Ekonomi haberleri…(23.05.2018)

KAYSERİ ŞEKER, ÜLKE GELECEĞİNE KATKI İÇİN YATIRIMLARINA HIZ VERDİ

Kayseri Şeker tarafından 569 Milyon liraya alınan Turhal Şeker Fabrikasıdışında yeni yatırımları ile birlikte 2018-2019 Kampanya dönemi için yatırım  toplamının 600 Milyon Lirayı bulacağı açıklandı.

Kayseri Şeker’e bağlı Boğazlıyan Şeker Fabrikası çalışanlarına verilen iftar yemeğinde konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Turhal Şeker Fabrikasının Kayseri Şeker’in bünyesine katılmasıyla Kayseri Şeker’in kotasının dört yüz otuz bin tona yükselmesinin şeker sektörünün geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi.

 Başkan Akay sözlerini söyle sürdürdü; Kayseri Şeker güçlü bir şekilde varlığını sürdürürse. Şeker sektörü ve pancar çiftçisi Türkiye’de ayakta kalabilir. Kayseri Şeker ayakta kaldıkça yatırımları da devam eder.

Kayseri Şeker olarak yeni Kampanya döneminde sadece 569 Milyon TL’ye  Turhal Şeker Fabrikasını bünyemize katmakla yetinmedik aynı zamandaBoğazlıyan Şeker Fabrikasına  9 Milyon 150 bin liraya ihale edilen 30 bin tonluk Big-Bag şeker deposu ile  7 Milyon liraya mal olması beklenen Arıtma tesisiAnaerobik tank kapasite artırım inşaatı, Çandır Bölgesine 2 Milyon 200 bin liraya ihale edilen Tarım Market, Bölge tesisleri, Ofis Lojman ve depo inşaatı,Sivas- Gemerek Bölgesine  Altı Milyon 900 bin liraya ihale edilen Bin Büyükbaş hayvan kapasiteli Gebe düve tesisi yatırımlarımız da devam etmektedir. Bunların dışında Kayseri-Yeşilhisar Bölgesi için yaklaşık Sekiz Milyon Liraya mal olması beklenen yatay silo inşaatımız ihale aşamasına gelmiştir.

Bunlar dışında Kayseri Mimarsinan Organize sanayi Bölgesinde 4 Milyon 250 bin liraya mal olan  vePan Pazarlama şirketimizin kapasite artırımının yapılacağı  inşaat alanı için 20 dönümlük arsa alınmıştır.

Ayrıca Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz iki ürün mevcuttur. Bunlar Pektin ve diyet lif olup ticarileşmesi için yatırımlarımız da devam etmektedir.

Herkesin yatırımdan kaçındığı bir ortamda Kayseri Şeker gücünün gereği olarak hem ülkesinin hem de kendi geleceğine inandığı için bu yatırımları yapma başarısını ortaya koyuyor. Bu yatırımlar sayesinde de bir çok insanımıza iş ve aş kapısı oluyoruz

Bilindiği üzere  başarılarımız ve yatırımlarımız  sayesinde bölgedeki istihdama katkılarımızdan dolayı da geçen yıl Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Kayseri İl  birincisi olarak istihdamda başarı ödülünü aldık ve aynı zamanda Kayseri’yi de  istihdama katkıda Türkiye onuncusu yaptık.

 Biz yeni yatırımlarımızla birlikte ne kadar genç kardeşimiz aramıza dahil olursa bundan o kadar gurur duyuyoruz. O kadar insanın mutlu olması bizim mutluluğumuzu katbekat artırıyor inşallah bu çalışmalarımızın sonucunda bölge insanımıza ve yeni katkılar sağlama imkanını buluruz dedi.

Boğazlıyan Şeker Fabrikasında düzenlenen iftar sofrasına, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası  Yönetim Kurulu Üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü, Genel Müdür yardımcıları, Birim Müdürleri, Şeker İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı, Boğazlıyan Şeker Fabrikası personeli aileleri ile birlikte katıldılar.

KAYSO Başkanı Büyüksimitci İftarda Genç Girişimcilerle Bir Araya Geldi

 Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, TOBB Kayseri Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Osman Güldüoğlu ve İcra Komitesi Üyeleri ile KAYSO’nun ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Genç girişimcilerle birlikte olmanın kendisini son derece mutlu ettiğini açıklayan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Bu günkü orucumuzu TOBB Kayseri Genç Girişimciler Kurulu Başkan ve İcra Komitesi üyesi arkadaşlarımızla birlikte açıyoruz. Genç girişimcilerimizle bu dönemde daha çok bir araya gelip, istişareler yapacağız. Kayseri ve ülkemiz için güzel fikirler çıkacağına eminim” dedi.

Başkan Büyüksimitci, Oda olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada genç girişimcilere her türlü desteğe hazır olduklarını sözlerine ekledi.

TOBB Kayseri Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Osman Güldüoğlu ise, ev sahipliğinden ve bu güne kadar göstermiş oldukları desteklerden dolayı Başkan Büyüksimitci’ye teşekkür etti.

Başkan Gülsoy’un İstihdam Haftası Mesajı

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 20-26 Mayıs tarihleri arasında kutlanan İstihdam Haftası’yla ilgili bir açıklama yaptı.

Başkan Gülsoy açıklamasında, müreffeh bir toplum haline gelmenin ön şartının nitelikli istihdamı artırmak ve işsizliği azaltmak olduğunu belirtti.

İstihdamın artırılmasının ve işsizlikle mücadelenin Türkiye’nin daha ileriye gidebilmesi için büyük önem arz ettiğini ifade eden Başkan Gülsoy;  “İş dünyası olarak,  yatırım yapmak, iş hacmini artırmak, ihracatı artırmak ve daha fazla insanımıza iş imkânı sunabilmek gayretindeyiz. Milli gelirimiz artsın, daha çok üretelim, daha çok satalım ve hep birlikte daha çok kazanalım istiyoruz. Güzel şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine daha fazla katkı sunmak için yapmamız gereken en önemli şeylerden biri nitelikli elaman yetiştirmek ve istihdam etmektir. Bu konuda üzerimize düşen görevlerin bilincinde olup, bu bilinci çocuklarımıza ve gençlerimize de aktarmalıyız ”dedi.

Açıklamasında gençlere de tavsiyelerde bulunan Gülsoy, ”Gençlerimiz iş beğenmemezlik yapmamalı. İş hayatına bir yerden başlamalı ki, basamaklardan çıkabilsin. Bu noktada, gençlerimize sabır ve azimle çalışmalarını tavsiye ediyorum.  Ayrıca gençlerimiz illa kamu kapısına tabi olmamalı. Kendi işini kuran, çalışan, üreten ve istihdama katkıda bulunan girişimci gençler istiyoruz. Geleceğimizi, üreten ve ihraç eden gençler kurtaracak. Gençlerimizin üretimde, ticarette ve ihracatta eskilerin deyimiyle ‘mıh gibi, çivi gibi sağlam’ olması lazım” diye konuştu.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi:

“ 2017 yılında, işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması maksadıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde gerçekleştirilen  ‘Milli İstihdam Seferberliğine’ şehrimiz ve üyelerimizin desteğiyle 20.000 yeni istihdamla katkı sağlanmış olup, Kayserimiz ülke genelinde rekor kırmıştır. Seferberliğin ikinci fazında da çeşitli teşvikler yer almaktadır. Bu yeni teşvikler özellikle kadınlar, gençler ve engellilere yönelik birçok yeni düzenlemeyi içeriyor. Yeni dönemdeki teşvikler; imalat ve bilişim sektörü teşvikleri, esnaflarımız için ‘ Bir senden, bir benden’ teşviki ve iş başı eğitim programı ile mevcut teşviklerim devamı niteliği taşımaktadır. Biz de üyelerimizi ve girişimcileri bu devlet teşvikleri ile ilgili bilgilendiriyor, yeni iş alanlarının oluşturulması için çalışmalarımıza buna göre yön veriyoruz. Kayseri Ticaret Odası olarak, üyelerimizin de desteğiyle ilkinde olduğu gibi ikincisinde de İstihdam Seferberliğini var gücümüzle destekleyeceğiz.”

Gülsoy sözlerini şöyle sürdürdü; “ ‘Rızkın onda dokuzu ticarettedir’ buyuran Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) yolundan gidenler olarak bizler bir yandan rızkımızı ticarette ararken bir yandan da istihdama katkıda bulunarak başkalarının da rızkını bulmasına vesile olmak gayretindeyiz. Şaha kalkmış bir at üzerindeki cengâver misali bizler de üretimi, ticareti şahlandırmak için, ülkemiz ve Kayserimiz için koşturacağız.

Bu vesileyle, daha verimli, daha üretken ve daha çok katma değer oluşturabildiğimiz bir ekonomi temennisiyle tüm işverenlerimizin ve çalışan kardeşlerimizin İstihdam Haftasını kutluyorum. ”

İhracat dünyası ile üniversite katma değerli ihracat için işbirliği yapacak

Ege Üniversitesi ve Ege İhracatçı Birlikleri, katma değerli ihracatı arttırmak için ortak projelere imza atacak.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak ülke ekonomisinin gelişmesi için üniversiteler ile iş dünyasının el ele vermesi gerektiğini vurgulayarak Ege Üniversitesi’nin bu motivasyona hazır olduğunu söyledi. Prof. Dr. Budak, Ege Ünivesitesi’nin 3bin 300 akademik personeli ile 63 yıllık bilimsel birikimini topluma aktarmak için yeni adımlar atacağını söyledi.

Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi olarak kuruluş felsefemizde de var olan bilgi birikimimizi topluma aktarma misyonumuzu daha işler hale getirmek istiyoruz. İdealist duygularla bu yönde adımlar atıyoruz. Türkiye ekonomisinin gelişip büyümesi ve dünya ile rekabet edebilir olmasının yolu üniversitelerin bilimsel çalışmalarını üretim sektörlerine aktarmasından geçmektedir. Bu bilinçle Ege Üniversitesi bilimsel bilgiyi toplumla paylaşmak için yeni bir motivasyonla harekete geçiyor. Sanayicimiz, ihracatçımız ile işbirlikleri konusunda yeni adımlar atmak istiyoruz. Bu ekonomik mücadeleye üniversite olarak elimizden gelen katkıyı sunmak istiyoruz. İzmir ve Ege Bölgesi gerek sanayi üretimi gerekse ihracat potansiyeli ile Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip. Üniversitemiz, kentimiz bölgemiz ve ülkemizin ekonomik açıdan daha da güçlenmesi için çabalarını sürdürecek” dedi.

Eskinazi; “Üniversite-sanayi işbirliğine inanıyoruz”

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ise; üniversite-sanayi işbirliğine inandıklarını, katma değerli ürün ihracatını arttırmak için Ege İhracatçı Birlikleri ile Ege Üniversitesi’nin uzun yıllardır ortak projelere imza attığını, önümüzdeki süreçte de bu işbirliklerinin artması için hazır olduklarını kaydetti.

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde yer alan 12 ihracatçı birliğinin 7 tanesinin tarım sektöründe, 5 tanesinin sanayi sektörlerinde faaliyet gösterdiği bilgisini veren Eskinazi, “Tekstil sektörü olarak; Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği ile uzun yıllardır çalışıyoruz. Tüm sektörlerimizin üniversite ile ortak çalışmak istediği konuları tespit edip yol alacağız. İhracat iyi olursa Türkiye iyi olur, 2023 yılı ihracat hedeflerine ortak hareket ederek ulaşacağız” diye konuştu.

E.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özlem Önder’in de katıldığı ziyaret sırasında Ege Üniversitesi EBİLTEM Müdürü Prof. Dr. Hasan Yıldız ve E.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Lenger, Ege Üniversitesi’nin üniversite sanayi işbirlikleri alt yapısıyla ilgili bilgi verdiler.

Haklı liderliğin fotoğrafı: Türkiye ve Avrupa’nın 1 numarası Ford ticari ailesinin en yeni üyeleri bir arada

Ford’un dünyadaki ticari araç üssü olan Ford Otosan, ticari araç ailesinin en yeni üyelerini, özel bir lansmandabir araya getirdi. Türkiye ve Avrupa’nın 1 numaralı araçlarının yan yana durduğu ‘aile fotoğrafı’ ile gurur duyduklarını belirten Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, “Türkiye’nin ve Avrupa’nın ‘en çok tercih edilen ticari araç markası’ olan Ford, zirvedeki yerini koruyor. Liderliğimizi müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayan ürünlerimizle hak ettik ve bu liderliğin fotoğrafını verebilen Türkiye’nin tek ticari araç markası olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Türkiye ve Avrupa’daki pazarlarında ticari araç liderliğini sürdüren Ford Otosan, hafif ve orta ticari araç ailesinin en yeni üyeleri ile ilk kez “aile fotoğrafı”verdi. Ticaret dünyasında bir simge haline gelen Ford ticari araçları, müşterilerin ihtiyaç duyduğu pratikliği, hareketliliği, optimum kullanım maliyetini ve düşük yakıt tüketimini bir arada sunuyor.

Ford ticari araç ailesinin en yeni üyeleri Transit Courier, Transit Custom Van,Transit Van, Transit Connect, Transit Kamyonet, Ranger, TourneoCourier, Transit Minibüs, TourneoCustom ve Tourneo Connect modellerinin sahneye çıktığı lansmana Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk ev sahipliği yaptı. Ford hafif ve orta ticari araç ailesinin en yeni üyeleri, ilk kez yan yana durarak “aile fotoğrafı” verdi.

Hem Türkiye hem de dünya pazarlarında Ford müşterilerinin araçlarını nasıl kullandıkları ve en çok önem verdikleri donanımları detaylı şekilde araştıran ve analiz eden Ford Otosan’ın, müşteri beklenti ve isteklerine göre yenilediği Ford ticari araç ailesi, segmentinde ilk ve tek olan pek çok yeniliği sunuyor. Ticari araç ailesinin üyeleri, sınıfının en geniş yükleme kapasitesini sunarak daha fazla alan, daha fazla konfor ve daha fazla kullanışlılık getiriyor. Daha rafine ve sofistike iç tasarıma sahip yeni Ford ticari araçları, sınıfında ilk ve tek olan koltuk konfigürasyon olanakları ve araç içi eğlence sistemleriyle de her yolculukta en üst düzeyde konfor vaat ediyor.

Yücetürk: “Yenilenen ürün portföyümüz ile yıllardır süren haklı liderliğimizi devam ettiriyoruz”

Türkiye’nin en köklü ve en büyük sanayi şirketi Ford Otosan olarak “en genç ticari ailesini” sahneye çıkarmaktan gurur duyduklarını belirten Yücetürk, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ford Otosan olarak, 50 yılı aşkın süredir ürettiğimiz Transit ve sonrasında gelişen, büyüyen ticari araç ürün portföyümüzle Türkiye ve Avrupa pazarlarındaki ticari araç liderliğimizi kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz.  Geçen yıl, hafif ve orta ticari araç pazarında satışlarımızı 71.214 adede ve pazar payımızı yüzde 30,5’e yükselterek, Türkiye ticari araç pazarındaki liderliğimizi bir kez daha pekiştirdik. Avrupa pazarında ise Ford, son 2 yıldır devam ettirdiği pazar liderliğinin yanı sıra, son 25 yılın en iyi Ocak ayı satış başarısını da yakalayarak Avrupa’nın en çok tercih edilen ticari araç markası oldu.Ford ticari araçlarının ‘1 numara’ olmasının arkasında hem müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarını her zaman ön planda tutmamız hem de kendimizi sürekli geliştirmemiz yatıyor. Ford olarak müşterilerimizin talep ettiği esneklik, yenilik, sağlamlık ve verimliliği en üst seviyede sağlayan teknolojilerimizi sürekli olarak geliştiriyoruz.

5000’den fazla versiyonla müşterinin ihtiyaçlarına uygun ürün teslim edebilme yeteneğine sahip olan Ford Otosan, ‘terzi dikimi’ inceliği ile müşteriye ihtiyaç duyduğu esnekliği sağlıyor. Böylece özellikle şehir içerisinde, müşterilerimizin kullanım ihtiyaçlarına yönelik fonksiyonel çözümler sunuyoruz. Örneğin araçlarımız, sınıfındaki diğer araçlara kıyasla en geniş yükleme ve yük taşıma kapasitesi sunuyor.  En geniş yan kapı açıklığı ve kayar kapılarda bulunan yeni kontrol mekanizması ile yükleme sırasında kapının güvenli şekilde açık tutulmasını sağlanıyor. Sürücü destek teknolojileri içinde standart olarak sunulan elektrikli katlanır ayna ise şehir içinde dar sokaklarda sürücülerin hareket kabiliyetini arttırıyor. En son teknolojilerle donattığımız en yenilikçi araçlarımızın her parçası ve bileşeni, sağlamlığı ve dayanıklılığı en üst düzeye çıkarıyor. Araçlarımız, geniş motor ailesinin sunduğu verimlilik ile ticaret hayatının gereklerini yerine getiriyor.Ford Otosan olarak başta üretim, ihracat ve istihdamla Türkiye ekonomisine katkı sağlarken aynı zamanda ürettiğimiz ticari araçlarla da ülkemizin ticaret hayatına dolaylı bir katkı sunmaktan gurur duyuyoruz. Ticari araçlarda yenilenen ürün portföyümüz ile yıllardır süren haklı liderliğimizi devam ettirmeyi hedefliyor ve Türkiye ve Avrupa’da zirvedeki yerimizi sağlamlaştıracağımıza inanıyorum.”

İyi düşünülmüş tasarımla esneklik sağlanırken maliyetler minimuma iniyor

Ford ticari araç ailesinin iyi düşünülmüş tasarımları ve yüksek kalitedeki işçiliği, kullanıcıların maliyeti minimumda tutmasına yardımcı oluyor. Araçların yüksek konstrüksiyon kalitesi, uzun ömürlü parçalar ve bileşenler, bakım aralıklarının uzun olmasını sağlıyor. Ford Otosan, araçların kabin içerisinde kullandığı tüm malzemeleri de maksimum dayanımı garanti etmek için yoğun testlere tabi tutuyor. Daha az aşınma ve yıpranma, araçların sağlamlığını en üst noktaya çıkarıyor.

Yenilikçi teknolojileri hem konforu artırıyor hem de hayata bağlıyor

Ford ticari araç ürün portföyünün yenilikçi teknolojilerinde segmentinde ilk ve tek olan Yaya Koruma Sistemi ve Akıllı Destek Teknolojileri de öne çıkıyor.

Gelişmiş bir araç içi multimedya sistemi olan Ford SYNC3 teknolojisi ile sürücüler ellerini direksiyondan kaldırmadan son derece basit Türkçe sesli komutlar ile telefon görüşmelerini yapabiliyor, istediği müziği dinleyebiliyor. SYNC3 teknolojisinin gelişmiş kontrolleri, bilgiye daha hızlı erişim sağlıyor; AppLink teknolojisi ileiOS işletim sistemlerine sahip akıllı telefonlarla uyumlu hale gelebiliyor ve Ford SYNC 3’e kolayca bağlayabilme olanağı getiriyor. 8” dokunmatik ekran, SYNC 3 ile akıllı telefonları eşleştirme imkânı sunuyor.