Ekonomi ve turizm haberleri…

Radisson Blu Hotel Kayseri’ye, Ukrayna’dan gelen turist sayısı 3 kat arttı

Ukraynalı kayakseverlerin, Erciyes’e ilgisi yoğun… Ukraynalı turistlerin Erciyes’te kayak yapma talebi nedeniyle, Ukrayna’dan iki büyük seyahat acentası, bu kayak sezonunda Kiev’den Kayseri’ye “charter uçuşları” düzenlemeyi planlıyor.

Kayseri’ye olan ilgisinin her geçen sezon artmakta olduğunu kaydeden Radisson Blu Hotel Kayseri Satış ve Pazarlama Direktörü Menderes Karaküçük, şunları söyledi:

“Kasım 2017 tarihinde katıldığımız fuardan sonra, otelimize gelen Ukraynalı turist sayısında patlama yaşadık. Şöyle ki, gelen turist sayısı, fuar öncesine oranla yaklaşık 3 kat arttı ve gelenlerin tamamı kayağa geldi. Otel olarak, 28- 30 Mart tarihleri arasında da, Kiev’de 25.UITT fuarına katıldık. Standımıza gelen Ukraynalı seyahat acentalarının yetkilileri, ‘müşterilerimizden, otelinizde kalıp Erciyes’te kayak yaptıklarını duyuyoruz. Hakkınızda çok iyi yorumlar aldığımız için bilgi almaya geldik’ dediler. Fuarda, 150’nin üzerinde acenta ile görüşmeler gerçekleştirdik. Bunların içinde 4 tanesi Ukrayna’nın en büyük acentaları idi. Bu sezon ‘Kayseri + Kapadokya Kültür Kayağı’ projesi kapsamında, planlanan direk charter uçuşları ile birlikte, daha fazla turisti, şehrimizde misafir etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kayseri’de, Mayıs ayında Fam Trip organize edilmesi planlanıyor

Fuarın ardından, Ukraynalı seyahat acentaları ile görüşmelerin devam ettiğini anlatan Menderes Karaküçük, konuşmasına şöyle devam etti:

“2018 – 2019 Kayak sezonu için Erciyes Kayak Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Murad Cahit Cıngı ile birlikte acentaların yetkilileriyle görüşüyoruz. Gelecek ay içerisinde, bir Fam Trip organize etmek için çalışıyoruz. Ayrıca, bu ay içerisinde, fuarda görüştüğümüz acentalardan birinin yetkilisi, Kayseri’ye gelerek hem tesisleri gezecek, hem de charter operasyonlarını değerlendirecek. Ukrayna’nın Kayseri’ye ilgisi şu an sadece kayak turizmi açısından olsa da, diğer turizm imkanlarına da dikkatlerini çekmekteyiz. Özellikle, Kapadokya + Kayseri turları yapılması konusunda çalışmalarımız sürmekle birlikte, bazı outdoor spor turizmi yapan acentalar da yamaç paraşütü ve downhill bisiklet parkuru gibi imkanlar ile ilgileniyorlar” diye konuştu.

Talep var, ancak direk uçuş olmaması en önemli sorun

Ukrayna’dan Kayseri’ye yoğun ilginin olmasına rağmen, en büyük sorunun ulaşım olduğunun altını çizen Menderes Karaküçük, şunları kaydetti:

“En önemli sorunumuz ulaşım. Bize son derece yakın olan bu ülke ile maalesef ulaşım imkanlarımız kısıtlıdır ve paket turların kullanamayacağı kadar pahalıdır. Şu aşamada sadece, İstanbul makul uçak fiyatları ile ulaşılabilir durumdayız. Aktarmalı uçuşlar söz konusu olduğunda, fiyatlar oldukça artmaktadır. Öbür taraftan, Ukrayna’dan sadece İstanbul Atatürk Havalimanına uçuş olması ve Sabiha Gökçen’den uçuş olmaması da biletleri daha pahalı hale getirebilmektedir. Diğer taraftan bazı havayolu şirketlerinin de, Ukrayna uçuşlarının aktarma istasyonu olarak Ankara’yı kullanıp, İstanbul’dan hiçbir seçenek sunmuyor olması da, Kayseri bölgesine ulaşmayı neredeyse imkansız seviyesinde zorlaştırmaktadır. Bilindiği üzere Ankara’dan Kayseri’ye karayolunun dışında bir ulaşım imkanı yok. Bu sebeple de, geriye acentaların direk charter uçuşu yapmalarının dışında başka bir şansımız bulunmuyor” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE SON 10 YILDA 9 MİLYON 361 BİN 941 KONUT SATILDI

Türkiye’de 2008 ile 2017 yılları arasında 9 milyon 361 bin 941 adet konut satışı gerçekleşirken, en çok satış 1 milyon 904 bin 919 konutla İstanbul’da yapıldı.

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, Türkiye’deki son 10 yıla ait konut satış istatistiklerini inceledi. Ajans Press’in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’de 2008 ile 2017 yılları arasını kapsayan son 10 yılda, 9 milyon 361bin 941 adet konut satışı gerçekleşti. En çok konut satışı ise 1 milyon 904 bin 919 ila İstanbul’da yapıldı. İstanbul’u 1 milyon 232 bin 571 satışla Ankara, 579 bin 958 satışla İzmir takip etti.

EN DÜŞÜK KONUT SATIŞI HAKKÂRİ’DE

Ajans Press ve PRNet’in gerçekleştirdiği medya incelemesine göre, son on yıl içerisinde konut satış istatistikleriyle ilgili 160 binin üzerinden haber yansıması tespit edildi. Medyaya yansıyan haber başlıklarında, altın ve doların ardından en çok kazandıran yatırımın gayrimenkul olması ve özellikle İstanbul’da konut fiyatlarında yaşanan artışın medyanın gündeminde olduğu belirlendi. Yapılan araştırmaya göre, en çok konut satışının gerçekleştiği ilk üç ilimizi takip eden diğer iller; 463 bin 830’la Antalya,336 bin 1’le Bursa, 247 bin 663’le Mersin, 227 bin 150’yle Konya, 224 bin 250’yle Kayseri ve 200 bin 445 ile Kocaeli olarak belirlendi. Konutta 150 bin adedin üzerinde satışın gerçekleştiği iller ise;194 bin 757’yle Adana, 189 bin 881’le Gaziantep,183 bin 133’le Eskişehir, 176 bin 44’le Tekirdağ, 163 bin 667’yle Aydın, 150 bin 79’la Samsun şeklinde görüldü. Buna karşın, son 10 yılda en düşük konut satışı sadece 904 konutla Hakkâri’de gerçekleşti. Hakkâri’yi bu alanda bin 385 ile Ardahan, 3 bin 640 ila Bayburt, 4 bin 96 ile Şırnak ve 5 bin 993’le Muş takip etti. Raporda son 10 yıl içerisinde bazı büyükşehirlerde konut satışlarının 100 bin adedin üzerine çıkamaması da dikkat çekici bir ayrıntı oldu. Büyükşehirlerden Malatya’da 94 bin 396, Muğla’da 91 bin 461, Trabzon’da 85 bin 773, Kahramanmaraş’ta 83 bin 229, Ordu’da 60 bin 555, Erzurum’da 50 bin 533, Van’da 38 bin 256 ve Mardin’de 32 bin 148 adet konutun el değiştirdiği görüldü.

Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtım Törenine Katıldılar

Kayseri Ticaret Odası Meclis başkanı Ömer Gülsoy, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz,  Sanayi Odası  Meclis Başkanı Abidin Özkaya, KTO Meclis Üyesi Orhan Yağcıoğlu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen, ‘Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni’ne katıldı.

Otomotivde yeni Başkan Baran Çelik oldu

Türkiye ihracatının 12 yıldır şampiyonu otomotiv sektörünün koordinatör kuruluşu Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nde (OİB) gerçekleştirilen Genel Kurul’da, tek liste ile seçime giden ve 106 oyun tamamını alan Baran Çelik oy birliğiyle Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, “Türkiye ihracatının beşte birinden fazlasını tek başına gerçekleştiren otomotiv, liderliğine kararlılıkla devam edecek. 2017 yılında ihracatının yüzde 77’sini AB Ülkelerine yapan Türk otomotiv sektörü, ana ve yan sanayisiyle gücünü ve kalitesini net bir şekilde ortaya koydu. Yeni dönemde mevcut ve hedef pazarlar için stratejik adımlarla küresel rekabet gücümüzü daha da artıracağız” dedi.

Türkiye ihracatının 12 yıldır üst üste lider sektörü olan ve 28,5 milyar dolarla geçen yıl ihracatta tüm zamanların rekorunu kıran otomotiv sektöründe koordinatör kuruluş olan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) seçimli Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Tek liste ile seçime gidilen Genel Kurul’da 106 oyun tamamını alan Baran Çelik, oy birliğiyle Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Çelik, Türkiye’de ihracat yapan tüm otomotiv ana ve yan sanayi şirketlerinin üyesi olduğu OİB’in 2018-2022 dönemi için Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütecek. OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, otomotivden enerjiye pek çok iş dalında faaliyet gösteren Beyçelik Holding A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO görevlerini sürdürüyor. Başkan Çelik, bir önceki OİB Yönetim Kurulu’nda da Muhasip Üye görevini yürütüyordu.

OİB Yönetim Kurulunda yer alan 10 Asil Üye; Ford Otomotiv, Toyota Otomotiv, Tofaş Türk Otomobil Fabrikaları, Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları, Bosch Sanayi ve Ticaret, Valeo Otomotiv, İnci GS Yuasa Akü, Teknik Malzeme, Martur Sünger ve Koltuk ve Farplas Otomotiv’den oluştu. Yeni dönemde yönetime Toyota Otomotiv de girdi. Denetim Kurulu Asil Üyeleri de Canel Otomotiv, Ecoplas Otomotiv ve Elatek Kauçuk oldu.

OİB Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri Pimsa Otomotiv, TKG Otomotiv, Destek Otomotiv, BPO B-Plas Plastic Omnium Otomotiv, Ermetal Otomotiv, Maysan Mando Otomotiv, Bayrak Lastik, Grammer Koltuk Sistemleri, Haksan Otomotiv Mamulleri ve Meklas Otomotiv olurken, Denetim Kurulu Yedek Üyeleri de Bolt Bağlantı Elemanları, Orven Kauçuk Makine Yedek Parçaları ve Presmetal Otomotiv Yan Sanayi oldu. Seçimlerde ayrıca TİM Delegeleri olarak 18 asil ve 18 yedek üye de belirlendi.

Çelik: “Otomotiv, ihracatta liderliğe kararlılıkla devam edecek”

Türkiye’nin 45 ilinde toplam 4 bin 700 aktif üyesi olan OİB, 27 yıldır faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Uludağ İhracatçı Birliklerinin (UİB) bünyesinde bulunan OİB, yüzde 87’lik ihracat payı ile UİB’in de lokomotif birliği durumunda bulunuyor.

OİB’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik de seçim sonrası yaptığı ilk açıklamada sonucun Türkiye otomotiv endüstrisine hayırlı olmasını diledi. Çelik, OİB’in açıkladığı verilere göre martta 3,1 milyar dolarlık ihracatla aylık bazda tüm zamanların rekorunu kırarak bir kez daha dikkatleri üzerine çeken sektörün, son 26 aydır ihracatta artış grafiğini sürdürdüğünü hatırlatarak, “Türkiye’nin toplam ihracatının 5’te birinden fazlasını otomotiv sektörü gerçekleştiriyor. İhracattaki liderliğimize kararlılıkla devam edeceğiz” diye konuştu.

Geçen mart ayı itibariyle ihracatının yüzde 79’unu AB ülkelerine yapan Türk otomotiv sektörünün ana ve yan sanayisiyle gücünü ve kalitesini ortaya net bir şekilde koyduğunu ifade eden Çelik, “OİB olarak yeni dönemde gerek mevcut gerekse yeni hedef pazarlara yönelik geliştireceğimiz vizyoner ve stratejik adımlarla küresel rekabet gücümüzü daha da artıracağız” değerlendirmesinde bulundu.

Bir önceki dönemde OİB Yönetim Kurulu Başkanı olan Orhan Sabuncu da Olağan Genel Kurul’da yaptığı konuşmada “Türkiye otomotiv sektörü olarak geçen yıl itibariyle dünyada 14., AB’de ise 5.büyük üreticiyiz. Son 12 yılın ihracat şampiyonu olan otomotiv, yine son 12 yılda 23,5 milyar dolar dış ticaret fazlası verdi. Geçen yıl ihracatta tüm zamanların rekorunu kırdık. Yine geçen yıl en büyük pazarımız olan Almanya’ya yüzde 10 artış gerçekleştirdik” dedi.

ULUDAĞ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ OLAĞAN GENEL KURUL YÖNETİMİ

BAŞKAN ADAYI                : BEYÇELİK GESTAMP OTOMOTİV SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

ASİL ÜYELER        1          : FORD OTOMOTIV SAN. A.S.

                                    2          : TOYOTA OTOMOTIV SAN. TURKIYE A.S.

                                    3          : TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FAB. A.Ş.

                                    4          : OYAK-RENAULT OTOMOBIL FAB.A.S.

                                    5          : BOSCH SAN.VE TİC.A.Ş

                                    6          : VALEO OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

                                    7          : İNCİ GS YUASA AKÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

                                    8          : TEKNİK MALZ.TİC.VE SAN.A.Ş

                                    9          : MARTUR SÜNGER VE KOLTUK TESİS. TİC. VE SAN. A.Ş.

                                    10        : FARPLAS OTOMOTİV ANONİM ŞİRKETİ

YEDEK ÜYELER   1          : PİMSA OTOMOTİV A.Ş. ÇAYIROVA ŞUBESİ

                                    2          : TKG OTOMOTIV SAN.VE TIC.A.S.

                                    3          : DESTEK OTOMOTIV YAN SANAYI VE TICARET A.S.

                                    4          : BPO B-PLAS PLASTIC OMNIUM OTOMOTIV PLASTIK SAN.A.S.

                                    5          : ERMETAL OTOMOTIV VE EŞYA SAN. TIC. A.Ş.

                                    6          : MAYSAN MANDO OTOMOTIV PARÇ. SAN.VE TIC.AŞ

                                    7          : BAYRAK LASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

                                    8          : GRAMMER KOLTUK SİST.SAN.VE TİC A.Ş

                                    9          : HAKSAN OTOMOTIV MAMULLERI SAN.VE TIC.A.S

                                    10        : MEKLAS OTOM.ITH.IHR.SAN.VE TIC .LTD.ŞTI.

DENETİM KURULU

ASİL ÜYELER        1          : CANEL OTOMOTIV SAN.VE TIC.A.S.

                                    2          : ECOPLAS OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

                                    3          : ELATEK KAUÇUK SANAYİ TİCARET A.Ş.

YEDEK ÜYELER   1          : BOLT BAGLANTI ELEMANLARI SANAYI VE TICARET A.S.

  • : ORVEN KAUCUK MAK. YEDEK PAR. SAN. VE TIC.LTD.STI.
  • : PRESMETAL OTOMOTIV YAN.SAN.VE TIC.A.Ş.
  • ULUDAĞ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ  TİM DELEGELERİASİL DELEGELER1          : FORD OTOMOTIV SAN. A.S.

    2          : TOYOTA OTOMOTIV SAN. TURKIYE A.S.

    3          : TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FAB. A.Ş.

    4          : OYAK-RENAULT OTOMOBIL FAB.A.S.

    5          : BOSCH SAN.VE TİC.A.Ş

    6          : VALEO OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

    7          : İNCİ GS YUASA AKÜ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

    8          : TEKNİK MALZ.TİC.VE SAN.A.Ş

    9          : FARPLAS OTOMOTİV ANONİM ŞİRKETİ

    10        : CANEL OTOMOTIV SAN.VE TIC.A.S.

    11        : ECOPLAS OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

    12        : ELATEK KAUÇUK SANAYİ TİCARET A.Ş.

    13        : BOLT BAGLANTI ELEMANLARI SANAYI VE TICARET A.S.

    14        : PİMSA OTOMOTİV A.Ş. ÇAYIROVA ŞUBESİ

    15        : TKG OTOMOTIV SAN.VE TIC.A.S.

    16        : DESTEK OTOMOTIV YAN SANAYI VE TICARET A.S.

    17        : BPO B-PLAS PLASTIC OMNIUM OTOMOTIV PLASTIK SAN.A.S.

    18        : ERMETAL OTOMOTIV VE EŞYA SAN. TIC. A.Ş.

    YEDEK DELEGELER

    1          : MAYSAN MANDO OTOMOTIV PARÇ. SAN.VE TIC.AŞ

    2          : BAYRAK LASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

    3          : GRAMMER KOLTUK SİST.SAN.VE TİC A.Ş

    4          : HAKSAN OTOMOTIV MAMULLERI SAN.VE TIC.A.S

    5          : MEKLAS OTOM.ITH.IHR.SAN.VE TIC .LTD.ŞTI.

    6          : ORVEN KAUCUK MAK. YEDEK PAR. SAN. VE TIC.LTD.STI.

    7          : PRESMETAL OTOMOTIV YAN.SAN.VE TIC.A.Ş.

    8          : SAHINCE OTOMOTIV SAN.VE TIC.A.S.

    9          : MAGNETİ MARELLİ MAKO ELEKTRİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

    10        : BOSCH FREN SISTEMLERI SAN.VE TIC.A.S.

    11        : MATAY OTOM.YAN SAN.VE TIC.A.S.

    12        : EVINOKS SERVIS EKIPMANLARI SAN .VE TIC.A.S.

    13        : ZIMAS ZINCIR VE MAKINA SAN. TIC. A.S.

    14        : PROFİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

    15        : FOMPAK AMBALAJ VE POLIURETAN SANAYI VE TICARET A.S.

    16        : ORJİN OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

    17        : SEGER  SES VE ELEKTRIKLI GEREÇLER SANAYI A.Ş.

    18        : UZMAN YAY MAKINA SANAYI A.S.

  • KİMYA İHRACATÇILARI YOLA UĞUR ATEŞ İLE DEVAM EDECEKSon seçim heyecanını 4 yıl önce yaşayan AKİB ihracatçıları, bünyesinde 8 ihracatçı birliği bulunduran Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin seçimli olağan genel kurul toplantılarında başkanlarını seçmeye başladı.İlk olarak, Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Seçimli Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

    Seçimli Olağan Genel Kurulların gündemini açılış, Genel Kurul Başkanlık Divanı’nın seçimi, Yönetim Kurulu çalışma raporunun okunması, görüşülmesi ve onaylanması, bilanço ve gelir-gider hesaplarının incelenmesi ve onaylanması, Denetim Kurulu raporunun okunması, görüşülmesi ve onaylanması, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu’nun ibrası, müteakip yıl bütçe ve iş programlarının görüşülmesi ve onaylanması, yönetim kurulu başkanı ile yönetim ve denetim kurulu asil ve yedek üyeleri ile Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’ni TİM genel kurulunda temsil edecek olan delegelerin seçilmesi, dilek ve temenniler oluşturdu.

    Kimya İhracatçıları yine “Uğur Ateş” dedi

    Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin seçimli olağan genel kurul toplantısında, Ali Uğur Ateş başkanlığında tek listenin yer aldığı seçimde Ateş, oy birliği ile yeniden başkan oldu.

    Gelecek dönemde de kimya sektörü adına hizmet etmekten mutluluk duyacağını belirten Ateş, sektörünün ihracat rakamlarını daha da yukarıya taşımak için yönetim kurulu ile birlikte özverili çalışmalarda bulunmaya devam edeceklerini kaydetti.

    Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin 2017 Yılı Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantıları 28 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecek.

    Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan seçimler sonucunda yönetim kurulu ve denetim kurulu şu firmalardan oluştu;

    YÖNETİM KURULU

    BAŞKAN               :  ALTIN ATEŞ KİMYA A.Ş.

    ASİL ÜYELER       1- TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A. Ş.

    2- PETLAS LASTİK SAN.TİC.A.Ş.

    3- SASA POLYESTER SAN.A.Ş.

    4- SEÇİL KAUÇUK SAN.TİC.A.Ş.

    5- BEYAZ KAĞIT VE HİJYENİK ÜRN.TEM.İNŞ.SAN.TİC.A.Ş.

    6- GEMA MADENİ YAĞLARI SAN.TİC.A.Ş.

    7- MERSİN İLAÇ ECZA DEPOSU TİC.LTD.ŞTİ.

    8- ARDENT PLASTİK SAN.TİC.A.Ş.

    9- NUR-İŞ PVC KER. İNŞ.TAAH.YAPI ELEM.PAZ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

    10-ACN KİMYASAL MADDELER İNŞ.OTO.TEKS.KONF.SAN.TİC.A.Ş.

    YEDEK ÜYELER    1- ALPAYDIN GÜBRE A.Ş.

    2- NİĞ TAŞ A.Ş.

    3- TOPRAK GÜBRE TAR.ÜRN.NAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

  • 4- SASA DIŞ TİC.A.Ş.5- CAN KİMYA SAN.TİC.A.Ş.6- PEROS KİMYA KAĞ.HİJ.DET.TEM.SAN.TİC.A.Ş.

    7- TRİLUB OTOMOTİV SAN.TİC.A.Ş.

    8- GÜNEYSAN GÜBRE SAN.TİC.LTD. ŞTİ.

    9- SAVRA İTH.İHRACAT VE LOJİSTİK A.Ş.

    10-ARSLAN PLASTİK GIDA TAR.VE ORM ÜRÜN.İTH.İHR.LTD.ŞTİ.

    DENETİM KURULU

    ASİL ÜYELER

    1- KAYAŞ KURU BUZ AMB.PLAS.GID.YAL.SIN.GAZ.TİC.İŞL.A.Ş.

    2- HATKO KAUÇUK A.Ş.

    3- SARIKAYA BOYA KİM.MAD.NAK.İNŞ.TAAH.TİC.LTD.ŞTİ.

    YEDEK ÜYELER    1- ÖNER DIŞ TİCARET A.Ş.

    2- YALIM DIŞ TİCARET A.Ş.

    3- MURATOĞLU DIŞ TİCARET MAD.A.Ş.

  • TAYSAD ‘TÜRKİYE OTOMOTİV TEDARİK SANAYİ ZİRVESİ’
  • T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleriyle, Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) tarafından 11 Nisan 2018 tarihinde Crown Plaza Bursa’da Sayın Bakanımız Dr. Faruk ÖZLÜ’nün katılımlarıyla “Türkiye Otomotiv Tedarik Sanayi Zirvesi gerçekleştirilecek. T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından odak sektörler arasında yer alan otomotiv sanayinde, söz konusu ürünleri ve yüksek teknolojiye geçişteki somut adımları belirlemek amacıyla sanayinin ve ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileriyle zirve gerçekleşecek.PROGRAMYER                 : Crowne Plaza Bursa – Odunluk Mh. Akpınar Cd. No:17 16110 Nilüfer / Bursa

    TARİH           : 11 Nisan 2018 Çarşamba

    SAAT               : 12.30 – 18.00