Belediyelerden haberler (30.07.2018)

SORUNSUZ YIKIM, KESİNTİSİZ HİZMET

 Büyükşehir Belediyesi, eski adı Tavlusun Caddesi olan Hulusi Akar Bulvarı’nda yolun genişleme alanındaki binaların yıkımını sürdürüyor. Vatandaşların rızası alınarak sorunsuz bir şekilde yapılan yıkım çalışmalarının yanı sıra, yol yapım çalışmaları da kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de bölgeye giderek çalışmaları yakından takip etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sahada süren çalışmaları ve şantiyeleri sık sık ziyaret etmeye ve yapılan işleri yakından takip etmeye devam ediyor. Başkan Çelik, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne geçerek Hulusi Akar Bulvarı’nın genişleme alanında bulunan son iki binadan birisinin yıkım çalışmalarını takip etti. Başkan Çelik, hak sahiplerinin rızası doğrultusunda son binanın da önümüzdeki hafta yıkılacağını ve yol güzergahındaki engellerin tamamen kaldırılmış olacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, eski adı Tavlusun Caddesi olan Hulusi Akar Bulvarı’nın devamını 50 metre genişliğinde modern bir bulvar haline getirecek.

TARİHİ TABLAKAYA’DAN BAŞKAN PALANCIOĞLU’NA RESTORASYON TEŞEKKÜRÜ

Talas Belediyesi Talas’ın en eski mahallelerinden Tablakaya’da 3 yıldır süren Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında restorasyon çalışmalarını tamamlamak üzere. Yapılan tarihi çalışmalar için Muhtar Şaban Ünal, Başkan Palancıoğlu’na mahalle halkı adına teşekkür plaketi takdim etti.

Talas Belediyesi 3 yıllık bir restorasyon çalışması ile tarihi Tablakaya mahallesini yüzlerce yıl öncesi dokusuna geri çevirdi. Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Talas’ın tarihi ve kültür varlıklarıyla Kayseri’nin göz bebeği olduğunu söyleyerek, “Burada farklı medeniyetlere sahip insanlar bir arada yaşamışlar. Yaşantılarının izlerini de tarihi eserlere yansıtmışlar. Özellikle Han, Harman, Kiçiköy ve Tablakaya gibi bizim eski mahallelerimiz var. Burada hakikaten tarihi eserlerimiz ve binalarımız bulunuyor. Göreve geldiğimiz günden beri Tablakaya, Han, Harman başta olmak üzere tarihi mahallelerimize yoğunlaştık, önem verdik. Burada fazla nüfus olmamasına rağmen Kayseri’yi ve Talas’ı temsil ettiği ve çok fazla turist geldiği için o bölgelerin alt yapısı başta olmak üzere doğal gazından, kanalizasyonu, suyu, elektriği ve telekom’a kadar bütün altyapıyı tamamladık. 40 yıldır hiç değişmeyen kanalizasyon ve su hatları değişti. Doğal gaz hiç yoktu. Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında bütün Tablakaya’yı yenilemiş olduk. Bir plan dahilinde restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde yapılan çalışmaların açılışını ve brifingini düzenleyeceğimiz bir programla tanıtacağız. Mahalle muhtarımız Şaban Ünal’a bize verdiği destek ve teşekkür plaketinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Tablakaya Mahalle Muhtarı Şaban Ünal yapılan restorasyon çalışmalarıyla mahallenin yeniden turizme kazandırıldığını belirterek emeklerini esirgemeyen Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu’na teşekkür ediyoruz dedi ve plaket takdim etti.

BAŞKAN GÜLCÜOĞLU YOL YAPIM ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ 

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Bayramlı Mahallesi Dere sokak’ta yapılacak asfaltlama çalışması öncesinde başlatılan zemin iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi.

Birim amirlerinden çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Gülcüoğlu; ekipler tarafından sokakta yol söküm ve zemin sıkıştırma çalışmalarının yapıldığını en kısa sürede asfaltlanarak hizmete sunulacağını ve ayrıca sıcak asfalt çalışmalarının ilçe genelinde birçok cadde ve sokakta uygulanacağını belirtti.

Başkan Şinasi Gülcüoğlu;”Şimdiye kadar ilçe genelinde 21 kilometre yolu asfaltladık. Bu yıl çalışmalarımızı daha çok ara sokaklarda yoğunlaştıracağız. Cumhuriyet mahallemizde tüm sokaklarımızı asfalt hale getirdik. Yaptığımız ihaleyle birlikte Bünyan Belediyesi olarak önümüzdeki günlerde bu alanda yoğun bir çalışmanın içine gireceğiz. İlçe merkezimizde alt yapı çalışmaları sonrası bozulan veya uzun zamandır parke olan sokaklarımızı asfaltlayacağız. Bununla birlikte kilit parke yol yapım çalışmalarımızda devam edecek bu yılda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 100 bin metrekare kilit parke yol yapacağız” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN YATIRIMCILARA FIRSAT

Büyükşehir Belediyesi, Pervane Mahallesi’ndeki akaryakıt ve servis istasyonu arsasını ihaleyle satacak. İhale 1 Ağustos Çarşamba günü yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi yatırımcılara bir fırsat daha sunuyor. Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Kocasinan İlçesi Pervane Mahallesi’nde yer alan 2 bin 273 metrekarelik akaryakıt ve servis istasyonu alanı arsası ihaleyle satışa sunulacak.

İhalenin muhammen bedeli 7 milyon TL olarak belirlendi. İhale 1 Ağustos Çarşamba günü saat 14.00’te Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda yapılacak. İhaleye katılmak isteyenler, ihalenin yapılacağı gün saat 11.00’e kadar müracaatlarını yapabilecekler.

Melikgazi’de çalışmalar, % 100 e-devlet ile gerçekleştiriliyor

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, en son teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek çalışmalarda kullandıklarını söyledi.

Şu anda tüm çalışanların bilgisayar ile hizmet sunduğunu, yani Melikgazi Belediyesinde memurların bilgisayar kullanımın oranının yüzde 100 olduğunu söyleyen Başkan Memduh Büyükkılıç, bilgisayar kullanımın sadece memurlar ile kalmadığını 81 mahalle muhtarlığında bilgisayar olduğunu, kaçak inşaat, zabıta denetim, zabıta trafik gibi ekiplerin de cep bilgisayar ile çalıştığını kaydetti.

Melikgazi şehrinin at arabası olmayan, gecekondu yapılamayan ve kaldırımların el arabaları ile işgal edilmediği bir ilçe olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi olarak 2017 yılı başında Melikgazi İletişim Merkezini hizmete açtık. MİMER ile adeta bürokraside kırtasiyeciği ortandan kaldırdık ve tüm iş ve işlemler bilgisayar ile yerine getirilmektedir. E-imza da tamam ve şu anda e-devlet sisteminde hizmet veren belediyelerden biriyiz. Bilgisayar ile belediye iş ve işlemlerinde büyük verimlilik elde ediyoruz ve e-belediye ile e-devlet bütünleşmesini sağlıyoruz. 7 gün 24 saat çalışan bir kurum olarak şehrimize hizmet ediyoruz”dedi.

Bilgi İşlem Müdürlüğü çalışanları ile toplantıda bir araya gelen ve çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Memduh Büyükkılıç,  yeni uygulamaya konulan yazılım sistemi ile Melikgazi de iletişim ve birimlerin çalışmalarında verimliliğin arttığını ve daha etkin hizmetin daha kısa sürede sunulduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye’de su kayağı yapma şansı bulunan sayılı şehirlerden birisi de Kayseri

Yaz spor okulları ile pek çok branşta spor yapma imkanı sunan Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de sayılı şehirlerde bulunan Su Kayağı Parkı ile su kayakçıları da yetiştiriyor. Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde yer alan Sukaypark, isteyenlere diz bordu, su kayağı ve wakeboard yapma imkanı sunuyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Anadolu Harikalar Diyarı’nda 100 bin metrekare alanda yer alan Sukaypark 2013 yılından beri hizmet veriyor.  65 bin ton su tutma kapasitesine sahip yapay gölet üzerinde konuşlandırılan 520 metre uzunluğa sahip mekanik tesis su kayağı severler için büyük bir fırsat sunuyor.

Sukaypark’ta açılan spor okulları bugüne kadar çok sayıda su kayakçısı yetiştirdi. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri yapılan spor okulları eğitimin yanı sıra hafta içi her gün ve hafta sonu vatandaşlara da su kayağı yapma imkanı veriliyor. 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arası üç dönem olarak planlanan spor okullarında büyük ilgi nedeniyle 500 kişilik kapasitenin tamamı doldu.

İLÇELERE EKONOMİK DESTEK İÇİN ÖRNEK PROJE

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in sık sık üzerinde durduğu ilçelere ekonomik destek sağlayacak projeler hayata geçirilmeye devam ediyor. Bu anlamda Felahiye’ye yapılmakta olan Toplu Ahır Projesi’nin çalışmaları hızla sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye’ye örnek olacak projenin son durumunu yerinde gördü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Felahiye’de yaptığı inceleme ve temaslar sırasında Toplu Ahır Projesini de gezdi. Projenin son durumunu yerinde gören Başkan Mustafa Çelik, çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

10 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Felahiye’de Merkez Cami ile Büyüktoraman Sağlık Evi ve Lojmanı’nın temel atma töreninde Toplu Ahır Projesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. İlçelerden şehir merkezine göçü önlemek amacıyla sosyal projelerin yanı sıra ekonomik destek sağlayacak projeleri de hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Çelik, Felahiye Toplu Ahır Projesi’nin çevre düzenlemeleriyle birlikte 10 milyon TL’ye mal olacağını kaydetti.

Felahiye Toplu Ahır Projesi’nin Türkiye’de ilk olan bir proje olduğunu ifade eden Başkan Çelik, “Bu yıl inşallah içine hayvanları koyarak hizmete açacağız. Buradan yararlanmaları için özellikle ihtiyaç sahibi aileleri belirleyeceğiz. Süt anlamında verimli hayvanları tespit edeceğiz ve bu hayvanları ailelerimizin uzun vadeli faizsiz kredilerle edinmelerini sağlayacağız. Aileler hayvanlarını bu tesislere teslim edecekler. Tüm bakım hizmetlerini ve elde edilecek sütün pazarlamasını biz yapacağız. Ay sonunda hesabı çıkartıp hayvan sahibinin kazandığı parayı banka hesabına yatıracağız” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, projenin verimli hale gelmesinin ardından toplu ahır projesini yaygınlaştıracaklarını kaydetti.

Melikgazi’de 141 Noktada Çalışma var şantiye ilçe ‘Melikgazi’

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2018 yılı içinde Fen İşleri, Ulaşım, Kentsel Dönüşüm, Kentsel Tasarım, Park Bahçeler ve Kültür ile Destek hizmetleri Müdürlüklerince yapılan 172 ihale sonucunda şehrin 141 ayrı noktasında çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

81 mahallenin her birinde park, bahçe, yol, asfalt ve yapım şefliklerince yapılan bu çalışmalar ile ilçenin şantiye alanına döndüğünü belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, sosyal ve spor tesisleri, okul inşaatı ile spor sahaları, okullara kapalı spor salonu, kentsel dönüşüm binaların, mahalleler de dış cephe yenilenmesi gibi çalışmaların devam ettiğini belirtti.

2018 yılı bütçesi sadece alt yapı, yol açılması ve bina ve tesis yapımı için 292 milyon lira ödenek ayrıldığını ancak bunun yanında kamulaştırma, asfalt ve mıcır alımı gibi giderlerin olmadığını belirten Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Melikgazi Belediyesi olarak planlı bir çalışma ile alt yapı yatırımcı müdürlükleri ve ilgili şeflikler ile toplantı yapıyoruz. Bu toplantılarda durum değerlendirmesi, çalışmaların son durumu ve gelişimini takip ediyoruz. Şehrin merkez semtlerinde hangi hizmet var ise en köşedeki semtte de aynı hizmet ve yatırım vardır. Kentleşme politikamızda çok merkezli şehir planlıyoruz. Belediyenin birçok hizmetini semtlere ulaştırarak şehir merkezinde yükü azaltıyoruz. Meslek edindirme, nikâh işlemleri, denetim gibi hizmetler semtlere dağılmış durumdadır. Dolayısıyla bu tür kentleşme çalışmalarımız ‘Kayseri Modeli’ olarak bilinmektedir. Birçok uygulamada başarılı olan projelerimiz örnek alınmaktadır”

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, HEDEFİ 12’DEN VURDU

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sportif faaliyetlerde eğitim veren yaz kurslarını ziyaret ederek, gençlerle bir araya geldi. Çat kapı ziyaretinde çocukların ve gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Çolakbayrakdar, sportif faaliyetlere bizzat katılmayı da ihmal etmedi. Okçuluk kursunda yayı eline alan Başkan Çolakbayrakdar, hedefi tam 12’den vurdu ve sporculardan büyük alkış aldı.

Barbaros ve Erkilet Camiikebir Mahalleleri ile Kocasinan Belediyesi Spor Merkezi’ni ziyaret edip, gençlerle bir araya gelen Başkan Çolakbayrakdar,  çocuklarla yakından ilgilendi ve sohbet etti. Okçuluk kursunu da ziyaret ederek, öğrencilere sürpriz yapan Başkan Çolakbayrakdar, yayı eline alıp, hedefi 12’den vurdu ve sporculardan büyük alkış aldı. Kurslarda verilen eğitimlerle ilgili bilgi alan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak spora ve sporcuya büyük önem verdiklerini belirterek, Kocasinan Spor Kulübü ile spor faaliyetlerini yürüttüklerini söyledi. Yaz kurslarına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Yaz kurslarımızda 7’den 70’e herkes farklı branşlarda sportif faaliyetlerde bulunmaktadır. Özellikle çocuklarımız, açtığımız kurslarımızda hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Hemşehrilerimize ise daha iyi hizmetler sunarak, spor yapma imkanı sunuyoruz. Kocasinan Belediyesi olarak yapmış olduğumuz tesisler meyvelerini vermeye başladı. Mahallelerimizde yaptığımız 50’e yakın açık spor tesisimizde sportif faaliyetleri başarıyla yürütüyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı daha iyi yetiştirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Yapılan hizmetlerimiz hemşehrilerimiz tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır. 2 binden fazla hemşehrimize spor eğitimi veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, eğitim, sosyal, kültür, sanat, spor gibi hayatın her alanında Kayserililere daha iyi ve daha kaliteli hizmet vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Borç Yapılandırmaya yoğun ilgi “Hizmet ve Yatırımı Gören yapılandırıyor”

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunun 18 mayıs 2018 günü Resmi Gazete’de yayınlandığını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç, 31 Temmuz 2018 günü son bulacak borç yapılandırmasına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Özellikle ilçe sınırları içerisinde emlak, çevre ve reklam ile ilan vergi mükelleflerin borçlarını yapılandırarak ödemek için veznelerde kuyruk oluşturduklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, borç yapılandırmasına yoğun ilgi gösterilmesinde belediye yatırım ve hizmetlerin büyük katkısı olduğunu kaydetti.

Borç yapılandırmasında bu hassasiyette, Melikgazi de yatırım ve hizmeti gören ve faydalanan mükelleflerin yapılandırmaya ve borçlarını  yatırmaya  koştuğunu   ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, vergilerini borçlandırma yaparak yatıranların vatandaşlık görevini yerine getirdiklerinden dolayı teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

ÇOCUKLAR YAZ TATİLİNDE KODLUYOR

Büyükşehir Belediyesi çocukların internette kaliteli ve verimli zaman geçirmeleri için yaz tatilinde kodlama eğitimi veriyor. KAYMEK bünyesinde şehir merkezi ve ilçelerde açılana kodlama kurslarına 670 öğrenci katılıyor.

Büyükşehir Belediyesi çocukların hayal ettiklerini yapabilmelerine imkan sağlıyor. KAYMEK tarafından çocukların basit görsel programlama diliyle oyun geliştirebildikleri, oynayabildikleri ve yaptıkları oyunları arkadaşlarıyla paylaşabildikleri bir yazılım olan Kodu Game Lab kursu açıldı. Çocukların eğlenerek programla dilinin yapısını öğrendikleri kursa 8-10, 11-12 ve 13-14 yaş arasındaki çocuklar üç grup halinde katılıyor.

Kodlama eğitimi Yeşilhisar Sosyal Yaşam Merkezi ile KAYMEK’in Kocasinan, Mimsin, Ziya Gökalp ve Turgutreis Kurs Merkezlerinde veriliyor. Kurslara toplam 670 öğrenci katılıyor.

KÜTÜPHANE YATIRIMLARI SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in Kayseri’yi okuyan ve okutan şehir yapma hedefi doğrultusunda kütüphane yatırımları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, İncesu ilçesine de modern bir kütüphane kazandıracak.

Büyükşehir Belediyesi’nin İncesu ilçesine kütüphane binası yapım işi ihale edildi. Yaklaşım maliyeti 1 milyon 155 bin TL olan ihaleye beş firma katıldı.

İhaleye katılan firmalar ve teklifleri şöyle oldu:

Mehmet Mirap: 771 bin TL

Hamdi Atay: 869 bin TL

Şe-Se İnşaat: 877 bin TL

Alp İnşaat: 885 bin TL

Eren Güven-İsmail Atalay: 908 bin TL

İhale, tekliflerin komisyon tarafından incelenmesinin ardından sonuçlanacak.

KOCASİNANLI ÇOCUKLAR YENİLENEN PARKLARDA DAHA MUTLU

Kocasinan Belediyesi’nin ilçenin dört bir yanında sürdürdüğü park yenileme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.  Bu çerçevede Beyazşehir Mahallesi’ndeki Florya Park’ta incelemelerde bulunan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, geleceğin teminatı çocuklara daha güzel bir Kocasinan hazırladıklarını vurguladı.

Beyazşehir Mahallesi’ni ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Çolakbayrakdar mahalle sakinlerinin hal ve hatırını sorup bir süre onlarla sohbet etti. Daha sonra mahallede bulunan Florya Park’taki yenileme çalışmalarını kontrol eden Başkan Çolakbayrakdar, geleceğin teminatı çocuklara daha güzel bir Kocasinan bırakmak için parklara büyük önem verdiklerini belirtti. Başkan Çolakbayrakdar, “Gerek park yapımıyla gerekse çevre düzenleme ve yenileme çalışmaları ile Kocasinan’ı daha da güzelleştiriyoruz. Bu kapsamda Beyazşehir Mahallemizde bulunan Florya Park’ta  yenileme ve çevre düzenleme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Yaklaşık 10 bin metrekarelik alan içinde bulunan parkımızda; mevcut kamelyalar, zemin, oyun grubu, oturma bankları, fitness aletleri değiştiriliyor. Öte yandan parkımıza; pergolalar, tartan pist ekleniyor ve yeni yeşil alanlar kazandırılıyor” ifadelerini kullandı.

Parktaki çocuklarla yakından ilgilenen, onlarla keyifli dakikalar geçiren Başkan Çolakbayrakdar, “Amacımız; yenilediğimiz ve yeni yaptığımız parklarda, 7’den 70’e herkesin daha keyifli vakit geçirmelerini sağlamaktır” diyerek sözlerini noktaladı.