Belediye haberleri (05.06.2018)

BAŞKAN ÖZTÜRK ŞEHİT AİLELERİYLEİFTARDA BULUŞTU

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçe kaymakamlığı tarafından Şehit Aileleri için düzenlenen iftar programına katıldı.

İftar öncesi şehit ailelerinin masalarını gezerek onlarla sohbet eden Başkan Esat Öztürk, “ Şehitlerimiz rahat içinde yatsınlar. Onların aileleri bizlere emanet.” dedi.

İftar sonrası şehit ailelerine hitap eden Başkan Esat Öztürk; “ Bizleri, iftar programın da buluşturan kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum. Bana göre bugün iftar sofralarının en güzelinde, en anlamlısında bir aradayız. Rabbim, dinimiz için, vatanımız için canını feda eden şehitlerimizin şefaatine bizleri nail eylesin. Şehitlerimizi bizim değerimiz. Evlatlarımızın acısını yaşamak gerçekten zordur. Cenab-ı Allah şehit ailelerine binlerce kez metanet versin, sabır versin. Şehit ailesi olmak kadar şerefli bir makam yoktur. ” dedi. Konuşmasında Türkiye’nin çok stratejik bir öneme sahip olduğunu için düşmanlarının da çok olduğu belirten Başkan Öztürk;” Ülkemizde 40 yıldır PKK terörü yüzünden, evlatlarımızı şehit verdik. Bu vatan için ölmeye biz her zaman hazırız. Bizim millet olarak gidecek başka bir yerimiz yok. Düşmanımızı iyi tanımamız lazım. PKK belasını kurdurarak bizimle savaştıran da 15 Temmuzdarbe girişimini yaptırandahep aynı güçler. Bunu anlamak için üstün zekalı olmaya gerek yok. Ne olur birbirimizin kıymetini iyi bilelim. Suriyeliler gibi,  Iraklılar gibi başka bir ülkede karşılaştığımız zaman mı birbirimizin kıymetini bileceğiz. Devlet, bizler için büyük bir nimet. Geçenlerde Kudüs’e gittiğim zaman vatanımızın, bağımsızlığımızın, kardeşliğimizin kıymetini çok daha iyi anladım. Bunu anlamak için oralara gitmeye gerek de yok. Rabbim şehitlerimizi ve şehit ailelerini bizlere hiçbir zaman unutturmasın.” dedi.

ALİYE TEYZE’YE SÜRPRİZ İFTAR

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in eşi İkbal Çelik, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis ile birlikte iftarda yalnız yaşayan 87 yaşındaki Aliye Tunç’un misafiri oldular. YADES projesinden yararlanan Aliye Tunç ile sıcak ve samimi bir sohbet gerçekleştirildi.

Evde Sosyal Destek Hizmeti, Yaşlı Destek Programı (YADES) projesinden yararlanan 87 yaşındaki Aliye Tunç’u, Kayseri Milletvekili Hülya Nergis ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in eşi İkbal Çelik’in yanı sıra AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Timoçin de ziyaret etti.

Kendisine haber verilmeden çat kapı yapılan ziyaretten büyük mutluluk duyan Aliye Tunç, zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Eşini 15 yıldır kaybettiğini ifade eden Aliye Teyze, YADES kapsamında aldığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Aliye Tunç ile sıcak bir sohbet gerçekleştiren Hülya Nergis, İkbal Çelik ve Emine Timoçin oruçlarını da Aliye Teyze ile birlikte açtılar.

ESNAFLARDAN BÜYÜK İLGİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile esnaf ziyaretlerinde bulundu. Yıldız ve Çelik’e esnaf ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, çarşı içi olarak da ifade edilen Cumhuriyet Mahallesi’nde esnafları gezdiler. Esnaflara “hayırlı işler” temennisinde bulunan ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet eden Yıldız ve Çelik, çok sıcak ve samimi diyaloglar kurdular,

Cumhuriyet Mahallesi’nin hemen her sokağını gezen Kayseri Milletvekili Yıldız ve Başkan Çelik, banklarda oturan vatandaşlarla da görüştüler.

Belediye Meclisi’nde Şehit duyarlılığı

 Kocasinan Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere toplandı. Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nı Meclis Başkan Vekili Mustafa Öztürk yönetiminde gerçekleştirildi.

Kocasinan Belediyesi Meclis toplantısı; Başkan Çolakbayrakdar’ın, Hakkari’de teröristlerin hain tuzağında şehadet şerbeti içen P.Söz.Er Orhan Özkan’ın cenaze merasimine katılması nedeniyle Başkan Vekili Mustafa Öztürk yönetiminde gerçekleştirildi.

Başkan Vekili Öztürk, Hakkari’de teröristler tarafından şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı dileyerek meclisi açtı.  Meclis, gündeminde bulunan 12 maddeyi görüşerek, 2 madde oy çokluğuyla, 10 madde ise oy birliği ile karara bağladı.

DEVELİ BELEDİYESİNDEN KARDEŞLİK İFTARI

            Develi Belediyesinin Cumhuriyet Meydanında düzenlediği iftar yemeği tam bir kardeşlik ruhu ile gerçekleştirildi.

            Kayseri Milletvekili hemşerimiz Sami Dedeoğlu ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Ali Saraçoğlu’nun da katıldığı iftar programına Develililerin de katılımı yoğun oldu. İftar öncesi Develililerle hasbihal eden Vekil Dedeoğlu ve Başkan Cabbar, davete icabet etmelerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler. İftar sonrasında kısa bir selamlama konuşması yapan Başkan Cabbar “24 Haziranda yapılacak seçim, sadece milletimizin değil bütün bir ümmetin geleceğini etkileyecektir. Unutmayalım ki reisimiz Cumhurbaşkanımıza bütün bir ümmet dua etmektedir. Ayrıca kalbi Develi sevgisi ile dolu olan Sami Dedeoğlu ağabeyimizin yarım kalan projelerinin de tamamlanması için bu seçimde Develililer olarak tam destek vermeye hazırız” mesajını verdi.

            Başkan Cabbar’ın konuşmasının ardından kısa bir selamlama konuşması yapan AK Parti Kayseri Milletvekili 8. Sıra Adayı Ali Saraçoğlu da gündeme dair değerlendirmeler yaptıktan sonra Develi’nin bu kardeşlik fotoğrafından çok etkilendiğini belirtti. İftar programın son konuşmasını ise milletvekili hemşerimiz Sami Dedeoğlu yaptı. 2015 seçimlerinde Develinin destan yazdığını belirten Dedeoğlu “İnşallah Develililer olarak sizlerin bu seçimlerde de destan yazacağınızdan hiç şüphem yok. Gayretlerimizle bu iki buçuk yıllık süreçte Develimize önemli hizmetler kazandırdık ve devam eden projelerin de takipçisi olduk. Bugün bu iftar sofrasında görüyorum ki kardeşliğimizde hiçbir zedelenme olmamış, yine aynı aşk ve heyecanla, Develimizi ve ülkemizi hak ettiği yere getirmek için var gücümüzle gayret göstereceğiz” dedi.

            İftar programı İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak’ın yaptığı yemek duasının ardından sona erdi.

HACILAR BELEDİYE MECLİSİ HAZİRAN AYI TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

            Hacılar Belediye Meclisi 5393 sayılı belediye kanununun 20. maddesine istinaden Haziran Ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.

            Hacılar Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen Haziran ayı meclis toplantısına Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici başkanlık etti. Toplantıda 2 madde görüşülerek karara bağlandı.

            Gündemin birinci maddesinde Park ve Bahçeler Müdürlüğünün 30.05.2018 Tarih ve 1429 sayılı yazısı görüşülerek İmar Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.

            Gündemin ikinci maddesinde ise alan Yazı İşleri Müdürlüğünün 30.05.2018 Tarih ve 1430 saylı yazısıgörüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

            Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Hacılar Belediye Meclisi tarafından alınan kararların Hacılar ve Kayseri için hayırlı olması temennisinde bulundu.

GONCAGÜL İLE SÖYLEŞİ VE DİNLETİ

Ramazan Sokağı’nda Ramazan’ın ruhuna uygun etkinlikler devam ediyor. Ramazan Sokağı’na konuk olan Goncagül Tiyatrosu ekibi pek çok etkinliği bir arada sundu.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kurşunlu Otoparkı ve Mimarsinan Parkı’nda oluşturduğu Ramazan Sokağı’na Hüseyin Goncagül ve ekibi katıldı. Karagöz, İbiş gibi gölge oyunu ve orta oyununun kahramanlarının yer aldığı gösterilerde seyircilerle diyalog halinde dini bilgiler verildi. Kukla ve illüzyon gösterilerinin de sunulduğu gösterinin sonunda bayrak ve vatan sevgisi vurgulandı.

Gecenin sonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Darendelioğlu, Hüseyin Goncagül ve ekibine teşekkür ederek çiçek verdi.

ERÜ Rektörü Güven “BELEDİYELERİMİZ HAYIRSEVER”

 Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, üniversite yönetimi ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret ederek bir süre görüştü. Prof. Dr. Güven, Erciyes Üniversitesi’nin bugünlere gelmesinde hayırseverler ve hayırsever olan belediyelerin büyük etkisi olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, üniversitelerin insan gücümüzün kaynağı olduğunu söyledi. Erciyes Üniversitesi’nin çok başarılı çalışmalar yaptığını ifade eden Başkan Çelik, “Yayın sıralamaları ve diğer kriterlerde üniversitemizi dünyada üst sıralara çıkaracak çalışmalar yapıyorsunuz. Bu sayede şehir büyüyor ve güçleniyor. Bundan dolayı sizlere ve ekibinize teşekkür ediyorum” dedi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven de bir araştırma üniversitesi olarak şehrin, bölgenin ve ülkenin kalkınmasına katkı sağlamanın en büyük görevleri olduğunu belirtti. Bu şehirde birçok şehre örnek olabilecek farklı ve güzel bir uyum olduğunu vurgulayan Güven, “Erciyes Üniversitesi’ni bugünlere getiren en önemli faktörlerden birisi hayırseverler, diğeri de bir hayırsever olan belediyeler. Belediyeler de Erciyes Üniversitesini ve diğer üniversiteleri kendilerinden bir parça olarak görüyor ve ellerinden gelen katkıları sağlıyorlar. Bu anlamda sizin şahsınızda tüm belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Muhammet Güven, ziyarette ayrıca Başkan Mustafa Çelik’e teşekkür plaketi takdim etti.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR BİR GECEDE İKİ MAHALLE ZİYARET ETTİ

Her gün farklı mahallelerde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek, onların taleplerini dinleyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar,bu sefer Ziyagökalp ve Yenidoğan Mahallelerini ziyaret etti.Başkan Çolakbayrakdar daha sonra Ihlamur Parkı’na geçerek vatandaşlarla uzun uzun sohbet etti.

İftar sonrası mahalle ziyaretlerini eksik etmeyen Başkan Çolakbayrakdar bir gecede iki mahalle ziyareti yaptı.  İlk olarak Ziyagökalp Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Çolakbayrakdar, burada esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek, esnafların taleplerini dinleyip, sorularını cevapladı. Ayaküstü vatandaşlarla sohbet eden Başkan Çolakbayrakdar, “ Her fırsatta farklı mahallelerimizi ziyaret ederek, vatandaşlarımızın istek ve taleplerini dinlemeye özen gösteriyoruz” dedi. Mahalle sakinleri ve esnaflar ise Kocasinan Belediyesi’nin yaptığı çalışmalardan memnun kaldıklarını belirterek Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkürlerini ilettiler.

Başkan Çolakbayrakdar, buradan Yenidoğan Mahallesi’ne geçerek ziyaretlerini sürdürmeye devam etti.  Genç yaşlı herkesin ilgisiyle karşılaşan Başkan Çolakbayrakdar, mahallede bulunan iş yerlerini ziyaret ederek esnafa hal hatır sordu. Daha sonra Ihlamur Parkı’na geçerek parktaki çocuklarla ve yetişkinlerle sohbet edenBaşkan Çolakbayrakdar, vatandaşlara, yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Vatandaşlar da Kocasinan Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetlerden çok memnun olduklarını belirterek, Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

SERKENT İLE ŞİRİNTEPE MAHALLELERİNDE Mahalleliler gönül sofrasında

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ramazan ayında belediye olarak iki ayrı semtte MAHALLEMDE İFTAR VAR sofrası etkinliği ile mahalleleri yine gönül sofralarında buluşturduklarını kaydetti.

Aynı binada veya aynı sokakta oturan ailelerin birbirleri ile selamlaşmaları, dost olmaları, komşu olmanın bilinci içerisinde olmalarının önemli olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, belediye olarak ramazan ayı içerisinde olunmasından dolayı bu geleneği ‘Mahallemde İftar Var” etkinliğine dönüştürdüklerini kaydetti.
AK Parti Kayseri Millet vekili İsmail Tamer,  AK Parti İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Belediye Başkan Yardımcıları ile Daire Müdürlerinin iştirak ettiği iftar sofrasında Başkan Memduh Büyükkılıç, iki ayrı kurulan iftar sofrasına iştirak ederek mahalle halkı ile sohbet etti.

İftar sofralarında özellikle ev hanımları ile gençler tarafından yoğun ilgi ile karşılanan ve misafirler ile tek tek ilgilenerek sohbet eden Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:
”Ramazan ayı bereket ayıdır. Bu bereket bugün iki ayrı semtte iki ayrı iftar yemeğimiz ile bunun en güzel örneğini sergiliyoruz. Günlük koşuşturmada bireyler çoğu zaman komşusunu tanımıyor. Selamlaşmıyorlar, hal hatır soramıyorlar. İşte ramazanın güzelliği burada, pişirilen bir kap çorba komşu ile paylaşılır. Teravihte birlikte olunur. Özellikle bu tür mahalle ve toplu iftarlarda bir araya gelerek sohbet eder, tanışır ve dostluklar kurar. İftar sofraları dostlukların, arkadaşlıkların vesiledir. Bu açıdan mahalle iftarlarını önemsiyoruz.”

İki ayrı mahallede gerçekleştirilen iftar yemeğinde Başkan Memduh Büyükkılıç, Serkent ve Şirintepe halkı ile bol bol selfi ve fotoğraf çekimleri ile gönüllerde dostluklar kurulmasına vesile oldu.

İFTAR SONRASI AŞAĞI EVEREK ESNAFINI ZİYARET

            AK Parti Kayseri Milletvekili hemşerimiz Sami Dedeoğlu, AK Parti Kayseri 8. Sıra Milletvekili Adayı Ali Saraçoğlu ve AK Parti İlçe teşkilatı ile birlikte teravih namazını Çarşı Camiinde kıldıktan sonra Aşağı Everek esnafına ziyaretlerde bulunarak dua ve desteklerini istedi. Esnaf ve mahalle sakinleri tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan vekil Dedeoğlu ve beraberindeki heyet, 24 Haziran seçimlerinin öneminden bahsedip muhabbette bulundular.

“Çevre Bize Dedelerimizin Mirası Değil,  Torunlarımızın Emanetidir”

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,5 Haziran 1972 tarihinde, kirlenen dünya ve onun insanlığa sunduğu tehditlere vurgu yapmak amacıyla ilan edilen ‘Dünya Çevre Günü’nün gelecek için önemli olduğu söyledi.

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Dünya Çevre Günü ile yayınladığı mesajında çevre ile ilgili sorumluluğun herkesin sorumluluğunda olduğunu belirterek dünyamızı korumak bizim elimizde olduğunu kaydetti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Dünya Çevre Günü ile ilgili mesajında;

“Çevre, tüm insanlık için yaşamsal öneme sahiptir. İnsanlığın ortak meselesi olan çevreyi koruma görevi; bireylerin şahsi ve toplumsal bir görevidir. Sanayileşmenin, küresel ısınmanın ve nüfus artışının hızla ilerlediği dünyamızda çevreye karşı duyarlı olmak görevimizdir. Doğanın güzelliklerini korumak ve çevre kirliliğini önlemek tüm insanlığın ortak vazifesidir. Anayasanın 56. Maddesinde hüküm altına alınan “Herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkı ile çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek” ödevini bir kez daha hatırlatmak isterim. Bu bağlamda 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutlar, tüm çevre ve doğaseverlere saygı ve sevgilerimi sunarım”dedi.

EKMEK BÜFELERİNİN SAYISI ARTIYOR

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kent Ekmek ürünlerinin satışının yapıldığı ekmek büfelerine yenileri eklenecek. Şehrin muhtelif yerlerine 20 adet ekmek satış büfesi daha yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi, 20 adet ekmek satış büfesi yapım işi için ihaleye çıktı. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 366 bin TL olan büfelerin ihalesinde üç firma teklif verdi. İhaleye teklif veren firmaların isimleri ve teklifleri şöyle:

Fatih Atalay-İsmail Atalay: 1 milyon 054 bin TL

Alternatif Plan Proje: 1 milyon 216 bin TL

Safir Mühendislik: 1 milyon 349 bin TL

İhale, tekliflerin incelenmesinin ardından sonuçlanacak.

TALAS’TA ÜÇÜNCÜ FUTBOL AKADEMİSİ HEYECANI

Talas Belediyesinin çocukların yaz tatillerini verimli geçirmeleri için iki yıl önce başlattığı 8-15 yaş arası futbol akademisi kayıtları başladı. Çocuklarının hem spor yapmalarını hem de Talasgücü Belediyespor altyapısına girme şansına sahip olmak isteyen veliler, belediyeye başvurabilecek.

 Her yıl yaklaşık 100’den fazla çocuğun kayıt yaptırdığı futbol akademisinde bu yıl da üç farklı kategoride alımlar başladı. 8-10, 11-13 ve 14-15 yaş arası çocukların kayıtlarını yaptırabileceği akademide başvurular 18 Haziran’da sona erecek. Talas Belediyesi Beyaz Masa’ya kayıtların yapıldığı başvurularda sağlık raporu, nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet fotoğraf ve veli izin belgesi gerekli.

Yaklaşık 45 gün sürmesi planlanan akademiyle ilgili açıklamalarda bulunan Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Haftada 3 gün olmak üzere yaklaşık 6 hafta olarak planlanan kurslarımızda çocuklarımızı yaz tatillerini verimli şekilde geçirmelerini amaçlıyoruz. Böylelikle geleceğimiz olan yavrularımızı zararlı alışkanlıklardan korumuş oluyoruz. Çocuklarımızın hem spor yapmalarını hem de sosyalleşmelerini sağlıyoruz.” dedi.

Başkan Palancıoğlu, yaz spor okulları ile amaçlarının sadece futbolu öğrenmek olmadığını belirterek, “Buradaki görevlilerimiz özellikle sigara gibi kötü alışkanlıklar ve genel ahlak kurallarıyla ilgili çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyor. Bu şekilde yavrularımızın iyi bir birey olarak yetişmelerine de katkıda bulunuyoruz.” diye konuştu.