Kapadokya Üniversitesi Öğrencilerine Yurtdışı eğitim semineri ve Bezirhane buluşmaları

Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) yetkilileri Kapadokya Üniversitesi öğrencilerine “Almanya’da Yükseköğrenim, Araştırma İmkanları ve DAAD Bursları” konulu seminer düzenledi.

Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) Ankara Ofisi ve Kapadokya Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen “Almanya`da Yükseköğrenim, Araştırma İmkânları ve DAAD Bursları” konulu seminer, DAAD Ankara Koordinatörü Franziska Trepke ve Kapadokya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vesile Şenol’un da katılımıyla Kapadokya Üniversitesi Ürgüp Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirilirken, akademisyen ve öğrencilerin seminere yoğun ilgisi vardı.

Seminere konuşmacı olarak katılan DAAD Ankara Ofisi Eğitim Danışmanı Ahmet Dalgıçoğlu, Kapadokya Üniversitesi öğrencilerine Almanya’daki üniversite sistemi, öğrenci hayatı, araştırma ve staj imkanları hakkında bilgiler verdikten sonra “DAAD, Almanya’daki yüksek öğrenim kurumlarında bir yönetim organizasyonudur ve 60 farklı ülkede temsilcilik ve ofisleri vardır” tanımını yaparak DAAD’ın amaçları, faaliyet alanları ve bursları hakkındaki sunumunu gerçekleştirdi.

Seminer sonunda Kapadokya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nihan Gizem Kantarcı tarafından günün anısına Eğitim Danışmanı Ahmet Dalgıçoğlu’na çini tabak hediye edildi.

Kapadokya’nın Geleceği Ünlü İsimlerle Bezirhane’de Konuşuldu

Bezirhane Buluşmaları kapsamında Nevşehir’e gelen ünlü arkeolog Nezih Başgelen ve Şehir Plancısı Faruk Göksu, “Korurken Yaşatmak Mı, Tüketmek Mi?” konulu söyleşide konuştu.

Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Argos Kültür Sanat tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Bezirhane Buluşmaları’ etkinlikleri kapsamında gerçekleşen söyleşiye; Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, akademisyenler, üniversite öğrencileri, bölge turizmcileri ve davetliler katıldı.

Selamlama konuşmasının ardından sözü alan Şehir Plancısı Faruk Göksu, “Biz geleceği yeniden tasarlayacaksak yeni neslin beklentilerini, yeni nesil ekonominin gerekliliklerini dikkate almalıyız. Biz, yeni neslin yaratıcı zekasını kullanarak farklı temalarla neler yapabiliriz bunu düşünmeli ve tartışmalıyız” şeklinde konuştuktan sonra Kapadokya’nın geleceğine dair soruları ve bunların cevaplarına dair fikirlerini ortaya koydu.

Şehir Plancısı Faruk Göksu’dan sonra sözü alan Arkeolog Nezih Başgelen, Kapadokya’da şu an çok büyük bir stresin olduğunu lakin bu stresin doğru yönetildiği ve doğru şekilde geleceğe yönelik vizyona dönüştürüldüğünde Kapadokya’nın her boyutuyla kazanan bir coğrafya olacağını belirterek başladığı konuşmasında, “Sürdürülebilir bir şeyi yapma konusunda ülke olarak bir zafiyetimiz var ama yüreğimiz bu tür konularda yek vücut. Artık Kapadokya bu yek vücut haliyle bölgede bir model geliştirmeli ve bu modelin çözümlerini buraya has yapmalı” diyerek çözüm önerilerine dair fikirlerini katılımcılarla paylaştı.

Faruk Göksu ve Nezih Başgelen’in konuşmalarının ardından bölge turizmcileri bölgenin korunmasına dair düşüncelerini katılımcılarla paylaşırken, Kapadokya Üniversitesi öğrencileri de bölgede yaşanan sorunların çözümlerine dair ürettikleri fikirleri katılımcılarla paylaşarak destek istedi.

Etkinlik, Nezih Başgelen ve Faruk Göksu’nun etkinliğe katılanların sorularını cevaplandırmasıyla sona erdi.