Belediye haberleri (03.06.2018)

İLAHİ GECESİ

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Sokağı çeşitli etkinliklerle Kayseri’nin Ramazan akşamlarına renk katmaya devam ediyor. Ramazan Sokağı’na Fatih Koca da katılarak bir konser verdi.

Mimarsinan Parkı ve Kurşunlu Otoparkı’nda oluşturulan ve her akşam büyük ilgi gören Ramazan Sokağı’na katılan sanatçılar arasına Fatih Koca da katıldı. Tasavvuf musikisinin önemli isimlerinden olan Fatih Koca, birbirinden güzel ilahileri Ramazan Sokağı’ndaki gösteri alanında seslendirdi.

İzleyiciler de zaman zaman Fatih Koca’nın seslendirdiği ilahilere eşlik ettiler. Konser sonrası Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Yıldız, Fatih Koca’ya teşekkür ederek çiçek verdi.

DEVELİ’DE MÜSLÜMAN KADININ YAŞAMI KONUŞULDU

            Develi Belediyesi ile AK Parti Kadın Kolları İlçe teşkilatının ortaklaşa düzenlediği Kuranı Kerim Ziyafeti ve Müslüman Kadının Yaşamı konulu konferans Mustafa Aksu Kültür Merkezinde yapıldı.

            Bayanlara özel yapılan program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif İslamoğlu’nun selamlama konuşmasıyla devam etti. Ramazanın ruhuna uygun bir program yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirten İslamoğlu “Müslüman kadını görev ve sorumluluklarını konuşacağımız bu anlamlı programda bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımı Mehmet Cabbar’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizler AK Parti Kadın Kolları olarak AK Parti iktidarları döneminde dindar kadınların ne gibi kazanımlar elde ettiğinin çok iyi farkındayız. Bu sebeple 24 Haziran’da yapılacak seçimde Cumhurbaşkanımızı Devletin Başkanı yapmak için var gücümüzle gayret göstereceğiz” dedi.

İlahiyat öğrencisi Fatmaİnceden’in ney dinletisin ve AmineFeryal Şeker’in Kudüs isimli naatı okumasının ardından programın konuşmasını Elmalılı Hamdi Yazır Kuran Akademisi Başkanı Kurra Hafız Fatih Çollak Hoca’nın asistanlarından Sevgi Arpacı ve Ceylan Şahin Hocalar yaptılar. Ayet ve hadisler ışığında Müslüman bir kadının nasıl bir tavır takınması, hayatın içinde nasıl roller alınması gerektiğini anlatan hoca hanımların konuşmalarının ve Kuranı Kerim tilavetlerinin ardından AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif İslamoğlu ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın eşi Habibe Cabbar bilgilendirici sunumlarından ve davet icabet etmelerinden dolayı Türk Bayrağı hediye ettiler.

KOCASİNAN BELEDİYESİ YAKUT MAHALLESİ’Nİ ASFALTLIYOR

Kocasinan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleriYakut Mahallesi Akmescit caddesindeki yol yapım çalışmalarına başladı. Son zamanlarda Yakut Mahallesi’nde yapılaşmanın giderek arttığını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Bu mahallemizde belediye olarak çalışmalarımızı daha da artırdık” dedi.

Ramazan süresince iftar saatlerini vatandaşın arasında, gündüzleri ise belediye ekiplerinin çalışmalarını takip ederek geçiren Başkan Çolakbayrakdar, Yakut Mahallesi Akmescit caddesindeki yol yapım çalışmalarını da yerindeinceledi.

Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak kadim mahallelerimiz içerisindeki yolların, kaldırımların yenilenmesi ve çevre düzenlemelerinin yapılması için çalışmalar yürütüyoruz. Bugün de Yakut Mahallesi, Akmescit Caddesi’ndeyiz. Geçtiğimiz yıllarda bu güzergâh üzerinde kamulaştırma ve istimlak çalışmaları tamamlanmıştı. Diğer kurumlarında alt yapı çalışmalarını bitirmesiyle, yol yapım çalışmalarına başladık.  Bilindiği üzere Yakut Mahallesi yeni yapılaşan bir mahalle, bu yüzden yol çalışmalarını, çevre düzenlemelerini ve park çalışmalarını elimizden geldiğince en hızlı bir şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Geçtiğimiz yıl Yakut Mahallesi’nin Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’ndan olan girişini tamamlamıştık.Şimdi ise Akmescit Caddesi’nin tamamlanmasıyla birlikte Bekir Yıldız Bulvarı’na olan girişini de tamamlamış olacağız.” şeklinde konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, Yakut Mahallesi’ndeki esnafları da ziyaret ederek sohbet etti.

“YEMEĞİMİZİ, SEVGİMİZİ VE MUHABBETİMİZİ PAYLAŞIYORUZ”

Beyoğlu’nda, Tophane ve Cihangir’de düzenlenen iftar programına katılarak vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Demircan “Bu sofralarda sadece yemeklerimizi değil, sevgimizi ve muhabbetimizi de paylaşıyoruz.” dedi.

Beyoğlu’nda Ramazan coşkusu tüm güzellikleri ile devam ediyor. Beyoğlu Belediyesi, Taksim Meydanı ve Hasköy sahilin yanısıra ilçenin farklı mahallesinde kurduğu iftar sofraları ile her gün beş bin kişiyibir araya getiriyor. Mahalleliyi bir araya getiren sokak iftarlarının bu seferki adresi Tophane ve cihangir oldu. Aynı sofradan etrafında bir araya gelen mahalle sakinleri canlı müzik eşliğinde iftar saatini bekledi. Ezanın okunmasıyla birlikte hep beraber orucunu açan vatandaşlara Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da eşlik etti.

PAYLAŞMANIN GÜZELLİĞİNİ VE MUTLULUĞUNU HERKESE GÖSTERİYORUZ

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, meydanlarda ve sokaklarda kurulan iftar sofralarının önemine değinerek“Bu sofralarda sadece yemeklerimizi değil, sevgimizi ve muhabbetimizi de paylaşıyoruz. Bugün Dünya üzerinde yaşanan problemlerin kaynağında paylaşmayı bilmemek yatıyor. Eğer insanlar paylaşmayı bilselerdibu sorunların hiçbiri olmazdı. Bizler genciyle yaşlısıyla, çocuğuyla çoluğuyla bu sofraların etrafında bir araya gelerek paylaşmanın güzelliğini ve mutluluğunuherkese gösteriyoruz.” dedi.