Belediyelerden haberler (29.06.2018)

BAŞKAN ÇELİK EMİRGAN’DA

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Cuma namazı sonrası Emirgan Parkı’nı ziyaret etti. Parkta oturan yaşlılara “Hayırlı Cumalar” dileyen Başkan Çelik, KAYTUR’un işlettiği Emirgan Köftecisi’ne de girerek vatandaşlarla sohbet etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Camii Kebir’de kıldığı Cuma Namazı’nın ardından Emirgan Parkı’na geçti. Başkan Çelik, parkta oturan yaşlıların yanına giderek hal, hatır sordu, “Hayırlı Cumalar” dileklerinde bulundu.

Yaşlılarla sohbet eden Başkan Mustafa Çelik, parkta bulunan Kent Ekmek Büfesi’nden alışveriş yapanlarla da bir süre görüşerek Kent Ekmek’i tercih nedenlerini sordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Emirgan Parkı içindeki Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan KAYTUR’un işlettiği Emirgan Köftecisi’ne de girerek buradaki ailelerle görüştü. Başkan Çelik, Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği sosyal tesislerle ilgili vatandaşların görüşlerini aldı. Başkan Çelik ile görüşen vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen yeme-içme mekanlarıyla ilgili memnuniyetlerini dile getirdiler.

TALAS BELEDİYESİ 4 YILDA 42 PARK YAPTI

Talas Belediyesi, daha yeşil bir Talas için ilçeye yeni park alanları kazandırıyor. Son 4 yıllık dönemde 42 yeni park alanı kazandıran, 23 parkı ise yenileyen Talas Belediyesi, 24 yeni parkın yapımını, 3 parkın ise yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Talas’ın genelinde nüfus artışının hızlı olmasıyla birlikte yol, park, okul, cami, sağlık ocağı gibi ihtiyaçlarında arttığını ifade eden Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Bu ihtiyaçlara yetişebilmek için elimizden geldiğince koşturuyoruz. 2018 yazı itibariyle 21 tane yeni park Talas’a kazandırıyoruz. Bunun haricinde Mevlana Mahallesinde 15 civarında parkımız yapılmaya devam ediyor. İnşallah Bahçelievler, Harman Gülistanevler Mahallesi ve Yenidoğan Mahallemizde de parklarımız var. Yeni nesil oyun gruplarımızı parklara kazandırdık. Gücümüz yettiğince yeni alanları yeni parkları yapıyoruz. Bunun haricinde kırsal mahallelerimizde de Kuruköprü, Çömlekçi gibi mahallelerimizde gücümüz yettiğince park yapıyoruz. Reşadiye de iki parkımız revize ettik. Aynı zamanda Cebir, Zincidere Mahallelerimiz de revize park çalışmalarımız oldu. Yakında Kepez, Çatakdere, Alaybeyli mahallelerimize yeni parklar yapacağız.” dedi.

Parkların yanında tüm spor sahalarını da yenilediklerini ve yeni sahalar yaptıklarını hatırlatan Başkan Palancıoğlu şunları söyledi:

“Nüfus artışı çok hızlı olunca ister istemez parklara ihtiyaç da fazla. Önceki imar planı çok nitelikli olmadığı için çok fazla beton bloklar ortaya çıkmış. Ve bunların arasında yeteri kadar park yeri ayrılmamış. Biz yeni imar revizyonu planımızda Talas’taki yeşil alanların miktarını yüzde 25 artırdık. Bu çok büyük bir gelişme. Bunun haricinde hem okul hem sağlık ocağı hem de ibadethane sayısını artırdık. Bunu yaparken de özellikle 13 civarında kütle parseli okula, camiye, parka ve sağlık ocağına dönüştürdük. Gereksiz yolları kaldırdık. Bu sayede Talas’taki eksik olan kamu alanlarının ihtiyacını giderdik. Çalışmalarımızın Talas’a hayırlı olmasını dilerim.”

Talas Belediyesi tarafından yeni parklar inşa edilirken mevcut parklar, spor sahaları ve yürüyüş parkurlarındaki revize çalışmaları da devam ediyor.

DEVELİ’DE HAFIZLIK KURAN KURSU’NUN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Develi M. Akif Ersoy Mahallesi Yunus Emre Cami alanı içerisine yapılacak olan 100 kişi kapasiteli erkek hafızlık Kuran Kursu’nun temel atma töreni dualarla yapıldı.

Kayseri Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Develi Kaymakamı Murat Duru, Kayseri İl Müftüsü Şahin Güven, Kayseri İl Spor Müdürü Murat Eskici, Develi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güçlü, Develi Müftüsü Zekeriya Koçak, siyasi parti başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin katıldığı temel atma töreni İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kuranı Kerim tilavetinin Merkez Çarşı Cami İmam Hatibi Fatih Arslan’ın yapmasının ardından Develi Müftüsü Zekeriya Koçak kısa bir selamlama konuşması yaparak Kuran’a hizmet için yapılan bu tesise emek ve destek veren herkese teşekkürlerini iletti. Konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığının ve ona bağlı müftülüklerin faal olmasının hayati önem taşıdığını belirten Develi Kaymakamı Murat Duru “Eğer yavrularımız, güvenilir yerlerden sağlam ve doğru bilgilerle din eğitimlerini almazlarsa Fetö gibi terör örgütlerinin din istismarına maruz kalınmaktadır. Bu vesileyle böylesi yapıları desteklemek geleceğimiz açısından son derece önemlidir” açıklamalarında bulundu.

Programın son konuşmasını ise İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven yaptı. Kayseri’de ve özelde Develi’deki Kuran Kursları ve onların işleyişleri hakkında bilgiler veren Güven “Develimiz tarihte bir çok alimi, arifi bağrında yetiştirmiş bereketli topraklarımızdandır. İnşallah İmam Hatip ve Cami arasına yapılacak olan Kuran Kursumuzun bu ümmete ve bu millete faydalı olacak alimler yetiştirmesini niyaz ediyorum” dedi. Daha sonra İl Müftüsü Güven’in yaptığı duanın ardından butonlara basılarak 100 kişi kapasiteli erkek hafızlık Kuran Kursunun temeli kesilen kurbanla birlikte atıldı.

DOĞAL ÜRÜNLER BAHÇESİ SEZONU AÇIYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Harikalar Diyarı’nın yanında açılan Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı yarın açılıyor. Sağlıklı beslenmek isteyenler, hafta sonu alışverişlerini Doğal Ürünler Bahçesi’nde yapabilecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olacak projelerinden birisi olan Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı hafta sonu kapılarını açacak. 60 bin metrekarelik alanda kurulan Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı’nda organik tarım eğitiminden geçen 48 üretici tarafından tamamen doğal ve yerli ürünler üretiliyor.

Doğal ve organik beslenmek isteyen tüketiciler, üretim bahçelerinin hemen yanında kurulan pazardan cumartesi ve pazar günleri alışveriş yapabilecek.

MELİKGAZİ’DEN EKONOMİYE, İSTİHDAMA VE YATIRIMA DESTEK

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi ile Malatya Yolu Yoncalı Kavşak arasında çok amaçlı, geniş ve alternatif yeni bir yol olacağını söyledi.

Melikgazi Belediyesinin en belirgin özellikleri arasında geniş ve güvenli bir ulaşım ağı sisteminin bulunması olduğunu hatırlatan BaşkanBüyükkılıç,“Melikgazi ilçemizde şehir merkezi ile sanayi bölgeleri arasında güvenli bir ulaşım ağı bulunmaktadır. Ancak yeni bir çalışma yaparak şimdi MİMARSİNAN OSB ile MALATYA YOLU üzerindeki yoncalı kavşağı arasında yeni bir yol açarak sanayi bölgesinde meydana gelebilecek trafik sıkışıklığını gidereceğiz. Bu yol ileriye dönük yıllar sonrasına ihtiyaca cevap verebilecek düzeydedir. 20 metre genişliğinde 3 km uzunluğunda çalışması için gerekli planlama yapıldı. Bu planlama ile bölge de ağır tonajlı araçlar için ulaşım daha güvenli, seri ve kurallı akışı sağlanacaktır. Çalışmanın ilk etabı olan planlama ve imar planları üzerinde işlenmesi ve mülkiyet sorunu çözülmüştür”dedi.

Semtler arası ulaşımın bütün olarak planlandığı çalışma ile daha seri bir ulaşım ağının şehrimize kazandırılacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, bu çalışma için yatırımcı kurumlar arasında gerekli koordinasyonun sağlandığını kaydetti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan OSB ile Malatya Yolu Yonca Kavşağı arasındaki alternatif ana yol çalışmasının bu yıl başlanılacağını ve hizmete sunulacağını sözlerine ekledi.

MELİKGAZİ’DE YKS ALARMI; tam sessizlik

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 30 Haziran ile 1 Temmuz 2018 günleri yapılacak olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS)  sınavı ile ilgili olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini söyledi.

YKSsınavı ile ilgili olarak öncelikle okullara gidiş güzergâhlarında yol yapım çalışması ile yolların kapatılmadığını bunun için gerekli önlemleri sınavdan iki gün önce aldığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde tüm okul yollarının ulaşıma açık olduğunu kapalı yol ve yol çalışması yapılan güzergah bulunmadığını kaydetti.

Sınav başlamadan önce ve sınav bitimine kadar geçen süre zarfında özellikle dozer, greyder ve iş makinesi çalışması yapılmayacağını yine tüm özel inşaatlarında çalışmalarına ara verildiği ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç“YKS sınav süresince öğrencilerin sessiz ve dikkatlerini dağıtmayacak bir ortam da olmaları için gerekli tedbirler alındı. Özellikle inşaatların çalışmasına izin verilmeyecek. Bu konuda zabıta ve emniyet güçleri birlikte koordineli çalışacaklar. Trafik akışı da güvenli bir şekilde sağlanacaktır“dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, YKS sınavına giren öğrencilere zihin açıklığı ve başarı dileğinde bulunduğunu sözlerine ekledi.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “PROJEYLE KAYSERİ BÜYÜYECEK, TÜRKİYE KAZANACAK”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, KUMSmallFactory’nin tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda konuşma yapan Başkan Çolakbayrakdar, yerli ve yabancı birçok markayı bir araya getiren projeyle Kayseri’nin büyüyeceğini ve Türkiye’nin kazanacağını vurguladı.

Anadolu’nun en büyük ticaret güzehgahı, İpek Yolu’nun geçtiği Kayseri’nin, binlerce yıl sanayi ve ticaret şehri olarak bilindiğine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Her bir şehrin kendince güzellikleri ve marka olmuş değerleri var. Ulusal ve uluslararası manada Kayseri,  ‘Ticaret Şehri’ diye nitelendirilir. Şükür Allah’a bu algı, her geçen gün artarak devam etmektedir. Milattan önce 4 bin yılında, Kültepe’de bulunan Kaniş-Karum’daki ticaret, bugünkü Dünya Ticaretinin Merkezi olan;Şanghay, Hong Kong ve Singapur gibidir. O zamanlar Kültepe, Dünya Ticaretinin Merkezidir. Bu yüzden ticaret bizim olmazsa olmazımızdır” ifadelerini kullandı.

Kayseri’nin sanayi ve ticaret alanlarının yoğun bir şekilde Kocasinan bölgesinde bulunduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’da büyük bir yatırım olan ve 10 milyon avroya yakın Avrupa Birliği Hibe Projesiyle yapılan MOBİTEK Projesi, bugün büyük bir proje haline gelmiştir. 1 Milyar Dolar’dan bahsedilen proje ile yeni istihdam kapıları açılacak. Mobilya alanında faaliyet gösteren küçük ve orta boy ölçekli işletmeler; MOBİTEK’ de, çok daha modern ve son teknolojik imkanlarla üretim yapabilecek ve mobilya pazarımız dünya pazarıyla rekabet edebilecek. MOBİTEK Projesi, Dünya pastasındaki yüzde 1,5 dilimden çok daha fazlasını alabilmesi için çalışmalarını devam ettirecek. Projenin bu aşamaya gelmesinde; Çevre ve Şehircilik BakanımızSayın Mehmet Özhaseki, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Bekir Yıldız Abimizin büyük emekleri ve gayretleri var. Bizler de göreve geldiğimizden itibaren üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalıştık. Projenin bu hale gelmesi hepimiz için keyif vericidir. Çünkü; Kayseri’nin her alanda büyümesi ve kazanması demek, Türkiye’nin kazanması demektir.Projelerimizle hem Kayseri’ye hem de ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz. ‘Güçlü ve Büyük Türkiye’ için, ‘Yeni Kayseri’yi Kocasinan’da kurmak için her alanda yatırımlarımızı ve projelerimizi artırarak çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

DOĞAL ÜRÜNLER BAHÇESİ SEZONU AÇIYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Harikalar Diyarı’nın yanında açılan Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı yarın açılıyor. Sağlıklı beslenmek isteyenler, hafta sonu alışverişlerini Doğal Ürünler Bahçesi’nde yapabilecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olacak projelerinden birisi olan Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı hafta sonu kapılarını açacak. 60 bin metrekarelik alanda kurulan Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı’nda organik tarım eğitiminden geçen 48 üretici tarafından tamamen doğal ve yerli ürünler üretiliyor.

Doğal ve organik beslenmek isteyen tüketiciler, üretim bahçelerinin hemen yanında kurulan pazardan cumartesi ve pazar günleri alışveriş yapabilecek.

BÜNYAN BELEDİYESİ ASFALT ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Bünyan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri sezonla birlikte başladığı asfaltlama çalışmalarına devam ediyor.

Alt yapı sonrası ilçe merkezinde ana arterlerin tamamını asfaltlayan Bünyan Belediyesi ara sokaklarda geçen yıl itibariyle başladığı ve bu yıl Cumhuriyet mahallesinde devam ettiği sıcak asfalt uygulamasını sürdürüyor. Mahallede kalan bir sokak ve bir caddede asfaltlandıktan sonra, Cumhuriyet mahallesindeki tüm cadde ve sokaklar asfalt hale getirilmiş olacak.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu Cumhuriyet Mahallesi Kösre sokakta Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. Yetkili personelden çalışmalarda gelinen son nokta hakkında bilgi alan başkan Gülcüoğlu sokakta ikamet eden vatandaşlarla sohbet ederek istek ve taleplerini dinledi. Başkan Gülcüoğlu; Cumhuriyet Mahallesinde kısa süre sonra tamamlanacak asfaltlama çalışmalarının genişletilerek ilçe merkezinde tüm mahallelerde yapılacağını kaydetti.

Başkan Çelik, Mobilyakent’te kurulan ve gelecek yıl açılışı yapılacak KUMSmall Factory’nin tanıtımda konuştu

“KAYSERİ SAHİPLİ BİR ŞEHİR”

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük karma projesi olduğu belirtilen KUMSmall Factory Alışveriş Merkezi’nin tanıtım programına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katıldı. Başkan Çelik, yaptığı konuşmada söz konusu Kayseri olduğunda şehrin tüm yönetim dinamiklerinin bir araya geldiğine vurgu yaptı ve Kayseri’ye herkesin sahip çıktığının altını çizdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Radisson Blu’da yapılan KUMSmall Factory Alışveriş Merkezi’nin tanıtım toplantısında Kayseri’nin sahipli bir şehir olduğunu belirtti. Şehirdeki tüm yönetim dinamiklerinin şehrine sahip çıktığını vurgulayan Başkan Çelik, “Konu Kayseri olunca bir araya geliyoruz. Her zaman vurguladığım gibi uyum kültürü en önemli değerlerimizden. Önemli bir proje söz konusu olduğunda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Şehri büyütmek için her alanda bu düşünceyle hareket ediyoruz. Örneğin besicilikten bize ne demiyor Besi Bölgesi kuruyoruz. Mobilyacılıktan bize ne demiyor şehrin en değerli yerinde Mobilyakent gibi güzel bir projenin ortaya çıkmasına vesile oluyoruz. Bu şehir Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyorsa uyum kültürü sayesindedir” dedi.

“KÜMELENME BEREKETİ GETİRİR”

Konuşmasında ticaretin geldiği noktadan da bahsederek kümelenmenin önemine vurgu yapan Başkan Mustafa Çelik, kümelenmenin ve bir araya gelmenin bereket ve sinerji getirdiğini söyledi. Kayseri’nin mobilyada önemli bir merkez olduğunu ifade eden Başkan Çelik, açılacak alışveriş merkezinin mobilya pazarını büyüteceğini kaydetti.

“KAYSERİ BÖLGESEL BİR CAZİBE MERKEZİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’yi daha da büyütmek için yaptıkları tanıtım çalışmasından da bahsetti. Yaptıkları çalışmayı Türkiye genelinde tanıtacaklarını da dile getiren Başkan Çelik, “Derdimiz Kayseri ekonomisini ve Kayseri’yi büyütmek. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Kayseri bölgesel bir cazibe merkezi. Sadece 1 milyon 376 bin nüfuslu Kayseri olarak bakmamak lazım. Çevresindeki 12 ilde yaşayan milyonlarca nüfusun merkezi durumundayız” dedi. Başkan Mustafa Çelik, geçen yıl yaptıkları Kitap Fuarı, Erciyes, Anadolu Harikalar Diyarı ve Bilim Merkezi’nin ve buralara gelen ziyaretçilerin Kayseri’nin ne denli bölgesel cazibe merkezi olduğunun göstergesi olduğunu kaydetti.

ERCİYESEVLER MAHALLESİ’NDEKİ ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ

Kocasinan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, Erciyesevler Mahallesi’nde sürdürdüğü yol yapım çalışmalarında sona gelindi. Bölgedeki çalışmaları inceleyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın dört bir yanında yenileme çalışmaları yürüterek, ulaşımı daha konforlu hale getirdiklerini vurguladı.

Erciyesevler Mahallesi’ndeki yenileme çalışmalarını takip eden Başkan Çolakbayrakdar, “Geçtiğimiz yıllarda Erciyesevler Mahallesi’nde başladığımız yol, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmalarımızın artık son etabına geldik. Her yıl değişik bölümler halinde mahallemizin içerisindeki sokaklarda bulunan, gerek kaldırımları gerekse yolları,kademe kademe tamamlıyoruz. Çalışmalarımız, eksik olan birkaç sokağımızın çevre düzenlemelerinin de yapılmasıyla tamamlanacak. Böylelikle mahalle sakinlerimize daha iyi hizmetvereceğiz. Hedefimiz, mahallelerimizin bütün ihtiyaçlarını gidermek ve mahallelerimizi çağa uygun bir şekilde yenileyip Kocasinanımıza, Kayserimize yakışır bir şekilde hizmet verecek duruma getirmektir” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, incelemeler sırasında mahalle sakinlerinin  hal ve hatırını sormayı da ihtimal etmedi.