Rektörlere ‘hayırlı olsun’ ve Üniversitelerden haberler…

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nden ERÜ Rektörü Çalış’a Ziyaret

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mustafa Çalış’a Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Veli Altınkaya ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış’a yeni görevinde başarılar dileyen Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Erciyes Üniversitesi’nin Kayseri’nin ve Türkiye’nin önemli değerlerinden biri olduğunu belirtti.

Altınkaya, “Kayseri Gazeteciler Cemiyeti olarak bu zamana kadar Erciyes Üniversitesi ile ilişkilerimiz her zaman sıcak oldu. Zaman zaman ortak projeler ve programlar yaptık.  Gerek iletişim fakültemiz ile gerekse de rektörlüğümüz ile bu yakın ilişkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nin gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Çalış, “Buranın başarısı Kayseri’nin, yani ülkemizin başarısıdır. Biz ülkemiz için, Kayserimiz için elimizden geleni yapacağız. Burası araştırma üniversitesidir. Biz bu araştırma üniversitemiz ile vatanımıza, milletimize, daha fazla fayda sağlayabilmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bu konuda çalışmalara başladık. Mesela Teknoparkı daha işlev hale getirmeye çalışacağız. Sanayi Odası Başkanımız, Ticaret Odası Başkanımız, OSB Başkanımız yanımızda olduklarını belirttiler. Sonuçta burası hepimizin yuvası. Üniversitemiz gerçekten Kayseri için çok önemli. Birlikte çalışacağız ve üniversitemizi yükseltmeye çalışacağız Kayseri için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Geleceğimiz için bunu yapmak zorundayız” dedi.

Rektör Çalış konuşmasında Kayseri’de tüm üniversiteler ile işbirliği halinde olacaklarını kaydederken, “Biliyorsunuz yeni bir üniversite doğdu. Kurtuluş hocam Kayseri Üniversitesinin rektörü oldu. YÖK başkanımızla görüştük. ’Orası size emanet, beraber çalışacaksınız’ dedi. Tabi ki de söylemese de biz öyle yapacağız. Kurtuluş hocamla çok iyi bir istişare içindeyiz. Her türlü ihtiyacında yanındayız. Oda bizim yanımızda. Güzel bir işbirliği içinde Kayseri Üniversitesi’ni daha da yükseklere taşıyacağız. Kayseri’ye yakışır bir üniversite olacak inşallah ve bunun için elimizden geleni yapacağız. Dün Naci Yazgan Üniversitesi mütevelli heyeti ile yönetim kurulu ve sayın rektörümüz de geldi, konuştuk. Onlar ile de biz beraberiz. Abdullah Gül Üniversitesi ile de beraberiz. Yani biz burada kendimiz ayrı kurum, onları ayrı bir kurum gibi görmüyoruz. Onlar ne kadar başarılı olursa, biz o kadar başarılıyız. Biz ne kadar başarılı olursak, onlar da o kadar başarılıdır. Her şeyi birlikte yapacağız. Tabi ki her konuda biz onlara yardımcı olmaya çalışacağız. Kayseri’deki tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışacağız. Sizlerden de basın olarak ricam; bizim bir yanlışımız ve eksiğimiz olursa bizleri uyarmanız çok önemli. Her zaman desteğinizi bekliyoruz” diye konuştu. Ziyaretin sonunda ERÜ Rektörü Prof. Dr. Çalış ve gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nden Kayseri Üniversitesi Rektörü Karamustafa’ya Ziyaret

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’ya ‘Hayırlı Olsun” ziyaretinde bulundu.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’ya yeni görevinde başarılar dileyen Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Kayseri’nin Anadolu’da dört üniversitesi bulunan nadir şehirlerinden birisi olduğunu kaydetti.

Altınkaya, “Biz yapacağınız her doğru işte Kayseri Üniversitesi’nin yanında olacağız. Sonuçta hep beraber burada bir üniversite vücuda getireceğiz.  Kayseri Üniversitesi’nin daha da hızlı gelişmesi noktasında müstakil bir kampüse kavuşması gerektiğinin kanaatindeyim” dedi.

Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kuruluna ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Basının kurumlar ile halkın iletişim kanalı olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Karamustafa, “Üniversiteler niye var dersek. Birincisi üniversiteler bilim üreten müesseselerdir. İkincisi ise ürettiği bilgiyi öğrenciler ile paylaşıyor ve toplumda entelektüel yapının gelişmesine ciddi katkı sağlıyor. En önemlilerinden bir tanesi de üniversiteler toplumla kucaklaşan, topluma önderlik eden müesseselerdir. Bugün dünyada hiçbir ülke yoktur ki, gelişmiş üniversiteleri olsun, ama o ülke geri gitmiş olsun. Aksine üniversite sistemi gelişmemiş ama o ülke gelişmiş olsun. Kayseri ili Anadolu’daki önemli bir kent. Üniversiteleri ile de önemli bir kent. Erciyes Üniversitesi’nden çıkan Kayseri şehrinin adını taşıyan bir üniversite olsak ta, bizim köklerimiz Erciyes Üniversitesi’nin öncesine gidiyor. Dolayısıyla köklü bir üniversitenin bünyesinden çıkan bu şehrin ismini taşıyan Kayseri Üniversitesi de, hem şehrimizde, hem de ülkemizde, hem de uluslararası düzeyde önemli işler yapacaktır” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ERÜ Rektörü Çalış, İkinci Rektör Yardımcısı Atamasını da yaptı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, ikinci rektör yardımcısı atamasını da yaptı.

Rektör Prof. Dr. Çalış, Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recai Kılıç’ı Rektör Yardımcısı olarak atadı.

Rektör Prof. Dr. Çalış, Rektör Yardımcısı Kılıç’a yeni görevinde başarılar diledi

Kayseri Tabip Odası’ndan ERÜ Rektörü Çalış’a Ziyaret

Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış’a yeni görevinde başarılar diledi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Ziyaretin sonunda ise Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per’e üniversitenin çini işlemeli vazosunu hediye etti.

Belediye Başkanlarından ERÜ Rektörü Çalış’a Ziyaret

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mustafa Çalış’a ziyaretler sürüyor.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’ı, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış’a yeni görevinde başarılar dileyen belediye başkanları, Erciyes Üniversitesi’nin Kayseri’nin ve Türkiye’nin önemli değerlerinden biri olduğunu kaydederek, üniversite ile her alanda işbirliğini sürdüreceklerini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise, ilçe kaymakamı ve belediye başkanlarının gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Çalış, Erciyes Üniversitesi’nin büyüyüp gelişmesinde Kayseri’de yerel yönetimlerin önemli katkısı olduğunu dile getirdi ve bu katkılarla üniversitesinin her geçen yıl daha çok gelişip büyüdüğünü söyledi.

Ziyaretin sonunda ERÜ Rektörü Çalış ve misafirleri toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kayseri OSB Başkanı Nursaçan, ERÜ Rektörü Çalış’ı Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mustafa Çalış’ı, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette ERÜ Rektörü Çalış’a yeni görevinde başarılar dileyen Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan, Kayserili sanayiciler olarak Erciyes Üniversitesi ile iyi bir işbirliği halinde olduklarını, Rektör Prof. Dr. Çalış ile mevcut işbirliğini artırarak sürdüreceklerini söyledi.

ERÜ Rektörü Çalış ise, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan’a ziyaretinde dolayı teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Çalış, Türkiye’de 10 Araştırma Üniversitesi’nden biri olan Erciyes Üniversitesi’nin araştırma kimliğinin daha çok Ar-Ge çalışması gerektirdiğini ve bunun da ancak Teknopark’ta sanayicilerle daha çok ortak proje üretmekle mümkün olabileceğini kaydetti.

Kayseri OSB’den Rektörlere Hayırlı Olsun Ziyareti

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (Kayseri OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ve Yönetim Kurulu üyeleri Erciyes  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ve Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’yı makamlarında ziyaret ederek hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

STK’lardan ERÜ Rektörüne Ziyaret

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mustafa Çalış’ı, Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Sözcüsü Ahmet Taş ve beraberindeki Gönüllü Kültür Kuruluşları Temsilcileri ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Sözcüsü Ahmet Taş ve beraberindeki temsilciler, Rektör Prof. Dr. Çalış’a yeni görevinde başarılar dilerken; Erciyes Üniversitesi’nin gerek akademik, gerekse bilimsel alanda çalışmaları ve başarılarını övgüyle takip ettiklerini ve yeni dönemde de üniversitenin başarılarının artacağından emin olduklarını söyledi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise, Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Sözcüsü Ahmet Taş ve Gönüllü Kültür Kurulu temsilcilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti ve Kayseri’de gönüllü kültür kuruluşlarından üniversiteye verdikleri desteği artırarak sürdürmelerini beklediğini belirtti.

Ek Yerleştirme Tercihleri Başladı NNYÜ 193 ÖĞRENCİ ALACAK

 Merkezi yerleştirmede üniversitelerin ön lisans ya da lisans programlarından birini tercih edip yerleşemeyen adaylar için ek yerleştirme tercihleri başladı. ÖSYM tarafından yapılacak ek yerleştirme ile Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’ne (NNYÜ) öğrenci alınacak.

ÖSYM tarafından açıklanan ve 14 Eylül Cuma günü başlayan Ek Yerleştirme tercih başvurularını adayların, www.osym.gov.tr internet adresi üzerinden bireysel olarak kendilerinin yapması gerekiyor.

NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, ÖSYM tarafından yapılacak ek yerleştirme ile ilgili yaptığı açıklamada Üniversitelerinin Psikoloji, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerine toplam 193 öğrenci alınacağını ve bu öğrencilerden 162’sinin değişik oranlarda burslu olacağını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, Üniversitenin ek yerleştirme kontenjanları ve bursları ile ilgili detaylı bilgilerin Üniversitenin web sayfasında mevcut olduğunu kaydetti.

Otomatik Kontrol Türk Milli Komitesi Ulusal Toplantısı

AGÜ’de Yapılan Toplantıda Kontrol Teorisi, Robotik Sistemler, İnsansız Araçlar, Deniz Araçları Gibi Kontrol Uygulamaları, Enerji Sitemleri ve Daha Bir Çok  Konuda Bildiriler Sunuldu

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) yapılan Otomatik Kontrol Türk Milli Komitesi Ulusal Toplantısı ‘da (TOK 2018) kontrol teorisinden otomasyon sistemlerine, ulaşım teknolojilerinden enerji sistemleri, robotik sistemler, insansız araçlar, deniz araçları gibi kontrol uygulamalarına kadar birçok konuda bildiriler sunuldu.

Kontrol alanında çalışan herkesi buluşturmak amacıyla her yıl düzenlenen TOK’2018 Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı, AGÜ ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) işbirliği ile Sümer Kampüsü’nde Büyükambar Toplantı salonu ile bazı dersliklerde çeşitli oturumlar halinde eşzamanlı olarak gerçekleştirildi.

Çok sayıda araştırmacının katıldığı toplantıda, 1958 yılı mayıs ayında kurulan Otomatik Kontrol Türk Milli Komitesi’nin kuruluşunun 60. yılı da kutlandı.

Kontrol alanında üniversite-sanayi işbirliğini arttırmak ve genç akademisyenlerin katılımını teşvik etmenin amaçlandığı toplantı, Kayseri Sanayi Odasının da desteği ve bazı firmaların sponsorluğuyla düzenlendi.

Toplantı, TOK2018 Düzenleme Kurulu Eş Başkanları Abdullah Gül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Faruk Keçeci ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şeniz Ertuğrul  tarafından organize edildi.

Kontrol teorisi, kontrol çeşitleri, otomasyon sistemleri, ulaşım teknolojileri, enerji sistemleri, robotik sistemler, insansız araçlar, deniz araçları gibi kontrol uygulamalarının ele alındığı toplantıda, sistem dinamiği, modelleme ve analizi, süreç kontrolü,  evrimsel algoritmalarla modelleme, kontrol ve optimizasyon konuları da bildiri konuları arasında yer aldı.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, hayatımızda özellikle yeni dünya da yeniden şekillenen dünya da dijital ve akıllı sistemlerle dolu bir dünyada, bu toplantıya katılan değerli araştırmacıların, bilim insanlarının ve uygulayıcıların yapacağı çalışmaların toplumumuza sanayi ve teknolojiye büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

Prof. Dr. Sabuncuoğlu şöyle konuştu: “Üreten ama yalnızca hizmet ve  ürün üreten değil aynı zamanda teknoloji üreten know-how üretmemiz lazım. O yüzden biz bilim insanlarına hepimize büyük görevler düşüyor  şartlar ne olursa olsun iş birliğini ortak çalışma ortamlarını en iyi şekilde kullanıp kaynaklarımızı bir araya getirerek bu faaliyetleri yenilikçi faaliyetleri, bilimsel çalışmaları sürdürmemiz gerek.”

Otomatik Kontrol Türk Milli Komitesi (TOK) Başkanı Prof. Dr. İbrahim Eksin ise konuşmasında, otomatik kontrol teknolojisinin kullanıldığı alanlar hakkında bilgiler vererek, biyolojiden uçuş sistemlerine kadar her alanda uygulandığını ifade etti.

TOK2018 Düzenleme Kurulu Eş Başkanı Abdullah Gül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Faruk Keçeci de konuşmasında  toplantının amacı ve konuları hakkında bilgiler verdi.

TOK2018 Düzenleme Kurulu Eş Başkanı İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şeniz Ertuğrul ise toplantıda kontrol alanında çalışan herkesi buluşturmayı hedeflediklerini anlattı.

Üç gün süren toplantı, açılış konuşmalarını ardından, çeşitli oturumlar halinde devam etti.