Belediyelerden haberler.. (13.06.2018)

BAŞBAKAN YILDIRIM’IN OTOBÜSÜ TALAS’TA!

Başbakan Binali Yıldırım’ın direksiyonuna geçerek hatıralarda yeniden canlanan Mercedes’in 0302 model otobüsü Talas’ta yeniden yollara çıktı.

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu’nun, hurdadan satışı yapılırken fark etmesiyle ortaya çıkan 1988 model Mercedes otobüs yeniden ayağa kaldırıldı. Görenlerin hatıralarını canlandıran ‘eski 302’, koltuklarından döşemesine, motorundan kaportasına kadar yenilendi.

Belediyenin araç parkında nostaljik otobüsü inceleyen Başkan Palancıoğlu, daha sonra görevlilerden bilgi almasının ardından direksiyona geçti. Bir süre Talas sokaklarında şoför koltuğunda maviye boyanan otobüsü kullanan Başkan Palancıoğlu, ardından açıklamalarda bulundu.

Başkan Palancıoğlu, kendisinin yıllar öncesine gittiğini belirterek, “Çocukluğumuzda böyle otobüsler vardı. O yıllara geri döndüm” dedi.

“Talas Belediyesi olarak yine yüz güldüren projeler yapmaya çalışıyoruz.” diyen Başkan Palancıoğlu, şöyle konuştu: “İlk kademe mahallelerimizden Başakpınar’ın belediye olduğu zamanlarda çalışıp sonra Talas’a bağlanmasının ardından bize geçen 1988 model Mercedes 0 302 otobüsünü yeniden ayağa kaldırdık. Aslında hurdaya ayrılmış bir otobüstü. Tam arkadaşlar hurdadan satışı yapıyorken fark edip yenilettik. Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Daire Başkanlığımız ile ortaklaşa çalıştık. Başbakanımızın İstanbul’da kullandığı o eski otobüsün aynı rengine boyattık.”

Nostaljik otobüsü tarihi Talas gezilerinde kullanmayı hedeflediklerini belirten Başkan Palancıoğlu, “Bu aracı artık Talas’ta tarihi ve turistik gezilerde kullanmayı hedefliyoruz. Eski olması nostaljik olarak çok önemli. Motorunun sesiyle, freniyle çocukluğumu tekrar yaşadım. Eskiyi yeniden yaşatmak için böyle bir çalışma yaptık. Bütün hemşehrilerimizi tarihi Talas’ı gezdirmek için sabırsızlanıyoruz. Şimdi plaka ve muayene işlemleri tamamlanacak. Bundan sonra ilçemizde protokol gezilerimizde de bu otobüsü kullanmayı hedefliyoruz. Geçmişimize, tarihimize ve değerlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Başkan Çelik, AK Parti Kadın Kolları’nın iftarına katıldı

“SALDIRILARA RAĞMEN ÜLKEMİZ BÜYÜYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kadın Kolları’nın iftarında ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Çelik, içerden ve dışarıdan yapılan pek çok saldırıya rağmen ülkemizin büyümesini sürdürmesine dikkat çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kadın Kolları’nın iftarına eşi İkbal Çelik ile birlikte katıldı. Başkan Çelik ve eşi İkbal Çelik, AK Parti İl Başkanı Fatih Hasyüncü ve Kadın Kolları Başkanı Emine Timoçin tarafından karşılandı.

Başkan Mustafa Çelik, eşi İkbal Çelik ile birlikte salondaki tüm masaları gezerek katılımcılarla selamlaştı ve sohbet etti. AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar il ve ilçelerde kadın kolları başkanlığı yapan partililerin katılımıyla gerçekleşen iftara AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ile Kayseri Milletvekili Hülya Nergis de iştirak etti.

Eski ve yeni yöneticilerin iftarda bir araya gelmesinin önemini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, “AK Parti’yi diğer partilerden farklı kılanın eski ve yenilerin bir arada olması olduğunu belirterek, “Burada görev yapanlar her zaman birbirlerini destekleyip öne çıkararak bu davayı öne çıkardılar” dedi.

24 Haziran seçimleri ve ülke gündemindeki bazı konuları da değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, seçimleri 100 yılın seçimi olarak nitelendirdi. Türkiye’nin ayağından çekmek isteyen pek çok hainin bulunduğunu da ifade eden Başkan Çelik, terör ve ekonomik saldırılara rağmen ülkemizin büyüdüğüne dikkat çekti.  Terörle mücadelede de çok önemli sonuçlar alındığını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, “Bu başarılar arkasında milletin gücü olan inanmış bir liderle mümkün oluyor” diye konuştu.

Ramazan Sokağı’na Yazar Vehbi Vakkasoğlu katıldı

“HERKES KENDİ ÖMRÜNÜN MUHASEBESİNİ YAPSIN”

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Sokağı, her gün farklı etkinliklerle devam ediyor. Ramazan Sokağı’na Yazar Vehbi Vakkasoğlu da sohbetiyle katıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurşunlu Otoparkı ve Mimarsinan Parkı’nda kurulan Ramazan Sokağı halkın büyük ilgisiyle devam ediyor. Ramazan Sokağı’nın her gece teravih namazı sonrası gerçekleştirilen etkinliklerine bu kez Yazar Vehbi Vakkasoğlu katıldı.

Üç konuda insanın dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Vakkasoğlu, “Birinci konu muhasebe. Mesleğiniz muhasebecilik olmasa da herkes kendi nefsinin, kendi ömrünün muhasebesini yapacak. Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekin. Her gün başınızı yastığa koyunca gününüzün muhasebesini yapın. İkincisi murakabe. Yani kendimizi kontrol edeceğiz, teftiş edeceğiz. Üçüncüsü mücahade. Sonuna kadar cihat; ama cihat kelimesi çok güzel olmasına rağmen yanlış anlaşıldı ve yanlış kullanıldı. Cihat; cehd etmek, gayret etmek, çabasında bulunmak demek. İçinde savaş geçiyor; ama güvenliğin tehlikeye girerse savaş var. Savaş bu kelimenin yüzde biri. Yüzde 99’u manevi cihat. Bu da ilimle, düşünceyle, insanlıkla, sevgiyle olur” dedi.

Sohbet sonrası Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, Vehbi Vakkasoğlu’na teşekkür ederek çiçek verdi.

TALAS’TA ÇOCUKLARA YENİ OYUN ALANLARI

Geçen hafta yaz tatiline giren çocuklar için Talas Belediyesi ilçe genelinde yeni oyun alanlarını faaliyete geçirmeye başladı.

Yeni nesil oyuncakların yer aldığı alanlarla ilgili açıklamalarda bulunan Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, yaz tatilleri başlayan çocuklara sürpriz yaptıklarını belirterek, farklı bölgelerde 13 oyun alanının oluşturulduğunu söyledi.

Başkan Palancıoğlu, birbirinden eğlenceli yeni nesil oyuncakların yer aldığı alanlarla ilgili, “Üç tanesini yeni oluşturduğumuz alanların çoğunu yeni oyuncaklarla baştan aşağı yeniledik.” diye konuştu.

Yeni oyuncaklarla ilgili bilgiler veren Başkan Palancıoğlu, “Oyun alanlarımızda ahşap tırmanma, ip köprülü tırmanma, halatlı tırmanma, kuleli oyun grupları, ip dönence, tahterevalli ve topaç gibi oyuncaklarımız bulunuyor. Bu oyuncaklarımızla çocuklarımız hem eğlenecek hem de zekasını geliştirecek. Böylece çocuklarımız spor yaparlarken aynı zamanda beyin jimnastiği de yapmış olacak.” şeklinde konuştu.

Başkan Palancıoğlu, bunların yanında bu yıl içerisinde yapımını devam eden 20 adet yeni oyun alanıyla birlikte toplam 33 alanın çocukların hizmetine gireceğini sözlerine ekledi.

KIRSAL MAHALLELERDEKİ ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Develi Belediyesine bağlı ekiplerin kırsal mahallelerde yürüttükleri yol ve çevre düzenleme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında Çomaklı ve İncesu Mahallelerindeki parke çalışmalarını tamamlayan ekipler, Sarıca Mahallesinde de parke öncesi zemin çalışmalarında sona geldi. Çaylıca Mahallesinde de parke çalışmalarına başlayacak olan ekiplerin yanı sıra bir diğer ekip de Tombak Mahallesinde soğuk asfalt çalışmalarında sona gelindi. Çalışmaların tam gaz devam ettiğini belirten ekipler program dahilinde diğer mahallelerde de ihtiyaca göre çalışmaların devam edeceğini belirtti.

DUYGU SÖMÜRÜSÜNE İZİN VERMEYİN!

Melikgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce,

Ramazan Ayı’nın gelmesi ile beraber her gün cami kapılarının önünde

kamp kuran dilencilere karşı denetimler devam ettiriliyor, ancak…

Özellikle camilerin çevresini mekân tutan dilencilere karşı tüm tedbirlerin alındığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, vatandaşları duygu sömürüsüne karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunarak, istismarın kötü bir davranış biçimi olduğunu ve bu nedenle art niyetli hiçbir davranışa izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Ramazan Ayı nedeni ile zabıta teşkilatında izinlerin kaldırıldığını hatırlatarak “Duygu sömürüsüne ve insanların iyi niyet, acıma ve özellikle yardım etme hislerinin istismar edilmesine izin vermeyelim. Halkımız yardımseverdir ve iyi niyet ile yapılan tüm istekleri yerine getirir. Özellikle Ramazan Ayı’nda, yardımlaşmanın hat safhaya ulaştığı dönemde cami avlusunda ve köşe başlarında dilenmek pek inandırıcı olmamaktadır. Bu sebeple gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım edilmelidir.”dedi.

İyi niyetli, yardımsever ve yardım isteyeni karşılıksız bırakmama ahlakı ile yetişmiş insanlar, art niyetli kişilerle gerçekten muhtaç kişileri ayırt edememekte olduğunu sonuç itibari ile zabıta elemanlarının, görevlerinin zorlaştığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, dilencilik yapmanın zaten 5326 Sayılı Kabahatler Kanununca da yasak olduğunu sözlerine ekledi.

BU MEMLEKETTE 81 MİLYON İLE HEP BERABERİZ

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesini ziyaret ederek vatandaşlarla iftarda bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bu memleket hepimizin. 81 milyon ile hep beraberiz. Hep birlikte birbirimizin kardeşlik hukukunu korursak, birbirimize kenetlenirsek, bu memlekette tüm güzellikleri hep birlikte yaşamaya devam ederiz.” dedi.

 Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, geçtiğimiz Nisan ayında Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine gerçekleştirdiği ziyarette kendisine yoğun ilgi gösteren Çorluluların iftar talebini yerine getirdi. AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar Çorlu Kent Meydanında gerçekleşti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar programına; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AK Parti Tekirdağ Milletvekili adayı Kerim Atalay ve AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş da katılarak vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan etkinlikle yaptığı konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, “Ramazan ayı ;rahmet ayı, bereket ayı, kardeşlik ayı ama en önemlisi paylaşma ayı. Bugün hep birlikte Çorlu’nun bu meydanını paylaşıyoruz. Hepimizin evinde yiyecek yemeği var ama bugün burada olmak bizlere ayrı bir heyecan ve neşe veriyor. Çünkü burada hep birlikteyiz, beraberiz.” dedi.

Başkan Demircan, “Bu meydanda soframızı paylaşıyoruz, memleketimizi paylaşıyoruz. Aramızda fitne ve fesat çıkarmaya çalışarak bize bu sofraları paylaşmayı çok görenlere bir cevabımız var; Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘Tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devle’ Bu memleket hepimizin. 81 milyon ile hep beraberiz. Hep birlikte birbirimizin kardeşlik hukukunu korursak, birbirimize kenetlenirsek, bu memlekette tüm güzellikleri hep birlikte yaşamaya devam ederiz.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş ise “Başı rahmet ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşırken halkımızla bir kez daha Birlik Sofralarında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu iftarın hazırlanmasında bizlere desteğini esirgemeyen Beyoğlu Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Tüm halkımızın yaklaşan ramazan bayramını kutluyorum.” şeklinde konuştu.

BEYOĞLU’NDA ÇOCUKLARA BAYRAMLIK SÜRPRİZİ

Beyoğlu’nda, Ramazan Bayramı dolayısıyla ilçedeki ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafet hediye edildi. Her bayram öncesi çocuklara sürprizler yaptıklarını belirten Başkan Demircan, “Bayramlaşmak, hediyeleşmek, sevgi insanoğlunun en ihtiyaç duyduğu değerler. Bütün insanlığı paylaşmaya davet ediyorum.” dedi.

Beyoğlu Belediyesi, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı işbirliği ile Ramazan Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi yetim, öksüz, engelli ve dar gelirli çocuklara bayramlık kıyafetler hediye etti. Yaklaşık 300 çocuğa yapılan kıyafet yardımı, çocuklara bayram mutluluğu yaşattı. Bayramlıkların çocuklara verilmesi için Kasımpaşa Kapalı Spor Salonunda organize edilen etkinlikte çocuklar mehter çalarak hünerlerini sergiledi. Öte yandan semazen gösterilerinin de yapıldığı etkinlikte çocuklar keyifli bir gün geçirdi.

Her bayram öncesi çocuklara sürprizler yaptıklarını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bayramlaşmak, hediyeleşmek, sevgi insanoğlunun en ihtiyaç duyduğu değerler. Ramazan ayı zaten paylaşmak ayıydı. Bayram sevincini hepimizin hissettiği şu günlerde ihtiyacı olanları sevindirmek çok daha önemli olsa gerek. Herkesin bütün günleri bayram günü gibi olsun. Bütün insanlığı paylaşmaya davet ediyorum” dedi.

AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş ise, “1 ay boyunca Ramazan’ın bereketinden istifade ettik. Artık bayramı karşılıyoruz. Hayat paylaştıkça güzel. Acılarımızı paylaştıkça azaltıyoruz, mutluluklarımızı paylaştıkça arttırıyoruz. Bayramda çocuklarımızı sevindirelim istedik” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKBÜRÜNGÜZ HALKI DAHA UCUZA VE DAHA TEMİZ ISINACAK DOĞALGAZ MÜJDESİ…

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükbürüngüz mahallesinde yer alan Daniş Ali Bey Camisinde Teravi namazı sonrası vatandaşlar ile ikram edilen çay ile birlikte sohbet ettiler yatırımları konuştular.

Büyükbürüngüz mahallesinde Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´ın yanı sıra, Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ile daire müdürleri ve mahalle muhtarları iştirak ettiler.

Büyükbürüngüz mahallesinde belediye çalışmalarını yerinde denetleyen ve Dogalgaz hattı ile ilgili bilgiler veren Başkan Memduh Büyükkılıç, Büyükbürüngüz mahallesinin bir tarihi merkezi olduğunu ve bu yapıların korunacağını söyledi.

Büyükbürüngüz mahallesi halkının yoğun ilgisini gören ve alkışlar ile tezahüratta bulunan mahalle sakinlerine lokum ikram eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

“Büyükbürüngüz Mahallemizde çok değerli dostlarımızla birlikte tarihi Daniş Ali Bey Camii´nde namazımızı eda ettik. mahalle halkı ile sohbet ederek doğalgaz hattının yapılması için gerekli çalışmaların başlatıldığını ve ihale aşamasında olduğunu söyledik. Büyükbürüngüz küçük ama şirin ve doğal güzellikleri ve tarihi mekanları ile iç içe bir bölgemiz. Yaz aylarında şehir dışından gelenler ile birlikte nüfus artışı olmaktadır.  Bu alanlara bağ ve sayfiye alanları olarak tercih edilmektedir. Bu açıdan turizme açık bir mahallemizdir. Mahalle halkımıza gösterdikleri yakın ilgiden dolayı çok teşekkür ediyor, hayırlı Ramazanlar diliyorum”dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN TÜRKİYE’YE ÖRNEK TESİSLER

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Amatör Spor Tesisi ve Güreş Eğitim Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehrin fiziki altyapısı kadar insana yatırıma da önem verdiklerini ve bu doğrultuda böyle tesisleri şehre kazandırdıklarını söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da böyle tesislerin Avrupa’da bile olmadığını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kayseri’ye kazandırdığı Argıncık Amatör Spor Tesisi ve Güreş Eğitim Merkezi’nin açılış törenleri ile amatör kulüplere malzeme dağıtım töreni şiddetli yağmur nedeniyle kapalı alanda ve dar kapsamlı yapılmak zorunda kalındı.

Törende konuşan Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Musa Soykarcı, Mehmet Özhaseki’den sonra belediye başkanlığı yapmanın Kayseri’de zor olduğunu; ancak Mustafa Çelik’in çok başarılı çalışarak tam bir spor adamı olduğunu göstererek Türkiye’de örnek projeleri hayata geçirdiğini belirtti.

“HER ALANDA ALTYAPIYI GÜÇLENDİRİYORUZ”

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise amatör sporun ve insana yatırımın önemini vurguladı.  Her alanda altyapının güçlü olması için çalıştıklarını ifade eden Başkan Çelik, “Burada bulunan değerli spor adamlarımızın da bildiği gibi amatör sporlar ne kadar yaygın ve güçlüyse bireysel veya takım olarak profesyonel anlamda yapılan sporlar da o denli güçlü olur. Bu anlamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin fiziki altyapısına verdiğimiz önem kadar insan altyapısına da önem veriyoruz. Sporda, kültürde, sanatta, bilimde ve diğer alanlarda da altyapıların güçlü olmasına gayret ediyoruz. Bu nedenle her yaş grubundan daha çok kişinin spor yapmasına imkan sağlamaya çalışıyoruz. Spor A.Ş. bünyemizde 15 tesis var. 12 ay, 14 farklı branşta spor imkanı sunuyoruz. Geçen yıl spor okullarındaki öğrenci sayısı 46 bini geçti. Muazzam bir rakama ulaşmış durumundayız. Bunun yanında ‘Her Pedal Bir Nefes’, ‘Doğa Seni Çağırıyor’ gibi adlar altında 15-20 bin kişinin katıldığı kitle sporları düzenliyoruz” dedi.

BEŞ YILDIZLI SPOR TESİSLERİ

Açılışı yapılan tesislerden de bahseden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Amatör Spor Tesisimiz Türkiye’de örneği olmayan bir tesis. Beş yıldızlı diyebileceğimiz bir tesisi yaparak amatör sporun hizmetine sunduk. İki bloktan oluşan tesiste 44 adet amatör spor kulübümüz için kulüp odası bulunuyor. Kulüp odası diyorum; ama buralarda sporcuların malzeme odaları, soyunma odaları, duş alabilecekleri yerler ve dinlenme odaları bulunuyor.  Sporcuların ve kulüp yöneticilerinin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek fonksiyonel bir tesis yaptık. Tesisimizde ayrıca konferans salonu ve kafeterya da yer alıyor. Burada yaptığımız bir başka çalışma da görme engellilerimiz için yapmış olduğumuz saha oldu. Engellilerimizin zarar görmeyecekleri şekilde koruma altına alınan saha ile engelleri kaldırmış olduk. Tesisin maliyeti çevre düzenlemeleriyle birlikte 3 milyon TL’yi geçti. Açılışını yapacağımız bir diğer tesis de Güreş Eğitim Merkezi. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile Belediyemiz arasında imzalanan protokol çerçevesinde yaptığımız Güreş Eğitim Merkezi yine 5 yıldızlı diyebileceğimiz kalitede 120 yataklı bir tesis. Bay-Bayan Fitnes Salonu ve saunaları, derslikler, sporcu odaları, antrenman salonu ve diğer sosyal mekanlar bulunuyor.  Ata sporumuz güreşe, ülke sporumuza önemli katkılar yapacağına yürekten inandığımız tesisin maliyeti 6 milyon TL’yi geçti.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, her iki tesisin de hayırlı olması temennisinde bulundu.

“AVRUPA’DA BÖYLE TESİSLER YOK”

Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a tüm yoğunluğuna rağmen Kayseri’ye gelmesi nedeniyle teşekkür etti. Kayseri Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin spor konusunda büyük bir titizlikle çalıştığını dile getiren Özhaseki, farklı kurumların sorumluluk alanında denmeden yapılması gereken tüm tesislerin yapıldığını kaydetti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise Büyükşehir Belediyesi’ne böylesine güzel bir tesisi Kayseri’ye kazandırdığı için teşekkür etti. Ülkemizde daha önce böyle tesislerin bulunmadığını hatırlatan Osman Aşkın Bak, “Burada yapılan eser Avrupa’da bile yok. Her kulüp için ayrı ayrı odalar bulunuyor. Buradan gençlerimize sesleniyorum. Sizlere sunulan bu imkanları çok iyi değerlendirin. Tesisler için Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GÜREŞ EĞİTİM MERKEZİ DE GEZİLDİ

Argıncık Amatör Spor Tesisi’nde yapılan törenin ardından Bakan Mehmet Özhaseki, Bakan Osman Aşkın Bak, Vali Süleyman Kamçı ve Başkan Mustafa Çelik Güreş Eğitim Merkezi’ne geçtiler. Güreş Eğitim Merkezi’ni gezen Gençlik ve Spor Bakanı Bak, tesisleri çok beğendi.

KOCASİNAN’DA RAMAZAN ETKİNLİKLERİ BİR BAŞKA GÜZEL

Kocasinan Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kocasinan’da Ramazanlar Başka Güzel’ etkinlikleri Erkilet Mehmet Akif Ersoy ve Ziyagökalp Mahallelerinde devam etti. Etkinlikler ile ilgili kısa bir açıklama yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, gerçekleştirdikleri Ramazan etkinlikleriyle ilçe sakinlerinin huzurlu bir ‘Ramazan’ ayı geçirmelerine katkı sağladıklarını vurguladı.

“7’den 70’e herkes, nostaljik Ramazan eğlencelerini Kocasinan’da yaşama fırsatı buluyor” diyen Başkan Çolakbayrakdar, Ramazan ayında çocuklara özel programlar düzenlediklerine dikkat çekerek “Geleneklerimizi sürdürmek adına etkinliklerimizde yavrularımızın dikkatlerini çekecek Hacivat-Karagöz, illüzyonist gösterisi, kukla gösterisi, ateşbaz, meddah, animasyonlar ve yarışmalar yer alıyor. İftardan hemen sonra sahnelenen Ramazan etkinlerinde çocuklar aileleriyle birlikte Ramazan’ın neşesini doyasıya yaşıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Etkinlikler çerçevesinde her iki mahallede de sergilenen gösteriler, mahalle sakinleri tarafından büyük bir beğeni ve ilgiyle izlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler, çocuklara Kocasinan Çocuk Dergisi ve çeşitli hediyeler dağıtılması ile noktalandı.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’A 24 SAAT YETMİYOR

Gündüz; belediye hizmet binasında yoğun çalışma temposu sergileyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, iftar öncesi ve sonrasında hatta sahur vakitlerinde de mahalle ziyaretlerini ihmal etmiyor. Bu sefer Matbaacılar Sitesi ve Yakut Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Çolakbayrakdar, daha sonra Mimarsinan Mahallesi’ne geçerek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Yoğun mesaisine rağmen esnaf ve vatandaş ziyaretlerini aksatmayan Başkan Çolakbayrakdar, AK Parti Milletvekili İsmail Emrah Karayel ile birlikte Matbaacılar Sitesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Burada, vatandaşların isteklerini dinleyip, sorularını cevaplayan Başkan Çolakbayrakdar, yoğun ilgiyle karşılandı. Başkan Çolakbayrakdar, daha sonra Yakut Mahallesi’ne geçerek ziyaretlerine devam etti.

Teravih sonrasında da yoğun temposuna devam eden başkan Çolakbayrakdar, Yakut Mahallesi’nde ki iş yerlerini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bol bol sohbet etti. Başkan Çolakbayrakdar, mahalle sakinlerinin yoğun ilgisi ve sevgisi karşısında mutlu olduğunu dile getirdi. Başkan Çolakbayrakdar, esnaf ve vatandaşlara ‘hayırlı işler’ temennisinde bulunarak buradan ayrıldı.

Başkan Ahmet Çolakbayrakdar,AK Parti Milletvekili İsmail Emrah Karayel ile birlikte Mimarsinan Mahallesi’ne geçerek ziyaretlerini sürdürmeye devam etti. Mimarsinan ‘dada mahalle sakinleri ile bir araya gelen Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşlarla sohbet ederek, keyifli dakikalar yaşadı. Esnaf ve vatandaşlar Kocasinan Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetlerden çok memnun olduklarını belirterek, Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Başkan Çolakbayrakdar, havaların ısınmasıyla belediye birimlerinin çalışmasında atak yaşandığını, öte yandan da Ramazan ayı vesilesiyle mahalle ziyaretlerinde daha çok vatandaşla bir araya gelebildiklerini vurguladı. Gittikleri her mahallede vatandaşların kendilerini güler yüzle ve hayır duasıyla karşılamasının çalışma şevkini arttırdığını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, “Vatandaşlarımızın gülen yüzleri, samimiyetleri ve hayır duaları gösteriyor ki doğru yolda ilerliyoruz. Rabbimizin sunduğu bu imkana ve vatandaşlarımızın teveccühüne layık olabilmek adına durmaksızın yola devam edeceğiz” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

MUTLULUĞUN YOLU KOCASİNAN’DAN GEÇİYOR

Mutlu yuvalar için imzaların atıldığı Kocasinan Belediyesi Nikah Salonunda, yılın ilk 5 ayında toplam bin çiftin nikah akdi gerçekleştirildi.Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da evlenen çiftlere fırsat buldukça sürpriz yaparak, hem nikah kıydı hem de çiftlere anlamlı birer nikah seti hediye etti.

Ailenin, toplumun çekirdeği olduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, yılın ilk 5 ayında toplam bin çiftin mutlu birer yuva için Kocasinan’da ‘Evet’ dediğini belirterek, 40 çiftin de yabancı uyruklu olduğunu söyledi. Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’da hayata başlamış her bireyin doğumundan başlayarak hayatın her alanında yanında oluyoruz. Daha sağlıklı bir nesil oluşturmak ve daha huzurlu bir aile yapısına katkı sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Modern nikah salonuyla çiftlere, hayatlarının en mutlu anını yaşadıkları modern ve nezih bir ortam sunuyoruz. Ayrıca çiftlere içinde; Kur’an-ı Kerim, aile ilmihali, lokum, kahve, fincan takımı ve Türk Bayrağı bulunan ‘Nikah Seti’ hediye ediyoruz. Hemşehrilerimin daha huzurlu ve daha mutlu yuva kurmaları için her zaman yanlarındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Vatanımızın birliğini muhafaza edecek, milletimizin bütünlüğünü koruyacak ve kutsal değerlerimize sahip çıkacak bir aile yuvası kurmalarını Allah’tan niyaz ediyoruz. Evlenen bütün çiftlerimize sevgi, saygı ve anlayış içinde huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kocasinan Belediyesi Nikah Salonu’nda evlenen çiftler, unutulmaz anlarını ölümsüzleştirmek için aileleriyle birlikte fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Melikgazi’den iftar bereketi Toki Demokrasi Mahallesine “Sağlık merkezi, mahalle fırını ve Kur’an kursu Binası”

Kayseri Melikgazi Belediyesi her gün farklı mahallelerde düzenlediği iftar programlarında yatırımlar bir birini izliyor…

Toki Demokrasi Mahallesinde düzenlenen iftar programlarına Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Milletvekili  Sami Dedeoğlu, Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke, Ak Parti Melikgazi İlçe teşkilat üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.

Melikgazi’de Ramazan ayının bereketinin dolu dolu yaşandığını ve özellikle iftar sofralarının birliği ve beraberliği pekiştirdiğini ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç “Bu akşam Toki Demokrasi mahallemizde kurduğumuz iftar sofraları ile mahallelilerle buluştuk. Mahallelerimizde sizlerle birlikte olmaktan, Ramazan coşkusunu hep birlikte yaşamaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Toki Demokrasi Mahallesi Kapalı Semt Pazaryerinde 2500 mahalleli ile birlikte iftarımız gerçekleştirdik. Demokrasi Mahalle sakinlerine bu iftar sofrasında üç müjdeli haber vermek istiyorum. Birincisi Semt Sağlık Merkezi inşa edeceğiz.  İkincisi Sosyal Tesis yanına Kur’an Kursu alanı oluşturacağız. Üçüncüsü ise mahalle fırınını ise bu yıl hizmete sunacağız. Ayrıca büyük ölçekli ve çok amaçlı parkımız bu yıl tamamlanacaktır. Toki Demokrasi Mahallesine  hayırlı olsun” dedi.

Toki Demokrasi Mahallesinde gerçekleştirilen Mahallemde iftar var programında mahalle halkı ile sohbet eden Başkan Memduh Büyükkılıç, özellikle gençlerin büyük ilgisi ile karşılaştı ve bol bol selfi ve fotoğraf çekimlerine katıldı.

YENİLENEN KOCASİNAN İÇİN 24 SAAT ASFALT ÇALIŞMASI

Kocasinan’ı daha modern ve daha konforlu bir  ilçe haline getirmeye gayret gösteren Kocasinan Belediyesi’nin, Erkilet Osmangazi Mahallesi’nde gerçekleştirdiği asfalt çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yeni asfalt plentiyle ilçe genelinde bozuk yol, kaldırımsız cadde ve sokak bırakmamak için çalışan Kocasinan Belediyesi, pek çok mahallede asfalt ve kaldırım yenilemesi gerçekleştiriyor.

Hizmet atağını sürdüren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin farklı mahallelerde eşzamanlı olarak çalışmaya devam ettiğini vurguladı. Kocasinan’a daha iyi ve daha kaliteli hizmet için gece-gündüz demeden çalıştıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Havaların ısınmasıyla birlikte Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yenileme çalışması kapsamında birçok cadde ve sokakta değişim ve dönüşüm devam ediyor. Bu çerçevede Erkilet Osmangazi Mahallesi’nde yaklaşık 400 metre yola bin ton temel malzeme kullanıldı. Çalışmalar sonunda mahallemiz Kayseri’ye ve Kocasinan’a yakışır bir hale gelecek. İlçemizde ulaşımın kalitesini, konforunu ve güvenliğini artırarak yüksek standartlarda yol ve kaldırımları hizmete sunmak için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini “Bütün gayretimiz vatandaşlarımıza daha rahat ve daha konforlu bir Kocasinan sunmak içindir” diye noktaladı.

HACILAR RAMAZAN BAYRAMINA HAZIR

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi Belediye olarak vatandaşların bayramı rahat ve huzurlu geçirmesi için tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

Hacılar halkının huzurlu ve nezih bir bayram geçirmesi için belediye olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, “Arefe ve Bayram günü en çok ziyaret edilen ilçe mezarlığında, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğümüz çevre düzenleme ve temizlik çalışması yaptı. Arefe günü hemşerilerimizin yoğun ilgi gösterdiği Cami Kebir ve çevresinde de temizlik çalışmalarını tamamladık. Ayrıca cenaze namazlarının kılınan alandaki parke taşlarımız eskimişti. Bunları bazalt taşlarla yeniledik. Şadırvanımızda da problemler vardı. Lavabo ve tuvaletlerde eskimişti, bunları da yeniledik. “dedi.

Görevli ekiplerin, çalışmalarını arefe ve bayram günü de sürdüreceğine vurgu yapan Başkan Ekici, “İlçemizde bayramlaşma programı 16 Haziran 2018 Cumartesi, bayramın ikinci günü saat:13’de, 15 Temmuz Parkı içerisi,Hacılar Kafe & Restoran’da gerçekleştirilecektir. Birlik ve beraberliğin vesilesi olan bayramlaşma programına tüm halkımızı bekliyoruz. Bu vesile ile hemşerilerimizin Ramazan Bayramını tebrik eder,  tüm İslam âlemine ve milletimize hayırlara vesile olmasını yüce Allahtan temenni ederim.” diye konuştu.

Başkan Ekici, vatandaşların Ramazan Bayramı süresince 442 37 77 numaralı telefonu arayarak her türlü istek ve taleplerini iletebileceklerini de sözlerine ekledi.

TALAS’TA GELENEKSEL PERSONEL İFTARI

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, düzenlenen geleneksel iftar programında personel ve aileleriyle bir araya geldi.

Belediye meydanındaki iftar programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başladı. İftara AK Parti Kayseri Milletvekili ve Adayı Mustafa Elitaş, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve ailesi, personel ile aileleri katıldı. Elitaş ve Başkan Palancıoğlu, iftardan önce tek tek masaları dolaşarak ailelerle selamlaştı.

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, konuşmasına belediye çalışanlarının yaklaşan Ramazan Bayramlarını kutlayarak başladı. Elitaş, “İftarlar insanların bir araya gelmesi ve kaynaşması için vesile oluyor. Bunun için belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Yamaçparaşütü iniş alanında binlerce insanın buluşacağı çok güzel bir Ramazan Sokağı yapılmış. İnsanların burada sahura kadar çay kahve içebileceği bir yer olmuş. Ramazanlar güzel ve neşeli olduğu sürece, bir ve beraber olmaya gayret ettiğimiz sürece aramıza fitne ve fesat sokup bizi parçalamak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bugünlerde Allah’tan ülkemiz üzerindeki kara bulutları yok et, fitneyi fesadı ortadan kaldır, birliğimizi bozmaya çalışan gafillere dersini ver, huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat verme diye dua ettik.” dedi.

Elitaş, toplumda fitne sokmaya çalışanlara karşı uyarılarda bulunarak, “Dış hainleri biliyoruz, ama içimizdeki hainler, sanki bizden biriymiş gibi davranarak aramıza fitne sokmaya çalışıyor. Onların bizleri aldatmalarına fırsat vermeyelim. Yavrularımızın geleceğini aydınlık yapabilmek, onlara güzel bir ülke bırakabilmek en önemli meselelerimizden biri. Yarın yavrularımız bizden hesap sorar. Biz eskinin hesabını soramadık ama 27 Nisan e-muhtırasını yapanlara haddini bildirdik. 15 Temmuz hainliğini yapanlara milletçe ders verdik. 15 Temmuz’un rövanşını 24 Haziran’da almaya çalışanlara fırsat vermeyelim.” diye konuştu.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise “Son dört yılda hep beraber sizlerin emekleriyle Talas’ta her alanda büyük çalışmalar yaptık. 8 cami yaptık, dokuzuncusunun temelini gelecek ay atacağız. Altı okul yaptık. İki sağlık ocağı bitti, ikisini yeniledik, ikisini daha gelecek ay açacağız. Raylı sistem Talas’a geldi. Yollar, asfaltlar, kaldırımlar, parklar, geri dönüşüm, kültürel ve sosyal hizmetler, yamaçparaşütünden salça günlerine kadar her çalışmamızda gece gündüz emeğiniz var. Yaptığımız hizmetlerden genel olarak memnuniyet fazla.” diyerek personele teşekkür etti.

Başkan Palancıoğlu, konuşmasının sonunda çalışanlara banka promosyonu ve sendika farklarıyla ikramiyelerinin hesaplarınıza yatırıldığı müjdesini verdi.

İftar yemeğinin ardından çocuklar düzenlenen birbirinden eğlenceli programlarla unutamayacakları bir gece yaşadı.

BAŞKAN CABBAR SAFA GROSS 2’NİN AÇILIŞINI YAPTI

Develinin sevilen esnaflarından ve Develi AK Parti İlçe Eski Başkanı İbrahim Güçlü’nün oğullarının işlettiği Kozan Caddesindeki Safa Market’in ikinci şubesi Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın teşrifiyle Safa Gross 2 ismiyle M. Asım Köksal Mahallesi, Taybabası Caddesinde yapıldı.

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Durukan, MHP İlçe Başkanı Ali Kabak, İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak ve davetlilerin katılımıyla yapılan program İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak’ın duası ile yapıldı. Daha sonra marketin içerisini gezerek bilgiler alan Başkan Cabbar İbrahim Güçlü ile muhabbet ederek afiyet ve şifa dileklerinde bulundu ve yeni iş yerinin hayırlı ve bereketli kazançlar getirmesi temennisinde bulundu.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, DUR DURAK BİLMİYOR

Kocasinan Belediyesi farklı mahallelerde düzenlediği iftar programlarıyla, vatandaşları iftar sofralarında buluşturmaya devam ediyor. İftar programının bu sefer ki durağı Uğurevler Mahallesi oldu. Bölge sakinleriyle birlikte iftar açan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, iftar sonrası Sivas Caddesi’ne geçerek vatandaşlarla bir araya geldi.

İftar öncesi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile birlikte Serçeönü Mahallesi ve Nato Caddesi’ni ziyaret eden Başkan Çolakbayrakdar, daha sonra Kocasinan Belediyesi’nin Uğurevler Mahallesi’nde düzenlediği iftar programına katıldı.

            İftar programına; BaşkanÇolakbayrakdar’ın yanı sıra AK Parti Milletvekili İsmail Emrah Karayel ve mahalle sakinleri katıldı. Başkan Çolakbayrakdar, iftar öncesi masaları tek tek gezerek, bölge sakinlerine ‘Hoş geldiniz’ dedi ve kısa sohbetler gerçekleştirdi.

Başkan Çolakbayrakdar, iftarın ardından Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Uğurevler Mahallesi’ndeki ‘Kocasinan’da Ramazanlar Başka Güzel’ etkinlik alanını ziyaret etti. Çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Çolakbayrakdar, çocuklarla keyifli dakikalara imza attı. Ramazan bereketinin paylaşılarak çoğaldığını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak Ramazan etkinliklerimizde çocuklarımızın, gençlerimizin, ailelerimizin yüzlerini güldürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Unutulmakta olan geleneksel oyunlarımızı; Hacivat karagöz, orta oyunu vb. gibi böyle güzelliklerimizi hatırlatmak, paylaşmak gerekiyor. Bu yüzden Hacivat ve Karagöz bugünde sizlerle birlikte, umarım beğeniyorsunuzdur” şeklinde konuştu. Başkan Çolakbayrakdar, Hacivat-Karagöz oyunu gösterisinin sadece Ramazan ayı içerisinde kalmayacağını, yaz boyunca da devam edeceğini söyledi.

Başkan Çolakbayrakdar, sonrasında ise AK Parti Milletvekili İsmail Emrah Karayel ile birlikte Sivas Caddesi’ne geçerek burada ki esnaf ve vatandaşlarla sohbet edip, onların sorunlarını ve taleplerini dinlemeyi de ihmal etmedi.

MAVERA BİLGİ EVİ YENİLENDİ

Talas Belediyesinin nüfusun yoğun olduğu Mevlana Mahallesi Selçuklu Evi yanında çocukların ve gençlerin internete erişebileceği ve kitaplara ulaşabileceği Mavera Bilgi Evi baştan aşağı yenilendi.

Binanın iç ve dış düzenleme çalışmalarını inceleyen Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, yetkililerden bilgiler aldı. Her düzenlemeyi ince ayrıntısına kadar kontrol eden Başkan Palancıoğlu, bilgisayarından mobilyasına kadar yenilenen bilgi evine 35 bin TL harcandığını söyledi.

Başkan Palancıoğlu, “Gençler ders çalışacak ortam arayışındalar. Biz de eskiyen mekanı çok nitelikli bir hale getirdik. Gençlerimiz ve çocuklarımız burada hem bilgisayar, hem de ders çalışma ortamına kavuşuyorlar. Hemen yanı başında zaten Selçuklu Evimiz var. Gençlerimiz ders çalışırken dinlenme zamanlarında da çay, kahve, meşrubat gibi hem sıcak hem de soğuk içecekler içebiliyor. Yani Cumhurbaşkanımızın bahsettiği kıraathane hizmetini daha önceden hayata geçirdik ve yoğun ilgi gördük. Bilgi evimizin yanında aynı zamanda da Elmacıoğlu Camimiz var. Yani mekan merkezi bir yerde, her türlü imkana sahip.” dedi.

Düzenleme çalışmaları tamamlanan binanın açılış tarihiyle ilgili konuşan Başkan Palancıoğlu, “Bir hafta 10 günden hizmete girecek. Gençlerimize hayırlı olsun, bu ihtiyaçlarını giderdik. Böyle yerlere ihtiyaç vardı. Büyükşehir Belediyemizin bu mahallemizde hizmet verdiği Genç KAYMEK ile gençlerimizin hizmetine sunulan yerler çoğaldı.” ifadelerini kullandı.

BEYOĞLU TÜRKİYE’NİN YÜKSELEN YILDIZIDIR

Belediye personeli ile iftarda bir araya gelen Başkan Demircan, “Beyoğlu Türkiye’nin yükselen yıldızıdır. İstanbul’un kalbinde yaptığımız tüm güzellikleri daha ileri seviyelere taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda üzerine düşen vazifeyi layıkıyla yerine getiren ekibimle gurur duyuyorum.” dedi.

Beyoğlu Belediyesi personeli iftarda bir araya geldi. Belediye çalışanlarının tam kadro yer aldığı programa Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katılarak işçilerle birlikte iftar yaptı. Yapılan dualarla açılan oruçların ardından kısa bir selamlama konuşması yapan Başkan Demircan, belediye çalışanlarına göstermiş oldukları üstün gayretlerinden dolayı teşekkür etti. Program toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Başkan Demircan gecede yaptığı konuşmasında son 14 yıl içerisinde çok büyük işlere imza attıklarını belirterek, “Bir taraftan temizliği yaparken bir taraftan da  yolların bakım ve onarımını gerçekleştirdik. Kurduğumuz Sosyal Market ile ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzattık. İlçemizin 15 farklı noktasında açtığımız Semt Konakları ile vatandaşlarımızı sosyal hayatın içine dahil ettik. Tüm bunların yanı sıra bir yandan tarihi binalarımızı restore ederek yeniden hayata döndürürken diğer yandan ise Okmeydanı’nın yarım asırlık tapu sorununu çözerek yerinde kentsel dönüşüm için ilk kazmayı vurduk. O kadar güzel işler yaptık ki, yaptığımız bu işleri örnek alan çok sayıda insan var. Türkiye’nin dört bir yanından gelip yaptığımız işleri yerinde inceliyorlar. Çünkü biz yaptığımız tüm işlere aşkla fokuslandık.” dedi.

Başkan Demircan, “Beyoğlu Belediyesi’nin bundan sonraki gündemi Okmeydanı’nda başlattığımız Kentsel Dönüşüm Projesi olacak. Partnerimiz olan Büyükşehir Belediyemiz ve Kiptaş ile güzel bir yola çıktık. Bu şehri yeniden inşa ediyoruz. İstanbul’un kalbinde Galataport ve Haliçport gibi büyük projeleri Tarlabaşı, Dolapdere ve Okmeydanı Dönüşüm projeleri ile taçlandırıyoruz. Bayoğlu’nun burada doğup yaşamış evlatları olarak şunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz ki, Beyoğlu Türkiye’nin yükselen yıldızıdır. İstanbul’un kalbinde yaptığımız tüm güzellikleri daha ileri seviyelere taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda üzerine düşen vazifeyi layıkıyla yerine getiren ekibimle gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.