ADD’den Amasya genelgesinin yıldönümünü unutmadı

Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Dr. İsmail Ulusoy, Amasya genelgesininin 97. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Ulusoy’un açıklaması şöyle.

‘Hem içerde , hem de dışarıda ulusal bağımsızlığımızı , ülke bütünlüğümüzü , yönetim biçimimizi tehdit eden gelişmelerin yaşandığı bir dönemde ,AMASYA GENELGESİ (TAMİMİ) nin 97’nci yıldönümüne ulaşmış bulunmaktayız.

İçinde bulunduğumuz bu günlerde gerek iç politikada , gerekse dış politikada karşı karşıya bulunduğumuz sorunlar , bize 19 Mayıs 1919’u ve onu takibeden 22 Haziran 1919 ‘u hatırlatıyor.Bugün , çevremizde ,kötücül dış politika sonucu , hiçbir dost ülke kalmamış.Dost bildiğimiz ,aynı kuruluşlar içinde yer aldığımız ülkeler , ülkemizi bölmek isteyen bölücü terör örgütünün yan dallarıyla işbirliği içindeler.Girmeye çalıştığımız , ancak bizim ADD olarak benimsemediğimiz AB ülkelerinin parlamentolarında ülkemiz aleyhine kararlar alınıyor.

Bunlar yetmiyormuş gibi ,ülkeyi yöneten siyasi kadrolar ,anayasal suç işleyerek çeşitli adlarla ( Türk Tipi Başkanlık , Partili Cumhurbaşkanı ) yeni bir rejimi dayatmaktalar.Yargıyı yanlı hale getirerek istedikleri kararların çıkmasını sağlamaktalar.Kazara aleyhlerine bir karar çıksa bile ona uymamakta . yasaları çiğnemekteler.(O kararı veren yargıcın sonunun ne olacağını da siz düşünün).

Halkımızın ve ülkemizin aleyhine olan iktidar uygulamalarını sayfalarca yazmak olanaklı.Hal böyle olunca , akla gelen soru “Ne Yapmalı ? “ sorusudur.

Yapılacaklar bellidir:Tam da yıldönümünde olduğumuz Amasya Genelgesi’nin maddelerini hatırlamak ve gereğini yapmak yeterlidir.1’nci madde , “Vatanın bütünlüğü ve milletin istiklali tehlikededir “ diyor. 3’ncü madde ise “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır “ diyor. Demek ki durumun önemini kavrayıp , bir vatandaş olarak , milletin bir ferdi olarak gerekli azim ve kararlılığı gösterip ülkemizin bölünmesine , rejimimizin değiştirilmesine karşı koyacağız.Bu konuda savaşım veren Atatürkçü Düşünce Derneği gibi tüm demokratik kitle örgütlerine gücümüzün sonuna kadar destek vereceğiz.

Amasya Genelgesi’nin 97’nci yıldönümü nedeniyle halkımıza bir kere daha söz veriyoruz:

Sizlerin desteği sürdüğü müddetçe , biz Atatürkçü Düşünce’yi savunanlar , gücümüzün sonuna kadar ülkemizin bütünlüğünü ve Cumhuriyet Rejimimizi savunacağız.Bundan kimsenin kuşkusu olmasın .

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti !…

Ne Mutlu Türküm Diyene !…’