Küçük Kapadokya’nın Restorasyon Öyküsü Paneli

Kapadokya Üniversitesi, bünyesindeki Kapadokya Araştırma Merkezi ve Uluslararası İlişkiler Birim Koordinatörlüğü işbirliğinde, “Dünyada Başka Kapadokya Var Mı?” söyleminden yola çıkarak planlanan proje çalışmalarının çıkış noktası olan, İtalya’nın “Küçük Kapadokya’sı” şeklinde anılan ve 2019 Avrupa Kültür Başkenti seçilen Matera şehrinin geçirdiği restorasyon sürecinde kazandığı tecrübelerden yararlanmak amacıyla, bölgenin mimarlık ve restorasyon konusunda en önemli üniversitelerinden biri olan Basilicata Üniversitesi’nden akademisyenleri 4-5 Nisan tarihlerinde ağırlıyor…

Matera, stratejik planlar oluşturarak bunların hepsini başarıyla uygulayıp İtalya’daki kültür başkentliğine aday birçok iddialı şehri geride bırakarak yarışı önde tamamlamış bir şehir. Kapadokya’ya benzerliğiyle dikkat çeken bu küçük bölge, tarihi ve doğal yapılarını son derece titiz bir şekilde uyguladıkları restorasyon çalışmalarına tabii tutmuş.

Basilicata Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan iki değerli akademisyen, Teknik Mimar Prof. Antonella Guida ile Dr. Öğretim Üyesi Graziella Bernardo da, bölgenin geçirdiği bu süreci bizlere aktarmak ve deneyimlerini bizlerle paylaşmak üzere 4-5 Nisan tarihlerinde üniversitemizi ziyaret edecek.

Uluslararası İlişkiler Birim Koordinatörlüğü ve Kapadokya Araştırma Merkezi öncülüğünde düzenlenen bu çalıştay, 4 Nisan’da Mimari Restorasyon Programında misafir ve üniversite hocalarımız tarafından verilecek seminerler ve ayrıca saha çalışması şeklinde, 5 Nisan’da ise panel şeklinde düzenlenecek olup, panel bölgede konuya ilgili tüm misafirlere ev sahipliği yapacak. Panelin diğer iki konuğu ise, Nevşehir Müze Müdürü Arkeolog Murat Ertuğrul Gülyaz ile restorasyon uzmanı mimar Aslı Özbay olacak.