Mağazin-yaşam haberleri (07.05.2018)

“Kayseri’nin Ekolojik Kasabaları Projesi-EcoTowns of Kayseri Project” Projesi Kapsamında Tarla günü Düzenlendi

Avrupa Birliği tarafından desteklenen İl Müdürlüğümüz ve Kapadokya Organik Tarım Üreticileri derneğinin faydalanıcı olduğu “İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi Projesi” kapsamında ilimizde “Kayseri’nin Ekolojik Kasabaları Projesi-EcoTowns of Kayseri Project” uygulamaya konmuştur. Bu proje ile; iklim değişikliğini önlemeye yönelik yapılan çalışmalara, organik tarım üretimi alanının arttırılması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında yapılması planlanan faaliyetlerden olan tarla gününden birincisi, Yeşilhisar ilçesinin Başköy mahallesindeki elma bahçesinde 17 Nisan Salı günü yapılmıştır. İkinci tarla gününde feromon tuzak asılması 03.Mayıs 2018 tarihinde Bünyan Koyunabdal köyünde yapılan etkinlik ile gerçekleştirilmiştir. Elma bahçesinde, feromon tuzakların asılması gösterimi ile yapılan bu etkinliğe; köyde bulunan ve Bünyan ve diğer ilçelerde elma üretimi yapan bölge çiftçileri ile konu ile ilgili teknik elemanlar katılmıştır. Katılımcıların öğle yemeği ve içecek ikramı proje bütçesinden karşılanmıştır. Üretici bahçesine asılan ve demonstrasyon amaçlı kullanılan feromon tuzakların alımı da proje bütçesinden karşılanmıştır. İl ve ilçe müdürlüğünün Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Derneği ile birlikte organize ettiği bu etkinliğin amacı; proje amacına uygun olarak üreticilerin kimyasal ilaç kullanımını önlemeyi sağlamaktır. Organik tarım üretimine yeni üreticiler kazandırmak yoluyla İlimizdeki organik tarım alanlarının artırılmasını sağlamak amacıyla, İklim değişikliğine olumlu katkıda bulunmaktır.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Kayseri Park’ta Sevenleriyle Buluştu!
Kayseri Park AVM’de sevenleriyle buluşan Nihat Hatipoğlu, keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Konferansları, kitapları, makaleleri, televizyon ve radyo programlarıgeniş bir kitle tarafından takip edinen Nihat Hatipoğlu, 06 Mayıs Pazar günü Kayseri Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde Kayserililer ile buluştu.Saat 18.00’da başlayan programda Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, yaklaşık bir saat süren sohbetinin ardından, Ramazan ayı ile ilgili ziyaretçilerden gelen soruları yanıtladı. Yoğun ilgi gören programın sonunda Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu kitaplarını imzalayarak, sevenleriyle bol bol fotoğraf çektirdi.

Forum Kayseri Gençlik Festivali için geri sayım başladı!

Tüm ziyaretçilerine yıl boyu kaliteli ve keyifli etkinlikler sunan Forum Kayseri, bu yıl 12-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceği Gençlik Festivali kapsamında benzersiz bir program sunuyor. Gençliğin enerjisine yakışır festivalde Ebru Şallı’yla pilates yapmak, Ece Seçkin ve Gece Yolcuları’nın şarkılarıyla coşmak, Dilara Koçak’tan sağlıklı yaşamın sırlarını dinlemek ve pek çok özel gösteriyle bu coşkunun bir parçası olmak isteyen herkes, Forum Kayseri’ye davetli!
Ayrıcalıklı alışverişin merkezi Forum Kayseri’nin 12-13 Mayıs 2018 Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştireceği Gençlik Festivali programı göz kamaştırıyor. Festivalin benzersiz atmosferinde unutulmaz bir hafta sonu geçirmek isteyen herkes, Forum Kayseri’de buluşacak.
Ebru Şallı’yla pilates efsanesi ilk güne damgasını vuracak, Ece Seçkin hayranları müziğe doyacak!
Forum Kayseri Gençlik Festivali, 12 Mayıs Cumartesi, saat 14.00’te La Théiére Sir’in unutulmayacak performansıyla start verecek. Festivale katılanlar saat 15.00’te Ebru Şallı’yla pilates yapma imkanı bulacak. Saat 17.00’de 5 Element jonglör gösterisi festival sahnesini renklendirirken, saat 20.00’de ünlü şarkıcı Ece Seçkin, festival sahnesinden hayranlarını coşturacak.
Festivalin ikinci gününde enerji zirve yapacak, Gece Yolcuları ve Dilara Koçak izleyenlerle buluşacak!
Forum Kayseri Gençlik Festivali’nin ikinci günü olan 13 Mayıs Pazar, saat 14.00’te Moonstar Dance Academy’nin 14 dansçıyla, “Danstan daha fazlası” sloganıyla hazırladığı DNC+ gösterisiyle başlayacak. Saat 15.00’te İnteraktif Zumba Fitness katılımcıları hareketlendirirken, saat 16.00’da Dilara Koçak sağlıklı beslenmenin sırlarını misafirlerle paylaşacak. Saat 17.00’de yeniden sahne alan Moonstar Dance grubunun ardından saat 20.00’de izleyiciyle buluşacak Gece Yolcuları performansı, festivale coşkulu bir kapanış sunacak.
Forum Kayseri’de hem festival hem de sahne gençlerin!
Forum Kayseri Gençlik Festivali kapsamında alışveriş merkezi içine kurulacak dev sahne, sürpriz sanatçıların yanı sıra genç yeteneklere de kucak açıyor. “Festival senin, sahne neden olmasın?” diyen Forum Kayseri, yeteneklerine güvenen ve performanslarıyla seyirci önüne çıkmak isteyen gençleri her iki gün de saat 18.00’de izleyiciyle buluşturacak.
Festivalde kazanç devam ediyor!
Forum Kayseri, iki gün boyunca alışveriş merkezine kurulacak Dev Tilt yarışmasıyla, her  gün en yüksek skoru yapan katılımcılara tablet hediye edecek.

LÖSEV TIRI KAYSERİ’DE

Anadolu’ya Tır Dolusu LÖSEV Yardımı Projemiz kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında ihtiyacı olan çocuklarımıza ve ailelerimize yardımlarımızı ulaştırıyoruz.

Anadolu’nun yollarında, köylere kadar ulaşmanın ve oradaki lösemili ve kanserli yavrularımızı güldürmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Aynı zamanda çeşitli etkinliklerimizle ailelerimizle ve siz değerli gönüllülerimizle buluşacak olmanın heyecanını taşıyoruz.

 Bir çocuğun gülümsemesinden daha değerli ne olabilir ki?

diyen tüm gönüllülerimizi bizimle buluşmaya ve bu özel günü yaşamaya davet ediyoruz!

Katılımınızla ilgili geri dönüşlerinizi rica ediyoruz. (Tel: 352 222 29 00)

Destek verebileceğiniz alanlar

-Animasyon ekibi

-Müzik

-Tanıtım doküman dağıtımı

-Gönüllü Kazandırma

-Stant Görevlisi

Tarih: 09 – 10 Mayıs 2018 

Tırın Park alanı: Tolbaşı Baldöktü Camisi önü ( Yoğunburç Beğendik arkası )

Saat: 10:30

ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN FUTBOL TURNUVASI

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı tarafından “Şehit Musa Özalkan” Futbol Turnuvası düzenlendi.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un talimatları ile Ülkü Ocaklarının yeni cephesi olan “Uyuşturucu ile mücadele” projesi kapsamında Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı tarafından başlatılan ve Afrin Harekâtı ilk şehidi olan Şehit Musa Özalkan adına düzenlenen futbol turnuvası tamamlandı.

İlçe, üniversite ve orta öğretim teşkilatları arasında ön eleme maçları yapıldıktan sonra finalistler belli oldu. Finale kalan Ülkü Ocakları Develi İlçe Başkanlığı ve Ülkü Ocakları Pınarbaşı İlçe Başkanlığı arasında hafta sonu oynanan karşılaşmayı Pınarbaşı İlçe Başkanlığı kazanarak turnuvayı birinci, Develi İlçe Başkanlığı ikinci, Kocasinan İlçe Başkanlığı üçüncü ve Hacılar İlçe Başkanlığı ise dördüncü sırada tamamladılar. Final maçının ardından kupa töreni düzenlendi ve ilk üç takıma kupa ve madalyaları takdim edildi.

Düzenlenen kupa töreninde konuşan Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak, “Genel Başkanımız Olcay Kılavuz Beyefendi’nin öncülüğünde başlatılmış olan uyuşturucuya hayır projesi kapsamında ilimizde şehidimizin adını verdiğimiz bir futbol turnuvası düzenledik. Öncelikle katılan bütün ülküdaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizler her zaman gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bizler genç kardeşlerimizin her zaman yanındayız, buradan tekrar haykırıyoruz ‘Damarlarınızdaki asil kanı kirletmeyin’ bunun için biz her zaman buradayız. Birinci olan genç kardeşlerimi tebrik ediyorum önemli olan kazanmak değil bunu hepimiz biliyoruz. Kazanan sadece Ülkü Ocakları, ülkücülerdir. Bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından kazanan takımlara İl Başkanı Çolak tarafından kupa ve madalyaları takdim edildi.

Anneler Günü’nde rahat ve şık bir hediyenin adresi: Timberland

 Kendi trendini belirleyen kadınların tercihlerine göre oluşturulan ve birçok renk seçeneğine sahip Kiri Up, Berlin Park Oxford, Berlin Park Slip On ayakkabıları, Los Angeles Wind sandaleti ve Malibu Waves koleksiyonu ile Timberland, sıcak havalarda annelerin vazgeçilmezi olmaya hazırlanıyor.
Koleksiyonlarında derin işçilik, zengin kültürel miras, inovasyon ve dayanıklılık özellikleriyle ayrışan Amerikan markası Timberland, 2018 İlkbahar/Yaz sezonunu Kiri Up, Berlin Park Oxford, Berlin Park Slip On ve Los Angeles Wind ürünlerinin yanı sıra Malibu Waves koleksiyonuyla karşılarken annelere alınabilecek kullanışlı bir hediye olarak dikkatleri üzerine çekiyor.
Rahatlığı en üst düzeye çıkarmak için Ströbel® ve EVA teknolojisiyle üretilen Kiri Up’ın kauçuk tabanı, grogen detayı ve ayakkabının ön kısmında yer alan dikişsiz bağcık delikleri, tasarımının çok yönlü olduğunu ve Timberland’in detaylara verdiği önemi bir kere daha gösteriyor.
Beyaz ve kıvrımlı kauçuk tabanın üzerine zarif bir bağcık alanı bulunan Berlin Park Oxford ve bağcıksız Berlin Park Slip On’un yumuşak süet yapısı, ayağı adeta sarmalıyor. Berlin Park ayakkabılarında yer alan OrthoLite® teknolojisi sayesinde Timberland kadınları tüm gün boyunca rahat ediyor.
Timberland’in OrthoLite® teknolojisine sahip, geniş sandalet koleksiyonunun bir parçası olan Los Angeles Wind sandalet ailesi, sade tasarımıyla benzerlerinden ayrılıyor. Ayağı saran çift bandın yanı sıra topuğun etrafını sarmalayan bandı, kalın beyaz kauçuk taban ile birleşiyor. Ekstra yastıklı iç tabanı ile yarattığı hafiflik hissi sayesinde aktif ve yoğun günler için en uygun tercih oluyor.
Mantar tabana sahip sandaletlerden oluşan Malibu Waves koleksiyonu ise EVA ve OrthoLite® teknolojisinin yanı sıra üst tarafındaki dayanıklı deri sayesinde şıklığıyla göz doldururken kumsaldan yeşil bahçelere, birçok ortamda çok rahat ve ergonomik bir deneyim sunuyor.
Bu ürünlerin fiyatları ise; Kiri Up 399 TL, Berlin Park Oxford 399 TL, Berlin Park Slip On 449 TL, Los Angeles Wind 449 TL ve Malibu Waves koleksiyonu da 319 ile 339 TL arasında.

Yaz aylarında rahat şıklık için: Timberland

 Kendi trendlerini kendi belirleyen kadınların markası Timberland birçok renk seçeneğine sahip sandaletleriyle yazı selamlıyor. Los Angeles Wind ve Malibu Waves koleksiyonlarında rahat şıklık vadeden geniş seçenekler yer alıyor.
Koleksiyonlarında derin işçilik, zengin kültürel miras, inovasyon ve dayanıklılık özellikleriyle ayrışan Amerikan markası Timberland, yaz aylarını Los Angeles Wind ve Malibu Waves sandalet koleksiyonuyla karşılıyor.
Timberland’in OrthoLite® teknolojisine sahip, geniş sandalet koleksiyonunun bir parçası olan Los Angeles Wind sandalet ailesi, sade tasarımıyla ayrışıyor. Ayağı saran çift bandın yanı sıra topuğun etrafını sarmalayan bandı, kalın beyaz kauçuk taban ile birleşiyor. Ekstra yastıklı iç tabanı ile yarattığı hafiflik hissi sayesinde aktif ve yoğun günler için en uygun tercih oluyor.
Mantar tabanlı Malibu Waves  sandalet koleksiyonu ise EVA ve OrthoLite® teknolojisinin yanı sıra üst tarafındaki dayanıklı deri sayesinde şıklığıyla göz doldururken kumsaldan yeşil bahçelere, birçok ortamda çok rahat ve ergonomik bir deneyim sunuyor.

Los Angeles Wind 449 TL ve Malibu Waves koleksiyonu da 319 ile 339 TL arasında satışa sunuluyor.