Belediyelerden haberler (04.09.2018)

KOCASİNAN’DA YOLLAR DAHA GENİŞ VE KONFORLU HALE GELİYOR

Kocasinan Belediyesi, Yakut Mahallesi Akmescit Caddesinde 11 metre genişliğindeki yolun asfaltlama çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Yeni Kocasinan’ı inşa etmek için yoğun bir çaba gösterdiklerini vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Yaptığımız çalışmalar mahallemizin çehresini değiştirdiği gibi bölgenin gelişimini de hızlandırdı” dedi.

Kocasinan’ı geleceğe taşıyacak hizmetler ürettiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Yol medeniyettir anlayışı ile bütün mahallelerde yeni yollar yaparak ve mevcut yolları yenileyerek, ulaşımı daha konforlu hale getiriyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor, gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü’müz, diğer mahallelerde olduğu gibi Yakut Mahallesi’nde de asfaltlama çalışması yürütüyor. Özellikle Akmescit Caddesi’nde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Planladığımız çalışma kapsamında uzunluğu 700 metre, genişliği ise 11 metre ve toplam maliyeti yaklaşık 1 Milyon TL olan yola, 3 bin 500 ton temel malzeme ile 2 bin 800 ton asfalt serimi yapılması hedefleniyor. Böylelikle yol çalışmasının bitmesiyle şehrimize daha konforlu bir yol kazandırıp, trafik noktasında şehrimize alternatif bir ulaşım sunacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın hızlı bir şekilde büyüdüğünü ve geliştiğini sözlerine ekledi.

BAŞKAN GÜLCOĞLU ÇOCUKLARLA  YENİ PARKI GEZDİ

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Fatih Mahallesi 1.Etap TOKİ bölgesinde yapımı tamamlanmak üzere olan Ahmet Yaşar Toktaş Çocuk oyun parkı ve spor kompleksini mahallede yaşayan çocuklarla birlikte gezdi.

Yeni yapılan tesis için çocukların görüşünü alan Başkan Gülcüoğlu; Çocuklara;”Burasının sahipleri sizlersiniz. Bu güzellikler sizin için yapılıyor. Bizler sizin için yaptık, sizlerde bizim için koruyup, sahip çıkacaksınız” dedi.

Yeni yapılan park içinde futbol sahası, voleybol sahası, basket bol sahsı, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, aileler için dinlenme alanalrı, fitness alanları gibi birçok donatı bulunuyor.

ENGELLERİ KALDIRAN GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ

Yatırım ve hizmet belediyeciliğinde öncü olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, gönül belediyeciliğinde de engelleri kaldıran projeleriyle dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in hizmet alan aileler için mega proje olarak nitelendirdiği Engelsiz Çocuk Evi, açılışının üzerinden 1,5 ay geçmeden 70 çocuğa hizmet verir duruma geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in sık sık vurguladığı insana yatırımın en önemli projelerinden olan Engelsiz Çocuk Evi, Beyazşehir Mahallesi’nde hizmet veriyor. Engelsiz Çocuk Evi’nin kendilerini en çok mutlu eden projelerden biri olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Çelik, “İnsana yatırım konusunu slogan olmaktan çıkarttık ve eyleme dönüştürdük. Gönül belediyeciliğinde de Türkiye’ye örnek projeleri hayata geçiriyoruz. Engelsiz Çocuk Evi, 4-12 yaş arası özellikle zihinsel engelli, otistik ve down sendromlu çocuklarımızın haftada bir gün eğitim ve bakımının yapıldı, bu şekilde ailelerinin de dinlendirildiği bir yer. Buraya gelen çocuklarımız hem sosyalleşiyor, hem de verilen eğitimlerle farklı beceriler kazanıyor” dedi.

70 ÇOCUĞA HİZMET VERİLİYOR

Engelsiz Çocuk Evi, açılışının üzerinden 1,5 ay dahi geçmeden 70 çocuğa hizmet verir hale geldi. Şehrin farklı bölgelerindeki ailelerden gelen talepler üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yeni engelsiz çocuk evlerinin açılacağını belirtti. Belsin ve Talas ile Mimarsinan Parkı içinde de Engelsiz Çocuk Evleri yapılarak engelleri kaldıran bu önemli hizmetin yaygınlaşması sağlanacak.

CAMİ TEMİZLİKLERİNE BAŞLANDI

Kamu kurum ve kuruluşların temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını hız kesmeden devam ettiren Develi Belediyesi ekipleri son olarak camilerin de temizlik çalışmalarına başladı.

Develi’nin tarihi sembollerinden olan Y. Develi Sivasitti Hatun Cami ve Ulu Cami’de temizlik çalışmalarını devam ettiren temizlik ekipleri belirlenen program dahilinde diğer camilerde de benzer çalışmaları sürdürecekler. Yapılan çalışmayla mahalle sakinlerinden ve cami cemaatlerinden büyük memnuniyet kazandıklarını belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Ekiplerimiz bir yandan okullarımızın temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını yürütürken bir yandan da camilerimizin temizliği ile ilgilenmektedirler. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla tertemiz bir Develi için ekiplerimiz yoğun tempo gayretlerini sürdürmektedirler. İnşallah belirlenen ajanda ile camilerimizdeki bu temizlik çalışmaları devam edecektir” açıklamalarında bulundu.

“Melikgazi de haftada 28 pazaryeri açılıyor”

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi şehrinde her hafta 28 semt Pazar yeri kurulduğunu ve bunların tamamında belediye denetiminde olduğunu bildirdi.

Alt yapısı olan, ışıklandırmaları ve nezih semt pazaryerlerinin Melikgazi Belediyesince inşa edilerek hizmete sunulduğunu hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 28 semt pazaryerinin 21’inin kapalı, 7’sinin ise açık alan olduğunu belirtti.

Melikgazi Belediyesi’nin referans belediye olarak örnek bir projeye imza attığını ve pazaryerlerini sadece bir gün alışveriş yapılan mekanlar olmaktan çıkartarak, güneş enerjisi üretim merkezi haline getirildiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

 “Melikgazi ilçesi 565 bin nüfusa sahip bir ilçedir. Gündüzleri aktif nüfus 600 bini geçmektedir. Kayseri’nin ticareti, alış verişi, bankaları, finans merkezleri ve üretim alanları Melikgazi Bölgesindedir. Dolayısı ile alış verişin merkezidir. Belediye olarak ilk etapta Pazar yerlerini iyileştirdik. Sonrada her Pazar yerini nezih ve çok amaçlı pazaryerleri haline getirdik. 21 Pazaryeri haftanın bir günü Pazar yeri olarak hizmet verirken diğer günlerde de otopark, basketbol alanı, sosyal alan, çocuk oyun alanı olarak hizmet vermektedir. Yıldırım Beyazıt’da Türkiye’nin resmi kurumlarca yapılmış en büyük çatı üstü güneş enerji santralini kurduk. Bu çalışmamız Gökkent, Keykubat, Danişmentgazi, Hürriyet, Toki ve İldem pazaryeri ile devam etti. Artık pazaryerlerimize enerji üretme fonksiyonu da yüklemiş bulunuyoruz. Bu açıdan semt pazaryerlerini önemsiyoruz. Pazar yerlerinde denetimlerimiz sürekli olup, Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası ile sürekli irtibat halindeyiz. 7 semt Pazar yerimiz ile açık alan olup yine düzenli ve her esnaf için yerleri belirlidir. Kısacası Melikgazi semt Pazaryerleri nezih ve modern yerlerdir. Hem tüketiciler hem de esnaf için özel yerlerdir”

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 2018 yılı içerisinde iki kapalı semt pazaryeri için saha ve proje çalışmaların başlanıldığını sözlerine ekledi.

SULAMA DESTEĞİ İÇİN İLK ÜRÜNLE TEŞEKKÜR

Tomarza’nın Şıhbarak Mahallesi’nde kurulan Sulama Kooperatifi’ne Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen desteklerle sulu tarıma geçildi. Tomarzalı çiftçiler sulu tarımla aldıkları ilk ürünle teşekkür için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret ettiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Osman Koç, Şıhbarak Mahallesi Muhtarı Ahmet Taş ve Şıhbarak Sulama Kooperatifi Başkanı Recep Yurt ile kooperatif üyeleri ziyaret etti. Ziyarette Başkan Mustafa Çelik’e sulu tarımın ilk mahsulü olan patates hediye edildi.

Aynı zamanda Tomarza Belediyesi Meclis Üyesi olan Osman Koç, Şıhbarak Sulama Kooperatifi’ne Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen destekler için teşekkür etti. Sulama Kooperatifi’nin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kurulduğunu dile getiren Koç, “Çok şükür ilk mahsulü aldık. Sayenizde oluşturduğumuz sulama kooperatifi ile ürettiğimiz ilk ürünlerle size geldik. Sizin ‘İnsanların doğdukları yerde doyurmak” gibi güzel bir söyleminiz var. Tomarza’nın işsizlik ve göç sorunu tarımın güçlenmesiyle ortadan kaldırılabilir. Tomarza’da sulu tarıma artırmamız gerekiyor. Yaptığınız çalışma ile örnek teşkil ettiniz” dedi.

“YAPTIKLARIMIZIN MEYVESİNİ ALMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de ilçelerimizdeki göçün önlenmesi konusunu meclis salonunda yaptığı ilk konuşmada dile getirdiğini hatırlatarak, “İnsanları doğdukları yerde doyuralım, mutlu oldukları yerde yaşatalım istedik. Bu söylemi eyleme de geçirdik. İlk etapta Tarımsal Hizmetler ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlıklarını kurduk. Kırsaldaki hemşehrilerimizin ekonomisine katkı vermek için bir dizi çalışma başlattık. Her ilçenin avantajlarına göre yatırımlar yaptık. Arazi ve hayvan sulamasıyla ilgili çalışmalara ağırlık verdik. Yaptıklarımızın meyvesini almak bizi memnun ediyor. Bu hediyenizin sembolik bir anlamı var. Nezaketiniz için ben teşekkür ediyorum. Tarımsal anlamdaki zenginliğin ülkenin temel zenginliği olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR YATIRIMCILARI BEKLİYOR

Yatırımcılara yeni fırsatlar sunan Büyükşehir Belediyesi 5 Eylül Çarşamba günü önemli bir ihale daha yapacak. İhaleyle, Gültepe Mahallesi’nde bulunan 3 adet konut+ticaret alanı arsası satışa sunulacak.

Büyükşehir Belediyesi, 5 Eylül Çarşamba günü üç adet arsanın satış ihalesini yapacak. Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait arsalar şehrin en önemli merkezlerinden birisi olan Gültepe Mahallesi’nde bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi’nce yapılacak ihale 5 Eylül Çarşamba günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

Konut+ticaret alanı arsalarından birisi bin 507 metrekare diğer ikisi ise bin 512 metrekare büyüklüğünde. Arsalardan ikisi 4 milyon 500 bin, diğeri ise 5 milyon 400 bin TL muhammen bedelle satışa sunulacak. İhaleye katılmak isteyenlerin en geç ihale günü saat 11.00’e kadar başvurularını yapmaları gerekiyor.

KOCASİNANLI ÇOCUKLAR GELECEĞİNE SAHİP ÇIKIYOR

Kocasinan’da bir mahallede, 15 çocuk 2 ton geri dönüşüm ürünü toplayarak örnek bir çalışmaya imza attı.  Geri dönüşüm alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Kocasinan Belediyesi ise 2 ton geri dönüşüm ürünü toplayan Yemliha Mahallesi Alperen Cami Kuran Kursu öğrencilerini, geri dönüşüme ve ülke ekonomisine sağladıkları katkıdan dolayı ödüllendirdi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Geri dönüşümle birlikte tabiatın kirlenmesine engel olunduğu gibi aynı zamanda ülke ekonomisine de katkı sağlanıyor” dedi.

2 ton geri dönüşüm ürünü toplayarak örnek bir çalışmaya imza atan Yemliha Mahallesi Alperen Cami Kuran Kursu öğrencileri Kocasinan Belediyesi’nin düzenlediği Yamula Patlıcanı Tanıtım Etkinliklerinde, duyarlı davranışlarından dolayı Kocasinan Belediyesi tarafından ödüllendirildi. Minik öğrencilere ödüllerini, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra Önceki Dönem Ekonomi Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Vali Yardımcısı M. H. Nail Anlar ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç verdi.

Ödül töreninin ardından konuşma yapan Başkan Çolakbayrakdar, “Çocuklarımıza, gençlerimize geri dönüşümle ilgili bilinç oluşturma noktasında Alperen Cami Kuran Kursu öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Okullarda, geri dönüşüm bilincini oluşturmak için eğitimler veriyoruz.  Gördüğümüz kadarıyla geri dönüşüm noktasında en çok bilinçli olanlar yavrularımız. Onlar bu çalışmaların, bu hazırlıkların kendileri için olduğunun farkındalar. Sokağa atılan plastik ambalaj malzemeleri tabiatta kendi haline bırakıldığında binlerce yıl kaybolmuyor, tabiatı kirletiyor. Geri dönüşümle birlikte tabiatın kirlenmesine engel olunduğu gibi aynı zamanda ülke ekonomisine de katkı sağlanıyor. Bu bilinçle evdeki ambalaj atıklarını çöpe atmamalıyız. Onlar çöpe atılmayacak kadar kıymetli ürünler. Kağıt, karton vb. ürünleri de geri dönüşüme kazandırarak hem ekonomimize katkı sağlamış hem de ağaçların kesilmesini önlemiş oluyoruz. Geçen yıl Kocasinan bünyesinde bilinçli vatandaşlarımız sayesinde yapmış olduğumuz geri dönüşümle birlikte 50 bin tane ağacın kesilmesine engel olduk. Bu vesile ile küçük yavrularımıza ve vatandaşlarımıza geri dönüşüme olan katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yemliha Mahallesi Alperen Cami Kuran Kursu öğrencilerinin topladığı 2 ton ambalaj atıklarının; 1,5 tonu kağıt karton atıklar, 270 kilogramı plastik atıklar, 80 kilogramı cam atığı ve 180 kilogramı ise metal ve alüminyum atıklardan oluşmaktadır. Minik öğrencilerin bu duyarlı davranışı sayesinde 25 adet ağacın kesilmesi önlenmiş, 180KW/SA elektrik tasarrufu ve 8 litre petrol tasarrufu sağlanmış oldu.

Motosiklet severler Erciyes Moto Fest’te buluştu!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes AŞ ve Kayseri’deki gönüllü motosiklet kulüpleri tarafından Kaytur A.Ş. Mirada Otel, Mix Yaşam Merkezi, Kent Ekmek, Holiday Inn Otel’in destekleri ile 30-31 Ağustos / 1-2 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Erciyes Motosiklet Festivali sona erdi.

2.200 metredeki Erciyes Tekir Yaylası’nda bulunan çadır kamp alanında bu yıl ilk kez gerçekleştirilen festivale Türkiye’nin dört bir yanından 738 motosikletçi, 2250 katılımcı olmak üzere toplamda 3 bin kişi katıldı. Festivalin ilk günü kamp ateşinin yanması ile başladı. 3 gün boyunca konserler, yarışmalar, motor şovları, nefes kesen akrobasi gösterilerine ve çeşitli etkinliklere sahne olan Erciyes, motosiklet tutkunlarına dolu dolu bir festival yaşattı. 30 Ağustos Zafer Bayramı da sporun ve festivalin zirvesinde kutlandı.

Erciyes Motosiklet Festivali’ne katılan Türkiye motosiklet akrobasi şampiyonu Birkan Polat da 2 gün boyunca motoru ile heyecan verici gösteriler sergiledi. İzleyiciler tarafından ilgi ile izlenen şov büyük beğeni topladı. Etkinlik boyunca Talas, Kapuzbaşı Şelaleleri, Sultan Sazlığı gibi Kayseri’nin tarihi ve doğal güzelliklerini de iki tekerle keşfetme imkânı bulan motosiklet tutkunları, festivalin son günü Erciyes’te başlayan kortej ile şehir merkezinden geçerek Kayseri halkına coşkulu bir gün yaşattı. Ünlü motor şovmeni Birkan Polat’ın da kortej önüne sergilediği şova vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

Festival’in kapanışında bir konuşma yapan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, “Erciyes’i sadece kış sporları için değil dört mevsim halkımızın istifadesinde tutmak için gayret ediyoruz. Bu çerçevede Erciyes AŞ kurulduğu ilk günden itibaren Erciyes’in özellikle motosikletçiler için bir mecra olması için gayret ettik. Bu festivalin de bir başlangıç olmasını ümit ediyoruz. Kayseri’deki gönüllü motosiklet kulüpleri ile birlikte çok başarılı bir organizasyonu geride bıraktık; kendilerine çok teşekkür ediyoruz. ilk defa düzenlenen bu festival motosiklet severler tarafından tam not aldı. Bundan sonra da hem yol motorcuları hem de moto-crossçular inşallah Erciyes’te daha fazla görülecek. Bu festivali geleneksel hale getirerek uluslararası boyuta taşımaya gayret edeceğiz” dedi.

SPORUN VE FESTİVALİN ZİRVESİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden birisi haline gelen Erciyes, yazın da sportif etkinlikler ve festivallerin zirvesi haline geldi. Erciyes Moto Fest Festivali, Türkiye’nin dört bir yanından motosiklet tutkunlarını Erciyes’te buluşturdu.

Erciyes Moto Fest, Tekir Yaylası’ndaki kamp alanında başladı. Festivalin ilk gününde motosikletlerle gösteriler yapıldı ve kamp ateşi yakıldı.

Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, Büyükşehir Belediyesi’nin Erciyes dağı için yaptığı muhteşem yatırımı sadece kış aylarında kullanmakla yetinmeyip yazın da birçok sosyo kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi. Kayseri ve Türkiye’deki motosikletçileri Erciyes’te bir araya getirdiklerini ifade eden Cıngı, “İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak üzere Türkiye’mizin dört bir yanından birçok motorcu şehrimize geldi. Kamp alanında güzel bir festival başladı. Üç günlük festival dolu dolu geçecek. Kayseri’de ilk defa motosiklet korteji olacak. Düzenlediğimiz festival hem insanların sosyalleşmesini sağlayacak hem de misafirlerimize Erciyes ve Kayseri’yi tanıtma imkanımız olacak” dedi.

Erciyes Moto Fest süresince Erciyes’te motosikletlerle akrobasi gösterileri, motokros müsabakaları ve konserler gerçekleştirilecek. Festivale Türkiye motosiklet akrobasi şampiyonu Birkan Polat da katılıyor.

DEVELİ BELEDİYESİNİN EĞİTİME DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

2018-2019 yılı eğitim-öğretim sezonu öncesinde Develi Belediyesinin okullarda yürüttüğü boyama ve çevre düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Gerek kırsal mahallelerde gerekse merkez mahallelerde ihtiyaç duyulan okulların boya ve temizlik işlerini yürüten Belediye ekipleri ayrıca okul çevresinde de gerekli çevre düzenleme çalışmalarını da tamamladı. Okullar açılana kadar ihtiyaç duyulan okulların eksikliklerinin giderileceğini belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Her zaman söylediğim gibi eğitime yapılan hizmet en kutsal hizmettir. Okul sezonu başlamadan önce yavrularımızın tertemiz ortamlarda eğitimlerini alabilmeleri için yürüttüğümüz bu ve benzeri çalışmalarımız diğer kurumlarımızda da yapılacaktır” açıklamalarında bulundu.

Büyükçakır’a yeni okul

Yahyalı Belediye Meclisi, Eylül Ayı toplantısında Mahalleye yapılacak olan yeni okulun arazisinde için imar plan değişikliğini görüştü.

Yahyalı ilçesinde ikili eğitimin yapıldığı tek mahalle olan Büyükçakır Mahallesindeki sorunu çözmek için çalışmalara başlayan belediye meclisi, detaylı inceleme için konuyu Belediye İmar Komisyonuna havale etti.

Konu ile ilgili meclis üyelerine bilgiler Başkan Esat Öztürk; “Cumhurbaşkanımız, Türkiye’de ikili öğretimi kaldıracağız demişti. İlçemizde sadece Büyükçakır Mahallemizdeki okulda ikili öğretim yapılmaktaydı. Belediye olarak, bu bizim işimiz değil demeyerek, konuyla ilgilendik. Hayırsever Koyuncu Ailesinin de 300 bin TL desteği ile okulumuzun imalatına başlandı. Okul yapılacak arazide çalışmalar tamamlandı. Yakında su basmanı dökülecek. İnşaallah okulların açılmasına yetiştirmek istiyoruz ama bu bir haftada sarkabilir. Bu çalışmayla Büyükçakır Mahallesindeki büyük bir sıkıntıyı gidermiş olacağız. Mahalleye ziyarete gittiğimizde insanlarımızın en yoğun talebi bu konudaydı. İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve iş adamlarımızın da desteği ile bu konuyu çözüme kavuşturmuş olduk.“ diye konuştu.

Başkan Esat Öztürk konuşmasında bir müjdeli haber daha vererek mahalleye ayrıca sağlık evi yapılacağını söyledi. Belediye İmar Komisyonu raporu, yarın yapılacak ek meclis toplantısıyla karara bağlanacak.

KAYABAĞ HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI DOSTLUK VE KARDEŞLİK TURNUVASININ ŞAMPİYONU

Kayabağ Dostluk ve Kardeşlik Turnuvası; oynanan final karşılaşması ile sona erdi. Elencikspor ile Kızıltepespor takımları arasında oynanan final karşılaşmasının galibi Kızıltepesporturnuvanın şampiyonu oldu. Şampiyon takıma kupasını Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıçverdi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince yapılan açık alan halı sahada oynanan ve centilmence geçen final karşılaşmasının başlama vuruşunu yaparak zevkli ve bir o kadar heyecan dolu karşılaşmayı bölge halkıile birlikte izledi.

Turnuvanın şampiyonuKızıltepespor takımının şampiyonluk kupasını Başkan Memduh Büyükkılıç, takım kaptanına verdi. Kızıltepespor oyuncuları “Anlamlı bir hediyeyi başkanımızın elinden almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Turnuvayı düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

Turnuvanın asıl amacı olan dostluk, kardeşlik ve dayanışmayı her maçta olduğu gibi final maçında da görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten BaşkanMemduh Büyükkılıç “Dostluk, arkadaşlık ve centilmenlik rüzgarı düzenlenen bu turnuvada esmiştir. Aynı mahallede yaşayan bölge halkı günlük stresi ve yorgunluğu bu etkinlikler sayesinde bir nebzede olsa atmaktadırlar. Turnuvaya katılan, bütün takımları ve oyuncuları tebrik ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu turnuvanın gerçek galibi ve şampiyonu“Kayabağ birlik ve beraberlik ruhu” olmuştur” dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç bu tür organizasyonların devam etmesi için Sporun ve Sporcunun Dostu Melikgazi Belediyesi olarak her türlü desteğin verileceğini sözlerine ekledi.

“İYİ Kİ PARKLARIMIZ VAR” Melikgazililer Sıcak Yaz Akşamlarında Parkları Tercih Ediyor

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak büyük ölçekli ve çok amaçlı park yapımına büyük önem verdiklerini çünkü bu tür parkların her yaş kesimine hitap ettiğini söyledi.

İlçe genelinde oluşturulan parkların büyüklüğünün yanında çok amaçlı ve işlevli olması için her türlü çalışmanın yapıldığını, kamelyalar, oturma grupları, yürüyüş ve koşu yolları, çocuk oyun aletleri, havuz ve bol ağaçlı olmasına özen gösterdiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi’deki piknik alanlarını sadece Melikgazililerin değil tüm Kayseri’nin benimsediğini kaydetti

Parkların gündüz çocuklara emanet edildiğini ve gündüz saatlerinde parkların cıvıl cıvıl olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Melikgazi Belediyesi olarak gündüzleri çocuklara emanet ediyoruz. Gündüz saatlerinde parklarımızda çocuklarımız neşe içerisinde oynamaktadırlar. Ancak bizim çok amaçlı parklarımız bu yaz aylarında, özellikle sıcak yaz akşamlarında ailelerin akınına uğramaktadır. Sıcak yaz akşamlarında bunalan ve serin yer arayanlar parkları tercih etmektedirler. Çünkü bizim parklarımız her yaş kesimine hizmet verebilmektedir”

Başkan Memduh Büyükkılıç, parkların Melikgazi’nin gelişmesine ve güzelleşmesine büyük katkı sağladığı gibi sosyal amaçlı kullanılmasının önemli olduğunu, mahallelilerin birlik ve beraberlik, dostluk ve kardeşlik içerisinde bu mekânlardan yararlanabildiğini sözlerine ekledi.

SULAMA DESTEĞİ İÇİN İLK ÜRÜNLE TEŞEKKÜR

Tomarza’nın Şıhbarak Mahallesi’nde kurulan Sulama Kooperatifi’ne Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen desteklerle sulu tarıma geçildi. Tomarzalı çiftçiler sulu tarımla aldıkları ilk ürünle teşekkür için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret ettiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Osman Koç, Şıhbarak Mahallesi Muhtarı Ahmet Taş ve Şıhbarak Sulama Kooperatifi Başkanı Recep Yurt ile kooperatif üyeleri ziyaret etti. Ziyarette Başkan Mustafa Çelik’e sulu tarımın ilk mahsulü olan patates hediye edildi.

Aynı zamanda Tomarza Belediyesi Meclis Üyesi olan Osman Koç, Şıhbarak Sulama Kooperatifi’ne Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen destekler için teşekkür etti. Sulama Kooperatifi’nin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kurulduğunu dile getiren Koç, “Çok şükür ilk mahsulü aldık. Sayenizde oluşturduğumuz sulama kooperatifi ile ürettiğimiz ilk ürünlerle size geldik. Sizin ‘İnsanların doğdukları yerde doyurmak” gibi güzel bir söyleminiz var. Tomarza’nın işsizlik ve göç sorunu tarımın güçlenmesiyle ortadan kaldırılabilir. Tomarza’da sulu tarıma artırmamız gerekiyor. Yaptığınız çalışma ile örnek teşkil ettiniz” dedi.

“YAPTIKLARIMIZIN MEYVESİNİ ALMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de ilçelerimizdeki göçün önlenmesi konusunu meclis salonunda yaptığı ilk konuşmada dile getirdiğini hatırlatarak, “İnsanları doğdukları yerde doyuralım, mutlu oldukları yerde yaşatalım istedik. Bu söylemi eyleme de geçirdik. İlk etapta Tarımsal Hizmetler ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlıklarını kurduk. Kırsaldaki hemşehrilerimizin ekonomisine katkı vermek için bir dizi çalışma başlattık. Her ilçenin avantajlarına göre yatırımlar yaptık. Arazi ve hayvan sulamasıyla ilgili çalışmalara ağırlık verdik. Yaptıklarımızın meyvesini almak bizi memnun ediyor. Bu hediyenizin sembolik bir anlamı var. Nezaketiniz için ben teşekkür ediyorum. Tarımsal anlamdaki zenginliğin ülkenin temel zenginliği olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

KASKİ’DE İHALE GÜNÜ

KASKİ Genel Müdürlüğü’nce “Mekanik hırdavat malzemesi alım işi ” ihalesinin açık ihale usulüne göre gerçekleştirilerek teklif fiyatlarının toplandığı belirtildi.

Söz konusu ihalenin, Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda yapıldığını belirten KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, yönetim kurulu üyeleri, komisyon başkanı ve üyeleri ile katılımcılar huzurunda yapılan ihale hakkında şunları söyledi: “Mekanik hırdavat malzemesi alım işi ihalesine 2 firma teklif verdi. Bunlardan; Açılım teknik 417.000,00 lira, FMB Hırdavat makine ise 257.608,00 lira teklif etti.” Dedi.

Batukan; ihale sonucunun komisyon üyelerinin yapacağı değerlendirme sonrasında belirleneceğini sözlerine ekledi.

OY BİRLİĞİ İLE ALINAN KARARLARI İLE EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI

Melikgazi Belediye Meclisi 5393 sayılı belediye kanununun 20. maddesine istinaden 2018 yılı Eylül ayı meclis toplantısını yaptı. Eylül ayı meclisinde 3’ü ek olmak üzere toplam 21 gündem maddesi görüşüldü.

Belediye Meclisinin almış olduğu kararlar ile Melikgazi İlçesinin gelişmesine ve büyümesine imkân tanıdığını ve kalkınmanın önünü açtığını ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 21 maddenin 11’inin oy birliği ile kabul edilirken 10 maddenin ise görüşülmesi için ilgili komisyonlara havale edildiğini kaydetti.

Belediye Meclislerin yatırım ve hizmetlerin karar mercii olduğunu vurgulayan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,“imar konularının ağırlıklı olduğu meclis toplantısında alınan kararların şehrimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Kayseri’nin en büyük Türkiye’nin de nüfus bakımından sayılı ilçelerinden birisi olan Melikgazi ilçesinin gelişmesine, güzelleşmesine ve daha yaşanabilir olmasına oy birliği ile aldığımız kararlarla destek veren meclis üyelerimize şahsım, kurumumuz ve tüm Melikgazililer adına teşekkür ediyorum.”dedi.

MELİKGAZİ BELEDİYESPOR 2. LİG 3. GRUPTA HEDEF 1. LİG

Melikgazi Belediyespor Kulüp Başkanı Serdar Öztürk, Melikgazi Belediyespor Voleybol takımının bu sezon 2. Lig 3. grupta şehrimizi temsil edeceğini ve hedeflerinin 1. Lig olduğunu söyledi.

Şehrimizin salon sporlarındaki lokomotifi olan Melikgazi Belediyespor’un bu sezonda voleybol ve basketbol branşlarında liglere katıldığını, her iki takımında alt yapıdan yetişen gençlerden oluşan sporcularla şampiyonluk kovalayacağını belirten Kulüp Başkanı Serdar Öztürk Basketbol takımımız geçen sezon olduğu gibi bu sezonda yerel ligde mücadele edecek. Lig takvimi ilerleyen günlerde belli olacak. Voleybol’da kuralar çekildi. Takımımız 2. Lig 3. grupta şehrimizden Develi Belediyespor ve Sahabiyespor ile Çorum Belediye Gençlikspor, Erzurum Spor Lisesi, Gümüşhane Şiran Akademi, Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Samsun Bafra Belediye ve Tokat Belediye Plevne takımları ile play-off’a kalabilme mücadelesi verecek” dedi.

Voleybol takımının antrenör Fuat Kalay nezaretinde hazırlıklarını Keykubat ve Atatürk spor kompleksinde sürdürdüğünü belirten Başkan Öztürk, ligin 15 Ekim’de start alacağını ve Melikgazi Belediyespor’un yeni sezona deplasmanda oynayacağı Çorum Belediye Gençlikspor maçı ile başlayacağını sözlerine ekledi.

DEVELİ BELEDİYESİ MECLİSİNDEN ABD FİRMALARINA GEÇİT YOK

Ülkemiz üzerinde yürütülmeye çalışılan ekonomik savaşta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD mallarını boykota çağırmasından dolayı Develi Belediyesi Meclisi de oy birliğiyle Develi’de hiçbir ABD menşeli firmaya ruhsat izni vermeyeceği kararını aldı.

Bunun milli bir dava olduğunu belirten Başkan Cabbar “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği gibi bugün Türkiye’ye yönelik esas tehlike ABD’den gelmektedir. Türkiye’nin tüm iyi niyetine rağmen ABD düşmanca tavır sergileyip direk Türkiye’nin milli egemenliğine ve milli bütünlüğüne hedef almıştır. Ülkemiz dostluk ve iyi niyet kapsamından elinden gelen bütün gayreti göstermiştir. Fakat Amerika bütün bunlara rağmen düşmanlığına devam etmektedir. Bizler de Develi Belediyesi olarak Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın boykot çağrısına destek olduğumuzu, bu dik ve kararlı duruşunun yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

KOCASİNAN MECLİSİNDEN OY BİRLİĞİ

Kocasinan Belediyesi, Eylül ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda, yine örnek bir dayanışma sergilendi. Gündemde bulunan tüm maddeler oy birliğiyle karara bağlandı.

Kocasinan Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 12 gündem maddesi görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı. Meclis toplantısının açılışında konuşan Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak, vatandaşlarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bütün gayretimiz hemşerilerimizin huzuru ve mutluluğu içindir” dedi. Gündemde bulunan maddelerden en dikkat çekeni ise Erkilet Dere Mahallesinde “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” ilan edilmesi ve ilan edilen alanda tüm çalışmaların Kocasinan Belediyesince yapılmasının görüşülmesi oldu.

Başkan Çolakbayrakdar’ın Ağustos ayı meclis toplantısında alınan kararların şehrimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunmasıyla toplantı sona erdi.

“VATANDAŞLARIMIZIN YAŞADIĞI KÖYLERİNE KADAR GİDİP SILA-İ RAHİM YAPIYORUZ”

Anadolu ziyaretleri kapsamında Rize ve Giresun’u gezerek Beyoğlu’nda yaşayan vatandaşları memleketlerinde ziyaret eden Başkan Demircan, “Her yıl mutlaka vatandaşlarımızın yaşadığı vilayetlerden köylerine kadar gidip Sıla-i Rahim yapıyoruz. Onları orada ziyaret ediyoruz. Bu atmosfer onları çok mutlu ediyor.” dedi.

 Anadolu ziyaretlerini sürdüren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’nda ikamet eden vatandaşları kendi topraklarında ziyaret etmeye devam ediyor. Her yıl Anadolu’nun farlı noktalarına ziyaretler gerçekleştiren Başkan Demircan’ın bu seferki adresi Rize ve Giresun oldu. İlçe ve köyleri tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Demircan’ı memleketlerinde karşısında gören vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı. Üç gün süren ziyaretlere AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş da katıldı.

BEYOĞLULULARI MEMLEKETLERİNDE ZİYARET ETTİ

İlk olarak Memlekete Rize’ye giderek bu yıl 10.su düzenlenen Geleneksel Sütlüce (Aron) Şenliği’ne katılan Başkan Demircan, daha sonra Giresun’u ziyaret ederek Beyoğlu’nda yaşayan Giresunlularla memleketlerinde bir araya geldi. Giresun’un Çamoluk, Alucra ve Şebinkarahisar ilçelerine bağlı köyleri tek tek gezerek köylülerin evlerine misafir olan Başkan Demircan’a yöresel yemeklerden ikram edildi.

İNSANLAR MUHABBETİ, MİSAFİRİ EVDE AĞIRLADIKLARINDA HİSSEDİYORLAR

Geziden duyduğu mutluğu dile getiren Başkan Demircan, “İstanbul Türkiye’nin özeti. İstanbul’un özeti de Beyoğlu. Beyoğlu’na tarih boyunca Anadolu’muzun dört bir tarafından gelip yerleşmiş insanlarımız var. Biz de her yıl Beyoğlu’nda yaşayan vatandaşlarımızın memleketlerine, köylerine kadar gidip Sıla-i Rahim yapıyoruz. Bu atmosfer onları çok mutlu ediyor. Bu yılki Anadolu ziyaretlerimize Rize’den başladık ve Giresun’a geldik. Çok güzel ilgi oluyor. Çünkü insanlar muhabbeti, misafiri evde ağırladıklarında hissediyorlar ve köylerine gittiğinizde evlerinde sizi ağırlamış kadar mutlu oluyorlar.” dedi.