Belediyelerden haberler, ziyaretler

NEŞE ÖZHASEKİ, KOCASİNAN’IN YENİ OKURYAZARLARINI ZİYARET ETTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin eşi Neşe Özhaseki ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın eşi Fatma Çolakbayrakdar, Okuma Yazma Seferberliğiyle Türkiye genelinde ilk sertifikaları alan kursiyerleri ziyaret etti. Kursiyerleri, hem evlerinde hem de okuma yazma kurslarında ziyaret eden Neşe Özhaseki ve Fatma Çolakbayrakdar, onları kısa zamanda okuma yazma öğrendikleri için tebrik etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin eşi Neşe Özhaseki ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın eşi Fatma Çolakbayrakdar, Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Kocasinan Belediyesi bünyesinde açılan okuma yazma kursunun ilk mezunlarını evlerinde ziyaret etti.

Neşe Özhaseki ve Fatma Çolakbayrakdar, ilk olarak Mimarsinan Mahallesi’nde oturan 3 çocuk sahibi 42 yaşındaki Hediye Köşker’e misafir oldu. Keyifli sohbetlerin yaşandığı ziyarette Hediye Köşker, çeşitli nedenlerden dolayı okula hiç gitmediğini belirterek, “Okuma yazmayı öğrenmemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kurs sayesinde günlük hayatta hiç zorluk çekmeden işlerimi yapabiliyorum” dedi. Neşe Özhaseki ise Türkiye’nin her geçen gün geliştiğini ve güzelleştiğini vurgulayarak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendi tarafından Okuma Yazma Seferberliği çerçevesinde yapılan çalışmaları, onların buradaki temsilcileri olarak bizler de destekliyoruz. Okumak zaten bizim dinimizin emridir” diye konuştu. Fatma Çolakbayrakdar da okuma yazma seferberliği kapsamında kursiyerleri her fırsatta ziyaret edip, destek verdiklerini vurguladı.

Neşe Özhaseki ve Fatma Çolakbayrakdar’ın ikinci ziyaret adresi ise Mimarsinan Mahallesi’nde oturan 3 çocuk sahibi Songül Köybulan’ın evi oldu. Sıcak ve samimi bir havada geçen ziyarette Songül Köybulan, çocukluk isteğini yerine getirmek için okuma yazma kursuna başvurduğunu ifade ederek “Çocukluğumdan beri ilahi yazıp, ilahı okumak istiyordum. Nasip, kısmet bu güneymiş. Okuma yazma öğrendikten sonra günlük hayatım kolaylaştı” dedi. Misafirlerine zemzem suyu ikram edip, kurs boyunca kullandığı defteri gösteren Songül Köybulan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ev ziyaretlerinin ardından Kocasinan Akademi Mimarsinan Tesisinde Okuma Yazma kurslarında eğitim gören kursiyerlerle bir araya gelen Neşe Özhaseki ve Fatma Çolakbayrakdar, onları tebrik edip, sohbet etti. Neşe Özhaseki, Kocasinan Akademi’nin en yaşlı kursiyeri olan 86 yaşındaki Ayşe Demirel’in elini öperek, “Ayşe Teyze, öğrenmenin yaşı olmadığının en güzel örneğidir” dedi. Kursiyerlere başarılar dileyen Neşe Özhaseki, Sıfır Atık Projesinden de bahsederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve eşlerinin himayelerinde başlayan okuma yazma seferberliğini inşallah daha yaygın hale getireceğiz. Böylelikle ilimizde okuma yazma bilmeyen kalmayacak. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ ile evlerde kağıt, pet şişe gibi ambalaj atıklarının ayrı toplanmasını sağlayıp, geri dönüşüme kazandıracağız. Bu konuda herkesin desteğini bekliyoruz. Kağıtlar israf edilmeyince ağaçlar kesilmiyor ve enerjide tasarruf sağlıyoruz. Böylelikle hem çevreye hem de ekonomiye büyük katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Neşe Özhaseki ’ye sürpriz yapan Fatma Çolakbayrakdar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Neşe Özhaseki’nin 5 Nisan Avukatlar Günü’nü tebrik ederek, çiçek takdim etti. Neşe Özhaseki de yapılan sürprizden dolayı teşekkür etti.

Kursiyerlerle yakından ilgilenen Neşe Özhaseki ve Fatma Çolakbayrakdar, sonrasında dekoratif ev tekstili ve iğne oyası kursları ile kreşi de ziyaret etti.

KOCASİNAN’IN KANATLI DOSTLARI, YENİ YUVALARINA KAVUŞTU

Hayata geçirdiği projelerle sosyal belediyecilikte örnek olan Kocasinan Belediyesi, ilçenin muhtelif yerlerine beslenme noktaları ve kuş evleri yerleştirmeye devam ediyor. Çevreye ve doğaya gösterdiği hassasiyetiyle dikkat çeken Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, öğrencilerle birlikte onların yaptıkları kuş evlerini Kosova Parkı’nın içindeki ağaçlara yerleştirdi.

Kocasinan Belediyesi’nin doğada bulunan sokak hayvanları ve diğer canlılar için yaptığı çalışmalara öğrencilerden destek geldi. Bahçeşehir Okulları’nda eğitim gören öğrenciler, Beceri Geliştirme Modülü kapsamında yaptıkları İnovasyon Dersi ürünü olan kuş evlerini Kocasinan Belediyesi’ne hediye etti. Öğrencilerin yaptıkları kuş evleri, belediye ekipleri tarafından Erkilet Mahallesi’ndeki Kosova Parkı’nın içindeki ağaçların dallarına asıldı.

Çevreye ve ekolojik dengenin sürdürülebilirliğine katkıda bulunan eğitim kurumunu ve öğrencileri tebrik eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Ekolojik dengenin ve şehrimizin doğal güzelliklerinin korunması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hoşgörü diyarı Kayseri’mizde yaptığımız hizmetlerle tüm canlıların Kocasinan’da değerli olduğunu gösteriyoruz. Bu kapsamda gençlerimizin doğaya karşı bir sorumluluk içerisinde yapmış oldukları çalışmadan dolayı hem gençlerimizi hem de okul yönetimini tebrik ediyorum. İnşallah bu ve buna benzer çalışmalar daha yaygın hale gelir. Özellikle her hafta düzenlediğimiz ağaç dikme etkinliklerinde çocuklarımızla bir arada oluyoruz. Amacımız, çocuklarımızın kendi çevrelerini kendilerinin inşa etmesidir” ifadelerini kullandı.

Kayseri Bahçeşehir Lisesi Müdürü Kasım Uğur ise her zaman eğitime vermiş olduğu desteklerden dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

TALAS’A YENİ YOL SÜPÜRME ARACI

Talas Belediyesinde, çevreci hizmetlerin kalitelisini artırmak için araç filosuna 2018 model yeni süpürme aracı dâhil edildi.

Belediye Meydanı’ndaki aracı inceleyen Talas Belediye Bakanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, daha sonra direksiyona geçerek test etti. Testin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Palancıoğlu, “Talas Belediyesi olarak vatandaşlarımıza kaliteli hizmet için gece gündüz çalışıyoruz.” dedi.

Başkan Palancıoğlu, “Taşeron yasasıyla birlikte özellikle dışarıdan kiraladığımız araçları ya satın almamız ya da başka bir çözüm bulmamız gerekiyordu. Sağ olsunlar Türkiye Belediyeler Birliği bize bu kapsamda destek verdi ve yol süpürme aracını hızlı bir şekilde temin etmiş olduk. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin vasıtasıyla bugün itibariyle teslim aldık.” şeklinde konuştu.

 “Çevreci belediye olarak yaptığımız nitelikli hizmetlerimiz vatandaşlarımızdan da takdir görüyor.” diyen Başkan Palancıoğlu, şunları söyledi: “Kalitemizi daha da artırmak için daha önce hafriyat ve çöp toplama araçları, iş makinaları, zabıta araçları gibi araçlarımızı tanıtmıştık. Rabbim bizlere bu ülkeye, bu şehre, bu ilçeye en iyi şekilde hizmet etmeyi nasip eylesin. Allah kaza bela vermesin. Hayırlı olsun.”

TALAS’TA ÇİFTÇİLERE AŞILAMA EĞİTİMİ

Talas Belediyesi ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce arazideki yabani armut ağaçlarının görünümünü değiştirmek için uygulamalı kültür armudu aşılama eğitimi verildi.

Yaklaşık 50 çiftçiye önce kırsal mahallelerden Kepez’deki sosyal tesiste ziraat mühendisleri tarafından teorik bilgiler verildi. Ardından araziye geçilerek uygulamalı olarak kültür armudu aşısı gösterildi. Aşılamanın dikkat edilmesi gereken noktaları çiftçilere anlatılırken, yarma olarak ta bilinen kalem aşısında iki çubuğun kesilen gövdenin dışına sıfır şekilde tutturulması gerektiği ifade edildi. Ayrıca kalemin nemlendirilerek gövdeye birleştirilmesi ve aşının havayla temas etmemesine dikkat çekildi.

Çiftçilerin de uygulama yaptığı kültür armudu aşılamasıyla ilgili konuşan Kepez Muhtarı Mehmet Demirbaş, “Biz yabani armutları kültür armuduna dönüştürmek istiyorduk. Sağ olsunlar Talas Belediyesi ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri bizlere yardımcı oldu. Böylelikle hem arazinin görüntü kirliliği önlenmiş oluyor hem de canlıların yararlanmasına katkı sağlanmış olunuyor” dedi.

Çalışmanın sonunda çiftçilere aşılamada kullanılan malzemelerin bulunduğu çanta hediye edildi.

ÖZVATAN HEYETİ’NDEN BAŞKAN ÇELİK’E TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Özvatan Heyeti’nin teşekkür ziyaretinde Kayseri’deki uyum kültürüne dikkat çekti. Başkan Çelik, hizmetin makam ve mevki hırsı olmadan yapılmasının önemine işaret etti ve “Gönüler bir olmalı” ifadesini kullandı.

Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir ve Özvatan Kalkınma Kooperatifi Üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret ederek bir süre görüştü. Ziyarette arıcılık desteği başta olmak üzere Özvatan’a yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür edildi.

Nazik ziyaretleri nedeniyle Özvatan heyetine teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik de ilçeleri ekonomik olarak da kalkındırmak için bu hizmetleri yapmaları gerektiğini belirtti. Kayseri’deki uyum kültürünün önemine de vurgu yapan Başkan Çelik, “Bu kültür Kayseri’yi diğer vilayetlerin önüne geçiriyor. Makam, mevki, hırs olmadıktan ve amaç bu vatana ve millete hizmet olduktan sonra gönüller bir oluyor” dedi.

ÇELİK’TEN ESNAF ZİYARETİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Bulvarı’ndaki katlı kavşaklarda yaptığı incelemelerin ardından Sivas Caddesi’nde esnafları ziyaret etti. Başkan Çelik, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti, hâl hatır sordu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve il yönetim kurulu üyeleri ile esnaf ziyaretinde bulundu. Fuzuli Caddesi Kavşağı’ndan başlayarak Emirgan Parkı istikametindeki esnafları ziyaret eden Başkan Çelik, “Hayırlı İşler” temennisinde bulundu. Esnaflar tarafından sıcak ve samimi bir şekilde karşılanan Başkan Mustafa Çelik, alışveriş yapan vatandaşlarla da bir süre görüştü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Emirgan Parkı’nda ise parkta oynayan çocuklarla yakından ilgilendi. Başkan Çelik, parkta oturan vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

KATLI KAVŞAKLARDA BÜYÜKŞEHİR HIZI

Büyükşehir Belediyesi şehrin en önemli caddeleri olan Kocasinan ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’ndaki katlı kavşakları süresinden çok daha önce tamamlamak için büyük bir tempo ile çalışmaya devam ediyor. Hafta sonu Melikgazi Köprülü Kavşağı’nı hizmete açan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, köprülü kavşak çalışmalarının yapıldığı Tuna Caddesi’nin üstünü de trafiğe açtı. Başkan Çelik, gece gündüz çalışan ekiplere teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, il yönetim kurulu üyeleri ve mahalle muhtarları ile birlikte Kocasinan Bulvarı üzerindeki Tuna Caddesi Kavşağı’na gitti. Katlı kavşak çalışmalarını inceleyen Başkan Mustafa Çelik, kavşağın üst tarafındaki çalışmaların tamamlandığını belirtti ve bunun sonucunda kavşağı trafiğe açtıklarını kaydetti.

“HER PROJEMİZİ ZAMANINDAN ÖNCE TAMAMLIYORUZ”

Her projeyi zamanından önce tamamlayarak Kayserililerin hizmetine sunmak için azami gayret gösterdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, “Kışa girerken temelini attığımız Kocasinan Bulvarı üzerindeki katlı kavşaklardan Tuna ve 30 Ağustos Kavşaklarını kapsayan projemiz de hızla devam ediyor. Tuna Caddesi Kavşağı’nın üst bölümünü bugün itibariyle trafiğe açıyoruz. Çok şükür ekiplerimiz dinamik ve hızlı çalışıyorlar. Bu sene kış mevsiminin de iyi gitmesiyle hiç boş durmadan bu kavşakta imalatımıza devam ettik. Ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gece saat 02.00’de de ekibimizin yanındaydım ve üzerinde bulunduğumuz çimi seriyorlardı. Sabaha kadar çalışarak söz verdiğimiz gibi bugün itibariyle üst tarafı trafiğe açtık” dedi.

“ŞEHİR MERKEZİNDEKİ TRAFİK DE RAHATLAYACAK”

Kısa süre içinde katlı kavşağın alt tarafındaki çalışmaları da tamamlayacaklarını vurgulayan Başkan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz haftalarda biliyorsunuz, Melikgazi Belediyemizin önündeki kavşağı hizmete açmıştık. Zarif ve estetik yapısıyla Kayserimize çok yakışan bir kavşak oldu. Kocasinan Bulvarı’nda Fuzuli, Tuna ve 30 Ağustos Kavşaklarını da yaptığımızda İnşallah Argıncık ışıklardan DSİ’ye kadar trafik kesintisiz hale gelecek. Bu sayede şehir merkezindeki trafiği de rahatlatmış olacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, emeği geçen herkese teşekkür ederek normalde yıl sonuna bitecek olan katlı kavşağı süresinden çok daha önce bitirerek hizmete açacaklarını kaydetti.

BÜYÜKŞEHİR’DEN SÜRÜCÜLERE UYARI

Büyükşehir Belediyesi Kocasinan Bulvarı üzerinde yapacağı asfaltlama çalışmaları öncesi sürücüleri uyardı. Belirilen saatlerde alternatif yolların kullanılması istendi. Trafiğin fazla etkilenmemesi için asfaltlama çalışmaları gece yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi bu gece saat 21.00’den yarın sabah 07.00’ye kadar Kocasinan Bulvarı’nın Hastane Caddesi Kavşağı’ndan Gaziosman Köprüsü Kavşağı’na kadar olan bölümünde asfaltlama çalışması yapacak. Asfaltlama çalışması bulvarın yan yolunda yapılacak ve İstasyon ile Hastane Caddesi Kavşaklarını üstten geçen yolda trafik akışı devam edecek.

Büyükşehir Belediyesi, yarın akşam saat 21.00 ile 8 Nisan Pazar günü saat 07.00 arasında ise Gaziosman Köprüsü Kavşağı ile Karayolları Kavşağı arasındaki yan yolda asfaltlama çalışması yapacak. Asfalt çalışmasının yapılacağı saatler arasında sürücülerin alternatif güzergahları kullanmaları istendi.

25 BİN TON ASFALT İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hacılar Belediyesince 2018 yılı yatırım programında yer alan asfalt çalışmalarını gerçekleştirmek için Bitümlü sıcak karışım asfalt alım ihalesi gerçekleştirdi. İhaleye Yazı İşleri Müdürü Ahmet Hökelek başkanlık etti.

Hacılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce 2018 yılında gerçekleştirilecek olan asfalt çalışmaları için bitümlü sıcak karışım asfaltın üretilmesi, nakledilmesi, serilmesi, sıkıştırılması ve asfalt kazıma makinesi ile asfaltın kaldırılması ihalesi, belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Yaklaşık maliyeti 4 Milyon 413 Bin 220 TL olan ve kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilen ihaleye 3 firma katıldı.

Firmaların verdikleri teklifler ise şöyle;

“İntaş Taahhüt 3 Milyon 735 Bin TL, Nalbantoğlu İnşaat 4 Milyon 32 Bin 500 TL, Öztaşlar İnşaat 4 Milyon 140 Bin TL.” İhale sonucu, ihale komisyonunun incelemesinin ardından sonuçlanacak.

HİLMİ PAŞA MESCİDİ HAYIRLI OLSUN!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak ilçemizde Osmanlı Dönemi’ne ait 18. Yüzyılda inşa edilen Camikebir Mahallesi’ndeki tarihi Hilmi paşa mescidi’nin  restorasyon ile bakım ve onarım çalışmasının tamamlandığını söyledi.

Hilmi paşa mescidi nin onarımı sonrası tekrar hizmete sunulması  için yapılan tanıtım toplantısına    önceki Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı  Kayseri millet vekili Taner Yıldız,Ak parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke,Meclis üyeleri birim müdürleri ve muhtarlar  iştirak etti.

Hilmi paşa mescidi’nin tarihi mimarisi ve yapı tekniği açısından şehrimizde Anadolu Kültür Mirasını temsil eden eserlerden birisi olarak günümüze kadar ayakta kaldığını hatırlatan Başkan   Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi 2016 yılında 16 eserimizi tamamladık. 2017 yılında ise 22 eseri tamamladık. Şu anda 16 eserde ise çalışmalarımız devam ediyor. Camikebir Mahallesi’nde bulunan Hilmi paşa mescidi’nin 12 Mart 2018 günü bakım ve yenileme çalışmasına başladık. Kısa bir sürede tamamlayarak bugün hizmete sunuyoruz. Taş işçiliğin güzel örneklerini sergileyen bu tarihi yapı aslına uygun olarak belediyemizce onarıldı. Ayrıca Kayseri kültür yolu üzerinde olması bir misyon kazandırmakta ve çalışmaya bir anlam katmaktadır. Hilmi paşa mescidi’nin yapılan çalışma ile gelecek kuşaklara emanet edilmiş oldu” dedi.

Başkan   Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesinin Tarihe Dokunuş Projeleri ile Anadolu’nun kültür mirası eserlerin günümüz hizmetine kazandırılacağını sözlerine ekledi.

Hilmi paşa mescidi’nin onarımı sonrası tekrar hizmete sunulması  için yapılan tanıtım toplantısına iştirak edenlere Melikgazi’nin geleneksel Aşure ikramı yapıldı. Hilmi paşa mescidi: Tarihi Kapalıçarşı’nın (bedesten) batı duvarına bitişik olan ve kitabesinde 1870-71 yılında Hilmi Paşa tarafından tamir ve ihya edildiği belirtilen camisinde  vakit ve Cuma namazları kılınıyor.

BAŞKAN MEMDUH BÜYÜKKILIÇ CAMİKEBİR MAHALLESİ’NDE  ESNAF ZİYARETİNDE

Camikebir Mahallesi’nde yer alan HİLMİ PAŞA Camisi’nde Cuma namazı sonrası vatandaşlar ve esnaf ile sohbet eden Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri ilinin banka, alış veriş, kuyumculuk, giyim ve toptan gıda gibi her türlü ticaretin CamiKebir mahallesinde gerçekleştiğini bu açıdan bu bölgenin Kayseri’nin adeta ticaretin kalbi olduğunu söyledi.

Cami Kebir bölgenin bir ticaret alanı olduğunu ve gündüz itibari ile nüfus yoğunluğunun çok fazla olan bu bölgenin Bölge şehir Kayseri için önemli olduğunu Başkan Memduh Büyükkılıç “Alış verişin ve ticaretin kalbi Cami Kebir Mahallesidir. Çünkü yerleşmiş bir kültürün mirasını taşımaktadır. Ticaret merkezi olması yanında Cami Kebir Camisi, Kapalı Çarşısı, Vezirhanı, Pamuk Han gibi tarihi mekanlara ev sahipliği yapmaktadır. Kazancılar Çarşısı kuyumculuğun merkezidir. Modern alış ve çok katlı çarşıları ile eski ve yeni ticaret merkezi aynı anda hizmet vermektedir. Gündüz nüfusu adeta patlama yapmaktadır. Bölge Şehri Kayseri için ayrı bir önem arz eden Cami Kebir Esnafımızı ziyaret ederek, yapılan çalışmaları değerlendirdik. Çünkü bizim için vatandaşın memnuniyeti çok önemlidir “ dedi.

Belediye çalışma ve hizmetleri ile bölgenin ticaret ve ekonomiye yön verdiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Cami kebir Esnafı ile yapılan sohbet ve gezinin çok yararlı olduğunu çünkü bu tür geziler ile hizmette bütünlük sağlandığını sözlerine ekledi.