’18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ kutlama mesajları

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’dan “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 103. Yıldönümü Mesajı

Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsız ve özgür yaşama gayesinden hiçbir zaman taviz vermeyen Türk Milleti, sahip olduğu özelliklerle dünya üzerinde saygın bir konum edinmiştir. Türk Milleti, onurlu tutumu, kahramanlıkları ve başarılarıyla tarihin akışını değiştiren yüce bir Millettir.

Yaşam hakkını onuruyla elde eden Milletimiz, tarihin her döneminde bölünmez bütünlüğünü ve vatan topraklarını koruma ve karşısına çıkarılan engelleri aşma kararlılığını göstermiş, bu uğurda canı pahasına binlerce şehit vermekten kaçınmamıştır.

Türk Milleti, bağımsız yaşamak ve özgür kalmak, yurt içinde ve dışında Devletimize hizmet etmek için canı pahasına görev yapan aziz şehitlerimize büyük minnet duymaktadır.

Güzel ülkemizi bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan sevgisini canından üstün bilen aziz Şehitlerimize ve Gazilerimize sonsuz şükran duyuyoruz.

Değerli Şehit Aileleri;Şehitlerimiz devlet ve milletimiz adına üstlendikleri görevlerinde canlarını feda etmekten kaçınmamışlar, kutsal dinimizce de en yüce makam olan şahadet mertebesine ulaşmışlardır. Evlatlarınızın bu özverileri milletimizi tarihin her döneminde büyük ve güçlü kılmıştır. Milli birlik ve beraberliğimizin, bağımsızlığımızın simgesi Şehitlerimizi millet olarak andığımız bu günde Türkiye Cumhuriyeti’nin her geçen gün yükselişini ölümsüz kahramanlarımıza, evlatlarınıza borçluyuz.

Bağımsızlığımızın, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz, saygın ve örnek kişilikleriyle gönüllerde yaşayacak, onların kahramanlıkları, mücadeleleri ve cesaretleri hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Aziz Milletimiz;Yüreğimizdeki vatan, millet, bayrak aşkı ve insan sevgisi ile ülkemizi hep birlikte en iyiye, en güzele, muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız. Devlet ve Millet olarak hiç kimsenin Milli Birlik ve Beraberliğimizi bozmasına fırsat vermeyeceğiz. Bu vesileyle; Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

ERÜ Rektörü Güven’den 103. Yıldönümünde “Çanakkale Deniz Zaferi” Mesajı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda, Türk Milletinin en büyük kahramanlık destanlarından Çanakkale Deniz Zaferi’nin, hiçbir zaman hafızalardan silinmeyecek dünyada eşine az rastlanır zaferlerden biri olduğunu kaydetti.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milletinin, Çanakkale Savaşında asker ve teçhizat sayısı bakımından kendisinden kat kat fazla olan düşmanı dize getirerek ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirttiğine dikkat çeken Rektör Güven, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“103. yılını kutladığımız Çanakkale Deniz Zaferi, askeri dehamızın üst düzeyde olduğu, biri biri ardına kahramanlık öykülerinin yazıldığı, vatan, bayrak ve bağımsızlığa olan bağlılığımızın tüm dünyaya gösterildiği büyük bir zaferdir. Bu zaferin anlamı ve önemini yazmakla bitmez. Çünkü Seyit onbaşıların, Kınalı Alilerin ve Kınalı Hasanların kahramanlık ve yürek burkan öyküleri, Türk Milletinin her ferdinin bu vatan uğruna, gözünü kırpmadan canını seve seve feda ettiğinin en güzel anlatımıdır. Kahramanlığı sahip olduğu silah ve teçhizatta değil her zaman yüreğinde hisseden bu Büyük Milletin, var olduğunu ve ebediyete kadar da var olacağını haykırdığı bir zaferdir Çanakkale Deniz Zaferi. O yüzden ecdadımızla ne kadar övünsek, tarihimizle ne kadar gururlansak azdır.

Bize düşen şehitlerimizin kanlarıyla yoğurulmuş atamızdan miras bu kutsal toprakları en iyi şekilde korumak ve bir çakıl taşını dahi düşmana vermemektir. Bunun yanında her alanda güçlenerek dünyada mazluma, zulme uğrayana, aman dileyene kol kanat germektir. Bizim özümüz de, gayemiz de budur. Bizi dünyada büyük ve güçlü kılan, hatta gıpta ile bakılan özelliğimiz de budur. Bu dün böyleydi, bugün de böyle olmakta, yarın da böyle olmaya devam edecektir. Yeter ki! Bir ve beraber olalım. Bizi, biz yapan değerlerimize her zamankinden daha fazla sahip çıkalım. Bu duygularla Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, fedakâr silah arkadaşları ve tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Yüce Allah, birlik, beraberlik, güç ve kahramanlığımızı daim eylesin.”

Başkan Çelik, Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

“TÜRK MİLLETİ DESTANLAR YAZMAYA DEVAM EDECEK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde yaptığı açıklamada Türk milletinin tarih boyunca olduğu gibi bundan sonra da hainlere ve şer güçlere hak ettiği cevabı vereceğini söyledi. Başkan Çelik, aziz milletimizin ve kahraman ordumuzun bu vatana göz dikenlere karşı destanlar yazmaya devam edeceğini kaydetti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada Türk Milleti’nin gönlünden, kalbinden ve tüm benliğinden vatan ve millet aşkının sökülemeyeceğini belirtti.

Aziz milletimizin tarihin her döneminde vatanını canından aziz bildiğini ve konu vatan olunca koşa koşa ölüme gittiğini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, “Böyle bir milletin diz çöktürülmesi asla mümkün olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Bir ve beraber olduğumuzda ne denli güçlü olduğumuzu Çanakkale Destanı ile dünyaya gösterdik. Bu destan sadece ülkemizin değil dünya tarihinin en büyük destanı olmuştur. Vatanımıza göz diken hainler, teröristler ve arkalarındaki şer güçler üzerimize oyun oynamaya devam ettikleri müddetçe Türk Milleti de yeni destanlar yazmaya devam edecektir. Bunu yapacak inancımız da vardır, düşmanlarımızı yerle bir edecek gücümüz de” ifadelerini kullandı.

Aziz vatanımızı korumak ve ülkemizi çok daha güçlü hale getirebilmek için tıpkı 103 yıl önce Çanakkale’de olduğu gibi birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, “Bir ve beraber oldukça Allah’ın izni, milletimizin azmiyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü güçlüğün üstesinden geliriz. Dün Çanakkale’de olduğu gibi bugün de başta Afrin olmak üzere sınır ötesinde ya da sınırlarımız içinde, teröristlerle ve hainlerle yaptığımız mücadelede Allah her zaman yar ve yardımcımızdır. Bu duygularla tarihin en büyük destanını bu millete armağan eden Çanakkale Şehitlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Vatan uğruna canını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gönlünde vatan ve millet aşkı olan Gazi Milletimizin fertlerini saygıyla selamlıyorum” dedi.

ADD Kayseri Şube Başkanı Kemal Ceylan’ın mesajı

KTB Başkanı Şaban Ünlü’den Çanakkale Zaferi Mesajı “ Çanakkale Zaferi, Milletimizin İman ve Azim Gücünün Bir Göstergesidir”

Kayseri Ticaret Borsası ( KTB) Başkanı Şaban Ünlü, “Ülkemiz tarihinde ayrı bir yeri ve önemi olan 103. Yıldönümüne ulaştığımız 18 Mart Çanakkale Zaferi milletimizin, iman ve azminin, metanet ve gücünün açık bir göstergesidir” dedi.

Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birinin Çanakkale Zaferi’nde görüldüğünü ifade eden Şaban Ünlü, “ Çanakkale Zaferi, vatanı, bayrağı, milleti, dini ve devleti için canını Allah yolunda feda eden, olağanüstü bir mücadele örneği sergileyerek her ne pahasına olursa olsun düşmana geçit vermeyen şehitlerimizin destanıdır. Türk askerleri Çanakkale Savaşı’nda olağanüstü bir mücadele örneği sergileyerek her ne pahasına olursa olsun düşmana geçit vermemiştir. Çanakkale Savaşı yaşadığımız ve yaşayacağımız her anda örnek gösterilebilecek, bir an bile unutmamamız gereken, milletimizde olan gücümüzün ne denli muhteşem olduğunu ortaya çıkaran kutsal bir zaferdir. Bu duygu, düşüncelerle başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.”

KESOB Başkanı Ahmet Övüç’ün mesajı

Çanakkale Zaferi Dünya Savaşlarında ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, hür yaşamak hakkına canı ve kanı ile ulaşan bir milletin kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi gibi büyük bir mirasa sahip olan, bir millet, onunla ne kadar iftihar etse yeridir. Böyle bir iman ve ahlak destanı çıkarabilen bir toplum, en zor şartlarda bile daima toparlanıp dirilme kabiliyetine sahip demektir. Çanakkale destanı birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü temellere sahip olduğunun en büyük göstergesidir. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere güvenli bir şekilde devretmektir.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümünde, bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Yönetim Başkanı

Tahir Nursaçan’ın 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi Mesajı

Kahramanlık destanlarıyla dolu şanlı tarihimizde öyle dönüm noktaları vardır ki, sadece bizim için değil tüm insanlık için bir abidedir. Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olması bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır.

Menfur 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi sırasında yaşananların, bir asır önce Çanakkale’yi yedi düvele mezar eden mücadeleci ruhun ne kadar taze, ne kadar diri olduğunu hepimize gösterdiğine inanıyorum.

Ülkemiz ve milletimiz, yapılan bu hainlikleri asla unutmayacak, nesilden nesile aktaracak ve hafızasından hiç silmeyecektir.

En zayıf anında bile ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten bir inancın mirasçısı olan bu aziz ve asil millet, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, 15 Temmuz’da vatanını koruma, demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıkma konusundaki kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Önümüzdeki süreçte de birlik ve dayanışma içinde, aynı kararlılıkla, ülkemize, istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağımıza inancım tamdır. Bir yandan Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz.

“ Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır /Toprak Uğrunda Ölen varsa vatandır .”

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 103. yıl dönümünde, Anadolu’nun her köşesinden Çanakkale’ye giderek, gözünü kırpmadan ‘Çanakkale geçilmez’ sözünü şanlı tarihimize altın harflerle yazan Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere, aziz vatanımız için gözünü kırpmadan şehit düşen tüm asker, polis ve sivillerimiz ile gazilerimizi minnetle anıyorum.

Hüseyin Cahit Özden’den 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden mesajında , “Türk milleti, vatanını, hürriyet ve istiklalini korumak için emsalsiz fedakârlıklar göstermiş, cesaret dolu mücadelesiyle şanlı zaferler kazanmıştır. Tarih boyunca vatanı ve istiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan yüce milletimiz, gurur kaynağımız olan büyük zaferlere imza atmıştır. Şehit ve gazilerimizin hiçbir değerle ölçülemeyecek fedakârlıkları, milletimizin güzel vatanımızda tarih boyunca özgür yaşamasını sağlamıştır. Yakın tarihimizde kazanılan Çanakkale Zaferi de şüphesiz milletimizin var oluş mücadelesinin eşsiz destanlarından biridir. Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla dünya tarihini de etkileyen dönüm noktalarından biri olmuştur. Milletimizin imkânsızlıkları yenecek derecedeki vatan sevgisi, dünyaya ‘“Çanakkale Geçilmez” dedirtmiştir.

Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz, emsalsiz özverileriyle milletimizin değerlerinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca kanıtlamışlardır. Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını ortaya koyan aziz şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların emanetine kararlılıkla sahip çıkacaktır. Birlik ve beraberliğimiz ile bu ruhu koruduğumuz sürece inanmalıyız ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Şehitlerimizin yakınları ile gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

Başkan Hiçyılmaz’dan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

Çanakkale Zaferi Mesajı

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Hiçyılmaz mesajında, “Çanakkale Zaferi, milletimiz için bir hayat memat meselesi, millî mücadeleye giden yolda çok önemli bir kilometre taşı, milletimizin yeniden dirilişidir” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı olduğunu ifade eden Hiçyılmaz, “Milletimiz 103 yıl önce düşmana nasıl karşı durduysa, bugün de Afrin başta olmak üzere tüm terör yuvalarında verdiği mücadele ile bağımsızlığından, birlik ve beraberliğinden asla vazgeçmeyeceğini dünyaya haykırmaktadır” şeklinde konuştu.

Hiçyılmaz, mesajını şöyle sürdürdü: “Vatanımızı işgal etmek amacıyla 103 yıl önce birleşen yedi düvelin, bugün de aynı hain oyunlara giriştiği görülmektedir. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimize kastedenler yine üzerimize gelmektedir. Ancak, tüm bu oyunların milletimizin basireti ve devletimizin gücü ile hüsrana uğratılacağından, küffara karşı yeni zaferler kazanacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Taner Yıldız “18 Mart Çanakkale Zaferi, tarihe altın harflerle yazılan bir destandır”

Önceki Dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin tarihe altın harflerle yazılan bir destan olduğunu söyledi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi nedeniyle bir açıklama yapan Kayseri Milletvekili Taner Yıldız Çanakkale Zaferi’nin, vatan topraklarına göz diken ve işgale kalkışan devletlere bunun hiçbir zaman gerçekleşemeyeceğini gösterdiğini ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayarak Türklerin tarih sahnesinde ilelebet var olacağını kanıtladığını söyledi.

Millet olarak varlığımızı devam ettirebiliyorsak bunu vatan için canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitlerimize borçlu olduğumuzu ifade eden Yıldız , açıklamasında şunları kaydetti; “Bizlere düşen ecdadımızdan emanet aldığımız bu toprakları canımızdan aziz bilerek, bu vatan için şehit düşen yüz binlerce kahramanımızı yüreğimizde saygıyla yaşatmak ve bizden sonraki nesillere bu güzel toprakları sonsuza kadar barış ve huzur içinde dünyanın en çağdaş ve en gelişmiş ülkesi yapmaktır. Tarihe altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi`nin 103.yılında, vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin birliği ve bütünlüğü için kendini bu yola adayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı ve kanlarını hiç tereddütsüz bu vatan uğruna döken tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum’’.

Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Gülsoy’un 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü mesajı

Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Ticaret Odası Başkan adayı Ömer Gülsoy “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Gülsoy, mesajında, Tarihin en hüzünlü zaferinin Çanakkale olduğunu belirterek, “Yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına topyekûn direnişinin gerçek bir destanıdır. Savaşın yalnızca öldürmekten ibaret olmadığını tüm dünyaya bir kez daha hatırlatmıştır. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan toprakları, Ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması uğrunda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin bizlere mirasıdır.

Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma ile yanı başımızda gerçekleşen Afrin” deki Zeytin Dalı Harekâtında da İstiklal ve İstikbalimize sahip çıkıldı. Ülkemizin güvenliğine açık tehdit oluşturan dış kuvvetlerin oynadığı kirli oyunlara, Türk Devletinin sessiz kalması beklenemezdi. Bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere ödün vermeyen Türk milleti, Zeytin Dalı Harekatı ile Çanakkale Zaferinde olduğu gibi yine destan yazıyor.

 Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatan topraklarında özgürce yaşıyor, şanlı bayrağımız ihtişamla dalgalanıyorsa bunu şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulusumuzun özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini başlatan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı, vatanı uğrunda canını bir an bile düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor,18 Mart Şehitler Günü ve tarihte görülmemiş büyük bir cesaret ve inanç örneği sergilenerek kazanılan Çanakkale Zaferinin de 103. Yıl dönümünü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

DEVELİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET  CABBAR’IN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Çanakkale Savaşı tarihin kaydettiği en büyük savaşlardan biridir. Tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkansızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği mücadelenin destanıdır. Kısacası; vatanı uğruna canını vermekten çekinmeyen bir milletin destanı ve kahramanlık öyküsüdür.

“Çanakkale Geçilmez”  diyen o ruhun torunları bugün El Bab’da, Afrin’de, doğuda, güneydoğuda, 15 Temmuz’da ve mazlumun feryat ettiği her yerde kendini göstermektedir. Bu ruhu ve inancı bizlere aktaran şehitlerimize minnet borcumuzu, devletimize sahip çıkarak ve milletimizi aydınlık yarınlara taşıyarak ödemek zorundayız. Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 103’ncü yıl dönümünde, başta Çanakkale Şehitlerimiz üzere tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.