OSB’de “İşbaşı Eğitim Programı İşbirliği Protokolü” İmza ve KTB’dan ziyaret

Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ( İŞKUR ) ve Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Arasında  “İşbaşı Eğitim Programı İşbirliği Protokolü” İmzalandı

Kurumlar arası işbirliğine büyük bir önem veren Kayseri OSB, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, başlatılan  + 2 İstihdam Seferberliği Projesine’de 1. İstihdam Seferberliğinde olduğu gibi büyük bir destek sağladı.

Vali Süleyman Kamçı’nın katılımları ile Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü arasında “Kayseri OSB Özel Teknik Koleji İşbaşı Eğitim Programı Protokolü” imza töreni gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan Kayseri Valisi Kamçı; Kayseri OSB’nin çalışmalarını başarılı bulduğunu ve istihdama olan desteklerle Kayseri’nin işsizlik rakamlarında iyileşme görüldüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ve Valimiz Süleyman Kamçı’nın himayelerinde başlatılmış olan +2 İstihdam Seferberliği kapsamında başlatılmış olan faaliyetler kapsamında Özel Kayseri OSB Teknik Koleji’nde istihdam edilmek üzere 1 idari işler şefi, 1 teknisyen ve çeşitli branşlarda 35 öğretmenden oluşan toplam 37 kişi İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işe başlatılacaktır.

Sanayinin aranan / nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla; Kayseri OSB himayesinde açılan, Özel Kayseri OSB Teknik Koleji 2018/2019 Eğitim/Öğretim yılı hazırlıklarına büyük bir önem veriyor.

2017/2018 Eğitim-Öğretim yılında,  1.300 öğrenci, alanında uzman 70 eğitimci ile Metal Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Elektrik Elektronik Teknolojisi alanlarının bulunduğu Teknik Kolej 187 mezun vermiştir.

Ek bina ve alınan diğer tedbirler sayesinde, 2018/2019 Eğitim–Öğretim yılında öğrenci sayımızın 2300’e ulaşması hedeflenmektedir.

Ayrıca, önümüzdeki eğitim öğretim yılında sanayicilerimizden gelen talepler doğrultusunda okulumuzda Bilişim Teknolojileri ve Tasarım Teknolojileri alanları da açılacaktır.

Özel Kayseri OSB Teknik Koleji’nde, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında hedef kontenjan 3747 olarak belirlenmiştir.

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış ve Yönetim Kurulu Üyelerinde Kayseri OSB Ziyareti

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış ve Yönetim Kurulu Üyeleri Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan’ı ziyaret etti.

Kayseri OSB Yeni Hizmet Binasında gerçekleşen ziyarete Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şeref Özdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Seyhan Arifoğlu, Bölge Müdürü Ali Yaprak, Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış ve Yönetim Kurulu Üyeleri yeni hizmet binasının hayırlara vesile olmasını dileyerek, OSB çalışmalarını yakından takip ettiklerini, çalışmaların devrim niteliğinde ve yıllar sonrada takdir toplayacağını belirtilerek,  başarı temennisinde bulundular.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan kurumlar arası işbirliğinin önemine vurgu yaparak Kayseri OSB çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.‎