En güzel buzağı yarışması

9. Kayseri Tarım ve Hayvancılık Fuarında en güzel buzağı yarışması Kayseri’de tarım hayvancılığa verilen önemin işareti oldu.Yapılan buzağı güzellik yarışmasında

Montofon ırkında Melikgazi İlçesi Gürpınar Köyünden  Mustafa Erkan

Simental ırkında Talas İlçesi Koçcağız köyünden  Cafer Eldaş

Holştayn ırkında Tomarza İlçesi Cücün köyünden Adem Sarıkurt birinci  oldular.

Yarışmada dereceye giren buzağıların sahiplerine çeşitli ödüller verildi.

Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık  bin 400 firmanın katıldığı Dünya Ticaret Merkezi’ndeki “9. Kayseri Tarım ve Hayvancılık fuarının açılışını TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ,Ahmet Öksüzkaya yaptı.

Sadık Yakut fuar açılışında yaptığı konuşmasında; Ticarette, sanayide, turizmde ve eğitimde söz sahibi olan Kayseri’nin tarım ve hayvancılık alanında da daha çok gelişmesi gerektiğini belirtti.

Vali Düzgün ise sektörel fuarların çiftçilerin teknolojiyi daha çok kullanabilmesine ve yeniliklerden haberdar olabilmesine zemin hazırladığına dikkat çekti.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanvekili Yakut ve Vali Düzgün “En Güzel Buzağı Yarışması”nda dereceye giren üreticilere ödüllerini verdi.

Kayseri Tarım fuarına üreticilerin katkısını sağlamak adına Kayseri genelinde buzağı yarışmasının Üçüncüsünü düzenleyen Kayseri İli Damızlık sığır yetiştiricileri Birlik Başkanı Ünay Çakı  2014 yılında buzağı güzellik yarışmasına  16 yarışmacının katıldığını ve  yapılan yarışma sonunda Birlik tarafından birincilere Süt sağım makinesi, İkincilere  Buzağı kulübesi diğer katılımcılara da birer adet çeyrek altın hediye edildiğini belirtti.

2001 yılında kurulan Kayseri ili damızlık sığır yetiştiricileri birliğinin üye sayısının İki bin’e  ulaştığını belirten birlik Başkanı Ünay Çakı üye sayımız arttıkça karşılaşılan sorunlara birlikte çözüm aramaktayız günlük olarak 130 tonu aşkın süt toplamaktayız, birliğimize kayıtlı İki bin   işletmede sürü sayımız 135.000’a ulaşmıştır. Kayseri genelindeki hayvan varlığının toplamı 230 Bin olup Birliğimiz tarafından üyemiz olsun yada olmasın tüm küpeleme  ve tohumlama işlemlerini de yürütmekteyiz.

Süt üreticilerimizin karını artırmak adına soğuk süt zinciri ağını kurmak suretiyle üreticilerimizin sütlerinin Türkiye Süt Konseyi tarafından belirlenen fiyat üzeride sütlerinin değer bulması sağlanmaktadır.Ayrıca Birlik olarak yaptığımız ticari işlemlerden dolayı aylık olarak ortalama KDV,Stopaj  gibi vergilerden dolayı 210 bin TL devletimize vergimizi de ödemek suretiyle katkı sağlamaktayız dedi.

Bu başarı tablosunun oluşmasında, katkısı olan idarecilerimizi, yetiştiricilerimizi ve personelimizi, göstermiş olduğu gayretlerden dolayı  kutluyorum. Damızlık Sığır Yetiştirici Birlikleri camiası olarak bizlerin üzerine düşen ve Türkiye’nin bizden beklediği tek şey, Türkiye’deki ıslah çalışmalarını geliştirmek ve bu temelde sahip olduğumuz Soykütüğü kayıt sistemini daha ileriye götürmektir.

Yapmakta olduğumuz ve yapmayı planladığımız tüm icraatlarımız değerli yetiştiricilerimizin gelecekteki refahı , Kayserimizde tarım ve Hayvancılığa olan ilginin artması Köyden göçün önlenmesi için vatandaşlarımızın köyünde de olsa gelir seviyesinin artırılmasıdır dedi.

 

Bir yanıt yazın