Belediye haberleri…(29.07.2018)

KOCASİNAN’DAN KUŞÇU’DA MUHTEŞEM ETKİNLİK

Kocasinan Belediyesi’nin hafta sonu süresince Kuşçu Marina’da düzenlediği ‘Geleneksel Kuşçu Tatil Köyü Tanıtımı ve Olta Balıkçılığı Günleri’ etkinliği muhteşem katılımla gerçekleşti. Kültürden spor faaliyetlerine kadar birçok dalda renkli görüntülere sahne olan etkinlik, Kayserililerin büyük beğenisini kazandı. Etkinlikte bir konuşma yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “7’den 70’e herkesin; Kocasinan’da yaşamanın ayrıcalıklı ve farklı olduğunu hissetmesi için projelere ve çalışmalara imza atıyoruz” dedi.

Etkinliğe; Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, İller Bankası Kayseri Bölge Müdürü Sönmez Ata, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç, Kocasinan Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri, davetliler  ile hafta sonunu Kuşçu Marina Tatil Köyü’nde geçirmek isteyen binlerce vatandaş katıldı. Tören öncesi etkinlik alanını inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. 7’den 70’e her kesimden vatandaşla sohbet edip hal hatır soran Başkan Çolakbayrakdar, fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları da geri çevirmedi.

Etkinliğin ilk gününde spor parkuru oyun ve etkinlikleri (Dart oyunu, penaltı atışları, okçuluk, rodeo, basket atışları, sumo güreşi, insan langırtı, gladyatör, elastik basket), çocuklar için özel etkinlikler, havai fişek ve ateşli ok gösterileri, paten şovu ve konser yer aldı. Gece boyunca devam etkinlikte, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerinden Mustafa Çay ve ekibinin vermiş olduğu konserle vatandaşlar gönüllerince dans edip eğlendi.

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen etkinliğin ikinci günü  Jet ski ve fly board gösterileri ile başladı. 2015 yılı Dünya Jet ski 3.sü, Avrupa ve Balkan Şampiyonu Ali Komşusu tarafından nefes kesen Fly board  ve jet ski gösterileri, Kayserililerin büyük beğenisini kazandı. 7’den 70’e herkesin gönlünce eğlendiği etkinlikte, ok ile hedef vurma oyunu da izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Daha sonra olta yarışması ve spor oyunlarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Sazan balık alanında birinci Abdullah Kamçı, ikinci Hüseyin Çalışkan ve üçüncü ise Mustafa Doğruer oldu. Levrek de ise İzzet Güler birinci, Levent Kalan ikinci olurken üçüncü ise Yılmaz Aköz oldu. Levrek alanında dereceye girenlere ödüllerini Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke verdi.

Sazan balık yakalayarak dereceye girenlere ödüllerini veren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Hemşehrilerime hizmet etmek, hemşehrilerimin mutluluğunu artırmak ve onların hayatını kolaylaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kuşçu’da ise yaptığımız etkinlik bu mimar üzerinde gerçekleşen bir çalışmamızdır. Kuşçu Tatil Köyü Tanıtımı ve Olta Balıkçılığı Günleri kapsamında yaptığımız etkinlikte, 7’den 70’e herkesin memnuniyeti ve yüzlerinin gülümsemesi bizleri de mutlu etti. Onların keyifli vakit geçirmesi bizleri de keyiflendirdi. Bu noktada Yamula baraj Gölü’nün bugünlere kadar gelmesinde emeği geçen Önceki Dönem Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki, Sayın Bekir Yıldız Abimiz ve milletvekillerimize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kocasinan Belediyesi olarak sosyal hayatı canlandırmak için birçok projeye imza attıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’da yaşamanın ayrıcalıklı ve farklı olduğunu 7’den 70’e herkes hissetsin diye projelere ve çalışmalara imza atıyoruz. Bunları yaparken hemşehrilerimin desteğiyle yapıyoruz. Şehrin yöneticileri olarak bizler gönül birliğiyle Kayserimiz için çalışıyoruz. Şehir dışından ve şehir içinden gelen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu tür etkinliklerin şehrimizde daha fazla yapılması için her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Etkinlik boyunca vatandaşlara, Kocasinan Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

KOCASİNAN, TARIMDA YENİ BİR POTANSİYELE KAVUŞTU

İlçede tarıma yeni bir boyut kazandıran Kocasinan Belediyesi’nin 2017 yılında yetiştirdiği tıbbi ve aromatik bitkilerin 2.hasadı yapılmaya başlandı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, hasat öncesi, bitkilerin Kayseri’ye ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlaması için istişare toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Çolakbayrakdar, proje ile Kocasinan’ın tarımsal alanda yeni bir potansiyele kavuştuğunu ve çiftçilere alternatif ürün çeşitleri sunduklarını vurguladı.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar öncülüğünde belediyenin Encümen Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; tarım, ziraat ve eczacılık alanlarında araştırma yapan ve bu alanların mensubu olan akademisyenler katıldı.

Kayseri’de ziraat ve tarımla uğraşan nüfus yoğunluğunun Kocasinan bölgesinde bulunduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Tıbbi ve aromatik bitkiler, ‘Acaba Kayseri’de yetişir mi eğer yetişir ise hem çiftçimiz için hem de endüstrimiz için bir değer oluşturabilir mi’ düşüncesiyle yola çıktık ve yaptığımız araştırmalarla bu işin olabileceğini öğrendik. Şimdi geldiğimiz noktada bir seneyi aştık, ürünlerin ilk hasadını yaptık şimdi sıra ikinci hasatta. Bundan sonrasıyla ilgili bir yol haritası çıkarmamız lazım. Bu işi bilim dalı olarak üstlenen Ziraat Fakültesi, Eczacılık Fakültesi diğer taraftan işin tarım kısmıyla ilgilenen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve belediye olarak bizler, bu çalışmanın sürdürülebilir ekonomik büyüklük haline gelebilmesinde, üretiminde, endüstri noktasında neler yapabiliriz diye istişareler yapmalıyız. Kocasinan Belediyesi dediğiniz zaman merkezde bir belediyeyiz ama şehir merkezinde olmamıza rağmen Kayseri’de en fazla; ziraatla, tarımla uğraşan nüfusun yaşamış olduğu bölgeyiz. Çiftçimiz zaten buğday, arpa, şekerpancarı, mısır, çavdar vb. ürünleri üretip satıyor. Bizim amacımız ürün çeşitliliğini artırarak, çiftçimize ek gelir sağlamaktır. Ardından şehrimizin, bölgemizin ekonomisine daha sonrasında ise makro ölçekte ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından ise Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında belediyede çalışan kadınlar tarafından yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerinde Erkilet Bölgesinde yetiştirilmeye başlanan; Lavanta, adaçayı, melisa, yaban kekiği, ekinezya ve nane gibi ürünlerin 2. hasadı yapılmaya başlandı. Bitkilerin hasadını yapan kadınlar, kadın eli değdiği için hasadın daha güzel olduğunu belirterek, “Burada düzenli olarak bitkilerin bakımını gerçekleştiriyoruz. Şimdi ise bitkilerin hasadını yapıyoruz. Kadın eli değen her şey güzelleşiyor. Burası da böyle oldu” dedi.

Tıbbi ve aromatik bitki bahçesinde; ekiminde olduğu gibi hasadında da kadın eli değen 48 bin fidandan yaklaşık 3 ton yaş ürün hasat edilmesi hedefleniyor.

MELİKGAZİ’DE NİKÂH BEREKETİ Özel günlere ilgi…  08.08.2018 günü  61 Çift Sırada

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 8 Ağustos 2018 gününe özel nikâh kıydırmak isteyen 61 çiftin Melikgazi Belediyesi Nikah Memurluğu’na aylar öncesinden müracaatta bulunduğunu söyledi.

01.01.2001, 02.02.2002, 11.12.2013, 04.04.2014, 05.05.2015 gibi unutulması zor günlerde nikâh işlemleri yaptırmak isteyen çiftlerin aylar öncesinden Melikgazi Nikâh Memurluğu’na müracaat ettiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç “Özellikle yeni evlenecek çiftler için önemli günler vardır. Bunlardan biriside nikâh tarihidir. Bu tarihi ölümsüzleştirmek ve daha anlamlı olmasını sağlamak ve hatırlanmasını kolay kılmak adına gençlerimiz bugünleri tercih etmektedir. Melikgazi Belediyesi’ne 08.08.2018 tarihi için nikah kıydırmak isteyen çiftler tarafından  aylar öncesinden adeta rekor başvuru olmuştur”dedi

Hizmeti semtlere götürme anlayışı içerisinde yaptırılan çok amaçlı ve büyük ölçekli sosyal ve spor tesisleri içerisinde Nikah Salonlarının olmasına ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, 5 nikah memuru tarafından 8 tesis de nikah merasiminin yerine getirildiğini kaydetti.

CANLI YAYINLA AY TUTULMASI

Kayseri Bilim Merkezi, Kanlı Ay Tutulması için özel bir program gerçekleştirdi. Ay tutulmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de vatandaşlarla birlikte izledi. Bilim Merkezi tarafından düzenlenen Kanlı Ay Tutulması programı YouTube üzerinden canlı yayınlandı.

21. yüzyılın en uzun ay tutulması olan Kanlı Ay Tutulması’nı tüm bilimsel yönleriyle izlemek isteyenler Kayseri Bilim Merkezi’nde bir araya geldiler. Bilim Merkezi’nin bu önemli etkinliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katıldı. Başkan Çelik, ay tutulmasını izlemek üzere gelen öğrencilerle sohbet etti. Kayseri Bilim Merkezi’nin çalışmalarına ilişkin ailelerin de görüşlerini alan Başkan Çelik, “Bilim böyle başlıyor. İnşallah geleceğin astronomi uzmanları buradan çıkacak” diye konuştu.

Vatandaşlarla birlikte ay tutulmasını izleyen Başkan Çelik, Kayseri Bilim Merkezi’nin Türkiye’deki en kapsamlı Bilim Merkezi olduğunu söyledi. Geçen yıl 160 bin kişinin Bilim Merkezi’ni ziyaret ettiğini dile getiren Başkan Çelik, düzenlenen bilimsel aktivitelere de 30 binden fazla öğrencinin katıldığını kaydetti. Kayseri Bilim Merkezi’nde özel platform kurularak takip edilen ay tutulmasının YouTube üzerinden canlı yayınlandığını da belirten Başkan Mustafa Çelik, 5 binden fazla kişinin canlı yayını takip ettiğini söyledi.

Kayseri Bilim Merkezi’ndeki Kanlı Ay Tutulması programında aydaki değişimler uzman eğitimciler tarafından aşama aşama anlatıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, eşi İkbal Çelik ve çocuklarıyla birlikte izlediği bu önemli gök olayının ardından Bilim Merkezi’ni de gezdi.

BAYAN ÇELİK İLÇE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in eşi İkbal Çelik, AK Parti Kadın Kolları yöneticileri ve ilçe belediye başkanlarının eşleri ile ilçe ziyaretlerine devam ediyor. İkbal Çelik ve belediye başkanı eşleri bu kez Yeşilhisar’da bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in eşi İkbal Çelik, belediye başkanı eşleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Timoçin ve kadın kolları yöneticileri Yeşilhisar’da İlçe Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz ve eşi tarafından karşılandı.

Yeşilhisar gezisi Soğanlı ile başladı. Soğanlı’da yaptığı açıklamada ilçe ziyaretlerini geleneksel hale getirdiklerini ifade eden İkbal Çelik, ev sahipliklerinden dolayı Yeşilhisar Belediye Başkanı Akdeniz ve eşine teşekkür etti.

Yeşilhisar Belediye Başkanı Akdeniz de konuklarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve AK Parti davasının başarılı olmasındaki en büyük payın kadınlara ait olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in eşi İkbal Çelik ve beraberindekiler Soğanlı’daki peribacalarını gezdiler ve daha sonra Soğanlı Bebeği’nin yapan ve satan kadınlarla sohbet ederek alışveriş yaptılar. Soğanlı’dan Erdemli’ye geçen İkbal Çelik ve belediye başkanlarının eşleri kayadan oyma kiliseleri gezdiler. Buradan Yeşilhisar Belediyesi’nin işlettiği içmeceler bölgesine geçildi ve İçmecelerle ilgili Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz bilgiler verdi. İkbal Çelik, AK Parti Kadın Kolları yöneticileri ve ilçe belediye başkanlarının eşlerinin son durağı Sultansazlığı Kuş Cenneti oldu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ANLAMLI SERGİ

Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin farklı illerinden gelen şehit aileleri ile Hunat Kültür Merkezi’nde anlamlı bir sergi açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in de katıldığı sergide 160 şehidimizin kıyafetleri yer alıyor.

Hunat Kültür Merkezi’ndeki Şehitlerimizin Emanetleri sergisinin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Vali Vekili Mehmet Emin Avcı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner yıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu vatanı canları pahasına savunan şehitlerimiz için böylesi bir serginin seve seve içinde olduklarını belirtti. Şehit ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını vurgulayan Başkan Çelik, “Şehitlerimizin emanetleri bu sergide yer alan eşyalar;  ama asıl emanetleri aileleri. Önemli olan şehit ailelerimizin yanlarında olup acılarını paylaşabilmek. Bu anlamda şehit ailelerimizden gelen her türlü talepte yanlarında olduğumuzun bilinmesini isterim” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Hunat Kültür Merkezi’nde açılan Şehitlerimizin Emanetleri sergisinde terörle mücadelede şehit olan vatan evlatlarımızın kıyafetleri sergileniyor. Sergide aralarında Kayserili şehitlerimizin de bulunduğu 160 şehidimize ait kıyafetler yer alıyor. Sergi için şehir dışından da çok sayıda şehit ailesi Kayseri’ye geldi. 10 gün açık kalacak olan sergi Kayseri’den sonra Sivas’ta açılacak. Sergi,  saat 10.00 ile 18.00 arasında gezilebilecek.

Başkan Büyükkılıç, STK temsilcileriyle buluştu

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kültür, eğitim, sağlık ve sosyal belediyecilik tanıtım toplantıları çerçevesinde Kayseri’deki Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Melikgazi Belediyesi organizasyonluğunda düzenlenen etkinliğine Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire müdürleri, Kayseri’deki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri katıldılar.

Etkinlikte yapılan konuşmalarda Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Sözcüsü Ahmet Taş, ev sahipliğinden dolayı Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a teşekkür etti ve Melikgazi Belediyesi’nin Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak, işbirliği ve dayanışma içerisindeki hizmet ve yatırım çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi.

Sivil Toplum Kuruluşları ile Melikgazi Belediyesince ortak olarak çalışmalarından örnekler veren Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi’ nin gerçekleştirmiş olduğu yatırım ve hizmetler ile Kayseri kültür, sanat, sosyal ve sportif etkinlikleri ufkunu açtığını ve yatırımlarına katkı sağlayarak bir bakıma yön verdiğini söyledi.

Büyük ölçekli ve çok amaçlı yatırımlar ile toplumda birlik ve beraberliği vesile olduklarını, sosyal belediyecilik anlayışı ile toplumsal barışa ve huzura katkı sağladıklarını hatırlatan Başkan Büyükkılıç Melikgazi Belediyesi olarak şehrin değerlerine önem veriyoruz. Belediye olarak bizler şehrin alt yapı ve fiziki donatımlarını gerçekleştiriyoruz. Okul binaları ve sağlık ocakları inşa ediyoruz. Ancak bu şehrin bireylerine toplum birlik, beraberlik, birlikte yaşama, barış, paylaşma, yardımlaşma, gibi değerleri oluşturmak SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA düşmektedir. Çünkü edebiyat, sanat, bilim, kültür, sportif, eğitim ve toplumsal sosyolojiyi inşa edenler her zaman gönüllü kuruluşların amacı olmuştur. Melikgazi Belediyesi yatırımları ve icraatları ile her zaman sivil toplum kuruluşlarının yanında, yardımcısı ve projelerin destek veya katkı sağlayanı olmuştur. Sonuçta üreten ve kazanan bir şehir Kayseri örnek modeli oluşmuştur. Ne kadar çok üretim ise o kadar da istihdam demektedir. Dolayısı ile Melikgazi yatırımları aynı zamanda şehir ve bölge için lokomotifidir“dedi.

Başkan Büyükkılıç konuşmasında kültür, eğitim, sağlık ve sosyal belediyecilik çalışmalarını slaytlar eşliğinde bilgiler aktardı ve Belediyenin yol haritası hakkında dolayısı ile şehrin büyüme esasları hakkında ön bilgiler sundu.

Melikgazi Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları toplantısına katılan kuruluşların başkan ve yöneticileri hep birlikte  hatıra fotoğrafı çekildiler.

Melikgazi’de haşaratla mücadele için ULV SİSTEMİ kullanılıyor

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bu yıl yaz aylarında sıkıntı yaşamamak için her zaman olduğu gibi haşarat ile mücadele çalışmasının Mart ayı başında yani böcek ve haşaratın larva döneminde başladıklarını söyledi.

Haşaratın larva döneminde yapılan etkin çalışma ile sineksiz bir yaz geçirilmesi için mazot karışımı dumanlı ilaçlamadan vazgeçildiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Bu yıl ilaçlama çalışmalarında ULV sistemi yani Soğuk Sisleme metodunun da uyguluyoruz. İlacı ile mazot karıştırıp duman ile yapılan eski ilaçlama metodunu bırakalı 5 yıl oldu. Ancak vatandaşlarımız eski duman ile yapılan ilaçlamaya alıştığı için sessis olarak sadece sisleme yapılan yeni sistemi gözü ile görmeyence ilaçlamanın yapılmadığını zannediyor. Halbuki her mahalle haftada 3 kez ilaçlanıyor. Üstelik ekip sayısı 12 ye çıkarıldı. Özel sektörden de hizmet alıyoruz. İlaçlama yapılan semtlerde şimdi ilaçlama ekibinin geldiğini bildirmek için araçlara siren ve seslendirme cihazları yerleştiriyoruz”

İlaçlamanın etkili olabilmesi için öncelikle sinek yuvası olacak olan sulu atıkların çöplere atılmaması gerektiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, öncelikle bataklıkların kurutulması ile başlatılan mücadelenin, çevreyi temiz tutmakla devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

KOCASİNAN, TARIMDA YENİ BİR POTANSİYELE KAVUŞTU

İlçede tarıma yeni bir boyut kazandıran Kocasinan Belediyesi’nin 2017 yılında yetiştirdiği tıbbi ve aromatik bitkilerin 2.hasadı yapılmaya başlandı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, hasat öncesi, bitkilerin Kayseri’ye ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlaması için istişare toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Çolakbayrakdar, proje ile Kocasinan’ın tarımsal alanda yeni bir potansiyele kavuştuğunu ve çiftçilere alternatif ürün çeşitleri sunduklarını vurguladı.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar öncülüğünde belediyenin Encümen Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; tarım, ziraat ve eczacılık alanlarında araştırma yapan ve bu alanların mensubu olan akademisyenler katıldı.

Kayseri’de ziraat ve tarımla uğraşan nüfus yoğunluğunun Kocasinan bölgesinde bulunduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Tıbbi ve aromatik bitkiler, ‘Acaba Kayseri’de yetişir mi eğer yetişir ise hem çiftçimiz için hem de endüstrimiz için bir değer oluşturabilir mi’ düşüncesiyle yola çıktık ve yaptığımız araştırmalarla bu işin olabileceğini öğrendik. Şimdi geldiğimiz noktada bir seneyi aştık, ürünlerin ilk hasadını yaptık şimdi sıra ikinci hasatta. Bundan sonrasıyla ilgili bir yol haritası çıkarmamız lazım. Bu işi bilim dalı olarak üstlenen Ziraat Fakültesi, Eczacılık Fakültesi diğer taraftan işin tarım kısmıyla ilgilenen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve belediye olarak bizler, bu çalışmanın sürdürülebilir ekonomik büyüklük haline gelebilmesinde, üretiminde, endüstri noktasında neler yapabiliriz diye istişareler yapmalıyız. Kocasinan Belediyesi dediğiniz zaman merkezde bir belediyeyiz ama şehir merkezinde olmamıza rağmen Kayseri’de en fazla; ziraatla, tarımla uğraşan nüfusun yaşamış olduğu bölgeyiz. Çiftçimiz zaten buğday, arpa, şekerpancarı, mısır, çavdar vb. ürünleri üretip satıyor. Bizim amacımız ürün çeşitliliğini artırarak, çiftçimize ek gelir sağlamaktır. Ardından şehrimizin, bölgemizin ekonomisine daha sonrasında ise makro ölçekte ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından ise Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında belediyede çalışan kadınlar tarafından yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerinde Erkilet Bölgesinde yetiştirilmeye başlanan; Lavanta, adaçayı, melisa, yaban kekiği, ekinezya ve nane gibi ürünlerin 2. hasadı yapılmaya başlandı. Bitkilerin hasadını yapan kadınlar, kadın eli değdiği için hasadın daha güzel olduğunu belirterek, “Burada düzenli olarak bitkilerin bakımını gerçekleştiriyoruz. Şimdi ise bitkilerin hasadını yapıyoruz. Kadın eli değen her şey güzelleşiyor. Burası da böyle oldu” dedi.

Tıbbi ve aromatik bitki bahçesinde; ekiminde olduğu gibi hasadında da kadın eli değen 48 bin fidandan yaklaşık 3 ton yaş ürün hasat edilmesi hedefleniyor.

BAŞKAN DEMİRCAN ERZURUMLULARLA BULUŞTU

Erzurum’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Başkan Demircan, “Yerli yabancı milyonlarca insan Beyoğlu’nda hep birlikte yaşıyoruz, adeta bir aile olmuş durumdayız. Bu ailemizin içerisinde Anadolu’muzun dört bir tarafından gelmiş insanlarımız var. Bu insanları memleketlerinde, evlerinde ziyaret etmek ayrı bir duygudur. Bugünde beş yıl aradan sonra tekrar Erzurum’a geldik.” dedi.

Anadolu ziyaretlerini sürdüren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’nda ikamet eden vatandaşları kendi topraklarında ziyaret etmeye devam ediyor. Her yıl Anadolu’nun farlı noktalarına ziyaretler gerçekleştiren Başkan Demircan Beyoğlu Erzurumlular Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Mustafa Akbulut’un daveti üzerine Erzurum’a gitti. Ziyaretin ilk gününde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile bir araya gelen Başkan Demircan daha sonra şehrin tarihi mekanlarını gezdi.

Erzurum’a daha önce de geldiğini belirten Başkan Demircan, “Önceki ziyaretimde olduğu gibi bu ziyaretimde de çok sıcak bir karşılama ile karşılaştım. Malumunuz İstanbul Türkiye’nin özü özeti, Beyoğlu da İstanbul’un özü ve özetidir. Yerli yabancı milyonlarca insan Beyoğlu’nda hep birlikte yaşıyoruz, adeta bir aile olmuş durumdayız. Bu ailemizin içerisinde Anadolu’muzun dört bir tarafından gelmiş insanlarımız var. Bugüne kadar Kastamonulusu, Sivaslısı, Erzincanlısı, Erzurumlusu, Trabzonlusu hepsini mekanlarında ziyaret ettim ve etmeye de devam ediyorum. İnsanları memleketlerinde, evlerinde ziyaret etmek ayrı bir duygudur. Vatandaşımız bizi memleketinde görmekten mutlu ve memnun oluyor. Bugünde beş yıl aradan sonra tekrar Erzurum’a geldik.” dedi.Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeleri de inceleyen Başkan Demircan, “Doğu’nun kadim şehrine her bir gelişimizde şehrin daha da geliştiğini gözlemliyoruz. Mehmet Sekmen Başkanımız Dadaşlar diyarının adeta çehresini, görünümünü değiştirdi. Bu değişimi gözlemlemek medeniyet şehrinin değiştiğine tanık olmamak elde değil. Gerek İstanbul’da gerekse de Parlamento’da elde ettiği tecrübe ve birikimini doğduğu topraklara yansıtan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’i yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÇELİK FELAHİYE’DE

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bürokratlarıyla birlikte ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Özvatan’dan sonra Felahiye ilçesini ziyaret eden Başkan Mustafa Çelik, bir dizi temasta bulundu ve yeni tesislerin temelini attı. Felahiye’ye bugüne kadar 35 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, Felahiye Merkez Cami ile Büyüktoraman Sağlık Evi ve Lojmanı’nın temel atma törenine de katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Felahiye’de öncelikle esnafları ziyaret etti. Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun ve AK Parti İlçe Başkanı Musa Zafer Kingir ile esnafları ziyaret eden Başkan Mustafa Çelik, ilçe meydanındaki vatandaşlarla da sohbet etti.

Başkan Çelik, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye yapmış olduğu yatırımlar nedeniyle esnaf ve vatandaşlardan teşekkür aldı.

YUFKA ÜRETİM TESİSLERİNİ AÇTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Felahiye ziyaretinde İlçe Belediyesi tarafından yapılan Tandır Ekmeği ve Yufka Üretim Tesisleri’ni de hizmete açtı. Tesisleri gezen Başkan Çelik, açılışta yaptığı konuşmada yapılan yatırımın yöresel tatların üretilmesini sağlarken ekonomik anlamda da ilçeye istihdam sağlayacağını belirtti. Tesisin en az 10 kişiye istihdam sağladığını ifade eden Çelik, emeği geçenlere teşekkür etti.  Tesisin açılışı İl Müftüsü Şahin Güven’in duaları ve Başkan Çelik’in hayırlı uğurlu olsun dilekleriyle yapıldı.

ASFALTLAMA ÇALIŞMALARINI İZLEDİ, SOSYAL YAŞAM MERKEZİ’Nİ GEZDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçede yapılan asfaltlama çalışmalarını da takip etti. Çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Çelik, iş makinesini kullanarak asfaltlamaya bizzat katıldı.

Başkan Mustafa Çelik, Felahiye Sosyal Yaşam Merkezi’ni de gezdi ve buradan hizmet alanlarla görüştü. Bir süre yüzme havuzundaki çocukları izleyen Başkan Çelik, oyun salonundaki gençlerle de langırt ve bilardo oynadı. Yaz okulundaki öğrencilerin satranç mücadelesini de takip eden Başkan Çelik, yine Büyükşehir Belediyesi’nin yaz okulu kapsamında açılan basketbol kursunu da izledi.

BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ İLE İKİ TESİS

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Felahiye Merkez Camii ile Büyüktoraman Sağlık Evi ve Lojmanı’nın temel atma törenine de katıldı. Törende konuşan Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye yaptığı yatırımları tek tek açıklayarak teşekkür etti.

Başkan Mustafa Çelik de, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet sahasında olmayan alanlarda da ihtiyaçların giderilmesine destek verdiklerini söyledi. Bu amaçla caminin yapımına destek verdiklerini ifade eden Başkan Çelik, “Belediyemizi yakın hissediyorsunuz ki gelip taleplerde bulunuyorsunuz. Hemşehrilerimiz geldiler ve bu camimizi hayırseverlerimiz yapacak; ama siz de bunun içinde olun dediler. Biz de bu hayırlı işin içinde olduk. Rabbim cemaatini bol eylesin” dedi.

FELAHİYE’YE 35 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Felahiye Belediye Başkanı Coşkun’ın Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımları tek tek anlattığını ifade eden Başkan Çelik, bu yatırımların toplam bedelinin 35 milyon lira olduğunu söyledi. Böyle bir yatırım bütçesini ilçe belediyesinin 10 yılda karşılayamayacağını dile getiren Başkan Çelik, sadece KASKİ’nin alt yapı için 11 milyon TL harcadığını belirtti. Başkan Çelik, ilçelerine en fazla yatırım yapan ilin Kayseri olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun “Şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum” dedi ve Başkan Çelik’e hizmetleri nedeniyle şükran plaketi takdim etti. Daha sonra Felahiye Merkez Camii ile Büyüktoraman Sağlık Evi ve Lojmanı’nın temeli dualarla atıldı.

BAŞKAN ÇELİK KAYAPINAR’I DA ZİYARET ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Felahiye temasları çerçevesinde Kayapınar Mahallesi’ni de ziyaret etti. Kayapınar’da vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Başkan Çelik, hizmet ve yatırımlarla ilgili görüşlerini aldı. Kayapınar Mahalle Muhtarı “Bugüne kadar görmediğimiz hizmetleri alıyoruz. Allah razı olsun” ifadelerini kullandı ve bu ifadeleri Kayapınar halkı da alkışlarla destekledi.

“İLÇELERE YATIRIMDA ÖRNEK VE ÖNCÜYÜZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kent merkezindeki yoğun çalışmalarının yanında her hafta farklı ilçeleri de ziyaret ederek incelemelerde bulunmaya devam ediyor. Bu kez Özvatan’ı ziyaret eden Başkan Mustafa Çelik, ilçelere yatırımda Türkiye’nin öncü ve örnek belediyesi olduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Özvatan girişinde AK Parti İlçe Başkanı Nasip Aksoy ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Başkan Çelik, Özvatan temaslarına AK Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek başladı. AK Parti İlçe Başkanı Nasip Aksoy ilçede yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler vererek Özvatan’a hizmet için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, Türkiye’de başka hiçbir şehirde olmadığı kadar ilçelere yatırım yaptıklarının altını çizdi. İlçelere verdikleri önemin herkes tarafından ve özellikle ilçelerde yaşayanlarca bilindiğini vurgulayan Başkan Çelik, bunun neticesinde de her ilçede en güzel şekilde karşılandıklarını söyledi.

BAŞKAN ÇELİK TRAFİK EĞİTİMİ ALAN GENÇLERLE

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Özvatan’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Sosyal Yaşam Merkezi’ni de ziyaret etti. Sosyal Yaşam Merkezi’nden hizmet alan kadınlarla karşılaşan Başkan Çelik, aldıkları hizmetlerle ilgili düşüncelerini sordu. Özvatanlı kadınlar Sosyal Yaşam Merkezi’nin kendileri ve çocukları için çok önemli hizmetler verdiğini belirterek Başkan Çelik’e teşekkür ettiler.

Başkan Mustafa Çelik, Sosyal Yaşam Merkezi’nde trafik polislerinden eğitim alan öğrencilerin dersine de girdi. Bir süre dersi takip eden Başkan Mustafa Çelik, “Bu merkezleri yaparken çocuklarımız eğlensinler, spor yapsınlar ve her konuda eğitim alsınlar istedik. Şu an verilen trafik eğitimi ile olası bir kazayı önlersek ne mutlu bize. Aileler de bu merkezlerden çok memnun. Sosyal yaşam merkezleri ilçelerde yaptığımız en iyi hizmetlerden birisi oldu” dedi.

ÖZVATAN ESNAFI TEŞEKKÜR ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Özvatan’da ilçe esnafını ziyaret etti. Hemen her esnafı ziyaret ederek “Hayırlı İşler” ve “Hayırlı Cumalar” temennisinde bulunan Başkan Çelik, girdiği tüm iş yerlerinde sıcak ve samimi bir şekilde karşılandı. Başkan Çelik, esnaf ziyaretleri sırasında vatandaşlarla da sohbet etti ve karşılaştığı çocuklara hediyeler verdi. Başkan Mustafa Çelik’in ilçe meydanında devam eden esnaf ziyaretlerine Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir de katıldı.

“ÖZVATAN BUGÜNE KADAR ALMADIĞI HİZMETİ ALIYOR”

Özvatan’a bürokratlarıyla birlikte giden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, İlçe Belediyesi’ni de ziyaret ederek bir süre Başkan Halit Demir ile görüştü. Başkan Çelik’e verdiği destekler nedeniyle teşekkür eden Özvatan Belediye Başkanı Demir, “Memleketimize ne gerekiyorsa yaptığınızı görüyoruz. Yaptıklarınız nedeniyle ilgili tüm ilçem adına teşekkür ediyorum. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere devletin tüm kurumlarından memnunuz. Şimdiye kadar olmadığı ölçüde hizmet yapılıyor” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de ilçelere verdikleri önemin herkes tarafından görüldüğünü vurgulayarak, “İlçelerimizden elimizi ve desteğimizi hiç çekmedik. Türkiye’de örnek gösterilecek şekilde çalışıyoruz. Hizmeti yaparken o ilçenin partisine ve ideolojisine bakmadık. Biz ilçelerimizdeki hemşehrilerimize hizmet ediyoruz. Özvatan’da da uyum içinde çalışıyoruz. Sizlerin yaptıklarınızı da takdir ediyoruz. Başarılı bir şekilde çalışıyorsunuz. Bunlar birlik beraberliğin getirdiği bereket. Rabbim birlik beraberliğimizi daim etsin” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç’ın Mahalle halkı ile sohbeti ve esnaf ziyareti

Gesi Fatih Mahallesi’nde Cuma namazı sonrası mahalle halkı ve esnaf ziyaretinde bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, Gesi Fatih Mahallesi’nin son yıllarda şekillendiğini ve imarlaştığını bu açıdan bir bütün olarak gelişen bölge olduğunu söyledi.

Gesi Fatih Mahalle gezisine Melikgazi AK Parti İlçe teşkilatı Melis Üyeleri, daire müdürleri ile mahalle muhtarları da iştirak etti.

Gesi Fatih Mahallesi’nde geçen yıl gerçekleştirilen belediye çalışmaları ile ilgili olarak mahalle halkının memnuniyetinin önemli olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, ‘ben hizmet yaparım, sizler de faydalanırsınız’, zihniyetinin artık sona erdiğini çünkü halkın istek ve beklentilerin daha önemli olduğunu kaydetti.

Mahalle halkı ile bizzat birlikte olmak onlara verilen değerin bir ifadesi olduğunu çünkü hizmet ve yatırımların temelinde bölge ve mahalle halkının bulunduğunu vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç: “Bugün Gesi Fatih Mahalle halkı ile beraberiz ve ikramlarımız ile birlikte sohbet ettik, çalışmaları değerlendirdik. Gesi Fatih Mahallesi kendine özgün modern mimari yapıları olan ve her geçen gün modern binaların inşa edildiği çevresi ile bütünleşmiş bir semtimizdir. Gesi Fatih Mahallesi gelişime açık bir mahallemizdir. Fatih Mahallesi belediye imar çalışmaları ile hem yenileniyor hem de eski yapıları ile geleceğe doğru ilerliyor”dedi.

Mahallede bulunan fırın, şarküteri ve manav esnafı ile sohbet eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Gesi Fatih Mahallesi’nde yer alan gençlerin ve öğrencilerin yoğun sevgi gösterilerinde bulunmasına karşılık onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

BÜYÜKŞEHİR’DE YENİ ATAMALAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Basın Danışmanlığı bünyesindeki iki müdürlüğe atama yaptı. Basın Yayın Müdürlüğü’ne Gazeteci İbrahim Özçekiç getirilirken Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne Fatih Çağan atandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in atamasıyla Basın Yayın Müdürlüğü görevini üstlenen İbrahim Özçekiç ile Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne getirilen Fatih Çağan, Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevlerine başladı. İbrahim Özçekic ve Fatih Çağan Kayseri Valiliği’nde görev yapmaktaydı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Basın Danışmanı Osman Yalçın ile Basın Yayın Müdürü İbrahim Özçekiç ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatih Çağan ile bir süre görüşerek Özçekiç ve Çağan’a yeni görevlerinde başarılar temennisinde bulundu.

Anadolu Sakatlar Derneği’nin ‘Sosyal Belediye’ Melikgazi ziyareti

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mesleki Kuruluşlar, Oda ve Dernek ile Sendikalarla kısacısı sivil toplum örgütleri ile birlik ve dayanışma içerisinde olduklarını çünkü hizmet belediyesi olduklarını söyledi.

Anadolu Sakatlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Eftal Özkartal ile Yönetim Kurulu Üyeleri Melikgazi Belediyesine ziyarette bulunarak Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç‘ı dernek çalışmalarına vermiş oldukları destek ve yardımlarından dolayı teşekkür ettiler.

Sivil Toplum Kurum ve Kuruluşları yanında Mesleki Oda ve Dernekler ile her zaman işbirliği, dayanışma içerisinde ve sürekli fikir alışverişinde olduklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç: “Melikgazi Belediye çalışmaları beğeniliyor, takdir topluyor ve örnek gösteriliyor. Bunda yatırım için alınan kararların birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşımın esas alınmasından kaynaklanmaktadır”dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, bedensel özürlüler için yaya geçişlerinde ve parklarda özel düzenlemeler yaptıklarını çünkü sosyal belediyecilik çalışmasını ilke edindiklerini söyledi.

Anadolu Sakatlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Eftal Özkartal  ile Yönetim kurulu üyeleri Melikgazi Belediyesi’nin özellikle bedensel özürlülere yönelik yapmış olduğu hizmet ve yatırımlarından dolayı teşekkür ederek, birçok etkinliği beraber yapmak üzere fikir alış verişinde bulunduklarını kaydetti.

BÜYÜKŞEHİR İLE ÖĞRENDİ, EĞİTMEN OLDU

Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehir Mostar’daki KAYMEK kurslarında öğrenci olan Tarık Zagorcic, şimdi KAYMEK’in eğitmeni oldu. Tarık Zagorcic’in kurs bitirme belgesini Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik verdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK, verdiği eğitimlerle meslek sahibi yapma özelliğini yurt dışında da sürdürüyor. KAYMEK kursları ile meslek sahibi olan Tarık Zagorcic’e kurs bitirme belgesini Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik verdi.

KAYMEK’in Anadolu’da marka haline geldiğini ve bu ününü Bosna Hersek’in Mostar şehrinde açtığı kurs merkezi ile yurt dışına da taşıdığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, “KAYMEK, Mostar’da 12 yıldır son derece başarılı çalışmalar yapıyor. Boşnak, Sırp ve Hırvatların katıldığı kurslarla bir kardeşlik platformu oluşturuyor. Bu kurslarımıza katılan Tarık Zagorcic de aldığı sertifika ile artık Mostar’daki kurs merkezimizde eğitimci olarak görev yapacak. İnşallah bu tür çalışmalarla kardeşliğimizi daha da geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Melikgazi Belediyesi’nden Çevre Kirliliği Uyarısı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, vatandaşları çevre kirliliğine neden olmamaları konusunda uyardı.

Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, özellikle yaz aylarında bağ ve sayfiye alanlarında büyük bir yoğunluk yaşandığını, bu açıdan bu bölgelerde yaz aylarında çöp toplamaya büyük önem verdiklerini belirtti.

Vatandaşlardan çevre kirliliğine neden olunmaması için duyarlı olmalarını isteyen Büyükkılıç, şunları kaydetti:

Yaz aylarında bağ ve bahçe sahipleri, topladıkları çalı, çırpı ve otları çöp kutularına atıyorlar. Ot atıkları çöp değildir. Bu atıklar, bahçelerde toprağa gömülerek doğal gübre olarak kullanılabilir. Ayrıca, aşırı sıcaklarda gıdalar çabuk bozuluyor. Pis koku yayıp bakteri üreten gıda atıkları, çevre sağlığını da tehlikeye atıyor. Özelikle karpuz ve kavun ile sulu meyveler çöpe atılmamalıdır. Sulu atıklar çöp araçlarından yollara dökülerek çevre kirliliğine neden olmaktadır. Bu açıdan sulu atıklar, süzülerek çöpe atılmalıdır

Başkan Büyükkılıç, aksi halde sulu atıkların çöp kutularını birer sinek üreme merkezi haline getirdiğini sözlerine ekledi.

“Bir projem var” Vatandaşlar Projeleriyle Melikgazi’nin Gelişimine Katkı Sağlıyor

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ‘Bir Projem Var’ projesi kapsamında vatandaşların Melikgazi’nin gelişimine katkı sağladığını söyledi.

Melikgazi Belediyesi web sayfasında “BİR PROJEM VAR” başlığında vatandaşlara mahalleleri, semtleri veya ilçeleri için yapılamasını istedikleri her hangi bir yatırım ve hizmet için alan oluşturduklarını belirten Başkan Büyükkılıç: “Melikgazi Belediyesi olarak halkın talep, öneri ve projelerine önem veriyoruz. Belediyemizin web sayfasında Bir Projem Var! başlığı bulunmaktadır. Bu başlık içerisinde yer alan bilgiler ışığında belediyemiz yatırımlarına projeleriniz ile destek olabilir, şehrin planlanmasına katkı sağlayabilirsiniz. 2017 yılı içerisinde 34 proje vatandaşlar tarafından önerilmiştir. Bu yıl da büyük ilgi olmaktadır. 2018 yılı içerisinde şimdiye kadar 28 proje önerilmiş. Bunların uygun olanlarını 2019 yılı yatırım yılında değerlendireceğiz. Biz bu tür bilgi akışına çok önem veriyoruz” dedi.

Projeler incelendikten sonra ilgili vatandaşa bilgi verildiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, fikirleri, önerileri ve projeleri ile belediye çalışmalarına katkı sağlayanlara teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN MEGA PROJELERİ

Türkiye’de belediyecilikteki örnek uygulamalarıyla dikkat çeken ve pek çok projesiyle model alınan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilikte de örnek olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, insana yatırım ve insanların ihtiyaçlarını gideren projelerin de mega projeler olduğunu belirtti ve sosyal belediyeciliğin mega projelerini Kayseri’de hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, alt ve üst yapı, kentsel dönüşüm, ulaşım, ilçelere yatırım gibi konuların yanı sıra sosyal belediyecilikte de çok önemli hizmetleri Kayserililerle buluşturduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin her derde deva her yaraya merhem olmak için gayret gösterdiğini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, “İhtiyacı olan herkesin yanındayız. Bu anlamda Sosyal Yardım Büfelerimizden 1350 aileye günlük 5 bin 142 adet ekmek veriyoruz. 2018 yılı Ocak ayından itibaren aşevlerimizin yerine uygulamaya koyduğumuz Sürekli Sosyal Destek Kartı projesiyle her ay düzenli olarak yardıma ihtiyacı olan 1191 kişiden oluşan 340 aileye, aile bireyleri sayılarına göre aylık 100 TL ile 225 TL arasında değişen miktarda para yükleyerek evlerinin ihtiyacını giderme imkanı veriyoruz.  Bunların yanı sıra Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere 12.000 adet 125 TL değerinde tek kullanımlık Sosyal Destek Kartı dağıttık. Ayrıca 100 çölyak hastasına da Glutensiz Sosyal Destek Kartı vererek ihtiyaçlarını karşılamalarını sağladık. Yine Ramazan ayında Seyyid Burhaneddin Hz. Türbesi yanında her gün 5 bin kişiye iftar verdik” dedi.

Bu yılın başında kurdukları Kayseri Kardeşlik Platformu’nun da sosyal belediyeciliğin Türkiye’deki en önemli projelerinden birisi olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Çelik, “Sessiz sedasız hayata geçirdiğimiz Kayseri Kardeşlik Platformu projemizle ihtiyacı olan aileleri, ihtiyacı olanları bulmakta zorluk çeken gönlü zengin hemşehrilerimizle bir araya getiriyoruz. Şimdiden 200’den fazla aile kardeş aileye sahip oldu. İhtiyaç duyan ailelerimizin tüm ihtiyaçlarını gönlü zengin hemşehrilerimiz gideriyor. Büyükşehir Belediyemiz de bu sistemin takibini yapıyor” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hafta sonu Beyazşehir Mahallesi’nde açtıkları Engelsiz Çocuk Evi projesinin de sosyal belediyecilikte Türkiye’de ilk olan projelerden birisi olduğunu vurguladı. Zihinsel engelli çocukları olan ailelerin özel ve resmi işlerini takip edebilmesi ve kendilerine zaman ayırabilmeleri amacıyla Beyazşehir Mahallesi’nde Engelsiz Çocuk Evi’ni açtıklarını dile getiren Başkan Çelik, bu projeyle ailelere mola imkanı sunulduğu gibi çocuklara da engel durumlarına göre eğitim imkanı sağlandığını ve çocukların sosyalleşmesinin mümkün hale geldiğini söyledi. Engelsiz Çocuk Evi’nin ne denli ihtiyaç olduğunu daha ilk günlerde gördüklerini ifade eden Başkan Çelik, hemen üç yer daha belirlediklerini dile getirerek, Belsin, Mimarsinan Parkı ve Talas Bölgesinde üç engelsiz çocuk evi daha yapacaklarını kaydetti. Başkan Çelik, Mimarsinan Parkı’nda ayrıca Yaşlı Kreşi yapacaklarını da belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, huzurevi hizmetinin ilgili bakanlıklar tarafından sunulmasına rağmen Kayseri’de Huzurevi hizmetini Büyükşehir Belediyesi’nin verdiğini belirtti ve yaşlılarımıza en üst seviyedeki konforla hizmet ettiklerini söyledi. Huzurevi bünyesinde 65 kadın, 85 erkek ve 5 evli çift olmak üzere 151 yaşlımıza kalıcı barınma hizmeti verildiğini ifade eden Başkan Çelik, “Huzurevimizde yaşlılarımızın sağlık problemleri, fiziksel, psikolojik ve sosyal sorunları sürekli takip edilmekte olup düzenlenen sosyal kültürel aktivitelerle keyifli vakit geçirmeleri sağlanmaktadır. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza huzurevinde verilen tüm hizmetlerin masrafları belediyemiz tarafından karşılanmaktadır” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlamında dua alan projelerinden birisinin de “Yaşlılara Evde Sosyal Destek Hizmeti Projesi” olduğunu dile getirdi. Başkan Mustafa Çelik, bu hizmetten yararlananların sayısının 570’i bulduğunu vurgulayarak, “Yaşlılara yönelik uzun süreli kurum bakımı gibi tek bir hizmet modeli sunulması yerine hizmet çeşitliliği sağlanarak alternatif hizmet modelleri oluşturduk. 65 yaş üstü yaşlılarımızın hayatlarını bu projeyle kolaylaştırıyoruz. Günlük hayatın omuzlarına yükleyeceği yükleri bizler alıyoruz. Bu anlamda yaşlılarımıza evlerinin temizliği, kişisel bakım, sağlık destek hizmeti, bay- bayan kuaför hizmeti, basit tadilat ve onarım ve hasta nakil hizmeti veriyoruz” diye konuştu.

Parklarımız, gündüz çocuklara emanet, akşamları Melikgazililere…

Tüm yurtta olduğu gibi aşırı sıcaklar, Kayseri’de etkisini sürdürüyor. Son yılların en sıcak günlerinin yaşandığı kentte, vatandaşlar da bunaltan sıcaklardan olumsuz etkileniyor. Kent merkezinde işleri gereği dışarıda olan vatandaşlar; parklar, otobüs durakları, ağaç dipleri gibi gölge yerlerde serinlemeye çalışıyor.

Melikgazi Belediyesi belediye olarak büyük ölçekli ve çok amaçlı park yapımına büyük önem verdiklerini çünkü bu tür parkların özellikle yaz aylarında adeta mahallelerin sosyal yaşam alanı haline geldiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi’deki piknik alanlarını sadece Melikgazililerin değil tüm Kayseri’nin benimsediğini kaydetti.

Parkların gündüz çocuklara emanet edildiğini ve gündüz saatlerinde parkların cıvıl cıvıl olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

Melikgazi Belediyesi olarak gündüzleri çocuklara emanet ediyoruz. Gündüz saatlerinde parklarımızda çocuklarımız neşe içerisinde oynamaktadırlar. Ancak bizim çok amaçlı parklarımız bu yaz aylarında, özellikle sıcak yaz akşamlarında ailelerin akınına uğramaktadır. Sıcak yaz akşamlarında bunalan ve serin yer arayanlar parkları tercih etmektedirler. Çünkü bizim parklarımız her yaş kesimine hizmet verebilmektedir

Başkan Memduh Büyükkılıç, parkların Melikgazi’nin gelişmesine ve güzelleşmesine büyük katkı sağladığı gibi sosyal amaçlı kullanılmasının önemli olduğunu, mahallelilerin birlik ve beraberlik, dostluk ve kardeşlik içerisinde bu mekânlardan yararlanabildiğini sözlerine ekledi.

“İHTİYACI OLANIN YANINDAYIZ”

 Büyükşehir Belediyesi’nin her derde deva her yaraya merhem olmak için gayret gösterdiğini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, “İhtiyacı olan herkesin yanındayız. Bu anlamda Sosyal Yardım Büfelerimizden 1350 aileye günlük 5 bin 142 adet ekmek veriyoruz. 2018 yılı Ocak ayından itibaren aşevlerimizin yerine uygulamaya koyduğumuz Sürekli Sosyal Destek Kartı projesiyle her ay düzenli olarak yardıma ihtiyacı olan 1191 kişiden oluşan 340 aileye, aile bireyleri sayılarına göre aylık 100 TL ile 225 TL arasında değişen miktarda para yükleyerek evlerinin ihtiyacını giderme imkanı veriyoruz.  Bunların yanı sıra Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere 12.000 adet 125 TL değerinde tek kullanımlık Sosyal Destek Kartı dağıttık. Ayrıca 100 çölyak hastasına da Glutensiz Sosyal Destek Kartı vererek ihtiyaçlarını karşılamalarını sağladık. Yine Ramazan ayında Seyyid Burhaneddin Hz. Türbesi yanında her gün 5 bin kişiye iftar verdik” dedi.

Bu yılın başında kurdukları Kayseri Kardeşlik Platformu’nun da sosyal belediyeciliğin Türkiye’deki en önemli projelerinden birisi olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Çelik, “Sessiz sedasız hayata geçirdiğimiz Kayseri Kardeşlik Platformu projemizle ihtiyacı olan aileleri, ihtiyacı olanları bulmakta zorluk çeken gönlü zengin hemşehrilerimizle bir araya getiriyoruz. Şimdiden 200’den fazla aile kardeş aileye sahip oldu. İhtiyaç duyan ailelerimizin tüm ihtiyaçlarını gönlü zengin hemşehrilerimiz gideriyor. Büyükşehir Belediyemiz de bu sistemin takibini yapıyor” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hafta sonu Beyazşehir Mahallesi’nde açtıkları Engelsiz Çocuk Evi projesinin de sosyal belediyecilikte Türkiye’de ilk olan projelerden birisi olduğunu vurguladı. Zihinsel engelli çocukları olan ailelerin özel ve resmi işlerini takip edebilmesi ve kendilerine zaman ayırabilmeleri amacıyla Beyazşehir Mahallesi’nde Engelsiz Çocuk Evi’ni açtıklarını dile getiren Başkan Çelik, bu projeyle ailelere mola imkanı sunulduğu gibi çocuklara da engel durumlarına göre eğitim imkanı sağlandığını ve çocukların sosyalleşmesinin mümkün hale geldiğini söyledi. Engelsiz Çocuk Evi’nin ne denli ihtiyaç olduğunu daha ilk günlerde gördüklerini ifade eden Başkan Çelik, hemen üç yer daha belirlediklerini dile getirerek, Belsin, Mimarsinan Parkı ve Talas Bölgesinde üç engelsiz çocuk evi daha yapacaklarını kaydetti. Başkan Çelik, Mimarsinan Parkı’nda ayrıca Yaşlı Kreşi yapacaklarını da belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, huzurevi hizmetinin ilgili bakanlıklar tarafından sunulmasına rağmen Kayseri’de Huzurevi hizmetini Büyükşehir Belediyesi’nin verdiğini belirtti ve yaşlılarımıza en üst seviyedeki konforla hizmet ettiklerini söyledi. Huzurevi bünyesinde 65 kadın, 85 erkek ve 5 evli çift olmak üzere 151 yaşlımıza kalıcı barınma hizmeti verildiğini ifade eden Başkan Çelik, “Huzurevimizde yaşlılarımızın sağlık problemleri, fiziksel, psikolojik ve sosyal sorunları sürekli takip edilmekte olup düzenlenen sosyal kültürel aktivitelerle keyifli vakit geçirmeleri sağlanmaktadır. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza huzurevinde verilen tüm hizmetlerin masrafları belediyemiz tarafından karşılanmaktadır” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlamında dua alan projelerinden birisinin de “Yaşlılara Evde Sosyal Destek Hizmeti Projesi” olduğunu dile getirdi. Başkan Mustafa Çelik, bu hizmetten yararlananların sayısının 570’i bulduğunu vurgulayarak, “Yaşlılara yönelik uzun süreli kurum bakımı gibi tek bir hizmet modeli sunulması yerine hizmet çeşitliliği sağlanarak alternatif hizmet modelleri oluşturduk. 65 yaş üstü yaşlılarımızın hayatlarını bu projeyle kolaylaştırıyoruz. Günlük hayatın omuzlarına yükleyeceği yükleri bizler alıyoruz. Bu anlamda yaşlılarımıza evlerinin temizliği, kişisel bakım, sağlık destek hizmeti, bay- bayan kuaför hizmeti, basit tadilat ve onarım ve hasta nakil hizmeti veriyoruz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR, İTFAİYE BİNASI YAPACAK

 Büyükşehir Belediyesi, itfaiye teşkilatının olası yangın ve benzeri olumsuzluklara daha etkin müdahale edebilmesi için Ahi Evran Mahallesi’ne itfaiye binası yapacak. Yeni itfaiye binası yapım işi ihalesine dokuz firma katıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Ahi Evran Mahallesi’ne yeni itfaiye binası yapım işi için yaklaşık maliyeti 1 milyon 898 bin TL olan ihale gerçekleştirdi. Dokuz firmanın katıldığı ihalede teklifler şöyle oldu:

Hamdi Atay: 1 milyon 204 bin TL

Ramazan Akkoyun: 1 milyon 477 bin TL

Alp İnşaat: 1 milyon 544 bin TL

Çıtaklar: 1 milyon 567 bin TL

Necdet Yıldırım: 1 milyon 617 bin TL

Başaran İnşaat: 1 milyon 880 bin TL

Göksu Proje: 1 milyon 890 bin TL

Mehmet Mirab: 1 milyon 915 bin TL

Türküm Yapı: 1 milyon 927 bin TL

Osmanlı’nın AVM’LERİ 620 yıldır hizmete devam ediyor Büyükkılıç, Kapalı Çarşıyı Ziyaret Etti

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri ilinin banka, alış veriş, kuyumculuk, giyim ve toptan gıda gibi her türlü ticaretin Melikgazi’de gerçekleştiğini bu açıdan çarşı bölgesinin Kayseri’nin adeta ticaretin kalbi olduğunu söyledi.

Günümüzün Dikey değil, Osmanlı’nın yatay çarşıları Kapalı Çarşı’nın bugünün modern alış veriş merkezleri niteliğinde olduğunu dolayısı ile Osmanlının yatay alış veriş merkezleri ile Kayseri halkına 620 yıldır hizmet sunduğunu belirten başkan Memduh Büyükkılıç “Alış verişin ve ticaretin kalbi, tarihin mekânı kapalı çarşı esnafımızı ziyaret ettik. Çünkü yerleşmiş bir kültürün mirasını bu çarşılar taşımaktadır. Ticaret merkezi olması yanında Kapalı Çarşısı, aynı zamanda ülkemizin hattı dünya’nın tarihi mekânı olarak ev sahipliği yapmaktadır. Modern alış ve çok katlı çarşıları ile eski ve yeni ticaret merkezi aynı anda hizmet vermektedir. Gündüz nüfusu adeta patlama yapmaktadır. Bölge Şehri Kayseri için ayrı bir önem arz eden Kapalı Çarşı Esnafımızı ziyaret ederek, yapılan çalışmaları değerlendirdik. Çünkü bizim için vatandaşın memnuniyeti çok önemlidir. Ayrıca Kapalı Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Raşit Benk’i ziyaret ettik”dedi.

Belediye çalışma ve hizmetleri ile bölgenin ticaret ve ekonomiye yön verdiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Kapalı Çarşı Esnafı ile yapılan sohbet ve gezinin çok yararlı olduğunu çünkü bu tür geziler ile hizmette bütünlük sağlandığını sözlerine ekledi.

BAŞAKPINAR YOLU ASFALTLANIYOR

Büyükşehir Belediyesi, Zincidere Komando Tugayı ile Başakpınar arasındaki yaklaşık 4 kilometrelik yolda asfaltlama çalışması yapacak. Başkan Çelik, geçen ay yol yapım çalışmalarını yerinde incelemiş ve Temmuz ayı içinde yolun tamamlanacağını belirtmişti. Asfaltlama çalışmaları nedeniyle Başakpınar Yolu üç gün trafiğe kapanacak.

Büyükşehir Belediye’sinin yol yapım çalışmaları şehrin birçok noktasında devam ediyor. Zincidere Komando Tugayı ile Başakpınar arasındaki yolda yapılan çalışmalarda da sona gelindi.

Geçen ay Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile birlikte çalışmaları yerinde takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Malatya yoluna kadar olan 9 km’lik yolun geçen sene 5 km’sini tamamladıklarını 4 km’lik kısmı da Temmuz ayı içinde tamamlayacaklarını ifade etmişti. Yol yapım çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri 24 Temmuz Salı sabahından itibaren asfaltlama çalışmalarına başlayacak. Maksimum üç gün sürecek olan asfaltlama çalışmaları süresince Başakpınar Yolu trafiğe kapatılacak. Bu yolu kullanan sürücülerin alternatif güzergahlara yönelmesi istendi.

GENÇ KAYMEK’İN YAVRUKURTLARI

 Büyükşehir Belediyesi gençleri geleceğe hazırlamak için pek çok birimiyle yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Bu birimlerden birisi olan Genç KAYMEK, eğitim ve öğretim takviyesinin yanı sıra sosyal projelere de ağırlık veriyor.

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Genç KAYMEK, eğitime takviye kursları ve yaz okullarının yanı sıra izcilik faaliyetleriyle de dikkat çekiyor. Genç KAYMEK’in yavrukurtlarının sayısı 3 bin 600’e ulaştı. Kış boyunca ünite çalışmaları ve hafta sonu kampları yapan Genç KAYMEK İzci Grubu, yaz süresince de Sarımsaklı Barajı bölgesinde kamp yapıyor.

30 Haziran’da başlayan ve 6’şar günlük periyotlarla devam eden izci kampları 15 Ağustos’a kadar sürecek. İzciler, kamp sonunda milli kamplara katılma hakkı da kazanacaklar.  Genç KAYMEK izcileri kampta;  atıcılık, okçuluk, kişisel gelişim parkurları, dağcılık, telsiz kullanımı, bisiklet, temel afet bilinci, temel yangın bilgisi gibi eğitimlerden geçiyor.

3 bin 600 lisanslı izcisi bulunan Genç KAYMEK’in yaz okulu programında ise geleneksel çocuk oyunlarından, okçuluğa, survivor parkurlarından paintballa kadar pek çok etkinlik yer alıyor.

MEVLANA MAHALLESİ’NDE YENİLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kocasinan Belediyesi’nin Mevlana Mahallesi’nde gerçekleştirdiği yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaları büyük bir titizlikle kontrol eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Kocasinan’ımızın her mahallesini Kocasinanlı hemşerilerimize yakışır bir hale getirmek için gayretle çalışıyoruz ”dedi.

Yenileme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Mevlana Mahallemiz konumu açısından trafik yükü çok olan bir mahalledir. Yeni düzenlemelerle ve çalışmalarımızla birlikte mahallemizin ihtiyaçlarını karşılamış olacağız. Bu şekilde bütün mahallelerimizin ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek, teker teker tamamlamaya çalışıyoruz. Program dahilinde tüm mahallelerimizde değişim, dönüşüm çalışmaları devam edecek. Amacımız, Kocasinan sakinlerimize yakışır bir ilçe hazırlamak ve hemşehrilerimin mutlu, huzurlu bir şekilde yaşamalarını sağlayacak her türlü konforu onların hizmetine sunmak içindir” ifadelerini kullandı.

İncelemeler sırasında esnaf ve vatandaşlarla sohbet etmeyi de ihmal etmeyen Başkan Çolakbayrakdar, bölgedeki iş yerlerini ziyaret ederek esnafın hal hatırını sorup, gönüllerini aldı.

KOCASİNANLI ÇOCUKLARDAN AİLE BÜTÇESİNE KATKI

Kocasinan Akademi’nin Dekoratif Ahşap Süslemeleri kursunda, minicik elleri ile ahşap, cam, çömlek gibi eşyaları boyayarak, ortaya güzel eserler çıkaran çocuklar, yaptıkları eserleri satarak aile bütçelerine de katkı sağlıyor.

Kocasinan Akademi’nin farklı branşlarda açtığı kurslar sayesinde yaz tatillerini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçiren çocuklar, diğer kurslardan farklı olarak Dekoratif Ahşap Süslemeleri kursunda yaptıkları ürünleri satma imkanı buluyor.

Konuyla ilgili konuşan Dekoratif Ahşap Süslemeleri Eğitmeni Serpil Kıyak, “Kursumuzda ilk olarak ahşap boyamayla başlıyoruz. Sonrasında ise polyester, cam ve  çömlek boyamaları nasıl yapılır onları anlatıyoruz. Çocuklarımız, çok başarılılar kendilerinden beklenenin aksine ortaya çok güzel eserler çıkarıyorlar. Ahşap boyamalarımızı hep beraber büyük bir keyif alarak yapıyoruz. Ailelerde bu kursa destek veriyor çünkü bu sayede çocuklar hem günümüzde bağımlılık haline dönüşen teknolojik aletlerden uzaklaşıyor hem de yaptıkları eserleri satıp ailelerine destek oluyorlar. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza böyle güzel kurslara katılmalarını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı. Çocuklar ise böyle güzel imkanı sağladığı için Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

FESTA 2200 BİSİKLET FESTİVALİ DEVELİ ETKİNLİKLERİ

            Ülkemizde bisiklet kullanımının yaygınlaşması anlamında bu yıl 26-29 tarihleri arasında düzenlenen Festa 2200 Bisiklet Festivalinin ilki Kayseri ve Develi’de yapılıyor.

            Türkiye’nin dört bir tarafından bisiklet tutkununun katıldığı festivalin ikinci gün etkinlikleri Develi’de yapıldı. Sabahın erken saatlerinde Tekir Yaylasından Develi’ye doğru pedal çeviren bisiklet sürücülerini Develi Cumhuriyet Meydanında Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve Belediye personelleri karşıladı. Önemli bir farkındalık yarattıklarını belirten Başkan Cabbar “Birçok tarihi ve doğal güzelliklere sahip ilçemizi sizlere tanıtma fırsatı yakaladığımızdan dolayı çok memnunum. Ailesiyle bu festivale katılan kardeşlerimizi görmek bizleri çok mutlu etti. Ayrıca görme engelli kardeşlerimizin de yardımcı sürücü olarak katıldığı bu festivalde birçok güzel ve özel anlar yaşanmaktadır. İnşallah bu etkinliğin hem İlçemizde hem de ülkemizde tabiat ve trafik dostu bisikletin kullanımını teşvik etmesini temenni ediyor, festivalin sağlık ve mutlulukla hiçbir aksaklık yaşanmadan tamamlanmasını diliyorum” dedi.

            Başkan Cabbar’ın konuşmasının ardından Yukarı Develi Mahallesine gezi düzenleyen bisiklet sürücüleri buradaki tarihi yapılar hakkında bilgiler aldıktan sonra Sindelhöyük Mahallesindeki bir diğer tabiat harikası olan Sultan Sazlığına ulaştılar. Yol boyunca ve molalarda Develi Belediyesinin ikramlarıyla yolculuklarını tamamlayan ekipler, ilgi ve nezaketinden dolayı Başkan Cabbar’a teşekkürlerini ilettiler.

BÜNYAN BELEDİYESİ İLE ATIL ALANLAR SOSYAL ALANLARA DÖNÜŞÜYOR

Bünyan Belediyesi tarafından kısa süre 15 bin metrekare alanda yapılmaya başlanan Ahmet Yaşar Toktaş Çocuk Oyun Parkında çalışmalar hızla sürüyor.

Bünyan Belediye Başkanı  Şinasi Gülcüoğlu, Bünyan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Fatih Mahallesi 1. Etap TOKİ bölgesine yapımına devam edilen Ahmet Yaşar Toktaş Çocuk Oyun Parkında incelemelerde bulundu. Başkan Gülcüoğlu; Parkta imalat çalışmalarının yüzde yetmiş oranında tamamlandığını kısa süre sonra tesisin vatandaşların kullanımına sunulacağını ifade etti.

Başkan Gülcüoğlu; Yapılacak tesisin daha önce atıl bir alan olduğunu ifade ederek tesisin futbol sahası, basketbol sahası, yürüyüş yolları, dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, süs havuzları, şelale gibi dinlence alanlarından oluşacağını söyledi. İncelemeler sonrası mahalle sakinleriyle de sohbet eden Başkan Gülcüoğlu talep ve istekleri dinledi.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, YUNUS EMRELİLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

Kocasinan Belediyesi’nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri daha hayata geçiyor. Kocasinan Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Yunus Emre Mahallesi’nde, 112 daire ve ticaret alanlarıyla ilgili müteahhitlerle anlaşmalar gerçekleştirdi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın söz verdiği gibi tamamı kısa zamanda hak sahiplerine teslim edilecek olan bu daireler; Bağdat Caddesi üzerinde yer alacak.

2017 yılında Yunus Emre Mahallesi’nde de kentsel dönüşümü başlatıp, köhne yapıları yıkan Kocasinan Belediyesi, ‘Yeni Kayseri Kocasinan’da kurulacak, Kocasinan Kayseri’nin yeni yüzü olacak’ sloganıyla çıktığı yolda büyük bir adım daha attı. 3 bloktan oluşan 112 daire ve ticaret alanlarıyla ilgili müteahhitlerle anlaşan Kocasinan Belediyesi, yapılacak olan dairelerin tamamını kısa süre içerisinde hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyor.

Daha modern yapıların inşasıyla ilçenin yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla Kocasinan’ın, herkesin yaşamak istediği bir bölge haline geleceğini vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar, “Kentsel dönüşüm kapsamında Yunus Emre Mahallesi’nde de müteahhitlerle anlaşmalar yapıldı. Hemşehrilerimin rızasını alarak dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Burası kentsel dönüşüm anlamında Kayseri’nin olmazsa olmaz bölgelerinden bir tanesidir. Gaziosman ve Yavuzlar Mahallesi’nin giriş kapısı olan Yunus Emre Mahallesi’nde başlattığımız dönüşümü diğer mahallelerde de devam ettireceğiz. Kentsel dönüşüm tamamlandığında burada yaşayan mahalle sakinlerimiz daha güzel ve daha modern yapılarda yaşayacak. Bölgeyi Kocasinan’a yakışır şekilde daha modern bir yapılaşmayla taçlandıracağız. Şimdiden yapılan çalışmalar hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak mahallelerimizin her birini ‘Yeni Kocasinan’a hazırlamak için yoğun bir gayret sarf ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.