Belediye haberleri (06.06.2018)

“KARA FATMA BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR GURURDUR”

Kurtuluş Savaşı’nın kadın kahramanlarından ‘Kara Fatma’ lakaplı Fatma Seher Erden’in vefatının 63. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törende konuşan Başkan Demircan, “Bu önemli şahsiyetin son 20 yılını Beyoğlu’nda geçirmesi bizim için çok büyük bir gururdur. Bu gururu bölüşmek vazifemizdi” dedi.

Kurtuluş Savaşı’nın kadın kahramanlarından ‘Kara Fatma’ lakaplı Fatma Seher Erden, ölümünün 63. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Kulaksız’daki Anıt Mezarı başında düzenlenen törenin ardından; kadın kahramanın, Kasımpaşa Camiikebir Mahallesi’nde yaşadığı evinin bulunduğu sokağa “Üsteğmen Karafa Fatma” adı verildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene; AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasip Saygılı ve Kara Fatma itabının Yazarı İlknur Bektaş’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kara Fatma’nın milli mücadele ve İstiklal Mücadelesi tarihinin en önemli isimlerinden olduğunu ifade eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bu önemli şahsiyetin son 20 yılını Beyoğlu’nda geçirmesi bizim için çok büyük bir gururdur. Bu gururu bölüşmek vazifemizdi. Özellikle Kulaksız Mezarlığı’ndaki kabrinin inşası ve daha sonra bu sokakta yaşadığı için buraya isminin verilmesi arzu ettiğimiz bir konuydu. Çünkü Milli Mücadele ruhu 15 Temmuz’da bir daha yaşandı. Bu millet İstiklalini ve İstikbalini ne şekilde sevdiğini ortaya koydu.” dedi.

Törende konuşan Tarihçi İlknur Bektaş ise  “7 sene boyunca kadın kahramanları araştırdım, sonra 4 sene de Kara Fatma’yı araştırdım. Genel araştırmalara 2000 yılında başladım ve Osmanlıca öğrenmeye çalıştım. Osmanlıca ve Farsça araştırmaları öğrenirken bilinen kadın kahramanların yanı sıra bilinmeyen binlerce kadın kahramanlar daha çıktı. Ancak bunlar arasında en sembol isim Üsteğmen Kara Fatma’dır. Hem İstiklal Madalyası sahibidir hem de dünya coğrafyası üzerinde üsteğmen rütbesi alan tek kadındır. Kara Fatma cephelerde hem komutan hem de anne olarak görev yapmış” açıklamalarında bulundu.” ifadelerini kullandı.

KOCASİNAN’DA HAYAT; TÜM CANLILAR İÇİN DEĞERLİ

Sokak hayvanlarına yönelik birçok örnek uygulamayı hayata geçiren Kocasinan Belediyesi, sıcak yaz günlerinde doğadaki canlılar için seferber oldu. İlçenin muhtelif yerlerine beslenme noktaları yerleştiren Kocasinan Belediyesi, sokak hayvanları ve doğadaki canlıların su ve mama ihtiyaçlarını karşılıyor.

Doğaya ve çevreye değer veren sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Kocasinan Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri hava sıcaklıklarından dolayı su ve yem bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçenin muhtelif yerlerine yerleştirilen beslenme noktalarına su ve mama bırakıyor. Belirli zaman diliminde mama ve su bırakılan sokak hayvanları beslenme noktalarının sayesinde küçük dostlar, sıcak yaz günlerinde olası bir mağduriyet yaşamıyor. Sokak hayvanların rahatlıkla ulaşabildiği, üstü kapalı ve iki katlı olarak tasarlanan beslenme noktalarının üst katında kuşlar, alt katında ise köpek ve kediler için mama ve su bölümü bulunuyor. Böylelikle çevreye ve ekolojik dengenin sürdürülebilirliğine katkıda bulunan Kocasinan Belediyesi, bu uygulamayla vatandaşların takdirini kazanıyor.

Hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, belediyenin böyle bir hizmet vermesinden dolayı başta Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu tür hizmetlerin devam etmesini istedi.

Öte yandan Kocasinan sakinlerinin, sokak hayvanlarının hasta veya yaralanmaları durumunda Çözüm Merkezine ulaşmaları veya 222 70 00 nolu telefon numarasını aramalarının yeterli olacağı bildirildi

BAŞKAN ÇELİK TOMARZA’DA

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Tomarza’da bir dizi incelemede bulundu. Esnafları ziyaret eden, Tomarza Kadın ve Gençlik Merkezi’nde öğrenci ve velilerle görüşen Başkan Çelik, ilçe belediyesini de ziyaret ederek yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Başkan Çelik, Tomarza’ya yaptıkları eserlerle ilgili halkın memnuniyetini görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de incelemelerde bulunarak yapılan çalışmaları yerinde görmeye devam ediyor. Başkan Mustafa Çelik, Tomarza ilçesinde de bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık ve AK Parti Tomarza İlçe Başkanı Davut Şahin ile birlikte esnafları ziyaret etti. Başkan Çelik, esnaflara “Hayırlı İşler” temennisinde bulundu ve hal hatır sordu. Parkta oturan vatandaşlarla da görüşen Başkan Çelik, bir süre sohbet etti.

BÜNYAN BELEDİYESİ GES KURACAK

Bünyan Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunun 20. maddesine istinaden, 2018 yılı Temmuz ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Bünyan Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı Belediye Meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu başkanlığında yapıldı.

Belediye Meclisi Gündeminde bulunan; Filistin Yatta Belediye Başkanı İbrahim Abu Zahra ile yapılan yazışmalarda Belediyemiz ve Yatta Belediyesi arasında sosyal, ekonomik, kültürel, bilimsel, teknik vb. konularda karşılıklı işbirliği amacıyla davet edilmesi,Gergeme mahallesine Bünyan Belediyesi tarafından Güneş Enerji Santrali (GES) Kurulması, İlçemiz genelinde faaliyet gösteren işyerlerinin yapımı tamamlanmak üzere olan sanayi sitesine taşınması gibi 3 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Başkan Şinasi Gülcüoğlu, alınan kararların Bünyan’a hayırlı olması dileklerinde bulunurken, belediye olarak kurmayı planladıkları GES projesine dikkat çekerek belediyeye kaynak oluşturma noktasında önemine değindi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN YATIRIMCILAR İÇİN YENİ FIRSATLAR

 Büyükşehir Belediyesi 31 adet konut ve konut+ticaret alanı arsasını ihaleyle satışa sunacak. Şehir Hastanesi yanında bulunan arsalar için gerçekleştirilecek ihale 11 Temmuz Çarşamba günü yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi yatırımcılar için yeni fırsatlar sunmaya devam ediyor. Bu anlamda 11 Temmuz Çarşamba günü saat 12’de Şeker Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait 31 adet arsa için ihale yapılacak. İhalede 12 arsa konut+ticaret alanı, 19 arsa da konut alanı olarak satışa sunulacak.

İhaleye katılmak isteyenler 11 Temmuz Çarşamba günü saat 11.00’e kadar Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelir Şube Müdürlüğü’ne müracaatlarını yapabilecekler.

BÜYÜKŞEHİR, ŞAMPİYONLAR YETİŞTİRİYOR

Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin yetiştirdiği sporcular dünya ve Avrupa şampiyonalarında madalyalar kazanmaya devam ediyor. Spor A.Ş.’nin okçuluk kulübü sporcularından Büşra Nur Gürlek, Avrupa Şampiyonası’ndan gümüş madalya ile döndü. Başarılı sporcuyu Erkilet Havaalanı’nda Spor A.Ş. yöneticileri ve takım arkadaşları karşıladı.

Yunanistan’ın Patras şehrinde yapılan Gençler Kadetler Avrupa Şampiyonası’nda, Makaralı Yay Genç Bayanlar kategorisinde yarışan Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. ve Milli Takım sporcumuz Büşra Nur Gürlek Avrupa 2.’si oldu. Büşra Nur Gürlek ayrıca Begüm Topkarcı ve Buse Başak Haney’den oluşan Makaralı Yay Genç Bayan Takımımız ile finalde İngiltere’ye 219-218 kaybederek gümüş madalyada kaldı.

Şehrimizi ve Büyükşehir Belediyesi’ni Avrupa’da başarıyla temsil eden Büşra Nur Gürlek, Erkilet Havaalanı’nda Spor A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Somtaş ve takım arkadaşları tarafından Türk Bayrakları ve çiçeklerle karşılandı.

Genel Müdür Somtaş, Büşra’nın ilk milli takım deneyiminde gümüş madalya kazanmasının önemine vurgu yaptı. Somtaş, Kayseri’yi, Büyükşehir Belediyesi’ni ve Spor A.Ş.’yi gururlandıran Büşra Nur Gürlek’i başarısından dolayı tebrik etti.

Büşra Nur Gürlek de Spor A.Ş.’nin destekleriyle bu başarılara ulaştığını dile getirdi. Böyle bir karşılama beklemediğini de ifade eden Başarılı Sporcu, kendisini gururlandıran Spor A.Ş.’ye teşekkür etti.

BİLİM KAMPLARI SÜRÜYOR

Kayseri Bilim Merkezi, geçen yıl olduğu gibi bu yaz döneminde de bilim kampları gerçekleştiriyor. Bilimi çocuklara sevdirmek amacıyla düzenlenen Astronomi ve Yaz Bilim Kamplarına 9-14 yaş grubu öğrenciler katılıyor.

Kayseri Bilim Merkezi tarafından yaz dönemi boyunca gerçekleştirilecek olan yaz bilim kamplarında 3 gün boyunca farklı disiplinlerde belirlenen 15 ayrı atölye ve etkinlik çalışmaları yapılacak. 9-14 yaş grubu öğrencilerin katıldığı kamplar Temmuz ayı boyunca 4 dönem halinde gerçekleştirilecek. Eğlenceli ve öğretici bilim dolu 3 günlük sürede, paylaşımcı, üreten, yenilikçi, tasarımcı, araştırmacı, hayal kurabilen, becerikli çocukların yetiştirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Kayseri Bilim Merkezi Astronomi Okulu’nda ise yıldızların oluşumlarından, evrenin derinliklerindeki galaksilere kadar geniş bir yelpazede uzman eğitmenler tarafından eğitimler veriliyor.

ANNELER VE BEBEKLERİ KOCASİNAN’LA DAHA MUTLU

Kocasinan Belediyesi’nin bebekler ve kadınların hayatını daha da kolaylaştırmak için 2016 yılında hizmete sunduğu ‘Bebek Bakımı Ve Emzirme Kabini’ projesi, vatandaşların takdirini toplamaya devam ediyor. Uygulama ile ilgili düşüncelerini paylaşan vatandaşlar, hizmetten dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Kocasinan Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle 2016 yılında gerçekleştirilen proje, vatandaşların yoğun olduğu Cumhuriyet Meydanı ile Eğitim ve Araştırma Hastanesinin önüne konulan ‘Bebek Bakım ve Emzirme Kabini’ ile hizmet vermeye devam ediyor.Bebekleri ile birlikte çarşıya çıkan anneler, kabinler sayesinde bebeklerinin gerekli bakımlarını rahatlıkla yapıyor.

Uygulama ile ilgili düşüncelerini paylaşan vatandaşlar, önemli bir hizmet olduğunu ifade ederek,“Uygulama annelere büyük bir kolaylık sağlıyor. Hijyenik bir ortamda anneler, bebeklerinin bakımını yapabiliyor. Böyle örnek bir hizmeti bizlere sunduğu için başta Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

Öte yandan kabinlerin içinde; bebek emzirme koltuğu, bez değiştirme masası, ıslak mendil gibi annelerin işini kolaylaştıracak unsurlar bulunuyor.

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hacılar Belediye Meclisi 5393 sayılı belediye kanununun 20. maddesine istinaden Temmuz Ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Hacılar Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen Temmuz ayı meclis toplantısına Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici başkanlık etti. Toplantıda 2 asıl 1 ek gündem olmak üzere toplam 3 madde görüşülerek karara bağlandı.

Gündemin birinci maddesinde yer alan Büyükşehir Belediyesi’nin 11.06.2018/8153 sayılı yazısının İmar Komisyonu’na havalesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde ise Akdam, Akyazı ve Erciyes Mahallelerinde yapılan üç adet parka isim verilmesi konulu 2018/3 nolu, imar komisyon raporu görüşülerek, Akyazı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parka “Akyazı Mahallesi Papatya Parkı”, Erciyes Mahallesi Meriç sokakta bulunan parka “Erciyes Mahallesi Karanfil Parkı”, Akdam Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parka ise “Akdam Mahallesi Zambak Parkı” isimlerinin verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Hacılar Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısının ek gündem maddesinde ise, Filistin Yatta Belediyesi’nin gerçekleştireceği ziyarette Hacılar Belediyesi’nin ev sahipliği yapması talebi oy birliği ile kabul edildi.

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Meclis Toplantısının sonunda 24 Haziranda gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi ve Milletvekilliği Genel Seçimleri’ni değerlendirdi. Başkan Ekici, “Türkiye’mizde Cumhur İttifakı yüzde 53’lük oy oranıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı büyük bir çoğunlukla seçmiştir. Allah hayırlı mübarek etsin. Kayseri ve Hacılarımızda da çoğunluğu elde ettik. Bilhassa Hacılarımızda yüzde 85 oy oranıyla Cumhur İttifakı, ilçeler bazında Kayseri birincisi oldu. Ben buradan emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Ekici, Hacılar Belediye Meclisi tarafından alınan kararların Hacılar ve Kayseri için hayırlı olması temennisinde de bulundu.

TOMARZA HALKINDAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Büyükşehir tarafından diğer ilçeler gibi Tomarza’ya da yapılan Kadın ve Gençlik Merkezi’ni de ziyaret etti. Tomarza Kadın ve Gençlik Merkezi önünde çiçekle karşılanan Başkan Çelik, KAYMEK’in açtığı yaz kurslarına katılan çocuklarla bir araya geldi. Öğrencilerin yaptıkları çalışmaları izleyen Başkan Çelik, onlarla sohbet etti ve kurslarda neler öğrendikleri ile ilgili bilgi aldı. Çocukların kurslarla ilgili memnuniyetlerini de alan Başkan Çelik, velilerle de görüştü.

Tomarza Kadın ve Gençlik Merkezi’nde öğrenciler için açılan takviye derslere de giren Başkan Mustafa Çelik, İngilizce dersini bir süre takip ederek öğretmen ve öğrencilerle görüştü. Ders çıkışında ailelerin görüşlerini de alan Başkan Mustafa Çelik, ilçelerde açtıkları bu tür sosyal tesislerle şehir merkezindeki imkanlara ilçelerin de kavuşturulduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Kadın ve Gençlik Merkezi’nde ailelerle de bir araya gelerek sohbet etti ve düşüncelerini aldı. Tüm ilçelere kadın ve gençlik merkezi yaptıklarını ifade eden Başkan Çelik, bu merkezlerin çok daha yoğun kullanılması için vatandaşların talepte bulunmasını istedi ve talep edilen kursları açabileceklerini belirtti. Kadın ve gençlik merkezlerinin ilçelerdeki en prestijli binalar olduğunu da dile getiren Başkan Çelik, bu merkezlerin güzel bir şekilde kullanıldığını görmekten memnuniyet duyduklarını kaydetti.  Tomarzalı kadınlar, kadın ve gençlik merkezinin kendileri için çok önemli hizmetler verdiğini ve bu merkezlerin sosyal buluşma mekanı haline geldiğini ifade ederek Başkan Çelik’ten kreş talebinde bulundular. Başkan Çelik de bu talebi yerine getireceklerini söyledi.

“YAPTIĞIMIZ İŞLER KARŞILIK BULUYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, daha sonra Tomarza Belediyesi’ni de ziyaret etti. Ziyaretinde İlçe Belediye Başkanı Fahrettin Işık ile bir süre görüşen Başkan Çelik, yapılan ve yapılacak olan işlerle ilgili bilgi aldı.

Şehir merkezinde yoğun bir tempo ile çalışırken ilçeleri de ihmal etmediklerini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, “Her hafta birkaç ilçeye gidiyoruz. Bu hafta Yeşilhisar ve Akkışla’dan sonra şimdi de Tomarza’dayız. Halkımızla hemhal oluyoruz, taleplerini dinliyoruz ve yapılacak işleri yerinde görüyoruz. Belediyeleri ziyaret edip bir ihtiyaçları varsa karşılamaya gayret ediyoruz. Yaptığımız eserlerin kullanıldığını ve halkımızın teveccühünü görünce mutlu oyuyoruz. Tomarza Kadın ve Gençlik Merkezi’ni de ziyaret ettik. Öğrencilerin gözlerindeki ışıltı, velilerin memnuniyeti bizi de memnun etti. İlçelerden merkeze doğru olan göçü engellemenin yolunun ulaşım, sosyal ve ekonomik imkanlardan geçtiğini biliyoruz. Bu yüzden her ilçe için ekonomik destek paketi de hazırlayarak hayata geçiriyoruz. Tomarza’da yaptığımı işlerin karşılık bulduğunu ve halkımızın son derece memnun olduğunu girme fırsatı buldum” dedi.

Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık da Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapıdan ulaşıma, kesimhaneden semt pazarına kadar birçok hizmet getirdiğini belirterek ilçesi adına teşekkür etti.

Osman Kavuncu Mahallesinde yollar yenileniyor

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Osman Kavuncu mahallesinde yer alan yol yenileme ve düzenleme çalışması yaptıklarını ve bu çalışma ile 8 sokak ile bunlara bağlantılı ulaşım ağında asfaltlama çalışması gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Osman Kavuncu mahallesinin Kayseri sanayi bölgeleri ile yerleşim bölgeleri arasında geçiş konumunda olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Osman Kavuncu mahallesinde ilk etapta 2300 metre uzunluğunda ki sokaklar ile bunlara bağlantılı yollarda 9.000 ton asfalt kullanılacağını belirtti.

Osman Kavuncu mahallesinde yer alan bu yıl yol yenileme ve asfaltlama çalışması adeta yenileneceğini ifade eden Başkan Büyükkılıç,  konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Osman Kavuncu Mahallesinde asfaltlama çalışmasına başladık. Bir sokak ile bunlara bağlantılı yollarının hem yol bakım ve onarımı yaptık. Hem de asfaltladık. Bu çalışmalarımız ile güvenli, seri ve pürüzsüz bir ulaşım sağlanmaktadır. Osman Kavuncu Mahallesinin yolları önemli çünkü Osman Kavuncu bulvarına alternatif tüm yollar şehrin doğu ile batı geçişini yolların dönüm noktasındadır. Bu çalışmaları yaparken her zaman olduğu gibi alt yapıda bütünlük sağlamak için diğer kurum ve kuruluşlar ile ortak çalışma yerine getirilmiştir”

Başkan Memduh Büyükkılıç, Esenyurt mahalle halkı ile birlikte

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Esenyurt Mahallesindeki Eser Camii’nde Cuma namazı sonrası mahalle sakinleri ve çevre esnafı ile hem sohbet ederek inşaatı devam eden belediye çalışmalarını yerinde denetledi.

Mahalle Halkı ile sohbet edip taleplerini dinleyerek, Melikgazi Belediyesince 2018 yılı içerisinde Esenyurt Mahallesine gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Büyükkılıç, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Esenyurt esnaflarını gezdiler.

Başkan Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada“Esenyurt Semt Pazar yeri, Sosyal ve Spor Tesisleri, büyük ölçekli ve çok amaçlı parkları ve özellikleri çok katlı binaların yapılması ile Esenyurt Mahallesinin hem çehresi hem de sosyal ve kültür yaşamı değişmiştir. Gelişen ve büyüyen Esenyurt Mahallesi artık bir prestij semti olmuş ve hak ettiği yerini almıştır. Esenyurt Erciyes Dağ ve Kış Sporların başlangıç kapısıdır. Bu açıdan Esenyurt turizm açısından da önemlidir. Erciyes eteklerinde bağ ve sayfiye alanlarının başlangıç bölgesidir” dedi.

FATMA ÇOLAKBAYRAKDAR, YEMLİHALI KADINLARIN GÖNLÜNÜ FETHETTİ

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın MOBİTEK Projesi için yurt dışında olduğu günlerde; eşi Fatma Çolakbayrakdar da Kocasinan sakinleri için koşturmaya devam etti.Kocasinanlı kadınlarla sıksık bir araya gelen Fatma Çolakbayrakdar, bu sefer Yemliha’nın büyüklerini Akademi Yakut Tesisinde ağırladı. Tesiste hoşça vakit geçiren Yemliha’nın emektar teyzeleri, Anadolu kadının sanatçı ruhunu sergilemeyi ihmal etmedi. Teyzelerin arasında kendi yazdığı şiiri okuyan da vardı, türkü ve ilahi söyleyen de…

Kocasinan Akademi Yakut tesisinde Kocasinan’ın kadim büyüklerini ağırlayan Fatma Çolakbayrakdar, büyüklerin elini öptü, gönüllerini aldı. Kadim büyüklerin hayır duasını alan Fatma Çolakbayrakdar, gönüllerde hoş seda bıraktı. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen programda Fatma Çolakbayrakdar, “Eşim Ahmet Bey ile birlikte büyüklerimizi her fırsatta ziyaret edip, istek ve taleplerini dinliyoruz. Ayrıca ‘Hoş Geldin Bebek Seti’ ile göz aydın ziyaretlerimiz oluyor. ‘Bugün Sizdeyiz’ projesiyle de evlerde hanım kardeşlerimizin istek ve taleplerini dinliyoruz. Bugün de sizler bizim misafirimiz oldunuz. Büyüklerimiz için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bizler her zaman sizlerin yanındayız. Değerli büyüklerimize hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yemliha’nın kadim büyükleri ise misafir edilmekten mutlu olduklarını belirterek, “Böyle güzel bir ortamda bizleri ağırladıkları için Başkanımızın eşi Fatma Çolakbayrakdar’a çok teşekkür ederiz. İmkanlarımız olmadığı için bu etkinlik bizim açımızdan çok güzel oldu. Bizlere her zaman destek veren Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a ve eşine teşekkür ediyoruz” dedi.

Fatma Çolakbayrakdar’ın sıcakkanlı sohbetinden etkilenen Yemliha’nın emektar teyzeleri, Anadolu kadınının şairane ruhunu sergiledi. Toplantıya katılanlardan Yemlihalı Zahide Göçer’in memleketi için yazmış olduğu şiir, büyük alkış topladı. Hanımlar, hoş sohbetlere imza attıkları toplantıda hep birlikte ilahiler ve türkülerseslendirmeyi de ihmal etmedi.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “KAYSERİ, DÜNYA PASTASINDAN DAHA FAZLA PAY ALACAK”

Kocasinan Belediyesi’nin üye olduğu Orta Anadolu Kalkınma Birliği tarafından yürütülen MOBİTEK Projesi’nin kapanış oturumu İspanya’da gerçekleştirildi. Orta Anadolu Kalkınma Birliği’nin de Başkanlığını yürüten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, proje tamamlandığında Kayseri’nin, mobilya sektöründe dünya pastasından daha fazla pay alacağını vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği Mali İşbirliği ile finanse edilen, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen Orta Anadolu Kalkınma Birliği (MOBİTEK) Projesi’nin kapanış oturumu İspanya’da gerçekleştirildi. Toplantıya; ORAKAB’ın Başkanlığını yürüten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu üyeleri, MOBİTEK A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri ve Kayseri Mobilya Sektörünün yöneticileri katıldı.

Birlik Başkanı ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, toplantının içeriği hakkında bilgiler vererek, “İspanya’da mobilya sektörünü daha da geliştirmek ve ülke ekonomimize katkı sağlamak için buradaki programları takip ettik. MOBİTEK projesi ile firmaların satış kabiliyetini artırmak, İnovasyonu kurumsal hale getirmek, dış ticaret ile firmaları yeni pazarlara açmak, özel tasarımlar ile farklı katma değerli ürünler üretilmesine öncülük etmek adına çalışmalarımız önem taşımakta. Burada da gördüğümüz üzere Kayseri Mobilya sektöründe kendinden söz ettiren bir şehir. İnanıyoruz ki; güzel şehrimiz buradaki kazanımlarla birlikte kendinden çok daha fazla söz ettirecek, çok daha fazla söz sahibi olacak ve çok daha fazla istihdam sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Projenin Kayseri’yi dünya pazarında söz sahibi yapacağına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “MOBİTEK Projesi, yakın zamanda şehrin ticari kalitesini artıracak ve tüm Türkiye’de ses getirecek. Böylelikle bir dünya markası vizyonuna ulaşacağız. Katkılarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekleştirdiğimiz toplantının ülkemiz, şehrimiz ve ilçemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN KIRSALA REKOR YATIRIM

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Tomarza-Gülveren’de bulunan kilitli parke fabrikasında ilçelere iki yılda 1 milyon 750 bin metrekare kilitli parke vererek rekor kırdıklarını belirtti. Başkan Çelik, ilçeler ve bağlı mahalleleri en temiz ilin Kayseri olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Tomarza-Gülveren’de bulunan kilitli parke üretim tesislerine giderek incelemelerde bulundu. Üretim aşamalarını takip eden ve kapasiteyle ilgili bilgiler alana Başkan Mustafa Çelik, İl Özel İdare’nin kapanmasıyla Büyükşehir Belediyesi’ne geçen tesisleri verimli bir şekilde çalıştırdıklarını belirtti.

Kilitli parkede rekor kırdıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, “Geçtiğimiz yıl her mahalleye ulaştırılması için 1 milyon metrekare kilitli parke sözünü verdik; ancak bu rakamda kalmadık. İlçelerimize ve bağlı mahallelerine 1 milyon 160 bin metrekare kilitli parke kullandırdık. İlçe belediye başkanlarımız ve muhtarlarımızın talepleriyle bu yıl da 600 bin metrekare kilitli parkenin planlamasını yaptık. İki yılda 1 milyon 750 bin metrekare kilitli parke bir rekordur. Hiçbir belediye bu rakamlara yaklaşmadı. Kilitli parkenin ana maddesi olan kumu da kendi ocağımızdan çıkarıyoruz. İlçelerimiz ve mahallelerinin pırıl pırıl, tertemiz olması için gayret ediyoruz. Bu yılki parkelerle birlikte mahalleleri en temiz il Kayseri olacak” dedi.

SEYİRCİ DEĞİL SPORCU YETİŞTİRİYORUZ GENÇ PEHLİVANLAR MELİKGAZİ DE

Melikgazi Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç’ın başlattığı “Seyirci değil sporcu yetiştiriyoruz”etkinliği Melikgazi’nin her safhasına yayılıyor…

Vatandaşların bilinçli bir şekilde spor yapmalarını hedefleyen etkinlik çerçevesinde 81 mahallede yer alan büyük ölçekli parklar, 86 açık fitnes alanı, 107 açık alan basketbol ve futbol sahası, 18  spor sahası, 2 yüzme havuzu ile 76 okul sahası ve 8 okul spor salonunda Melikgazililerin spor yapmasına imkan tanıdıklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan Bahçelievler Mahallesinde çalışmalarını sürdüren Demir Karamancı Okulu Güreş takımı sporcuları Meclis salonunda ağırlayarak tebrik etti.

Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinde yapılan grekoromen ve serbest stil müsabakalarında 3 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya kazanan genç pehlivanlar ile gurur duyduklarını ifade eden BaşkanBüyükkılıç, spora ve sporcuya yapılan yatırımların sonuç vermeye başladığını genç pehlivanların buna en iyi örnek olduğunu söyledi.

Ata sporu ile şehrimize başarı getiren genç pehlivanları Meclis Toplantısında ağırlayarak destek olmaya devam edeceklerini sözü verdiklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, gençlerin bu başarılarını elde etmesinde en büyük etken antrenörlerimizi, mahalle muhtarını ve velileri tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

MELİKGAZİ KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE Yenileniyor, sosyal ve kültürel yaşamı renkleniyor

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Melikgazi Belediye başkanı Memduh Büyükkılıç, Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ile Melikgazi şehrinin cazibe merkezi olduğunu ve yapılan çalışmalar yine referans olmaya devam ettiğini söyledi.

Melikgazi Belediyesi olarak imarlı şehirleşmeye ve gelişmeye büyük önem verdiklerini 20 yıldır uygulanan çalışmalar ile Melikgazi İlçesinin bir cazibe merkezi konumuna geldiğini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç“Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında sadece 2018 yılında 20 bloktan oluşan 1012 dairenin ihalesi yapıldı. 2017 yılından devam eden ise toplamda 53 bloktan oluşan 5248 dairenin inşaatı ise devam etmektedir. Kentsel Dönüşüm Projelerimiz 2015 yılı itibariyle özellikle şehrimizin batı bölümünde başlatılmıştır. Şu anda 4 mahallede devam eden 30 bloktaki 1540 daire 2018 yılı sonunda tamamlanarak hak sahiplerine verilecektir. Melikgazi şehri gelişerek yenileniyor ve büyüyor. Bu Kayseri ve Anadolu için bir kazançtır. Hak sahiplerini modern, çağdaş, gerçekten yaşanabilir konutlarla buluşturmak amacıyla çalışmalarımız sürmektedir”dedi.

Melikgazi’nin uygulaması başarı ile tamamlamış kentsel dönüşüm çalışması referans gösterildiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, kentsel dönüşüm projesi kapsamında konutların sadece fiziki yapıyı yani kentsel dönüşümü gerçekleştirmediğini aynı zaman da bu bölgelerde sosyal ve kültürel değişime ve gelişime de katkı sağladığını sözlerine ekledi.

TALAS BELEDİYESİ’NDE YANGIN TATBİKATI

Talas Belediyesi’nde çalışanlara yönelik olarak yangın eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirildi.

Talas Belediyesi’nin çalışanlarına yönelik olarak gerçekleştirdiği kurum içi iş sağlığı ve güvenliği eğitim faaliyetleri kapsamında yangın eğitimi ve tatbikatı düzenlendi.  Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personelleri tarafından belediye çalışanlarına tatbikat kapsamında yangın anında yapılması gerekenleri sunum eşliğinde örneklerle anlattı.

İsmail Er tarafından belediye çalışanları yangın sırasında yapılması gerekenler ve binanın güvenli bir şekilde nasıl tahliye edileceği konusunda bilgilendirildi. Temsili olarak çıkarılan yangın ile tatbikat gereği dumandan etkilenilmesi sonrası kurtarma ekipleri tarafından gerekli müdahalenin nasıl yapılacağı, tatbikatta bir yangın anında meydana gelebilecek yaralanmalar ve yapılması gereken ilk müdahaleler hakkında da bilgiler verildi.

KOCASİNAN BELEDİYESİ, 6 AYDA 78 BİN AĞAÇ KURTARDI

Geri dönüşüm projeleriyle Türkiye ekonomisine katkı sağlayan Kocasinan Belediyesi, 2018 yılının ilk 6 ayında 4 bin 700 ton ambalaj atığı toplayarak, 78 bin ağacın kesilmesini önledi.

Geri dönüşüm alanında yenilikçi ve örnek belediye olmayı sürdüren Kocasinan Belediyesi, geleceğe emin adımlarla yürüyor. Dönüşümle hem çevreye hem de ekonomiye büyük katkı sağlayan Kocasinan Belediyesi, bünyesindeki kısa adı KAYÇEV olan Çevre Teknolojiler ve Enerji San. Tic. A.Ş ile ilk 6 ayda 4 bin 700 ton ambalaj atığı toplayarak, 78 bin ağacı kesilmekten kurtardı.

Teknolojiyle donatılmış günlük 40 ton atık işleme kapasitesine sahip KAYÇEV’ de kaynağında ayrışmış olarak toplanan ambalaj atıklar, tasnif edilerek yeniden ekonomiye kazandırılıyor. Günlük hayatta sık kullanılan ve atık hale gelen;  pet şişeler, renkli ve şeffaf naylonlar, alüminyum, bakır, krom gibi metaller, cam şişeler ve her türlü kağıt ve karton kutular gibi ürünler tesis de işlem görüyor ve bunlar geri dönüşüme kazandırılıyor.

İlçe sınırlarında geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarını, evlerde mavi poşet dağıtım uygulamasıyla toplayan Kocasinan Belediyesi, iş yerleri ve kamu kurumlarında; iç mekan kutularıyla marketlerde ise büyük kafes sistemi ve büyük kutularla atıkları topluyor.

KAYSERİ’NİN ÜRETİM ÜSSÜ’NDE KURALAR ÇEKİLİYOR

 Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin şehrimize kazandıracağı en büyük üretim merkezlerinden birisi olacak olan Beydeğirmeni Besi ve Hayvancılık Bölgesi’nde önemli bir merhale daha gerçekleşiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Beydeğirmeni’nin bir an önce üretime başlaması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti ve önümüzdeki hafta talepleri alınan hak sahiplerinin yerinin belli olacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nin Kayseri’nin sadece bugününe değil geleceğine de yapılmış önemli bir yatırım olduğunu belirtti. Rutin belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirirken Kayseri’yi büyütecek ve ekonomiye katkı sunacak projeler de gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Çelik, bu anlamda hayata geçirdikleri Beydeğirmeni Projesi’ni kısa sürede arsaların tahsisi noktasına getirdiklerini kaydetti.

KURA ÇEKİMİ 12 TEMMUZ’DA

Beydeğirmeni Besi ve Hayvancılık Bölgesi’nde harita ve parselasyon çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, “Türkiye’nin en büyük üretim üslerinden birisi olacak olan Beydeğirmeni Besi Bölgemizde daha önce talepleri alınan hak sahiplerinin yerleri 12 Temmuz Perşembe günü belli olacak. 12 Temmuz tarihinde saat 10.00’da Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda kura çekilişi yapacağız” dedi.

Beydeğirmeni Besi Bölgesi için kura çekimine katılacak olan hak sahiplerinin kura günü kimlik belgelerini, şirketlerin ise yetki belgelerini getirmeleri gerekecek. Kuraya bizzat katılınmaması durumunda talep sahiplerinin  gıyabında işlemler yürütülecek.

4 BİN KİŞİYE DİREK İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Beydeğirmeni Besi Bölgesi 5,5 milyon metrekarelik bir alanda kuruluyor. 5,5 milyon m2’lik alanın yaklaşık 2 milyon m2’sinde yol, yeşil alan, sosyal donatı alanları, ticari alanlar vb. olacak. Kalan alanda farklı büyüklüklerde 800 besi ahırı arsası oluşturulacak ve 80 bin baş hayvanın besisi yapılacak. Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nin tüm alt yapısı Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları tarafından gerçekleştiriliyor. Besi bölgesinde ahırların yanı sıra karantina bölgesi, kesimhaneler, veteriner üniteleri ve hayvan kliniği olacak. Hayvan atıklarının toplanması ve bertaraf işini Büyükşehir Belediyesi yapacak ve bu atıkları değerlendirmek için Biogaz Santrali kurulacak. En az 4 bin kişiye doğrudan iş kapısı olacak olan projenin her yıl 800 milyon TL kaynağı şehir ekonomisine aktaracağı tahmin ediliyor. Beydeğirmeni Projesi’nin yatırım bedeli 1 milyar TL’yi bulacak.

“ÇAĞI YAKALAYANLAR AYAKTA KALACAK”

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Ticaret Odası ev sahipliğinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen “Türkiye Teknoloji Buluşmaları” adlı toplantıya katılarak önemli açıklamalar yaptı. Günümüzde ticaretin kabuk değiştirdiğini belirten ve özellikle e ticaret üzerinde duran Başkan Mustafa Çelik, e ticaretin geldiği noktaya vurgu yaparak muazzam bir pazarın yeni fırsatlar sunduğunu söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen ve Kayseri Ticaret Odası’nda yapılan “Türkiye Teknoloji Buluşmaları” adı altındaki toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsası’nın başkan ve yöneticileri, bürokratlar ve iş adamları katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik toplantıda yaptığı konuşmada, içinde bulunduğumuz çağın bu çağa ayak uyduranların çağı olacağını söyledi. Bunları yapamayanların küçüleceğini, gerileyeceğini ve belki de yok olacağını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, “Bu durum bireyler için de geçerli, kurum ve kuruluşlar için de. Bu anlamda böylesine önemli bir toplantıyı gerçekleştiren odalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“E TİCARET TEHDİT DEĞİL FIRSAT”

Son 15 yılda gerek ekonomideki pozitif ilerlemeler gerekse teknolojideki gelişmelerin ticaretin iki kez kabuk değiştirmesine neden olduğunu vurgulayan Başkan Çelik sözlerini şöyle sürürdü: “Artık yüksek enflasyon ortamında paradan para kazanma devri bitti. Bir gecede ikiye üçe katlanan kârlar olmuyor. Bunun sonucunda toptancı ve ara toptancı kalktı. Üretici artık perakendeciyi direkt bulabiliyor. Ticaret yapacaksak yeni konjonktüre uygun iş yapmak gerekiyor. Artık öyle bir e-ticaret gerçeğiyle karşı karşıyayız ki muazzam bir pazar önümüzde bekliyor. E ticareti bir tehdit olarak değil fırsat olarak görmek gerekir.”

Konuşmasında e ticaretin geldiği noktayı gösteren Türkiye ve dünyadan çarpıcı iki örnek veren Başkan Çelik, Çin’deki en büyük e ticaret firması olan alibaba.com’un bu yıl Bekarlar Günü adını verdikleri gün 25 milyar dolar ciro yaptığını söyledi. Başkan Çelik, Türkiye’de de n11.com adlı sitenin geçen yıl 11 Kasım’da 65 milyon TL’lik satış yaptığını belirtti.

“AKILLI ŞEHİRCİLİKTE ÖRNEK UYGULAMALAR YAPIYORUZ”

Sadece iş adamlarının değil kurumların da çağa ayak uydurması gerektiğini belirten Başkan Çelik, bu anlamda Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Akıllı şehircilik kavramının doğru şekilde değerlendirilip buna göre hazırlık yapılması halinde şehrimizin diğer şehirlere göre birkaç adım öne çıkmasının mümkün olduğunu belirten Başkan Çelik, “Bu konuda bir tanıtım yapmadık; ama çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Akıllı aydınlatma, akıllı sinyalizasyon ve trafik yönetimi, akıllı ulaşım, otomatik ücret toplama sistemleri, bilgi sistemleri, akıllı çevre yönetimi, akıllı sulama gibi çalışmalarımız var” diye konuştu. Başkan Çelik, akıllı sulama ve akıllı aydınlatmada yapılan çalışmaları detaylandırarak, akıllı aydınlatmada Türkiye’de örnek olacaklarını, pilot çalışmanın üç ayrı firma ile devam ettiğini söyledi.

“ÇİN İLE ORTAK E TİCARET YAPACAĞIZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, konuşmasında Çin ile ortak yapılacak olan e ticaret hakkında da bilgi verdi. Cumhurbaşkanımız ile Çin Devlet Başkanı’nın imzaladıkları protokol çerçevesinde bir çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Çelik, “Çin’den bir şehir ile kardeş olmamız ve ortak bir e ticaret platformu kurulması düşünüldü. Bu projeyi hızla ilerletiyoruz. Alibaba.com’un çıktığı şehir ile kardeş şehir olduk. Çin’de ve Kayseri’de üretilen malların dünyaya pazarlanması konusunda çalışıyoruz. Bu projeyi odalarımızla birlikte elbirliği ile yapacağız” dedi.

BEYOĞLU’NDA ÇOCUKLAR SÜNNET ŞÖLENİ’NDE DOYASIYA EĞLENDİ

Beyoğlu’nda düzenlenen 25. Geleneksel Sünnet Şöleni’nde 400’den fazla çocuk animasyon gösterileri ve yarışmalarla doyasıya eğlendi. Etkinliğe katılan Başkan Demircan, çocukların refahı için her türlü çalışmayı yaptıklarını söyledi.

 Beyoğlu Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sünnet Şöleni’nin 25.si Kasımpaşa Sahil’de gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şölende, 400’den fazla sünnet olacak çocuk animasyon gösterileri ve yarışmalarla doyasıya eğlendi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş da şölene katılarak çocukların mutluluğuna ortak oldular.

Etkinlikte konuşan Başkan Demircan, vatandaşların hayatını ilgilendiren her alana çalışma yaptıklarını belirterek, “Bugün Beyoğlu’nda tam 15 tane semt konağı var. 2018 döneminde bin tane anaokulu çocuğumuz okuyacak. Semt konaklarımızda, binlerce çocuğa eğitim desteği veriyoruz. Hizmet verdiğimiz yetişkin annenin sayısı 7 bin. 3 bine yakın kadın sağlıklı yaşam için spor yapıyor. Eğitim ve kültür alanında, alanımızı o kadar genişletmeye çalışıyoruz ki yavrularımız daha iyi bir eğitim alırlar, geleceğe daha umutla bakarlar, daha iyi iş imkanlarına kavuşur ve böylelikle kendini, ailesini daha refah içerisinde nasıl yetiştirir diye uğraşıyoruz” dedi.

Sünnet olmak için kayıt yaptıran çocukların kıyafetleri ve hastane masrafları Beyoğlu Belediyesi tarafından karşılandı. Aileler şölende kendilerine verilen “Cerrahi İşlem Kartı” ile Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kasımpaşa Binası’na giderek çocuklarını sünnet ettirebilecekler.

KIRSAL MAHALLELERDE ÇALIŞMALAR TÜM HIZYLA DEVAM EDİYOR

Develi Belediyesinin kırsal mahallelerde yürüttüğü çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Millidere Mahallesinde Taziye Yeri yapım çalışmalarını tamamlayan ekiplerin yanı sıra Çaylıca Mahallesinde fitness aletlerinin yerleştirilmesi için de zemin çalışmaları tamamlandı. Parke çalışmaları kapsamında ise Karacaören Mahallesine yapılacak 7 bin m2’lik parke çalışmaları öncesi deforme olmuş parke sökümü ve zemin çalışmalarını devam ettiren ekipler en kısa sürede mahallenin tüm sokaklarının parke ile kaplanarak mahalle sakinlerinin kullanımına hazır hale getireceklerini belirtti.

SICAK ASFALT ÇALIŞMALARI HARMAN MAHALLESİNDEN DEVAM EDİYOR

Öncesinde Yukarı Develi yolunda ve M. Asım Köksal Mahallesi Paksoy Caddesinde ve M. Akif Ersoy Mahallesindeki sıcak asfalt çalışmalarını tamamlayan ekipler çalışmalarına Harman Mahallesinden devam ediyor.

Mahalle içerisine 10 bin ton civarında sıcak asfalt atacak olan ekipler, mahalle içerisindeki bütün sokakları sıcak asfaltla kaplayacaklar. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’a yapılan çalışmalardan dolayı teşekkürlerini ileten mahalle sakinleri hizmetlerden büyük memnuniyet duyduklarını belirtirken Başkan Cabbar; “Bir mahallemize daha verdiğimiz sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Program doğrultusunda ve bir aksama yaşanmadan sıcak asfalt çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah en kısa sürede alt yapı çalışmaları tamamlanmış bütün yollarımız benzer güzelliğe kavuşacaktır.” açıklamasında bulundu.

HURDA ARAÇLAR BÜYÜKŞEHİR’E TESLİM EDİLİYOR

 Kayseri Büyükşehir Belediyesi hurda araç kabulüne devam ediyor. Araçların hurdaya çıkarılması halinde 10 bin TL’ye kadar ÖTV indiriminden faydalanmak isteyenler, 16 yaş ve üzeri araçlarını Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ediyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, vatandaşları hükümetin çıkardığı hurda araç teşvikinden yararlanmaya davet etti.

Kamuoyunda hurda araç teşviki olarak bilinen 7103 sayılı kanunla yürürlüğe giren 16 ve daha büyük yaştaki bazı araçların ihraç edilmesi ya da hurdaya çıkartılmasına bağlı olarak yeni araç alımında 10 bin liraya kadar Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi uygulaması kapsamında Büyükşehir Belediyelerine teslim edilecek araçlar için hurda araç kabulünü devam ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların teslim ettiği hurda araçları Tomarza’nın Gülveren Mahallesi’ndeki park alanında topluyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Gülveren’deki park alanında incelemeler yaparak vatandaşların hurda araç teslimine göstermiş oldukları ilgiyle ilgili bilgiler aldı. Hurda araçların teslim alınacağı tek yetkili merciin Büyükşehir Belediyesi olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, “Hemşehrilerimiz araçlarını hurdaya ayırdıklarında 10 bin TL’ye kadar ÖTV indirimi alıyorlar. Bizler de araçlar biriktikçe bu araçları Makine Kimya Endüstrisi’ne teslim ediyoruz. Bu imkandan tüm vatandaşlarımızı faydalanmaya davet ediyorum” dedi.

Kanun kapsamında 16 yaş ve üstü araçların tescil sahipleri öncelikle Kayseri’de herhangi bir notere kimlikleri ve araç tescil belgeleriyle birlikte giderek 7103 sayılı kanunun ilgili şartlarına göre noterden işlemlerini başlatıyorlar. Aracın şartlarının tutması halinde noterin verdiği evrakla birlikte Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı’na müracaat edilerek randevu alınıyor. Araçlar burada yapılan kontrolden sonra Büyükşehir Belediyesi Tomarza-Gülveren Şantiyesi Depolama Merkezi’ne teslim ediliyor.

6 AYDA 51 BİN ZİYARETÇİ

 Büyükşehir Belediyesi’nin şehrimize kazandırdığı müzeler büyük ilgi görmeye devam ediyor. Tarihi Kayseri Lisesi ve milli mücadeleyi en iyi şekilde anlatan ve gelecek nesillere aktaran Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi’ni bu yılın ilk 6 ayında ziyaret edenlerin sayısı 50 bini aştı.

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi tüm yönleriyle Kurtuluş Savaşı’nı, Anadolu’nun milli mücadeleye katkısını ve milli mücadele kahramanlarını anlatıyor. Müzede Sakarya Harbi’nde şehit düşen Kayseri Lisesi son sınıf öğrencileri için de aynı bir platform yer alıyor. Kayseri Lisesi’nin asırlık eğitim tarihini ortaya koyan bölümlerin de yer aldığı müzede örnek bir sınıf da bulunuyor.

Dijital müzeciliğin en iyi örneklerinden birisi olan ve bu anlamda Türkiye’nin önemli müzeleri arasında yer alan Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi sadece Kayseri’den değil Kayseri dışından da ziyaretçi çekiyor. Müzenin ziyaretçi sayısı bu yılın ilk 6 ayında 51 bin 118’e ulaştı. Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi, 30 Eylül’e kadar yaz sezonu boyunca pazartesi günleri hariç haftanın her günü 09.00-19.00 saatleri arasında gezilebilecek.

BÜYÜKŞEHİR İLE SPOR SİZİN MAHALLEDE

 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından düzenlenen “Spor A.Ş. Bizim Mahallede” etkinliği ile her hafta binlerce çocuk ve binlerce aile sporla buluşuyor. Spor A.Ş.’nin gidilen her mahallede büyük ilgi gören etkinliği 6 Temmuz Cuma akşamı Talas Bahçelievler Mahallesi’ndeki Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda yapılacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spor A.Ş., özellikle yaz dönemlerinde çocukların eğlenceli sportif faaliyetler yapabilmesi ve aileleri ile birlikte verimli zaman geçirebilmesi için haftanın üç günü “Spor A.Ş. Bizim Mahalle’de” adlı etkinlikle 7’den 70’e herkesi bir araya getiriyor. Farklı mahallelerde ve ilçelerde gerçekleştirilen etkinlikler, genç yaşlı birçok katılımcıyla adeta festival tadında devam ediyor. Birbirinden farklı onlarca spor parkuru ve eğlence alanının kurulduğu etkinlikte, çocuklar okçuluktan masa tenisine, futboldan badmintona kadar birçok branşta spor yapma imkanı buluyor. Etkinlikte, Spor A.Ş. eğitmenlerince düzenlenen yarışmalarla da heyecanlı ve eğlenceli saatler yaşanıyor.

Spor A.Ş.’nin önceki hafta Ziya Gökalp Mahallesi’nde yaptığı etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katılarak vatandaşlarla bir araya gelmişti. Spor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcüman, mahalle etkinliklerinin bu yıl yaz boyunca devam edeceğini belirtti. Bu yıl Kayseri’nin tüm ilçelerinde ve mahallelerinde olmaya çalışacaklarını dile getiren Elcüman, “Büyükşehir Belediye  Başkanımız Mustafa Çelik, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere herkesin spora yönelmesi konusunda oldukça hassas davranıyor. Bu etkinlikleri çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunabilmesi, onların spor ve eğitim kültürü ile buluşabilmesi adına çok önemsiyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli ikramlarda da bulunduğu Spor A.Ş. Bizim Mahalle’de etkinliği 6 Temmuz Cuma akşamı Talas Bahçelievler Mahallesi’ndeki Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda yapılacak. Spor A.Ş. Bizim Mahalle’de etkinlikleri önümüzdeki hafta ise 9 Temmuz Pazartesi günü Mimsin Necmettin Erbakan Parkı’nda, 11 Temmuz Çarşamba günü Yahyalı İlçe Stadı’nda, 13 Temmuz Cuma günü ise Talas TOKİ Parkı’nda gerçekleştirilecek.

Melikgazi belediyesi temizlik hizmetlerinde Koordinasyon toplantısı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2018 yılı içerisinde Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü’nün planlama ve koordinasyon toplantısının yapılarak geri dönüşüm, genel temizlik, cami temizleme ekibi, parkların temizliği, wc’lerin temizliği gibi konuların detaylı olarak görüşüldüğünü söyledi.

Kayseri merkez yerleşiminde 5 ilçe bulunduğunu bu merkez nüfusunun yarısının sadece Melikgazi’de ikamet ettiğini ancak mesai ve hafta sonları bu nüfusun daha da arttığını hatırlatan BaşkanBüyükkılıç “Şehirlerde en önemli unsur temizliktir. Temizlik ekibi çalışmaması halinde cadde ve sokaklarda gün içerisinde çöp birikintileri oluşmaktadır. Bunun oluşturacağı sağlık sorunları tahmin bile edilemez. Bunun için Melikgazi Belediyesi olarak 410 çalışan ve 95 çeşitli araç ve ekipman ile 24 saat temizlik çalışması yapılmaktadır. Bu denli büyük bir temizlik çalışması için öncelikle planlama, koordinasyon ve tecrübe çok önemlidir. Bu nedenle Temizlik Müdürlüğümüz ile bir araya gelerek brifing almaktayız. Melikgazi her geçen gün planlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir şehirdir. Kamu hizmeti süreklilik ister. Temizlik hizmetinin bayramı, tatili ve mazereti olmaz. Üstelik yaz aylarında bağ ve sayfiye alanlarında nüfus artmaktadır”dedi.

Şehir geneli çöp toplama çalışmasında Melikgazi Belediyesi’nin referans belediye olarak gösterildiğini ve Melikgazi temizlik ekibine çevre temizliği hakkında çeşitli kurslar verdiğini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, hizmetin yerinde ve zamanında verilmesi ilkesi ile 7/24 saat esasına dayalı olarak hizmet sunduklarını kaydetti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi’nin örnek ve referans belediye olmasında en büyük etkenin çalışmaların daha önce planlanmasından ve düzenli olarak hizmetlerin aksatılmadan yerine getirilmesinden kaynaklandığını, bu açıdan 2018 yılı yaz sezonu genel temizlik çalışmaları için toplantı düzenlediklerini sözlerine ekledi.