Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ERÜ ve Beyoğlu’nda anıldı

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 82. yıldönümünde Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından düzenlenen programla anıldı. Anma programına katılan TBMM Eski Başkanı ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anlattı.

Veteriner Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen anma programına, TBMM Eski Başkanı ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Melikgazi Belediye Başkanı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Mehmet Akif Ersoy’un eserlerinden bestelenen müzik dinletisi sunuldu.

Anma programındaki konuşmalarda, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci, fakülteleri hakkında bilgiler verdi.

Dekan İnci, “Misyonumuz mükemmel eğitim ile global rekabete hazırlanan öğrencilerimizi cesaretlendirmektir. Onlara başarı basamaklarının, disiplin, takım çalışması, güven, alçak gönüllülük, eşitlik ve cesaretten oluştuğunu öğretiyoruz” dedi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yaşantısı ve eserleri ile örnek alınması gerektiğini söyledi.

Rektör Çalış, “Mehmet Akif Ersoy’u iyi anlamalı, eserlerinde verdiği mesajlardan gerekli dersleri çıkarmalıyız. Çoğu çileli 63 yıllık ömrüne çok sayıda eser sığdıran Mehmet Akif Ersoy, milli mücadele dönemini eserlerine en iyi şekilde yansıtmış ve Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesine sürekli vurgu yapmıştır. Mehmet Akif Ersoy’un en büyük eseri olan İstiklal Marşımızı, Millet olarak ilelebet muhafaza edeceğiz. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 82. yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyor ve böyle bir önemli etkinliği düzenlemelerinden dolayı Veteriner Fakültemize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programın son konuşmacısı TBMM Eski Başkanı ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan ise, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u yaşamını ve başta İstiklal Marşı olmak üzere yazdığı eserlerdeki manayı anlattı.

Konuşmasının ardından TBMM Eski Başkanı ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan’a, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, hediye takdiminde bulundu. Program, “Mehmet Akif Ersoy Bilim Ödülleri’nin” sahiplerine verilmesinin ardından sona erdi.

“MEHMET AKİF’İN EN BÜYÜK ESERİ HAYATIDIR”

Akademi Beyoğlu’nda düzenlenen “İstiklal’in Şairi Mehmet Akif Ersoy” paneline katılan Başkan Demircan, “Akif üstün bir ahlak sahibiydi. En büyük eseri, hayatıydı. Nasıl yaşıyorsa, öyle yazıyordu. Nasıl yazıyorsa, öyle yaşıyordu.” dedi.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 82. yıl dönümü münasebetiyle Beyoğlu’nda “İstiklal’in Şairi Mehmet Akif Ersoy” paneli düzenlendi. Akademi Beyoğlu’nda gerçekleştirilen programa Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde; Prof. Dr. Fatih Andı ve Beşir Ayvazoğlu Mehmet Akif Ersoy’u anlattı.

VATAN İÇİN, MİLLET İÇİN HEP MEYDANDAYDI

Panelde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Mehmet Akif’in masa başında şiirler yazan bir sanatçı olmadığını belirterek, “Akif üstün bir ahlak sahibiydi. En büyük eseri, hayatıydı. Nasıl yaşıyorsa, öyle yazıyordu. Nasıl yazıyorsa, öyle yaşıyordu. Var olma mücadelesi verdiğimiz o çetin dönemde, varını da yoğunu da ‘Etmesin tek beni vatanımdan cüda’ dediği vatan için seferber etti. Akif’in en büyük öğüdü, Allah’tan gayrı hiçbir şeyden, hiç kimseden korkmamaktı. Vatan için, millet için hep meydandaydı. Oturduğu yerden, müsvetteler karalayıp da sanatçılık taslamadı. Akif’i çok okuyalım. Çünkü Safahat bir hazinedir. Safahat belagatın zirvesidir. Safahat bir milletin var olma destanıdır.” dedi.