Belediyelerden haberler etkinlikler (17.04.2018)

KAYMEK’İN BOSNALI KURSİYERLERİ KAYSERİ’DE

KAYMEK tarafından Bosna Hersek’in Mostar şehrindeki sanat ve mesleki eğitim kurslarına katılan kursiyerler, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i makamında ziyaret etti. Başkan Çelik, Mostar’da her yıl 600 kişiye sertifika verdiklerini belirterek, “İnsanların diline, dinine, ırkına bakmadan, tamamen insani değerler çerçevesinde bu çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

KAYMEK’in Mostar Şehri’nde açtığı kurslara katılan kursiyerler, Kayseri’ye geldiler. KAYMEK’in Kayseri’deki kurs merkezlerini gezen kursiyerler, daha sonra KAYMEK Sanat ve Mesleki Eğitim Müdürü Mürşide Gonca Aslan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i makamında ziyaret ettiler. KAYMEK Sanat ve Mesleki Eğitim Müdürü Aslan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Mostar’a güzel hizmetler taşıdığını belirterek, buradan hizmet alan Boşnak, Sırp ve Hırvat kursiyerler adına bir grup kursiyerin Başkan Çelik’e bizzat teşekkür etmek için Kayseri’ye geldiklerini dile getirdi.

Mostar ile Kayseri’nin kardeş şehir olduğunu ve bu iki şehir arasındaki kardeşliği daha da güçlendirmek için yapılan çalışmaların başında Mostar’da açılan KAYMEK kurslarının bulunduğunu dile getiren Başkan Mustafa Çelik, tamamen insani değerler çerçevesinde bu çalışmaları yaptıklarını ifade etti. Başkan Çelik, “Yüzlerce kilometre ötede kurs açıyoruz. Yılda 600 kişiye 10’dan fazla branşta kurs imkanı sunarak sertifika veriyoruz. Mostar’da açtığımız kurslar sadece Kayseri ve Mostar’ın kardeşliği pekiştirmiyor. Mostar’da yaşayan Hırvat, Sırp ve Boşnak dostlarımızla bir arada olmamızı sağlıyor. İnsanların diline, dinine, ırkına bakmadan tamamen insani değerlerle bu çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Ziyarette Bosnalı kursiyerler tarafından yapılan bir tablo Başkan Çelik’e hediye edildi.

BÜYÜKŞEHİR KAYSERİ’Yİ YEŞİLLENDİRİYOR

 Büyükşehir Belediyesi Kayseri’yi yeşillendirme çalışmalarına devam ediyor. Kocasinan Parkı’nın hem güzelleşmesi, hem de daha yeşil bir görünüme sahip olması için farklı okullardan öğrencilerle çok sayıda fidan dikildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin parkları ağaçlandırma çalışmaları Kocasinan Parkı’nda da devam ediyor. Kocasinan Parkı’ndaki fidan dikimine çok sayıda öğrenci katıldı. Elleri toprakla buluşan öğrenciler hem Kayseri’nin yeşillenmesine katkı verdiler hem de içlerindeki ağaç sevgisini yeşerttiler.

Öğrencilerin katılımıyla Kocasinan Parkı’na Karaçam ve Sedir Fidanları dikildi. Fidan dikimine katılan öğrenciler, böyle bir çalışmaya katılmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler ve herkesi fidan dikmeye davet ettiler.

YAZAR HAYATİ İNANÇ, GENÇLERLE BULUŞTU

Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA)  ortaklaşa hazırladığı “Şiirler Seni Söyler” adlı programa Yazar Hayati İnanç katıldı. Tasavvuf, aşk gibi konuların yer aldığı programda Hayati İnanç söyleşinin yanı sıra şiirler de seslendirdi.

Şehir Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen “Şiirler Seni Söyler” programına katılan Yazar Hayati İnanç Yahya Kemal Beyatlı’nın şiirlerini okudu. 60 yıl önceki Türkçe şiirlerin, bugüne gelindiğinde gençler için tercüme gerektirdiğini söyleyen İnanç, bu noktanın üzerinde durulması gerektiğini belirtti.

Yahya Kemal’in “En büyük öksüzlük, köksüzlüktür” sözü üzerinde de duran Hayati İnanç, “Görüyorum ki, salonları dolduran gençlerin gayretlerinden artık bahar geldi. Çiçekler açmaya başladı. Ne oldu bize, ne yapmak lazım? diye hasret duyuluyor” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN 50 MİLYON TL’LİK İHALE

Büyükşehir Belediyesi sıcak asfalt kaplaması işi için yaklaşık maliyeti 50 milyon TL’yi aşan bir ihale yaptı. İhaleye sekiz firma katılarak teklif verdi.

Büyükşehir Belediyesi ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Geçen yıl kent merkezi ve ilçelerde asfalt rekoru kıran Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da pek çok yerde asfaltlama çalışması yapacak. Büyükşehir Belediyesi bu amaçla yaklaşık maliyeti 52 milyon TL olan ihale yaptı.

İhaleye katılan firmalar ve teklifleri şöyle oldu:

Nalbantoğlu İnşaat: 35 milyon 733 bin TL

İntaş İnşaat: 47 milyon 223 bin TL

Erk İnşaat: 48 milyon 638 bin TL

Teyda İnşaat: 49 milyon 299 bin TL

Aydın İnşaat: 49 milyon 845 bin TL

Nil Yapı: 53 milyon 773 bin TL

Gür Çelik İnşaat-İloğlu Yapı İş Ortaklığı: 53 milyon 727 bin TL

Ali Ünal İnşaat-Öztaşlar İş Ortaklığı: 59 milyon 862 bin TL

İhale, tekliflerin incelenmesinin ardından sonuçlanacak.

BÜYÜKŞEHİR KAYSERİ’Yİ YEŞİLLENDİRİYOR

Büyükşehir Belediyesi Kayseri’yi yeşillendirme çalışmalarına devam ediyor. Kocasinan Parkı’nın hem güzelleşmesi, hem de daha yeşil bir görünüme sahip olması için farklı okullardan öğrencilerle çok sayıda fidan dikildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin parkları ağaçlandırma çalışmaları Kocasinan Parkı’nda da devam ediyor. Kocasinan Parkı’ndaki fidan dikimine çok sayıda öğrenci katıldı. Elleri toprakla buluşan öğrenciler hem Kayseri’nin yeşillenmesine katkı verdiler hem de içlerindeki ağaç sevgisini yeşerttiler.

Öğrencilerin katılımıyla Kocasinan Parkı’na Karaçam ve Sedir Fidanları dikildi. Fidan dikimine katılan öğrenciler, böyle bir çalışmaya katılmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler ve herkesi fidan dikmeye davet ettiler.

KAYSERİ’NİN FARKLI BİR GÜZELLİĞİ

Büyükşehir Belediyesi, Talas’ta açmış olduğu muhteşem şehir manzaralı Erguvan Sosyal Tesisleri ile Kayseri’yi farklı bir güzellikle tanıştırdı. Erguvan Tesisleri’ne adını veren erguvan ağaçlarının çiçek açmasıyla birlikte şiirlere ve şarkılara konu olan bu güzellik Kayserililerle buluştu.

Erguvan ağaçları şiirlere ve şarkılara ilham veren bir güzelliğe sahip. Bu güzellik Büyükşehir Belediyesi’nin Talas’ta açtığı Erguvan Sosyal Tesisleri ile Kayserililerle buluştu. Hüsamettin Olgun’un sözlerini yazdığı ve Selahattin İçli’nin bestelediği

“Erguvani Büyü Sarmış Dört Yanı

Unutsun Gönlümüz Kışı Hazanı

Ve Sevda Yaratan Mutlu Zamanı

Bu Defa Kaybetme Aman Ne Olur” şarkısında da bahsedilen erguvan ağaçları çiçek açtı ve Erguvan Sosyal Tesisleri’ni erguvani bir büyü sardı. Rengarenk laleler ve erguvan ağaçlarının doyumsuz bir güzellik kattığı Erguvan Sosyal Tesisleri, bu yıl da Kayserililerin en çok tercih ettiği sosyal mekanlardan birisi olacak.

‘İKİ ÜLKE BİR KAMERA’ SERGİSİ TAKSİM MEYDAN’INDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Beyoğlu İle Macaristan’ın Peç Şehrinin Tüm Güzelliklerini Taksim Meydanı’nda sanatseverlerle buluşturan ‘İki Ülke Bir Kamera’ fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Başkan Demircan, “Beyoğlu ile Peç şehrinin bir ilişkisi var. 2010 Avrupa kültür başkenti İstanbul olduktan sonra Peç’in de bu süreçleri vardı. Dolayısıyla birbirimizle yakınlaştık.” dedi.

Beyoğlu Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Macaristan’ın Peç Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü “2 Natıons 1 Camera (2 Ülke 1 Kamera)” projesi ile iki tarihi şehrin güzellikleri aynı sergide buluştu. İki ülke arasındaki yüzyıllara dayanan dostluk ve kardeşliğin yanı sıra tarihi ve kültürel birikimi de koruyarak gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan proje kapsamında, 14 Macar ve Türk fotoğrafçılar Beyoğlu ve Peç şehirlerinin tarihi ve turistik bölgelerini fotoğrafladı. “İki Ülke Bir Kamera” fotoğraf sergisinde bir araya getirilen fotoğraflar Macaristan’ın Peç şehrinden sonra Taksim Meydanı’nda sanatseverlerle buluştu. Büyük beğeni toplayan serginin açılışına; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,Peç Belediye Başkanı Pava Zsolt, Macaristan Ankara Büyükelçisi H.E. Gabor Kiss ve Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balázs Hendrich’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

BEYOĞLU İLE PEÇ ŞEHRİNİN BİR İLİŞKİSİ VAR

 Sergi hakkında açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu Belediyesi ile Peç şehrinin bir ilişkisi var. 2010 Avrupa kültür başkenti İstanbul olduktan sonra Peç’in de bu süreçleri vardı. Dolayısıyla birbirimizle yakınlaştık. Ben bir Beyoğlulu, bir Kasımpaşalı olarak, Peç’deki Kasımpaşa Camii’nin önünde çektirdiğim fotoğraftan çok etkilendim. Bugün kardeşlik anlaşması imzaladık. Ve iki şehri tanıtan fotoğraf sergisini de Taksim Meydanı’nda kurduğumuz sergi ünitelerinde ilk defa yapmış olduk. Çok hoş oldu” dedi.

“PEÇ’İN İSTANBUL’DA TANITILMASI ÇOK SEVİNDİRİ”

Peç Belediye Başkanı Pava Zsolt,” Diğer Macar şehirlerine göre daha fazla Osmanlı Türk mirasına sahip ve böylesine güçlü bir mirasa sahip olan Peç’in burada İstanbul’da tanıtılması ve böylesine güzel bir imkan bulmuş olmamız gerçekten çok sevindirici” ifadelerini kullandı.

“FOTOĞRAFÇILARIMIZ BU ESERLERİ YÜREKLERİYLE HAZIRLADI”

Macaristan Ankara Büyükelçisi H.E. Gabor Kiss de,” Sergiyi gezenler fotoğraflara dikkatlice baktıklarında, fotoğrafçılarımızın bu eserleri sadece kameralarıyla değil, bunları yürekleriyle hazırladıklarını fark edeceklerdir” şeklinde konuştu.

ROGERS WATERS’DAN FARKLI BİREYLERE DESTEK-

İZEV’in (İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı) zihinsel engelli olarak tanımlanan çocuk, genç ve yetişkin farklı bireylere yönelik tüm negatif algılamaları dönüştürecek ‘Hayat ve Biz’ isimli sosyal sorumluluk projesinin ikinci etabı ‘Hayvanlar ve Biz’in ilk sergisi Sarıyer Belediyesi ev sahipliğinde milyonlara ulaşacak.

ÜNLÜ İSİMLERDEN DESTEK

Serginin ardından ise farklı bireylerin kendi yaşam haklarını savunacakları ilk manifesto niteliğinde olan, Pınk Floyd’un efsane ismi Rogers Waters’ın desteği ve ‘Another Brick in the Wall şarkısının yeni yorumuyla dünyaya seslerini duyuracakları “Yaşam Hakkı – Duvar”  şarkısının lansmanı yapılacak. Sunuculuğunu usta haberci Erhan Ertürk’ün yapacağı geceye; Funda Arar, Kubat, Koray Avcı ve Yavuz Dizdar da katılacak. Nejat Uygur’un torunu Desen Uygur ve Loreal’in dünyaca ünlü saç renk uzmanı Vasken Demirjian’ın da video ile destek verdiği etkinliğe isteyen herkes katılabilecek.

“KURUKÖPRÜ KISA SÜREDE TURİZME KAZANDIRILACAK”

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasıyla öne çıkan ilçede, geç Roma erken Bizans döneminden kalan tarihi Kuruköprü Su Kemeri’nin en kısa sürede turizme kazandırılacağını söyledi.

Kayseri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden tarih öğretmeni Züleyha Ulaş ve beraberindeki öğrenciler Başkan Palancıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette öğrenciler, Başkan Palancıoğlu’na TÜBİTAK’ın farkındalık programı kapsamında Kuruköprü Mahallesindeki 170 metre uzunluğunda, yaklaşık 16 metre yüksekliğindeki tarihi su kemerinin turizme kazandırılmasıyla ilgili çalışmalarını anlattı.

Gençlerin tarihe sahip çıkmaları için yaptıkları çalışmaları takdir eden Başkan Palancıoğlu, “Son yıllarda özellikle Tablakaya, Han ve Harman mahallelerimizde sokak restorasyon çalışmalarımızı hayata geçirdik. Tarihi eserlere verilen değer gün geçtikçe artıyor. Geçmişte Gürpınar’dan Kayseri’ye su akışının yapıldığı Kuruköprü Mahallemizdeki tarihi su kemeri de günümüze gelene kadar tahrip olmuş. Biz de bu yapıyı restore etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Başkan Palancıoğlu, liselerin her yıl farklı konularda çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Bu sene de Kayseri Kız İmam Hatip Lisesi, Talas’ın Kuruköprü Mahallesi’ndeki su kemeriyle ilgili bir farkındalık oluşturmak için bir bilgilendirme çalışması yaptı. Uzun yıllar restorasyona ihtiyacı olan bir yapı. Biz de belediye olarak bütçemiz yetmediği için Kayseri Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğüne başvurup, rölöve ve restorasyon projesi geçmesini sağlamıştık. Bu kapsamda Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü ile görüşüp suyolları kapsamında yatırım planına aldırdık. İnşallah en kısa zamanda plan ve projesi onaylanıp, ihalesi yapıldıktan sonra Kuruköprü Su Kemeri yeniden ayağa kalkacak. Ve turizme kazandırılacak. Bu çalışmanın en kısa zamanda gerçekleşmesini bekliyoruz. Farkındalık oluşturmaya çalışan Kayseri Kız İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kayseri Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri de Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na hem kendilerine yaptıkları yardımlar, hem de tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasıyla ilgili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

KOCASİNAN’DA ŞEHİT SAVCI KİRAZ’IN ADI FİDANLARLA YAŞAYACAK

Her hafta ağaç dikme etkinlikleri gerçekleştiren Kocasinan Belediyesi, bu sefer Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın anısına 410 fidanı toprakla buluşturdu. Etkinliğe katılan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, il protokolü, hakim ve savcılarla birlikte fidan dikti.

İstanbul Adliyesi’nde terör saldırısı sonucu şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın anısına fidanların toprakla buluştuğu etkinliğe, Vali Yardımcısı M.H.Nail Anlar, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Kılıç, denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Kocasinan Belediyesi’nin desteğini her zaman hissettiklerini vurgulayarak, daha güzel bir çevre oluşturmak için gayret gösteren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Vali Yardımcısı M.H.Nail Anlar ise sosyal sorumluluk faaliyetlerine herkesin destek vermesi gerektiğine dikkat çekerek, Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da daha yeşil Kocasinan hedefiyle geçen yıl 100 bin fidanı toprakla buluşturduklarını vurgulayarak, “Bu sene 120 fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. Bu noktada katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Amacımız Kocasinan’ı ve Kayseri’yi daha güzel ve daha yeşil bir hale getirmektir. Bugün yeni yaptırımız parka fidanları diktik. Bundan sonrada yeni park ve yeni yollar yapmaya devam edeceğiz ve Kocasinan’ı daha yaşanabilir bir hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Çolakbayrakdar, il protokolü, hakim ve savcılarla birlikte Erkilet Dere Mahallesi’nde yeni yapılan parkta fidanları toprakla buluşturdu.

KOCASİNAN AKADEMİ VATANDAŞLARIN ÜMİT IŞIĞI OLDU

Müreffeh ve güçlü bir Türkiye için her hafta bir okul ziyareti gerçekleştiren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bu sefer Furkan Doğan Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti. Kocasinan’ın geleceği için öğretmenlerle istişare eden Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Akademi’nin eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Ziyaret sırasında öğretmenlerinden biri, kanser tedavisi görmüş bir yakınının Kocasinan Akademi’nin kursları sayesinde hayata tekrardan bağlandığını vurgulayarak, belediye ekiplerine teşekkür etti.

Okul girişinde Okul Müdürü Enver Kaya tarafından karşılanan Başkan Çolakbayrakdar’a, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kılıç ve birim müdürleri eşlik etti. Sınıfları tek tek ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet eden Başkan Çolakbayrakdar, öğrencilere hitaben “Allah muvaffak etsin. İnşallah istediğiniz hedeflere ulaşırsınız” dedi. Başkan Çolakbayrakdar, daha sonra öğretmenler odasına geçerek öğretmenlerle hasbihal etti. Geleceğin teminatı çocuklara daha yaşanabilir bir Kocasinan bırakmak için öğretmenlerle fikir alışverişinde bulunduklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Göreve geldiğimden itibaren mahalle mahalle gezip, vatandaşların ihtiyaçlarına göre çözüm üretiyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerini, elimizden geldiğince yerine getirmeye çalışıyoruz. Yaptırımız hizmetlerle vatandaşlarımızın yüzü gülüyor” diye konuştu. Sosyal belediyecilik çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Bunlardan biri olan Kocasinan Akademi ile 7’den 70’e herkese hizmet veriyoruz. Kocasinan Akademi, vatandaşlara eğitim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal imkanlar sunuyor. Akademi tesislerimizde vatandaşlarımız bir araya gelip, iyi ve kötü günlerinde dostluklarını pekiştiriyorlar. Tesislerimiz sayesinde geleceğimizin teminat yavrularımız kreşte sosyalleşirken, hanım kardeşlerimiz ise eğitim, sosyal ve sanatsal etkinliklerde bulunuyorlar. Diğer yandan da yetişkin ve gençlere yönelik sportif faaliyetlerde hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerden biri ise kanser tedavisi görmüş bir genç yakınının Kocasinan Akademi’nin açtığı kurslar sayesinde hayata tekrardan bağlandığını vurgulayarak, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk ise Başkan Çolakbayrakdar ile birlikte her hafta bir okul ziyareti gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek “Görev aldığım yerlerde bu zamana kadar birçok belediye başkanıyla çalıştım. Fakat başkanımız, okullarla bizzat ilgilenip eğitim kalitesini daha fazla yükseltilmesi için yoğun gayret gösteriyor. Bundan dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Furkan Doğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Enver Kaya da okula yapılan hizmetlerden dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür plaketi takdim etti.