk olan sosyal yaşam alanı; 7’den 70’e herkese hitap edecek. Oturma teraslarının da yer aldığı yaşam alanın içerisinde;  sporseverler için yürüyüş yolu, çocuklar için oyun alanı, büyükler için ise rahatlıkla dinlenebilecekleri pergolalar, banklar ve kamelyalar yer alacak.

GENÇ KAYMEK’TEN KAN BAĞIŞI

 Kızılay Haftası münasebetiyle Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Genç KAYMEK tarafından Kan Bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanyanın ilk gününde gençler tarafından yaklaşık 100 ünite kan bağışı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genç KAYMEK İhtisas Merkezi’nde başlatılan kampanyaya öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerde farkındalık yaratma ve onların sosyal sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesini sağlama anlamında düzenlenen kampanyanın ilk gününde yaklaşık 100 ünite kan bağışı yapıldı. Öğrenciler kan bağışı hakkında görevli sağlık ekibinden merak ettikleri konularla ilgili bilgi de aldılar.

Genç KAYMEK tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyası Sümer Gençlik Merkezi’nde devam ediyor.

Melikgazi Çimleniyor…

Bir günde çim döşeli çocuk oyun alanları

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Belediye olarak çok amaçlı ve büyük ölçekli parklar inşa ettiklerini hatırlatarak, bu parklarda yer olan çocuk oyun alanlarına sentetik çim döşediklerini söyled

Belediye olarak sadece bir mekan yapıp halkın hizmetine sunmadıklarını belirten Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi olarak büyük ölçekli ve çok amaçlı parklar inşa ediyoruz. Bu parklarda çocuk oyun aletleri ve alanları çocuklarımıza daha güvenli ve sağlıklı mekanlar oluşturuyoruz. Çocukların çocuk oyun alanlarında daha rahat oyun oynayabilmeleri için sentetik çimler ile bu alanları daha sağlıklı hale getiriyoruz. Büyük ölçekli parkımızda ilk kez sentetik çim döşenmiş yürüyüş yolları oluşturduk. Bu uygulama hem daha uzun ömürlü hem de sağlıklı çünkü toz ve çamur oluşturmuyor” dedi.

Stonmastik asfalt, hazır çim, tartan pist gibi uygulamalar gerçekleştirdiklerini ve bu uygulamaların vatandaşlarca çok beğenildiğini ve istenildiğini ifade eden Büyükkılıç, bugün yapılan çalışma çocuk oyun grupların ve alanların bulunduğu yerlere sentetik çim serildiğini sözlerine ekledi.

Melikgazi’den öğrencilere aşure ikramı

Melikgazi Belediyesince bütün açılış, temel atma ile diğer sosyal ve kültürel etkinliklerde geleneksel hale getirilen aşure ikramı, bugün Mimarsinan Bahçelievler mahallesindeki melikgazi Belediyesi cami kuran kursu  öğrenciler ve mahalle halkına ikram edildi.

12 çeşit gıda malzemenin bulunduğunu ve kazanda pişirilen yaklaşık 500 kişilik aşure ikramının öğrenciler tarafından büyük bir ilgili ile karşılandığını belirten Başkan Büyükkılıç, kuran kursu öğrencilerine bizzat dağıtım alanında kepçe ile aşure ikramında bulunarak onlarla sohbet etti kurs  hakkında bilgiler aldı.

Aşure ikramının bir vesile olduğunu aslında birlik ve beraberlik ve kardeşlik içinde bir araya gelerek sohbet etmenin esas olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç “Bugün Mimarsinan Bahçelievler mahallesinde Melikgazi Belediyesi Camiinde ki kuran kursu öğrencileri ve bölge halkına aşure ikramında bulunduk. 12 çeşit birbirinden farklı maddeyi bir kazanda birleştirerek, tatlı bir ürün elde ediyoruz. Bu farklılık bir araya gelerek bir güzellik ve tatlılık oluşturmasından mana çıkarmalıyız. Tıpkı Anadolu kültür ve miras zenginliğinin bir araya gelmesi gibi. Bu bir sosyal paylaşımdır. Birlik ve beraberliğimizin harcıdır. Bu tür sosyal paylaşım ve dayanışma etkinliklerimiz devam edecektir”dedi.

Dağıtılan aşureleri afiyetle yiyen öğrenciler ve semt halkı Başkan Büyükkılıç’ a teşekkür ederek, Melikgazi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu organizasyonun her semtte yapılmasının çok olumlu bir etkinlik olduğunu ifade etti.

DEVELİ BELEDİYESİNİN EĞİTİME HİZMETLERİ DEVAM EDİYOR

            Her durumda eğitime yapılacak hizmetin en büyük ve en kutsal hizmet olduğunu belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar Develi merkezindeki on liseye masa tenisi ve satranç takımı hediye etti.

            Gençlerin kaliteli eğitimlerinin akıl ve beden sağlıkları ile paralel yürüdüğünü belirten Başkan Cabbar “Lise dengi okullarımızda gençlerimizin daha kaliteli vakit geçirmesi için yaptığımız bu katkının gençlerimiz tarafından gerektiği gibi değerlendirileceğine inanıyorum. Masa tenisi ile satranç masası hediye ederek gençlerimizin fiziksel ve zihni gelişimlerini güçlendirecek, birbirleriyle olan muhabbetlerini artıracak ve çeşitli bağımlılıkların önüne geçecek bu projemizin eğitime önemli bir katma değer sağlayacağı kanaatindeyim” dedi.

            Develi Belediyesi ekiplerince okulların uygun yerlerine monte edilen masa tenisi ve satranç masası okul yönetimi ve öğrenciler tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Bu anlamlı hediyelerin okullarda çok daha kaliteli zaman geçirmesine vesile olacağını belirten Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak ve okul idaresi eğitime sağladığı maddi manevi her tür destekten dolayı Başkan Cabbar’a teşekkürlerini ilettiler.

DEVELİ GACERİ CUMHURBAŞKANLIĞI TOHUM GEN BANKASI KAYIDINDA

            Develimizin en önemli tarımsal ürünlerinden olan Develi gaceri, Türkiye’nin tarım alanındaki potansiyelini harekete geçirmek adına kurulan ve 250 bin örnek kapasiteli, dünyanın 3. büyük tohum gen bankası olan Türkiye Tohum Gen Bankası kaydına alındı.

            Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından desteklenen ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu tarafından koordine edilen Türkiye Tohum Gen Bankasının kaydına giren gacer, pirinç ve işlenmiş bulgura alternatif kullanımı olan yüksek kalitede protein ve nişastaya sahip bir ürün. Yeni buğday çeşitlerin yanı sıra yörede bulunan eski yerel popülasyonlarda koruma altına alınarak, gerek gen kaynağı olarak gerekse ekonomik önemi olanların yeniden üretime kazandırılmasından dolayı dikkatleri üzerine çeken gacerin kendisine ulaştırılmasından dolayı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’a teşekkür mesajı gönderdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Tarım Seferberliği projesinde sonuna kadar destekçileri olduğunu belirten Başkan Cabbar “Bizler de İlçemizin en önemli tarımsal ürünlerinden olan gacerle bu projeye destek vermek istedik. Barındırdığı zengin besin değeri ve çağımızın en büyük problemlerinden olan obeziteye karşı alternatif bir ürün olan gacer, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu tarafından heyecan ve özenle incelenerek Türkiye Tohum Gen Bankası kaydına alınması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bizlere teşekkür mesajı göndererek bizleri onurlandıran Sayın Saraçoğlu’na bizler de teşekkürlerimizi iletiyor, böylesi hayati bir projeye katkı sağlamanın bahtiyarlığını yaşıyoruz” açıklamalarında bulundu.

TİYATROCULAR HACILARDA BULUŞTU.

                Kayseri’de faaliyet gösteren Tiyatro grupları Hacılar’da bir araya geldi. Hacılar Tiyatro Topluluğunun (HTT) ev sahipliğinde gerçekleşen programda, Tiyatronun gelişimi ve yaygınlaştırılması için yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

                Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi’nde, Yönetmen Mustafa Tuna’nın moderatörlüğünde düzenlenen ve Kayseri’de faaliyet gösteren Tiyatro gruplarının temsilcilerinin katıldığı programın açılış konuşmasını yapan HTT Yönetmeni Mustafa Tuna, “Kayseri’de tiyatro sanatının yükünün çeken arkadaşlarımız şuan burada. Bu toplantıdaki amacımız Kayseri’de tiyatroyu ve tiyatrocuyu nasıl geliştirebiliriz. Bizim evet sorunlarımız var. Ancak bunları hem halk tarafından, seyirci tarafından hem de tiyatrocu tarafından nasıl geliştirebiliriz bunu tartışmak için bir araya geldik.” dedi.

Hacılar Tiyatro Topluluğu (HTT), Artizhane Sanat, Kayseri Sahne Tiyatrosu (KAST), AGÜ Sahne, Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Ekibi (GÜFTE), Düşler Sahnesi Sanat Topluluğu, Janti Sahne, Diş Hekimliği Fakültesi Tiyatro Topluluğu (DİFTT), Asr-ı Temaşa Sanat Topluluğu, Kocasinan Çocuk Kulübü ve Kelebek Tiyatrosunun temsilcilerinin yaşadıkları sorunları, görüş ve önerilerini belirttikleri toplantının sonunda, toplantıların tekrar ve devamlılığı, ortak sosyal medya platformunda faaliyet, ortak sosyal medya grubu oluşturulması, gruplar arası iletişimin artırılması ve yardımlaşma, ortak faaliyet ve çalışmaların gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Melikgazi Belediyesi Atık Toplama Ve Değerlendirme Projesi Tanıtıldı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince gerçekleştirilen AYRIŞTIRILMIŞ ATIK TOPLAMA, ATIK TOPLAMA MERKEZİ VE SIFIR ATIK ÇALIŞMALARI gibi konuların ele alındığı referans gösterildiğini söyledi.

Melikgazi Belediyesince başlatılan KATI ATIK TOPLAMA VE SIFIR ATIK EYLEM PLAN PROJE sonuçlarının örnek gösterildiğini belirten Başkan   Memduh Büyükkılıç “15 yıldır başarı ile uygulanan ATIK TOPLAMA VE DEĞERLENDİRME çalışmaları neticesinde hem hammadde kaybı önlenmekte, hem ekonomiye katkı sağlanmakta hem de istihdama destek olunmaktadır. Bu çalışma bütünlüğü bugün Ankara ilinde Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendilerin himayelerinde başlatılan “SIFIR ATIK ZİRVESİ” toplantısı ile gündeme getirildi. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde bugün gerçekleştirilen “SIFIR ATIK ZİRVESİ” belediyemiz çalışmaları slayt eşliğinde gündeme getirilmiştir”dedi.

Melikgazi Belediyesi atıkların toplama ve değerlendirme çalışmaları belediyemizi temsilen oluşturulan ekipçe tanıtıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince başlatılan ve başarı ile devam edilen atıkların geri dönüştürülmesi çalışmanın doğru, yerinde ve gerçekçi bulunduğunun en büyük kanıtı olduğunu sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEKLERİ ENGELLERİ KALDIRIYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in üzerinde önemle durduğu “insana yatırım” konusunda verilen destekler engelleri kaldırıyor ve insanları üretime yönlendiriyor. Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında KAÇEM ile birlikte ödül alan girişimciler Başkan Mustafa Çelik’i ziyaret etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle kurulan Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi (KAÇEM) ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programında Kayseri’ye bir ödül daha gelmişti. Büyükşehir Belediyesi, Tarım Orman İl Müdürlüğü ve Anadolu Sosyal Sorumluluk Derneği (ASOS) ile birlikte engelli kadınlara yönelik proje de ödüle layık görülmüştü. ​Örnek Uygulamalarla Kırsalda Fark Oluşturan Kadınlar kategorisinde, projeyi temsilen işitme engelli çiftçimiz Aslı Azman; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan ödülünü almıştı.

Projeyi temsilen ödül alan Aslı Azman ile ASOS Genel Başkanı Kadir Can Gökalp ve Proje Koordinatörü Mustafa Tokdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti. İnsana yatırım konusuna her fırsatta dikkat çeken ve bu yönde gelecek her projeyi destekleyeceklerini ifade eden Başkan Çelik, kadın girişimciliği teşvik eden ve engelleri kaldıran proje için emeği geçenleri kutladı.

Ödüle layık görülen projede üretimden yönetime kadar her aşamasında engelli kadınların çalışmasıyla elma, armut, çilek, ananas, şeftali, portakal gibi meyveler kurutuluyor. Paketlemesi de yapılan meyvelerin okul kantinlerinde, marketlerde ve tramvay duraklarına yerleştirilecek olan otomatlarla tüketicilere ulaştırılması planlanıyor.

 “Melikgazi’de TAŞKIN KORUMA KANALI, KÖPRÜ, KAVŞAK VE YOL ÇALIŞMASI”

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sakarya ile Kazım Karabekir Mahallerinde yer alan Güney Kuşaklama Taşkın Koruma Kanalında belediye olarak beton kanal inşa ettiklerini söyledi

Taha Carım Bulvarını, Sakarya Mahallesinden Kazım Karabekir Mahallesi Kuzulca Sokak ile şehir merkezine bağlayan güzergahta taşkın su önleme kanalı ve köprü inşa ederek çevre emniyeti ve yol güvenliğinin sağlandığını belirten Başkan Büyükkılıç, “İnşa edilen beton kanalın toplam uzunluğu 2.450 metredir. Karşılıklı beton duvar yapılarak ulaşım ağı güvenli hale getirildi. Kanal üzerine Taha Carım Bulvarına bağlantı yolu sağlayan yolda 50 metre genişliği ise 6.5 km uzunluğunda menfez köprü de inşa edildi. Menfez köprü üzerine aynı zamanda 20 metre çapında kavşak yapıldı. Sonuçta trafik seri ve güvenli hale getirildi. Köprü üzerinde kanal boyunca ayrıca demir korkuluklar yapıldı” dedi.

Erciyes Dağından eriyen kar sularının oluşturabileceği sel taşkınlarına karşın koruma altına alınan kanalların önceden şehir merkezinde tehlikeli ve sağlıksız birer ortam oluşturduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, bu kanalların beton duvar ile güvenli haline getirilmesi ile oluşan alanda ayrıca yol genişletme ve yenileme çalışmasının da gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Kocasinan Belediyesi ile Eğitim Bir Sen Birlikte Kitap okuma projesi yürütecek.

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şubenin her yıl uyguladığı Bir Bilenle Bilge Nesil Kitap Okuma Projesine Kocasinan Belediyesi paydaş oldu. Aydın Kalkan başkanlığındaki Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu üyeleri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan bu yıl 2. sini düzenleyecekleri “Bir Bilenle Bilge Nesil Kitap Okuma Projesi”yle ilgili bilgi verdi.

 Aydın Kalkan, Kocasinan Belediyemizle geçtiğimiz yıllarda okul bahçelerinin çocuklarımızın oyun alanı haline getirilmesi, kariyer günleri çerçevesinde Sayın başkanımızı sendikamızın Eğitim Gençlik ve Kültür merkezinde ağırlamak gibi kültürel etkinlikleri birlikte yaptık. Belediyemiz, okul bahçelerimizin düzenlenmesinde çok güzel çalışmalar yaptı. Gençlerimizin kültür ve değer kazanması amacıyla düzenlediğimiz kitap okuma yarışmasında Kocasinan Belediyemizin lise öğrencilerimizin yanında olmasını umut ediyoruz, ifadelerini kullandı.

Aydın kalkan, Kocasinan Akademi, Kocasinan’a farklı bir bakış açısı oluşturmuştur, İlkokulların tuvaletlerinin hijyenik temizliğinin Kocasinan belediyemiz tarafından yapılması, Semt Konaklarındaki kültürel çalışmalar, Erkilet Bölgesinde açılan general Emir uzay ve havacılık okulunun açılması Kocasinan belediyemizin eğitime ve kültüre olan katkıları arasındadır. Tüm bu çalışmalardan dolayı Kocasinan belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz, ifadelerini kullandı.

Aydın Kalkan, Bilenle Bilge Nesil Kitap Okuma Projesi geçtiğimiz yıl 20 okulda 200 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi. Her okulda 10 öğrenci ve bir rehber öğretmen eşliğinde okuma ve okunan kitapla ilgili kompozisyon çalışmaları yapıldı. Her kitabın birin, ikinci ve üçüncüsüne altın ödülü verdik. Bu yıl bu projeyi tüm liselerimize ve tüm ilçelerimize götürmeyi planlıyoruz. Her ilçe Belediyemizin  kendi ilçelerindeki liselerinde okuyan öğrencilere destek olmalarını ve projeyi paydaş olarak birlikte yürütmek istiyoruz, dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, her zaman eğitimin ve eğitimcinin yanında olduk. her zaman gençlerin yanında olduk, tercih çalışmalarından, Kocasinan Akademi kurslarından, sportif faaliyetlerden ve onlarca kültürel faaliyetten bahsedebiliriz. Biz de bu anlamlı okuma faaliyetine 50 adet bisikletle katılmak ve projeye destek olmak isteriz. Kocasinan ilçesinden projeye katılan liselerin dereceye giren öğrencilerine spor yapmaları için 50 adet bisiklet verelim ifadelerini kullandı.

 Aydın Kalkan Başkan Çolakbayrktar’a ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

ÜYÜKŞEHİR’DEN ÖNEMLİ BİR HİZMET DAHA

Büyükşehir Belediyesi, şehirlerarası otobüs terminaline servis taşımacılığına 31 Ekim tarihi itibarıyla başladı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından bu önemli hizmet için iki ayrı ring hattı oluşturuldu.

Büyükşehir Belediyesi, daha önce şehirlerarası otobüs firmaları tarafından yapılan ve kısa süre önce bu firmaların aldığı kararla kaldırılan servis taşımacılığını üstlendi. 31 Ekim tarihi itibarıyla bu hizmeti üstlenerek vatandaşların bu alandaki mağduriyetini gideren Büyükşehir Belediyesi, Terminal için Talas ve Beyazşehir’den başlayan iki ayrı ring hattı oluşturdu.

BEYAZŞEHİR-OTOGAR SERVİS GÜZERGAHI

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından yapılacak olan servis taşımacılığı çerçevesinde iki güzergah belirlendi. Bu iki güzergahtan sabah saat 05.45’te servisler hareket edecek ve her yarım saatte bir servis kaldırılacak. Terminalden de aynı şekilde sabah saat 05.45’ten itibaren iki ayrı güzergaha her yarım saatte bir servis hareket edecek. Terminal servis taşımacılığı yarım saatte bir 24 saat boyunca devam edecek.

Beyazşehir-Otogar Servis güzergahı Beyazşehir Mini Terminal önünden başlayacak ve Anadolu Harikalar Diyarı, Doğu Terminali, İpek Saray, Kayseri Park, Farabi Caddesi, Fevzi Çakmak Mini Terminali, Mevlana, Yeni Adliye, Yeni Mahalle Mini Terminali ve Erkilet Bulvarı güzergahında devam edecek.

TALAS OTOGAR SERVİS GÜZERGAHI

Talas-Otogar servisleri ise Talas Anayurt Beğendik önünden kalkarak, Mehmet Timuçin Caddesi, Halef Hoca Caddesi, Cemil Baba Mezarlığı, Talas Atatürk Bulvarı, Talas Mini Terminali, Kız Öğrenci Yurdu, Sabancı Kültür Sitesi, Yoğunburç Mini Terminali, Eski Güneş Hastanesi, Necip Fazıl Bulvarı, Koçak Parkı, Eski Terminal, Toprak Mahsulleri Ofisi, Çıraklı Eğitim Merkezi ve Keykubat’ı takiple otogara ulaşacak.

Terminal seferlerinde toplu taşıma kartları ve bileti kullanılacak ve şehir içi ücret tarifesi uygulanacak. Şehir dışından gelenlerin bilet alabilmeleri için Terminal binası içinde bilet satış ve dolum yapan 24 saat açık bir büfe ve Terminal karşısında 06.00-22:00 saatleri arasında hizmet veren Kart38 Bilet Satış ve Dolum Noktası bulunuyor.

DEVELİ BELEDİYESİNDEN EĞİTİME BİR DESTEK DAHA

            Develi Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilkokul ve ortaokullarda zeka oyunları atölyeleri oluşturularak öğrencilerin eğitim-öğretimlerine katkı sağlaması  amacıyla  “Akıl Dolu Eğitim Güçlü Geleceğim” protokolünü imzaladı.

            İlçemizde özellikle sosyo-ekonomik gelir düzeyi düşük mahallelerinde bulunan okullara Develi Belediyesi tarafından matematik domino, akıllı bloklar, taşıt kapmaca, trafik domino, matematik sudoku, şekillerle sudoku, tangram, uzayda saklambaç, koridor gibi materyallerle hazırlanacak olan zeka oyunları atölyeleri ile; oyunun çocuğunu dünyasındaki yerine dikkat çekilmesi, çocuğa zeka ve akıl oyunlarının temel kavramlarını anlatmak, bilgisayar, telefon ve tablet gibi teknoloji bağımlılığı riskini azaltmak ve çocuklara sıra dışı düşünme becerileri gibi nitelikler kazandırılmak istenmektedir.

            İmzalanan protokol sonrası eğitime desteklerinden dolayı Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’a teşekkürlerini ileten Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak “Söz konusu eğitim olduğunda Başkanımızı her zaman yanımızda buluyor olmamız bizler için büyük bir şans. Kendisine eğitime vermiş olduğu desteklerinden dolayı şahsım ve tüm eğitim camiamız adına teşekkür ediyorum” dedi. Teknolojinin büyük kazanımlarla birlikte özellikle çocuklar için ciddi tahribatlara yol açabileceğini belirten Başkan Cabbar “Yavrularımızın biyolojik gelişimleri kadar zihinsel gelişimlerini de dikkate almalı, zihinlerini kirletecek her türlü tehlikeden onları korumalı, zihni melekelerini güçlendirecek projeler üretmeliyiz. İşte bu sebeple Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız bu projede geleceğimiz olan yavrularımızın zihinlerini geliştirmek, onlara doğru düşünmeyi ve muhakeme yapmayı öğretecek oyunları Belediyemizin kuracağı zeka oyunları atölyesi ile geliştirmeyi düşünüyoruz. Yavrularımızın geleceği için halisane niyetlerle yapılan bu protokolün hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum” dedi.

YENİ KOCASİNAN İÇİN DÖNÜŞÜM HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Kocasinan Belediyesi, hem Kayseri’nin imajına katkı sağlayacak hem de mahalleye estetik açıdan değer katması için Fuzuli Caddesi’nde orta refüj çalışması gerçekleştiriyor. Titizlikle ve özenli bir şekilde çalışmaları takip eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar,  çalışmalar tamamlandığında Fuzuli Caddesi’nin Yeni Kocasinan’a hazır hale geleceğini vurguladı.

Baştan aşağı yenilenme çalışmalarının devam ettiği Fuzuli Caddesi’nde incelemelerde bulunan Başkan Çolakbayrakdar, modern bir Kocasinan için ellerinden geldiğince titiz ve özenli bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Yenileme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’ımızı güzelleştirmeye devam ediyoruz. Fuzuli Caddesi’nde yapmış olduğumuz çevre düzenlemesi, otopark, yol ve altyapı çalışmalarımız tamamlanmıştı. Bunlarla birlikte orta refüjde de yapılması gereken çalışmalar vardı. Burada hem ağaçlandırma hem de inşai faaliyetlerimiz halen devam ediyor. Bölgenin bir kısmında yeşillendirme çalışmalarımız tamamlanırken 2. etap ile ilgili çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Bu çerçevede 2. Etapta betonlama çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeşillendirme çalışmaları başlayacak. Böylece Fuzuli Caddesi Yeni Kocasinan’a hazır hale gelmiş olacak. Hemşehrilerimize ve Kocasinan’ımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’ı geleceğe hazırlamak için mahalle mahalle, sokak sokak ve her bir cadde de çalışmalarımız devam edecek” diye sözlerini noktaladı.

ESNAFLA SICAK SOHBET

 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Hunat’taki taksici esnafı ve ayakkabı boyacısı esnafını ziyaret etti. Esnaflarla sıcak ve samimi bir sohbet gerçekleştiren Başkan Çelik, yatırım ve hizmetlerle ilgili esnafın görüşlerini aldı ve hal hatır sordu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir taraftan yatırım ve hizmetleri yerinde incelerken bir taraftan da esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek görüşlerini alıyor. Başkan Mustafa Çelik, Hunat bölgesinde öncelikle Hunat taksi durağındaki esnafları ziyaret etti. Esnaflarla çay içen Başkan Çelik, sohbet sırasında taksici esnafının unutulmaz isimlerinden Eski Kaleönü Erciyes Taksi durağında çalışan İmpala Şaban’ı da andı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Hunat Taksi Durağının ardından bölgedeki ayakkabı boyacısı esnafını ziyaret etti. Esnaflarla tek tek görüşen Başkan Mustafa Çelik, hal hatır sordu ve yapılan yatırımlarla ilgili görüşlerini aldı.

İLDEM’DE BAŞKAN ÇELİK’E TEŞEKKÜR KAHVESİ

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İldem’de yapılan asfalt çalışmalarını balkonlarından takip eden Karadurdu ailesi tarafından kahve daveti aldı. Çalışmalarla ilgili incelemelerinin ardından Karadurdu ailesine misafir olan Başkan Çelik, ailenin en küçük ferdi olan 2 yaşındaki Mete ile yakından ilgilendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in İldem’deki asfalt çalışmalarıyla ilgili incelemeleri sırasında, Alcan Beyoğlu Konağı Apartmanı’ndaki balkonlarında bulunan Karadurdu ailesi Başkan’ı evlerine davet etti. Nilüfer ve Metin Karadurdu çiftinin davetini kırmayan Başkan Çelik, incelemelerinin ardından aileye misafir oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Nilüfer ve Metin Karadurdu’nun 2 yaşındaki çocukları Mete ile yakından ilgilendi. Büyükşehir Belediyesi’nin mikrofonunu elinden bırakmayan Mete’nin geleceğin gazetecisi olacağını belirten Başkan Çelik, bir şeyler söylemek isteyen Mete’nin adeta tercümanı oldu ve “Mete ‘gelecekte büyük işler yapacağım’ demek istiyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Çelik, Metin Karadurdu ile birlikte evin balkonundan asfalt çalışmalarını da takip etti. Metin ve Nilüfer Karadurdu kahve ikram ettikleri Başkan Çelik’e yapılan yatırımlar nedeniyle teşekkürlerini belirttiler. Başkan Çelik de “Hemşehrilerimizin memnuniyetlerini görmek bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

Başkan Mustafa Çelik’in misafir olduğunu duyan Karadurdu ailesinin komşuları da daireye gelerek Başkan’a yatırım ve hizmetler dolayısıyla teşekkürlerini ifade ettiler. Başkan Çelik de “İldem D bölgesinin asfaltını bu yılki programa almıştık. İki gün içinde tamamlayacağız. Yol küçük gibi gözüküyor ama sadece burada 5 bin 500 ton asfalt kullanıyoruz. İldem’de başka bölgelerde de asfalt çalışmalarımız var. Bizleri memnuniyetinizi ifade etmek için kahve içmeye davet etmeniz nedeniyle teşekkür ediyorum. Güle güle kullanın” dedi.

REŞADİYE MAHALLESİNE ASFALT VE KİLİT PARKE

Talas’ın yukarı mahallelerinden Reşadiye’de asfalt ve kilit parke çalışması başladı.

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Bir kilometre uzunluğunda ve yaklaşık 700 ton asfaltın kullanılacağı Paşaderesi Caddesindeki çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Palancıoğlu, bölgede iki farklı çalışmanın sürdüğünü söyledi.

Başkan Palancıoğlu, kış mevsimi gelmeden çalışmaları hızlandırdıklarını belirterek, “Reşadiye’de iki farklı çalışmamız devam ediyor. Bir tanesi asfaltlama çalışmamız, diğeri de kilit parke. Hava şartları el verdiğince bu çalışmaları hızla tamamlayacağız. Talas genelinde önceliklendirdiğimiz acil yerlerin hepsini asfaltlama ve kilit parke çalışmamız kışa kadar sürecek. Burada da uzun zamandır istenilen yollara asfalt sermeye başladık. Birkaç güne kadar bu yolların asfaltını ve kilit parkesini tamamlamış olacağız. Arkadaşlarımız altyapısını hazırladılar, asfalta hazır hale getirdiler. Bugün de çalışmamız başladı. Reşadiyeli hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olsun.” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN BİLİM MERKEZİ

 Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin şehrimize kazandırdığı Bilim Merkezi, sadece şehrimize değil Türkiye’nin farklı illerine de hizmet veriyor. Hafta sonu Kayseri Bilim Merkezi’ne 7 farklı ilden öğrenciler geldi.

 Kayseri Bilim Merkezi şehir içinden gelen ziyaretçilerinin yanı sıra şehir dışından gelen okul gruplarını da bilim dünyasında benzersiz bir yolculuğa çıkarıyor. Bu hafta sonu Sivas, Tokat, Adana, Niğde, Nevşehir, Yozgat ve Kahramanmaraş 450 kişilik öğrenci grubu Kayseri Bilim Merkezi’ne geldi.

Farklı yaş gruplarındaki öğrenciler Kayseri Bilim Merkezi’nde bulunan sergi alanlarında bilim rehberleri eşliğinde bilgi edinirken planetaryumda da uzman astronomlar eşliğinde astronomi eğitimi aldılar. Öğrenciler ayrıca atölyelerde de farklı etkinliklere katıldılar.

GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR’DAN BÜYÜKŞEHİR’E ÖVGÜ

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, tatil günlerini değerlendirerek önce MÜSİAD üyelerine ardından da Gönüllü Kültür Teşekkülleri bünyesindeki dernek ve vakıfların başkan ve yöneticilerine görsel brifingle yatırımları anlattı. Gönüllü Kültür Teşekkülleri Sözcüsü Ahmet Taş, yatırımları görünce Başkan Çelik hiç uyumuyor mu diye düşündüklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in görsel brifingi Asri Mezarlık’ta başladı. Asri Mezarlık içindeki düzenlemelerden mezarlık içine yapılan hizmet birimlerine kadar pek çok yatırım hakkında bilgi veren Başkan Çelik, mezarlıktaki düzenlemeler ve mezarlık içine yapılan Orgeneral Hulusi Akar Camii’nin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından da takdir gördüğünü belirtti. Başkan Çelik, Anbar, Erkilet, İldem ve Argıncık mezarlıklarında da aynı şekilde düzenleme yapacaklarını dile getirerek Asri Mezarlığı şehrin en temiz ve en yeşil parkı haline getirdiklerini kaydetti. Çelik, Orgeneral Hulusi Akar Camii’nin de şehrimize yakışır, tüm Türkiye’ye örnek bir külliye haline geldiğini söyledi.

Görsel brifing güzergahındaki Sümer Parkı önünde yeşil dokuda Türkiye’ye örnek uygulamalar yaptıklarını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, daha sonra ulaşım alanında yapılan yatırımları anlattı. Kocasinan Bulvarı’nı Bekir Yıldız Bulvarı’na bağlayan Seyrani bağlantısı ve devamında Bekir Yıldız Bulvarı hakkında bilgiler veren Başkan Mustafa Çelik, bulvarın kaldırımı, yol kalitesi ve kaya kalıp sistemiyle yapılan bordürüyle çok güzel bir yol olduğunu söyledi.

Görsel brifing daha sonra Kocasinan Bulvarı’nda yapılan katlı kavşaklarla devam etti. Başkan Mustafa Çelik, yapılan katlı kavşaklarla DSİ Kavşağı’ndan Argıncık Işıklara kadar trafiğin kesintisiz akışını sağladıklarını kaydetti. Gönüllü Kültür Teşekkülleri mensuplarına Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’nı da tanıtan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, bulvarın şehrimize kazandırılan önemli bir yatırım olduğunu belirtti.

Görsel brifing kapsamında Talas Yolu üzerindeki Büyükşehir Belediyesi Meslek Akademisi ve Mesleki Sınav Merkezi’ni göstererek faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Çelik, daha sonra Gönüllü Kültür Teşekkülleri mensuplarına Talas Sosyal Yaşam Merkezi’ni tanıttı. Sosyal Yaşam Merkezi içindeki yüzme havuzları, fitness salonları, KAYMEK atölyeleri, kreş gibi birimleri tanıtan Başkan Çelik, ailece kullanılabilecek önemli bir tesisi Talas’a kazandırdıklarını kaydetti.

“BAŞKAN BU KADAR İŞİ NASIL YAPIYOR”

Gönüllü Kültür Kuruluşlarına yönelik görsel brifing Talas Gençlik Merkezi’ne dönüştürülen Eski Amerikan Koleji’nde sona erdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, burada dernek ve vakıf başkanları ile yöneticilerinden gelen soruları cevaplandırdı. Gönüllü Kültür Teşekkülleri Sözcüsü Ahmet Taş, yapılanları herkesin takdir ettiğini ifade ederek, “Bu kadar hizmeti görünce herkes ‘Biz şehri bilmiyormuşuz. Başkan hiç yatmıyor mu? Evine hiç gitmiyor mu? Gece gündüz farklı yerlerde ve randevu isteyene hemen ertesi gün randevu veriyor. Yapılanlar için Allah razı olsun’ demişlerdir” diye konuştu.

ASFALT ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, hava koşullarının da uygun olması nedeniyle asfalt çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehrin farklı bölgeleriyle birlikte İldem’de de devam eden asfalt çalışmalarını takip etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bazı yatırımlarla ilgili incelemelerinin ardından İldem’e geçerek asfaltlama çalışmalarını izledi. İldem D bölgesinde yapılan çalışmalarla 12 metre genişliğinde ve 2 bin 300 metre uzunluğundaki yol asfaltlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, asfalt çalışmalarına bizzat katıldı ve çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. İldem bölgesinde yapılan asfalt çalışmalarının bu hafta tamamlanacağını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, toplam 10 bin ton asfalt kullanılacağını kaydetti.

KOCASİNANLI ÇOCUKLARIN GELECEĞİ ŞEKİLLENİYOR

Müreffeh ve güçlü bir Türkiye için öğretmenlerle istişareler yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, okul ziyaretlerine devam ediyor. Bu sefer Alsancak İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret eden Başkan Çolakbayrakdar, eğitim ve öğretime her zaman destek verdiklerini vurgulayarak, geleceğe yatırım yaptıklarını belirtti.

Okul girişinde öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılaşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk eşlik etti. Başkan Çolakbayrakdar, ilk önce okulda görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlerin görüş ve önerilerinin önemli olduğunu söyleyen Başkan Çolakbayrakdar, “Okullardan gelen talepleri yerinde görebilmek ve yapılacak hizmetlerle ilgili istişare etmek için düzenli olarak okul ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Ziyaretlerimizde geleceğimizi yetiştiren öğretmelerimizle bir araya gelip, fikir alışverişinde bulunuyoruz. Eğitim, öğretime her zaman destek veriyoruz ve geleceğimize yatırım yapıyoruz. Bu çerçevede 3 yıldır okullarımızın hijyen temizliğini yapıyoruz. Özellikle çocuklarımızın ortak yaşam alanlarını daha kullanışlı bir şekilde olması için gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Okulun ihtiyaçlarına göre hizmetler ürettiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Hizmetlerimizi 3 konu başlığı altında topladık. Birincisi okullarımızın hijyenik temizliğidir. İkincisi ise okullarımızda güvenlik noktasında yapılması gereken ne varsa yapıyoruz. Son olarak ise çocuklarımızın spor, kültür ve sanat gibi hayatın her alanında aktivitelerin içerisinde olabilmeleri için yatırımlar yapıyoruz. Bu çerçevede birçok proje ve hizmet yaptık” diye konuştu.

Sosyal belediyecilik çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Bunlardan biri olan Kocasinan Akademi ile mahallelerimizde yaşayan 7’den 70’e herkese eğitim, kültür ve sanat gibi hayatın her alanında hizmet veriyoruz. Özellikle Kocasinan Gönüllüsü adı altında özel bir çalışmamız daha var. Çalışmamızla, Kocasinan Bölgesinde yaşamını sürdüren ve bazı kriterlere göre belirlenen vatandaşların giyim ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca İkinci el marketimizle gönüllerine dokunuyoruz. Şuana kadar marketimizde 35 bin parça tekstil ürünü el değiştirdi” şeklinde konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, sohbet havasında geçen ziyarette, öğretmenlerin talep ve temennilerini dinledi.

Alsancak İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Veysel Tan ise okula yapılan hizmetlerden dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür plaketi takdim etti.

Ziyaret, Başkan Çolakbayrakdar’ın öğrencilerle bir araya gelip, onlarla yakından ilgilenmesiyle sona erdi.

Melikgazi’de Kura Heyecanı

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ kapsamında binaların teker teker tamamlanarak hak sahiplerine verilmeye başlandığını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yenilenen her mahallede kentsel dönüşüm ile birlikte sosyal değişiminde sağlanacağını ve ekonomik büyümeye katkı ve destek olunacağını söyledi.

Kentsel Dönüşüm Projesi ile birçok hak sahiplerinin bu kış’ı sıcacık yuvalarında geçireceklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç“Melikgazi Belediyesince gerçekleştirilen KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ kapsamında Küçükali Mahallesinde Kasım ayı sonunda tamamlanacak 4 blok 117 daire için noter huzurunda kura çekimi yapılarak hak sahipleri daireleri belirledi. Melikgazi Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirilen olan kura çekimine Küçükali Mahallesinde hak sahipleri aileleri ile birlikte gelerek bu mutluluklarını ve heyecanlarını hep birlikte paylaştılar.” dedi.

Kura Çekimine katılan 117 hak sahibi ise kısa sürede evlerini tamamlayarak teslim edileceğinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek bu imkanları sağlayan Başkan Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ettiklerini sözlerine eklediler.