Belediye haberleri (30.05.2018)

RAMAZAN SOKAĞI’NDAN ŞİİRLER YÜKSELDİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından Mimarsinan Parkı ve Kurşunlu Otoparkı’na kurulan Ramazan Sokağı farklı etkinlik alanları ile büyük ilgi görmeye devam ediyor. Her gün ünlü isimleri ağırlayan Ramazan Sokağı etkinliklerine birbirinden güzel şiirleri ve sohbetiyle Serdar Tuncer de katıldı.

Ramazan ayının ruhuna uygun etkinliklerle Ramazan’ın her anlamda dolu dolu yaşanması için Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Ramazan Sokağı, her akşam on binleri ağırlamaya devam ediyor. Ramazan’a özgü pek çok unsuru bünyesinde bulunduran Ramazan Sokağı, iftar sonrası çocuklara, teravih namazı sonrası ise yetişkinlere yönelik etkinliklerin mekanı oluyor.

Farklı etkinliklerin mekanı olan Ramazan Sokağı, her gün farklı bir ismi de Kayserililerle buluşturuyor. Ramazan Sokağı’nın bu kez konuğu Serdar Tuncer oldu. Serdar Tuncer okuduğu şiirler ve sohbetleriyle Ramazan Sokağı’na renk kattı. Serdar Tuncer sohbetinde eskilerin güzel davranışlarından ve sözlerinden de örnekler sundu.

Serdar Tuncer, programını Arif Nihat Asya’nın dua şiiriyle tamamladı. Tüm izleyiciler şiire her dizesinden sonra ‘Amin’ diyerek katıldılar. Program sonrası Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Bayar Özsoy, Serdar Tuncer’e çiçek vererek teşekkür etti.

HUZUR ÇINARI VE GENÇ KAYMEK İŞ BİRLİĞİ

Büyükşehir Belediyesi, ilgili birimleriyle daha donanımlı bir gençlik yetişmesi için gayret göstermeye devam ediyor. Bu kapsamda KAYMEK bünyesindeki Huzur Çınarı ile Genç KAYMEK gençler için el birliği ile çalışıyor.

Genç KAYMEK tesisleri ile okullarda öğrencilerle bir araya gelen Huzur Çınarı aile danışmanları öğrencilere bireysel psikolojik destek hizmetleri veriyor. Aile danışmanları bireysel destek çalışmalarının yanı sıra sınav kaygısı, motivasyon, etkili ders çalışma teknikleri ve değerler eğitimi gibi birçok konuda seminerler gerçekleştirerek bilgilendirmelerde bulunuyor.

Dönem boyunca şehir merkezi ve ilçelerde 29 farklı okulda 38 seminer verildi. Aile danışmanları bu seminerlerde sadece öğrencilerle değil ailelerle de bir araya gelerek öğrencinin başarısında aileye düşen görevleri anlattılar.

Eğitime Melikgazi Desteği

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün talepleri doğrultusunda Melikgazi Belediyesince Ağırnas Bölgesinde yer elen Ağırnas Belediye Binası ile bu binaya bağlı yapılar eğitim hizmetine hizmet verilmesi için tahsis edildi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak sağlık, eğitim, emniyet ve spor hizmetlerine olduğu gibi Mili eğitimin gerçekleştireceği hizmetlere de destek ve yardımcı olduklarını bu amaç ile birçok bina ve arsa tahsis ettiklerini söyledi.

Eğitim Faaliyetinde Bulunmak ÜzereKayseri’nin en büyük ilçesi olan Melikgazi’nin her geçen gün büyüdüğünü ve geliştiğini ancak bu planlı gelişim ve büyümeye paralel olarak sorumluluk alanlarının da arttığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “ Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde sınıf yoğunluğu fazla olan semtlerde okullar inşa ediyoruz. 12 okul binası inşa ederek eğitimin hizmetine sunduk. Birçok mahalle de ise arsa ve bina tahsisi yaptık. Bu çalışmalar ile eğitime katkı sağlıyoruz. Şimdi de Ağırnas Mahallesinde yer alan Ağırnas Belediye Binası ve buna bağlı yapıları eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis ediyoruz. Belediye olarak kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan yatırım ve hizmetler ilçemizin eğitime ve gelişimine katkı sağlamaktadır“ dedi.

Kamu kurum ve kuruluşları ile dayanışma ve işbirliği içerisinde olduklarını bunun da Melikgazi’ye hizmet olarak yansıdığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, eğitime, sağlığa ve emniyete verilen hizmet ve desteklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Başkan Memduh Büyükkılıç Mimarsinan Şirintepe Halkı İle sohbet etti…

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan Şirintepe Mahallesinde bulunan Merkez Camii’nde teravih namazı sonrası vatandaşlar ile sohbet ederek Ramazanlarının hayırlı olmasını diledi

Şirintepe Mahallesi ile çevresini gezerek belediye çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Memduh Büyükkılıç, Şirintepe Mahallesi Derinöz Parkında halk ile sohbet ederek belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Başkan Memduh Büyükkılıç ”Semtleri gezerek hem belediye çalışmalarını yakından takip ediyor hem de bölge halkı ile sohbet etme imkanı buluyorum. Mimarsinan Şirintepe Mahallesi adeta Belediyemizin hizmet yağmuruna tutulan bir yeridir. Son üç yıldır yapılan yatırımlar ile bu bölgeler şehirli olmanın ve büyükşehir de yaşamanın farkına vardılar. Daha doğrusu Melikgazili olmanın farkını yaşıyorlar” diye konuştu.

AKİF EMRE ANILDI

Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırma Merkezi (BÜSAM) bünyesindeki Şehir Akademi, geçen yıl hayatını kaybeden Akif Emre’yi unutmadı. Akif Emre adına Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda sempozyum düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırma Merkezi bünyesindeki Şehir Akademi tarafından gerçekleştirilen sempozyumda Akif Emre’nin kişiliği ve düşünceleri vurgulandı.

Sempozyumun açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı ve BÜSAM Genel Koordinatörü Yusuf Yerli, Akif Emre’nin karşısındakine güven veren bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi. Akif Emre’ye herkesin itimat beslediğini ifade eden Yerli, “Onun onayından geçen bir işin, bir duruşun ya da bir görüşün sahiplenilmesinde tereddüt göstermezdik. Bir itimat duygusu vardı. Onun nezaket ölçüsünde hesapsız ve çıkarsız tavrına hayran olmuştuk” dedi.

İki oturum halinde gerçekleştirilen sempozyumun ilk oturumuna İbrahim Çelik, Dursun Çiçek, Mustafa Şahin ve Hasan Ali Yıldırım katıldı. Konuşmacılar Akif Emre’nin anlayışı, farkı ve duruşu hakkında bilgiler verdiler. Sempozyumun ikinci oturumuna ise Yücel Bulut, Alev Erkilet, Semih Kaplanoğlu ve Faruk Karaarslan katıldı.

BAŞKAN CABBAR’DAN DEV ALİ ANADOLU LİSESİNDE DÜZENLENEN BİLİM FUARINA ZİYARET

Dev Ali Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı yapıldı. Fuarda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İngilizce, Görsel Sanatlar, Tarih ve Coğrafya derslerinden projeler sunulurkenprojelerde görev alan öğrenciler hem bir eser çıkarmanın gururunu yaşadı hem de projelerini gelen misafirlere sunarak onları bilgilendirdi. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbarda fuara katılarak öğrencilerin projeleri hakkında bilgiler aldı.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR BİR GECEDE İKİ MAHALLE ZİYARET ETTİ

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, iftar sonrası farklı mahallelerde esnafları ziyaret ederek, vatandaşların istek ve taleplerini dinlemeye devam ediyor. Yeşilmahalle ve Mithat Paşa Mahallelerini ziyaret edip vatandaşlarla selamlaşan Başkan Çolakbayrakdar’a AK Parti Milletvekili İsmail Tamer de eşlik etti.

Yoğun gündüz mesaisinin ardından akşamları da boş durmayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar bir akşamda iki mahalle ziyareti birden gerçekleştirdi. Başkan Çolakbayrakdar, Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ile birlikte yaptığı ziyaretlerin ilkini Mithat Paşa Mahallesine, ikincisini ise Yeşilmahalle’ye gerçekleştirdi. Genç yaşlı herkesin ilgisiyle karşılaşan Başkan Çolakbayrakdar, mahallede bulunan iş yerlerini ziyaret ederek esnafa hal hatır sordu. Sokakta karşılaştığı vatandaşlarla sohbet eden Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan olarak, vatandaşımızın ve esnafımızın her zaman yanındayız. Her fırsatta farklı mahallelerimizi ziyaret ederek, vatandaşlarımızın istek ve taleplerini dinlemeye özen gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın güler yüzü ile karşılaşmak bizleri de mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Esnaf ve vatandaşlar ise Kocasinan Belediyesi’nin yaptığı çalışmalardan memnun kaldıklarını söylediler ve Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkürlerini ilettiler. Sohbetlerin ardından Başkan Çolakbayrakdar, esnaf ve vatandaşlara bol ve bereketli kazançlar diledi.

BAŞKAN MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, ERCİYES FENERİ İFTAR SOFRASINDA

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bereket ayı olarak bilinen Ramazan ayının özünde birlik, beraberlik ile paylaşma ve yardımlaşma olduğunu söyledi.

Hayırseverlerin desteği ve katkıları ile her gün Hunat Katlı Otoparkında 1.500kişiye iftar yemeği veren Erciyes Feneri İftar Sofrasını dün akşam ki ikram ve destekleri ile hayırsever Başkan Memduh Büyükkılıç oldu.

İftarını açmak için Hunat Katlı Otoparkına gelen vatandaşlara kendi elleri ile yemek dağıtan Başkan Memduh Büyükkılıç “Ramazan ayı toplumda bireylerin birbirleri ile paylaşmanın ve yardımlaşmanın hazını yaşadığı mübarek bir aydır. Bu ayda birlik ve beraberliğin korunması ve devam ettirilmesi için büyük bir çalışma sergilenmektedir. Kısacası ramazan ayı bireylerin kendi kendileri ile bir bakıma nefis muhasebesi yapması yanında, toplum olarak da paylaşma ve yardımlaşma yapmasına imkân tanımaktadır“dedi.

Erciyes Feneri’nin hayırseverleri hem teşvik ettiğini ve yönlendirdiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, İftar sofrasının şehrin merkezinde olmasından dolayı, her kesimden vatandaşın buluştuğu, kaynaştığı bir sofra olma özelliğini de taşıdığını ve bu anlamlı hizmetlerinden dolayı kendilerini tebrik ettiğini kaydetti.

Ezanın okunması ile birlikte iftarını açan Başkan Memduh Büyükkılıç, yemeğin ardından vatandaşlarla sohbet ederek, dilek ve temennilerini dinledi.

MİNİKLER İFTAR SOFRALARINA RENK KATTI

Beyoğlu’nda çocuklar için özel olarak düzenlenen iftar programına katılan Başkan Demircan, “Çocuklarımıza öğreteceğimiz en önemli şey paylaşama duygusudur. Bugün yavrularımızı bu birlik sofralarımızın etrafında bir araya getirerek bu atmosferi yaşatmak da onlar için eğitimin bir parçasıdır.” dedi.

Ramazan ayı dolayısıyla her gün Beyoğlu’nun dört farklı noktasında kurduğu iftar sofraları ile binlerce kişiyi bir araya getiren Beyoğlu Belediyesi’nin bu seferki konukları çocuklar oldu. Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları Anaokullarında eğitim gören çocuklar için Hasköy sahilde kurulan iftar sofralarında binlerce çocuk ailesiyle birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı. İftar öncesinde sahneye çıkan minikler sergiledikleri birbirinden güzel gösteriler ile katılımcıların büyük beğenisini topladı. Etkinliğe Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katılarak çocukların performansını yerinde izledi. Programın sonunda çocuklara Ramazan ayını anlatan özel bir hediye paketi dağıtıldı.

BU BİRLİK SOFRALARIMIZ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN EĞİTİMİN BİR PARÇASIDIR

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, çocukları birlik sofraları etrafında bir araya getirmenin eğitimin bir parçası olduğunu belirterek “Ramazan ayı rahmet ve bereket ayıdır. Bu ayın bizlere öğrettiği çök şey var. Öğrettiği en önemli şey ise paylaşmaktır. İyilikler paylaşılarak artar, acılar ise paylaşılarak azalır. Onun için çocuklarımıza öğreteceğimiz en önemli şey paylaşama duygusudur. Bugün yavrularımızı bu birlik sofralarımızın etrafında bir araya getirerek bu atmosferi yaşatmak da onlar için eğitimin bir parçasıdır.” dedi.

AK PARTİ DEVELİ TEŞKİLATINDAN KARDEŞLİK İFTARI

AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar teşkilatın her kademesinde görev yapanlar kardeşlik iftarında bir araya geldi. AK Parti Kayseri Milletvekili hemşerimiz Sami Dedeoğlu, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, AK Parti İlçe Yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve AK Partiye gönül verenlerin katıldığı iftarda güçlü bir birliktelik tablosu vardı. Develi’deki parti teşkilatının 24 Haziran seçimleri için var gücüyle gayret gösterdiğini belirten AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Durukan’ın konuşmasının ardından kısa bir selamlama konuşması yapan Başkan Cabbar “AK Partimizin iktidarı ile Develimiz de ülkemizdeki büyümeyle paralellik göstererek gelişme göstermiştir. 24 Haziran’da yapılacak bu seçim bu büyümenin devam etmesi için büyük önem arz etmektedir. Kuruluşundan bu yana görev alan kardeşlerimize ağabeylerimize emeklerinden dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

Bu kardeşlik tablosu ile iftihar ettiğini belirten Vekil Dedeoğlu ise “Develi’deki AK Parti teşkilatımız her seçimde büyük fedakarlıklar yaparak AK Partimizin alnını ak etmeyi hep başarmıştır. Bu mübarek vakitte burada partimizin kuruluşundan bu yana görev almış fedakarlıklarda bulunmuş kardeşlerimiz var. Ben hepsine gayretlerinden ve emeklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, hep birlikte 24 Haziran’da da yine Develimize yakışır bir tablo çıkaracağımıza inancım tamdır” açıklamalarında bulundu.

AK PARTİ HEYETİNDEN TERAVİH SONRASI ZİYARETLER

AK Parti Kayseri Milletvekili hemşerimiz Sami Dedeoğlu, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve AK Parti İlçe yönetimi ile birlikte teravih namazını Çarşı Camiinde kıldıktan sonra Cumhuriyet Meydanındaki Develilileri ve esnafları ziyaret ederek dua ve desteklerini istedi.

Develililer tarafından yoğun ilgi ve teveccühle karşılanan Vekil Dedeoğlu 24 Haziran seçimlerinin hayati öneminden bahsederek Develi’nin güçlü bir şekilde bu davaya destek vermesi gerektiğini belirten açıklamalarda bulundu.

HUZUR ÇINARI VE GENÇ KAYMEK İŞ BİRLİĞİ

Büyükşehir Belediyesi, ilgili birimleriyle daha donanımlı bir gençlik yetişmesi için gayret göstermeye devam ediyor. Bu kapsamda KAYMEK bünyesindeki Huzur Çınarı ile Genç KAYMEK gençler için el birliği ile çalışıyor.

Genç KAYMEK tesisleri ile okullarda öğrencilerle bir araya gelen Huzur Çınarı aile danışmanları öğrencilere bireysel psikolojik destek hizmetleri veriyor. Aile danışmanları bireysel destek çalışmalarının yanı sıra sınav kaygısı, motivasyon, etkili ders çalışma teknikleri ve değerler eğitimi gibi birçok konuda seminerler gerçekleştirerek bilgilendirmelerde bulunuyor.

Dönem boyunca şehir merkezi ve ilçelerde 29 farklı okulda 38 seminer verildi. Aile danışmanları bu seminerlerde sadece öğrencilerle değil ailelerle de bir araya gelerek öğrencinin başarısında aileye düşen görevleri anlattılar.

MİTHATPAŞA MAHALLESİ’NDE EĞLENCELİ DAKİKALAR

Kocasinan Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan Şenlikleri, Mithatpaşa Mahallesini coşturdu. Yetişkinlerin ve çocukların büyük ilgiyle takip ettiği Ramazan Şenlikleri’nin dün akşam ki durağı Mithatpaşa Mahallesi oldu.                                                                            Kocasinan Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan Şenlikleri’nde, çeşitli etkinlikler ve yarışmalar düzenlendi. Bu çerçevedeateşbaz, kukla gösterisi, illüzyon gösterisi, meddah ve tabi ki Ramazan Ayı’nın vazgeçilmez eğlencesi Hacivat Karagöz sahnelenirken balon patlatma ve sandalye kapmacayarışmalarında çocuklar doyasıya eğlendi.                        Mithatpaşa sakinleri bu güzel ve eğlenceli etkinlikleri düzenleyen Kocasinan Belediyesi’ne ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti. Kocasinan Çocuk dergilerini de alan çocuklar ise Başkan Çolakbayrakdar’dan bu tür etkinliklerin Ramazan Ayı dışında da devam etmesini istedi.

FEVZİ ÇAKMAK MAHALLESİ YENİLENİYOR

Kocasinan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sıcak asfalt çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Çalışmalarını Fevzi Çakmak Mahallesinde sürdüren ekipler, alt yapı çalışmaları tamamlanan Soylu Sokak’ta asfalt serimi için hazırlıklarını tamamlamak üzere.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Fen İşleri Müdürlüğü Ekiplerinin,Fevzi Çakmak Mahallesi Soylu Sokak’ta ki çalışmalarını yerinde inceledi. Yol yapım çalışmalarını titizliklekontrol eden Başkan Çolakbayrakdar, şehrimize hizmet vermekte olan alt yapı kurumlarının görevlerini yapabilmesi için, öncelikle belediye ekiplerinin asfalt ve kaldırım sökümünü gerçekleştirdiğini belirtti. Başkan Çolakbayrakdar alt yapı kurumlarının çalışmalarını tamamlamasının ardından caddenin asfalt dökümü için hazırlandığını ifade ederek;  “Fevzi Çakmak Mahallemizde çevre düzenleme işlemini en kısa sürede tamamlayıp, caddemizi burada yaşayan hemşehrilerimizin yenidenhizmetine sunacağız. Çalışma programımız dahilinde Fevzi Çakmak Mahallemizdeki bütün sokakların değişimini tamamlamayı planlıyoruz. Sadece burası için söylemiyorum, Kocasinan’da bu şekilde ihtiyaç duyulan bütün mahallelerimizde gerekli alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla, gerekli çevre düzenlemesi, yol, kaldırım ve asfalt çalışmaları gerçekleştirilecektir. Bununla birlikte belirtmek isterim ki; bütün mahallelerimizin ihtiyaç duyduğu yenileme çalışmalarının hepsini bir sıralama dahilinde yapacağız. Bugün buradan başladık yarın başka mahallemizde, başka sokakta çalışmalara devam edilecek. Kocasinan’ın bütün yollarını, sokaklarını kısa süre içerisinde yenileyip hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, bölge esnafı ve vatandaşlarla sohbet edip,onların sorularını cevaplamayı da ihmal etmedi. Esnaf ve vatandaşlar da ilçe genelinde yapılan hizmetlerden ve esnafın işlerini her ortamda kolaylaştırmasından dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.