Ekonomi haberleri (12.04.2019)

Egeli ihracat şampiyonları ödüllerine kavuştu

Ege İhracatçı Birlikleri, Türkiye’nin ihracatına 2018 yılında 23 milyar 110 milyon dolar döviz kazandıran 7 bin 500 üyesini temsilen sektörlerinde en fazla ihracat yapan 56 firmasını ödüllendirdiği, “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni” düzenledi.

İzmir Kaya Thermal Oteli’nde düzenlenen, “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”ne Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanları katıldı.

“İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nde konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, “Türkiye’nin temelinde, büyümesinde ihracat geçmişte de önemliydi, Türkiye’nin büyümesinde ihracatın bundan sonra daha fazla pay alması için tüm önlemlerin önü açılacak. Bir dönem finans, bir dönem inşaat sektörü. Ama artık değişmeyen tek gerçek var. Üretim ve ihracat. Bundan sonra gün ihracatçıların günü olacak” dedi.

İhracatın Türkiye ekonomisi içindeki öneminin giderek arttığına işaret eden Gülle, Ege İhracatçı Birlikleri üyelerinin ülke ihracatı içinde başarılı performanslarıyla dikkat çektiğine vurgu yaptı. Gülle, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yarın açıklayacağı Reform Paketi içinde ihracatla ilgili önemli desteklerde bulunmasını beklediklerini dile getirdi.

İhracatta rekorlar kıra kıra bugünlere geldik

İhracatın rekorlar kıra kıra bugünlere geldiğini vurgulayan Gülle, Ege Bölgesi’nden 2019 yılının Mart ayında Rusya’ya ihracatta yüzde 100’lük artışla 14,5 milyon dolar, Güney Kore’ye ise yüzde 230’luk rekor artışla 10,5 milyon dolar ve Yemen’e ihracatta yüzde 230’luk sıçramayla 14 milyon dolar ihracat yapıldığını AB ülkelerine yapılan ihracattaki gerilemenin hedef pazarlardaki başarı ile kapatıldığını anlattı.

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi de, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yarın açıklayacağı Reform Paketi’nin üreten, ihraç eden firmalarımıza yeni yükler getirmemesini, paketin tekrar büyümede toparlanmayı sağlayacak, enflasyonu düşürecek, ihracatımızı arttıracak tedbirler içermesini beklediklerinin dile getirdi.

2017 yılında Ege Bölgesi’nin 21 milyar dolar olan ihracatını yüzde 13’lük artışla 23 milyar 110 milyon dolara çıkardıkları bilgisini veren Eskinazi, “Ege İhracatçı Birlikleri’nin 80. Kuruluş yıldönümü olan 2019 yılına tarihimizin en yüksek ihracat rakamı ile girmenin mutluluğunu yaşadık. Tarihimizin en yüksek ihracat rakamına ulaşırken, Çin’den, Amerika’ya, Rusya’dan Almanya’ya, Katar’dan Japonya’ya dünyanın dört bir tarafında, gıda, doğaltaş, deri, konfeksiyon, organik sektörlerinde 9 fuarın milli katılım organizasyonlarını yaptık. 300 firmamızın katılımını sağladık. TURQUALITY ve URGE Projelerimizle, Sektörel Ticaret Heyetleri, Alım Heyetlerimizle yoğun bir yıl geçirdik” diye konuştu.

2019 yılının ilk çeyreğindeki ihracatlarının 2018 yılının ilk çeyreğine göre yüzde 3 düşüş gösterdiğinin altını çizen Eskinazi, sözlerini şöyle tamamladı; “2018 yılının ilk çeyreğinde; 3 milyar 355 milyon dolar olan ihracatımız, 2019 yılında 3 milyar 238 milyon dolara geriledi. Yılın kalan diliminde ihracatımızın toparlanarak tekrar artıya geçmesini diliyoruz. 2018 yılında ülkemize 1 dolar dahi kazandıran tüm ihracatçılarımızı kutluyoruz.”

Konuşmaların ardından Ege İhracatçı Birlikleri üyesi ihracatçı firmalardan farklı kategorilerde 56 firmaya ödülleri verildi.

MAKTEK Fuarı, İstanbul ve İzmir’den sonra şimdi de Konya’da

Yerli ve milli vurgusuyla takım tezgahları sektörü 250 milyon dolarlık iş hacmi için bir arada

Varlık: Her yıl ülkeye giren 5 bin adet takım tezgahının yaklaşık 850 adedi Konya’ya gönderiliyor.

 Ersözlü: MAKTEK Konya, sektörde önemli bir iş hacmi yaratacak…

Türker: İyi yetişmiş iş gücü sektörün gelişiminde önemli.

 İstanbul ve İzmir’den sonra şimdi de Konya’da kapılarını açan MAKTEK Konya fuarı,13 Nisan’a kadar sektörünün tüm paydaşlarının aynı çatı altında buluşturacak.

Takım Tezgahları Sanayici ve İş insanları Derneği (TİAD) ile TÜYAP Konya iş birliği ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) desteğiyle düzenlenecek fuar, 10’un üzerinde alım heyetinin yanı sıra 40 ülkenin ajandasında yer alıyor.Takım tezgahları sektörü için köprü görevi gören fuarın 250 milyon dolarlık iş hacmi yaratması bekleniyor.

Ülkenin “KOBİ Başkenti” olarak tabir edilen Konya, makine sektörünün tüm paydaşlarını MAKTEK Konya Fuarı’nda bir araya getirmek için bugün kapılarını açtı.  Otomotiv tedarik sanayisi, savunma sanayisi, tarım aletleri ve değirmen makineleri imalatı, döküm sanayi, kalıpçılık, spor amaçlı tüfek parçalarının üretimi ve şu an için Türkiye’de tek olan robot imalatı fabrikasıyla da gözleri üzerine çeken kentte ilk defa düzenlenecek fuarın 250 milyon dolarlık iş hacmi yaratması bekleniyor.

Varlık: MAKTEK Konya Fuarı’nda 24 üyemizle fuar alanının yüzde 48’ini oluşturuyoruz

TİAD’ın Türkiye sanayisi için itici bir güç konumunda olduğunu söyleyen Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) Başkanı Fatih Varlık, TİAD’ın üretim sanayisini ileri götürmeyi amaçlayan ihtisas fuarlarını desteklediğini söyledi. Bu noktada sanayiciyi güncel teknolojiyle buluşturarak rekabet gücünü artırmak için çalıştıklarını belirten Varlık, “Bildiğiniz gibi Konya, başta otomotiv yedek parça olmak üzere; tarım aletleri, spor amaçlı tüfek, her türlü makina, döküm, kalıpçılık, gibi imalat sektörlerini içerisinde barındırıyor. Üstelik ülkeye getirilen yıllık 5 bin adet takım tezgahının yaklaşık 850 adedi Konya’ya gidiyor. Bu da pazarın yüzde 17’sine tekabül ediyor. Dernek olarak Konya’daki üyelerimiz başta olmak üzere, üyelerimizin Konyalı müşterileri; Sanayi ve Ticaret Odası ile görüşmeler gerçekleştirdik. Görüşmeler neticesinde şehrin bölgesel önemini de göz önüne alarak Konya’nın MAKTEK markasına ihtiyaç duyduğunu saptadık. Ve uzun bir hazırlık dönemini geride bıraktık. Bugün Konya ve bölge sanayisine, daha yeni teknolojilerle hizmet etmek için iki yılda bir yapılacak olan MAKTEK Konya’dayız. Fuarı iki yılda bir olarak kurgulama sebebimiz ise MAKTEK Avrasya’nın, fuar takviminde olmadığı yıllara fırsat vermek ve gerçek anlamda güncel teknolojiyi Konya’ya sunabilmek. MAKTEK Konya Fuarı’nda 24 üyemizle fuar alanının yüzde 48’ini oluşturuyoruz. Öte yandan geçtiğimiz yılın verilerine baktığımızda; Türkiye takım tezgahları üretimi yüzde 6 artarak 754 milyon dolara ulaştı. İhracat yüzde 19 artarak 584 milyon dolarla gerçekleşti. İthalat ise 993 milyon dolar olarak stabil kaldı. Üretim, ithalat ve ihracata bağlı olarak kullanım değeri 1.16 milyar dolar olarak gerçekleşti. MAKTEK Konya ve 9-12 Ekim’de gerçekleşecek MAKTEK İzmir ile bu yıl tamamlandığında sektörde yüzde 5’lik bir büyüme yaşanacağını öngörüyoruz” dedi.

 “Maktek Konyai hem üretici hem de kullanıcıları bir araya getiren özel bir platform”

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise “Takım tezgahlarının en yaygın kullanıldığı şehirlerden biri olan ve “KOBİ Başkenti” olarak adlandırılan Konya, otomotivden savunma sanayiine, tarımdan mobilya imalatına kadar 80’in üzerinde alanda üretim yapmaktadır. Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği’yle uzun yıllardır sürdürdüğümüz olumlu iş birliğine istinaden artık alanında sektörünün ülkemizdeki en büyük fuarı haline gelen MAKTEK markasını İstanbul ve İzmir’den sonra nihayetinde Konya’ya taşımaya karar verdik. Takım tezgahları ve metal işleme alanında ülkemizin en önemli şehri olan Konya’da bu fuarın düzenlenmesi hem üretici hem de kullanıcıları bir araya getireceğimiz bir platform olacak. MAKTEK, makine yapan makinelerin sergilendiği fuar olması sebebiyle ülkemizin üretim, ihracat seferberliği içerisinde büyük önem arz eden bir platformdur. Üretimin her aşamasında kullanılan makinelerin sergileneceği fuar, savunma sanayinden gemi sanayine, elektrik-elektronikten otomotiv sanayiye kadar yerli üretimi, yerli sanayiyi ve millileşmeyi konuştuğumuz bu dönemde, ülke sanayisi için büyük görev üstlenmiştir. MAKTEK Konya Fuarı ile yaklaşık 250 milyon dolarlık bir iş hacmi yaratmayı öngörüyoruz. MAKTEK Konya’nın hedefi ihracat rakamlarının arttırılması noktasında takım tezgahları satışlarını arttırarak ülkemizin tüm şehirlerini daha fazla üretim yapmaya teşvik etmektir. Fuar boyunca 65’in üzerinde şehirden yüzlerce sektör heyeti fuarımızı ziyaret ederek, metal işleme sektöründe teknolojinin geldiği son noktaya şahit olacak.”

“Kalitemizle dünyada tercih ediliyoruz”

Basın toplantısında konuşan Makina İmalatçıları Birliği (MİB) Genel Sekreteri M. Nail Türker de; “Son yıllarda yaşanan ekonomik dalgalanmalar gösterdi ki, krizlerden çıkışın tek yolu, kaliteli, yüksek teknolojiye dayalı üretim ve ihracat yapmak. Türkiye bugün çok ciddi bir makine ihracatçısı konumuna geldi. Dünyanın her yeri ile rekabet edebilecek çok önemli makine üreticilerimiz var. Ekonomik göstergeler tüm dünyada ve ülkemizde önümüzdeki yılın da zorlu geçeceğini söylüyor. 2018 yılında makina ihracatımız yüzde 14,7 artış ile 15,5 Milyar Dolar seviyesine ulaştı. Almanya, İngiltere, ABD, İtalya, Fransa, Romanya, Cezayir, İspanya, Rusya, Polonya ise en çok ihracat yaptığımız ilk 10 ülke. Bu ülkeler toplam ihracatımızın yüzde 51’ini oluşturuyor. Görüldüğü gibi bu ülkelerin çoğunluğu son derece gelişmiş ülkeler. Kalitemizle dünyada tercih ediliyoruz.” Dünyada ekonomik bir yarış olduğunu ve çağın gerekliklerinin dışında kalmadan Ar-Ge’ye dayalı üretim yapan, yüksek teknoloji üreten, yenilikçi üreticilerin kazanacağını söyleyen Türker, “Burada yapılması gereken bu makinelerin çalışmasını sağlayacak insan kaynağını da yetiştirmek. Mesleki eğitim çok önemli. İyi yetişmiş iş gücü toplum olarak seviyemizi de yükseltecek. Kendini yetiştirmiş biri daha iyi iş bulacak. Dünyadaki yarış hiçbir zaman bitmeyecek. Kendi ülkemizde üretirsek biz kazanacağız” diye konuştu.

Ülke ekonomisi için ihtisas fuarlarının önemine değinen Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş, Konya’da ilk defa gerçekleşen MAKTEK Fuarı’nın bölgeye önemli kazanımlar getireceğinin altını çizdi.  MAKTEK’i Konya’ya taşıyan tüm kurumlara teşekkür eden Erkuş, bölgedeki tüm sektör profesyonellerini fuarı   ziyaret etmeye davet etti.

Avrupa’nın en büyük mini otonom araç yarışması MARC, 13 Nisan’da Ankara Cyberpark’ta.

Avrupa’nın en büyük mini otonom araç yarışması MARC, 13 Nisan Cumartesi günü Ankara Cyberpark’ta yapılacak.

Ortaya çıkardığı ürünler ile Türkiye’de yapay zeka uygulamalarının ve derin öğrenme algoritmalarının önemli temsilcilerinden birisi olan OpenZeka yönetiminde bu yıl 3.’sü düzenlenecek olan yarışmaya, Turkcell, Karel, BMC ve Doğuş Teknoloji’nin yanında, 10 üniversite ve 4 lise takımı da katılıyor.

MARC’ta takımlar, yüksek teknoloji ürünü radar ve sensörlerle donatılmış 1/10 ölçekli özel üretim araçları kullanıyorlar, öncesinde OpenZeka tarafından bir dizi derin öğrenme algoritmaları eğitimi alıyorlar. Bu araçlar gerçek bir araçtaki tüm sürüş deneyiminin simüle edilebildiği NVIDIA Jetson TX platformlar ile destekleniyor.

Takımlar, gerçek dünyanın gerçek sürüş ihtiyaçlarına derin öğrenme algoritmaları ile nasıl çözümler üretebildiklerini ortaya koyuyorlar. Tanımlanan görevleri hızlı ve hatasız bir şekilde başarabilmek için yarışıyorlar. Özel hazırlanmış parkurda, sürüş güvenliğinden trafik işaretlerine tepkilere, yola çıkan ani yayadan yoldaki engellere çözüm üretmekte sürüşü emniyetle devem ettirecek tüm senaryoları test ediyorlar.

TIRPORT gibi teknoloji firmaları destekliyor

Şirketler, Üniversiteler ve Liseler olarak 3 ayrı kategorisinde gerçekleşecek bu yarışmayı TIRPORT, Bosch, NVIDIA, MSI gibi önemli teknoloji firmaları destekliyor.

MARC, yerli otomobil üretimi için TOGG bünyesinde başlatılan çalışmalara, “yerli otonom sürüş know how’ı” üreterek destek verebilmek anlamında yerli aday olabileceğinin göstermesi anlamında kritiktir.

Bu know how’un arkasındaki yapay zeka şirketi OpenZeka; Dünyada otonom sürüş know how’ı konusunda iddialı bir yere gelen ABD’li Mobileye(Intel) ve Çinli Apollo(Baidu) gibi kendi yapay zeka platformuna sahip devler gibi kendi platformunu geliştirme başarısı gösterdi. Cordatus adı verilen bu yapay zeka destekli yeni nesil ağ, binlerce bilgisayarı blockchain metodolojisi ile bir araya getirebiliyor, sürüş datalarını öğrenen algoritmalar ile sürekli iyileştirebiliyor.

Bu heyecan verici tecrübe, 13 Nisan’da Bilkent Üniversitesi Spor Salonu’nda yapılacak.

Karadut ve Frenk üzümünün doğallığından gelen lezzet

 Kırmızı meyvelerin ferahlatıcı etkisi Avşar doğal maden suyuyla buluştu

 Kırmızı meyvelerin harmonisiyle ortaya çıkan karadut ve Frenk üzümlü maden suyu; Avşar Doğal Maden Suyu’nun yepyeni ürünü. Meyvelerin tatlarını her yudumda hissederken, B ve C vitamininin yanı sıra yüksek antioksidan özeliklerine sahip karadut ve Frenk üzümlü maden suyu, doğal mineralli içeriğiyle bedeninizi zinde tutarken sıra dışı lezzetiyle de damaklarda enfes bir tat bırakıyor.

“Sağlığın başkentinden tüm dünyaya” mottosuyla Avşar Doğal Maden Suyu, gazoz ve meyve aromalı maden suyu çeşitlerini genişletmeye devam ediyor.

Avşar Doğal Maden Suyu, karadut ve Frenk üzümü karışımlı yeni lezzetiyle günün her anında size eşlik ederken, doğal mineralli içeriğiyle bedeninizi zinde tutarken sıra dışı lezzetiyle de damaklarda enfes bir tat bırakıyor. İçeriğinde pancar şekerinin kullanıldığı Karadut ve Frenk Üzümü aromalı maden suyu, bulundurduğu B ve C vitaminleriyle grip ve soğuk algınlığına karşı kalkan görevi de görüyor.

Avşar Doğal Maden Suyu, yeni lezzetli karadut ve Frenk Üzümü aromalı maden suyu 6’lı ve 24’lü paketlerde satışa sunuyor.

TÜRK  MEYVE SEBZE ÜRÜNLERİ İLK KEZ MAKAO VE BAHAMALAR PAZARINDA

MEYVE SEBZEDE İHRACAT ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

 Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) ve Uludağ Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin (UMSMİB) ortaklaşa düzenlediği 2018 İhracat Şampiyonları Ödül töreninde ihracatta başarılı bir performans sergileyen sektör öncüsü firmalar ödüllendirildi. Yaş meyve sebze ihracat şampiyonları Alara Tarım Ürünleri, Alanar Meyve ve Gıda, Marmarabirlik olurken, meyve sebze mamullerinin ihracat şampiyonları ise Erbak-Uludağ Pazarlama Satış ve Dağıtım AŞ, Elite Naturel Meyve Suyu İç ve Dış Tic. AŞ, Anadolu Efes Biracılık ve Malt. Sanayi AŞ olarak belirlendi.

 Sektörün ilk kez 2018’de Makao, Bahamalar, Tunus, Burkina, Faso, Gine, Sri Lanka’ya ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden UMSMİB Başkan Yardımcısı Orhan Gençoğlu, “Almanya başta olmak üzere, Birleşik Devletler, Hollanda, Irak, Birleşik Krallık, Yunanistan ve Fransa başlıca ihracat pazarlarımız arasında yer alıyor. 2018’de meyve sebze mamulleri ihracatımız yüzde 11 artışla 1.5 milyar dolar oldu. Birlik olarak da ihracatımızı yüzde 13 artırarak 176,3 milyon dolara ulaştırdık” diye konuştu.

UYMSİB Başkanı Cafer Aşkar, “Birliğimiz 2018 itibariyle bir önceki yıla göre ihracatını yüzde 13 artırarak 130,9 milyon dolara ulaştırdı. Almanya, Hollanda, Rusya Federasyonu, Birleşik Krallık, Romanya, Norveç, Fransa, Ukrayna, Avusturya ve İsveç en önemli ihracat pazarlarımız arasında yer alıyor.” dedi.

Geçtiğimiz yıl ihracatta başarı hikâyesi yazan yaş meyve sebze ve meyve sebze mamulleri firmaları, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) ve Uludağ Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin (UMSMİB) Bursa’da ortaklaşa düzenlediği 2018 İhracat Şampiyonları Ödül töreninde ödüllendirildi. Yaş meyve sebzede en çok ihracat gerçekleştiren ilk üç firma Alara Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret AŞ, Alanar Meyve ve Gıda Üretim Paz. San. Tic. AŞ, S.S. Marmara Zeytin Tarım Sat. Koop. Birliği Marmarabirlik olurken, meyve sebze mamullerinde en fazla ihracat yapan firmalar da sırasıyla Erbak-Uludağ Pazarlama Satış ve Dağıtım AŞ, Elite Naturel Meyve Suyu İç ve Dış Tic. AŞ, Anadolu Efes Biracılık ve Malt. Sanayi AŞolarak belirlendi

Yaş meyve sebze ihracatında yüzde 13 artış

UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Aşkar ve UMSMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Gençoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen 2018 İhracat Şampiyonları Ödül töreninde, yaş meyve sebzede 102, yaş meyve sebze mamullerinde ise 85 firma ödüllendirildi. Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan UYMSİB Başkanı Aşkar, birlik olarak 2018’de bir önceki yıla göre yaş meyve sebze ihracatını yüzde 13 artırarak 130,9 milyon dolara ulaştırdıklarını belirterek,  Almanya, Hollanda, Rusya Federasyonu, Birleşik Krallık, Romanya, Norveç, Fransa, Ukrayna, Avusturya ve İsveç’in sektörün en önemli ihracat pazarları olduğunu söyledi. Zeytin, kiraz, Bursa Siyah İnciri, biber nar, elma, armut ve domatesin en çok ihraç edilen ürünler olduğunu ifade eden Cafer Aşkar, “Ülkemiz bulunduğu coğrafi konumuyla birçok pazara etki edebilecek güce, üretim çeşitliliği ile büyük bir avantaja sahiptir. Ürettiğimiz ürünlerin tarladan tüketiciye kadar izlenebilirliğe sahip olması yönüyle uluslararası pazardaki gücünü daha da etkin kılmaktadır” diye konuştu. 

“Meyve sebze mamulleri ihracatı yüzde 11 artışla 1.5 milyar dolar oldu”

UMSMİB Başkan Yardımcısı Orhan Gençoğlu, geçen yıl meyve sebze mamulleri ihracatının yüzde 11 artışla 1.5 milyar dolar olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Birlik olarak da ihracatımızı yüzde 13 artırarak 176,3 milyon dolara ulaştırdık. Almanya başta olmak üzere, Birleşik Devletler, Hollanda, Irak, Birleşik Krallık, Yunanistan ve Fransa başlıca ihracat pazarlarımız arasında yer alıyor. Tunus, Burkina Faso, Gine, Makao, Sri Lanka ve Bahamalar da 2018’de ilk kez ihracat gerçekleştirdik.”  Dünya pazarlarının siyasi ve ekonomik krizlerle boğuştuğunu, özellikle yakın ve komşu pazarlarda yaşanan gelişmelerin ticareti daha da zorlaştırdığını dile getiren Orhan Gençoğlu, “Böylesine zor şartlarda, daha fazla istihdam alanları açmak ve refah düzeyimizi artırmak adına özveriyle çalışan ihracatçılarımız gerçek bir başarı hikâyesi yazıyor. Bugün sektörümüz, meyve ve sebze ürünlerini işlemede en son teknolojilerin kullanıldığı, üretim kalitesinin giderek arttığı ve ihracata önemli katkılar sağlayan bir sanayi konumuna geldi. İhracata dönük üretimi ve net döviz girdisi yüksekliği ile sektörümüz ülke ekonomisi açısından önemli bir role sahiptir. Günümüzde artık birçok üründe ‘Made in Turkey’ ibaresi aranır oldu. Bizler de bu başarının sürdürülebilir olmasını sağlamak için çalışıyoruz. Sektörümüz, doğru politikalarla desteklendiği takdirde dünya pazarında söz sahibi olabileceğimizi düşünüyoruz” dedi. 

“Stratejik sektör tarımda kalıcı çözümler üretilmelidir”

Orhan Gençoğlu, tarım sektörünün küresel ısınmadan dolayı bütün ülkeler tarafından stratejik sektör olarak görüldüğüne dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemiz bir tarım ülkesidir. Tarımda kapasitenin altında seyreden üretim, ithal ikameci politikalar, üreticiyi kısa ve uzun vadede olumsuz etkilemekte ve tüketicinin de temel gıda maddelerini daha pahalıya satın almasına neden olmaktadır. Tarım ürünleri ithalat politikası, çözüm olarak görülmemeli, kalıcı çözümler üretilmelidir. Tarımda ithalata dayalı geçici çözüm sağlayan politikaların yerine uzun vadeli kendine yeterliliği sağlamaya yönelik üretim politikaları izlenmeli ve üretim desteklenmelidir.”

TÜSİAD: Reform Gündemine Odaklanmak Önceliğimiz

Bugün açıklanmış olan yeni ekonomik reform paketinin ülkemizin sürdürülebilir büyüme hedefleri ve küresel rekabet gücü açısından olumlu sonuçlara vesile olmasını diliyoruz. Açıklanan hedeflerin başarısı için acilen gerekli çalışmalara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

Bu yönde hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler ve kapsamlı bir eğitim reformu başta olmak üzere demokrasi, sosyal kalkınma ve yatırım ortamını güçlendirecek reformlara da ivedilikle ihtiyacımız vardır. Böylece aynı zamanda ekonomide verimliliği, girişimciliği, yaratıcılığı ve inovasyonu ilerletmemiz mümkün olacaktır.

İçinde bulunduğumuz uluslararası ekonomik ortamı ve ülkemizin ekonomik durumunu dikkate alarak, enflasyonun düşmesi için gerekli sıkı para ve maliye politikasının devamı ve kurumların bağımsızlığının güçlendirilmesi önceliktir.

WE Turkey Holding CEO’su Quante Başkan Büyükkılıç’ı ziyaretinde dikkat çekici sözler söyledi

“KAYSERİGAZ’IN BÜYÜKKILIÇ’A VEFA BORCU VAR”

 EWE Turkey Holding CEO’su Dr. Frank Quante, EWE Turkey Holding Operasyondan Sorumlu Genel Müdürü Hasan Yasir Bora ve Kayserigaz Genel Müdürü Adem Dincay, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç ziyarette Kayserigaz ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki ortaklığın bereket üzerine şekilleneceğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayserigaz yöneticilerinin ziyaretinde bundan sonra da işbirliği içinde şehrimize en güzel şekilde hizmet verileceğini belirtti. Başkan Büyükkılıç, “Ortaklığımız bereket üzerine şekillenecek” ifadelerini kullandı.

EWE Turkey Holding CEO’su Dr. Frank Quante de yaptığı açıklamada Başkan Büyükkılıç’a vefa duyduklarını dile getirerek, “Kayserigaz’ın bugüne kadar birçok kişi, kurum ve kuruluşla irtibatı oldu.  Ama geçmişe dönüp Kayserigaz’ın kime vefa borcu vardır diye baktığımda aklıma gelen ilik isim Memduh Başkan oldu. Bizi hiçbir programımızda yalnız bırakmadınız. Kapınızı çaldığımızda hiç sonuçsuz dönmedik.  Bu birliktelik şimdi daha da büyüyecek” diye konuştu.

REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI’NDA YENİ ÇAĞRIYA ÇIKILDI

İkinci bilgilendirme toplantısı 11 Nisan Perşembe günü Kayseri’de

Avrupa Birliği ve Türkiye ortaklığında finanse edilen ve Bakanlığımız tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı, Türkiye’nin farklı bölgelerinde işletmelerin rekabet gücünü arttırmayı hedefleyen bir çatı programdır.

Türkiye’nin 81 ilini de kapsayan yeni döneminde 2017 yılının Nisan ayında ilk çağrıya çıkılmıştı. Bu çağrı neticesinde destek almaya hak kazanan projelerin olgunlaştırılması ve ihale süreçlerinin tamamlanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Mevcut proje havuzunu geliştirmek amacıyla 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle ikinci proje teklif çağrı süreci başladı ve bu çağrı için yaklaşık 50 Milyon Avroluk kaynak oluşturuldu. Başvurular 29 Mayıs 2019 saat 17:00’a kadar kabul edilecektir.

Proje geliştirmek isteyen kurum ve kuruluşlara başvuru koşulları, atılması gereken adımlar, çağrı kapsamı ve proje seçim süreçleri konularında detaylı bilgi sunmak üzere Ankara, İstanbul, İzmir, Van, Samsun, Trabzon, Diyarbakır, Kayseri, Elazığ ve Antalya’da çevre illeri de içerecek şekilde bilgilendirme toplantıları düzenleniyor. İlk bilgilendirme toplantısı 9 Nisanda Ankara’da gerçekleştirildi. ikinci toplantı ise MOBİTEK Mobilya Teknoloji Merkezinde düzenlenecek.

Çağrı neleri kapsıyor?

İkinci çağrıda “Araştırma – Geliştirme” ile “Yaratıcı Endüstriler” olmak üzere 2 başlık altında proje teklifleri toplanacak. Bu çağrı döneminde hazırlanacak projelerin süresi en fazla 30 ay olacak. Her türlü eğitim ve danışmanlık hizmeti (teknik destek) ile makine/ekipman, yazılım, veri tabanı üyeliği gibi tedarik alımları için de harcama yapılabilecek.

Araştırma- Geliştirme odaklı projelerde “üniversite – sanayi” işbirliğini kuvvetlendirmeyi hedefleyen proje tekliflerine öncelik verilecek. Bu başlık altında Ar-Ge birikiminin ticarileştirilmesinin önünü açacak fikirlerin sunulması bekleniyor

Destek Miktarı:  3.000.000 € – 8.000.000 €

Desteklenebilir Alım Türleri:  Teknik destek ve Tedarik

Ortaklık: Zorunlu

Kimler başvurabiliyor? Üniversiteler, TGB’ler, TTO’lar, araştırma merkezleri (kamu), tasarım merkezleri (kamu), kalkınma ajansları, iş dünyasını temsil eden çatı organizasyonlar, sektörel dernekler ve vakıflar.

Yaratıcı Endüstriler başlığı altında sunulacak olan proje tekliflerinin sektördeki eko-sistemi güçlendirmeye katkı sunması bekleniyor. Ayrıca yaratıcı ürün geliştirme çalışmaları, benzer yapılar ile işbirliği kurulması, yaratıcı atölyeler ve tasarım merkezlerinin oluşturulması gibi faaliyetler desteklenebilecek.

Destek Miktarı:  2.000.000 € – 5.000.000 €

Desteklenebilir Alım Türleri:  Teknik destek ve Tedarik

Ortaklık: Zorunlu

Kimler başvurabiliyor? Belediyeler, Üniversiteler, TGB’ler, TTO’lar, araştırma merkezleri (kamu), tasarım merkezleri (kamu), Kalkınma Ajansları, iş dünyasını temsil eden çatı organizasyonlar, sektörel dernekler ve vakıflar.

Başvurular nasıl yapılacak?

Teklif sunma aşamalarına ve başvuru ölçütlerine ilişkin bilgileri içeren çağrı rehberleri ve Programla ilgili tüm detaylara rekabetcisektorler.sanayi.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor. Proje teklifi sunmak isteyen kuruluşların 29 Mayıs 2019 saat 17:00’ye kadar başvurularını web sitesi aracılığıyla elektronik sistem üzerinden yapmaları gerekiyor. Başvuru yapmayı planlayan kurum ve kuruluşlar, sorularını 20 Mayıs 2019 tarihine kadar rsp.cagri@sanayi.gov.tr adresine e-posta olarak iletebilir. Sorulara haftalık olarak web sitesi üzerinden toplu olarak yanıt verilecektir.

Rekabetçi Sektörler Programı

REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI NEDİR?

Rekabetçi Sektörler Programı, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği mali işbirliği anlaşması çerçevesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen, yaklaşık 800 milyon avroluk bir bütçeyi projeler aracılığı ile kullandıran bir programdır. 2007 yılından bu yana yürütülen Program ile Türkiye’deki bölgesel farklılıkların dengelenmesi için KOBİ’lerin rekabet gücünün artırılarak sosyal ve ekonomik kalkınma sağlanması amaçlanıyor.

Programın, 2007-2013 yıllarını kapsayan ilk döneminde yaklaşık 520 milyon avro bütçeyle Hatay’dan Sinop’a, Mardin’den Yozgat’a 43 ilde büyük çaplı yatırımlar hayata geçirildi. Bu dönemde KOBİ’lerin altyapı ve teknoloji ihtiyaçlarını karşılayacak ortak kullanım atölyeleri ve üretim tesislerinin kurulması, yenilikçi teknolojilerle üretimin katma değerinin artırılması, finansa erişim ve turizm altyapısının geliştirilmesini sağlayan projelere mali kaynak aktarılıyor.

AB-Türkiye mali işbirliğinin yeni dönemi kapsamında, 2014-2020 yılları arasında hedef bölgesi tüm Türkiye olarak genişlemiş olan Rekabetçi Sektörler Programı, yenilikçilik ve AR-GE gibi alanları da destek kapsamına alarak kalkınma hamlelerini daha geniş bir coğrafyaya yaymayı planlıyor.

Program ve desteklenen projeler hakkında detaylı bilgiye rekabetcisektorler.sanayi.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

KAYSERİ ŞEKER’DE 28. DÖNEM TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİNE  BAŞLANDI

Şeker-İş Sendikası ile Kayseri Şeker’e ait Kayseri, Boğazlıyan ve Turhal Şeker Fabrikalarında çalışan   bin 372 işçiyi kapsayan İki yıllık   28. dönem Toplu İş sözleşme görüşmelerine 11 Nisan 2019 Perşembe günü başlandı.

Kayseri Şeker Fabrikası toplantı salonunda başlayan Toplu İş sözleşme  müzakere heyetinde Kayseri Şeker adına, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez, Genel Müdür Yardımcılarından İsmail Gedik, Kazım Duygulu, Sırrı Doğanlı, Turhal Şeker Fabrikası Müdürü Hulusi Yüksel, Boğazlıyan Şeker Fabrikası Müdürü Mustafa Şafak, Şeker-İş Sendikası  adına Genel Sekreter Fevzi Şengül, Mali sekreter İlhan Özyurt , Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı, Kayseri Şeker Fabrikası İnsan Kaynakları Müdürü hasan Apaydın katıldılar.

Dünyada iki yüz kırk bin km’lik kablo tavası montajı! Dünyada en çok test edilen kablo tavası; Legrand Cablofil

Legrand Grubu’na ait Cablofil, ağır endüstrilerden hafif endüstrilere, topluma açık binalardan data sektörüne kadar birçok alanda güvenliği sağlıyor. Esneklik, temizlik ve bakım kolaylığıyla da kullanıcısına en ideal çözümü sunan Cablofil, ateşe dayanıklılık, Avrupa standartlarına uygunluk, ISO 9001 kalite belgesi, patentli T tipi özel kaynak yapısı, hızlı bağlantı sistemi ve vidasız montaj özellikleriyle aradığınız her şeyi tek bir üründe sunuyor.

Hassas mühendisliği ve yüksek kaliteli işlenmiş çelik teli ile Cablofil tel örgü kablo tavaları, kullanıcılarına mükemmel çözümler üretiyor. Üstün mekanik ve enerji tasarrufu sağlayan Cablofil, ticari ve endüstriyel binalar için farklı seçenekler sunuyor.

Yaşam alanlarına ideal çözüm

 Her türlü ortama elektrik ve mekanik açıdan adapte olabilen Kablo Taşıma Sistemleri uzmanı Cablofil, tüm dünyada yaklaşık iki yüz on dokuz bin km’lik kablo tavası montajıyla gücünü kanıtlıyor. Legrand Grubu’na ait Cablofil, ağır endüstrilerden hafif endüstrilere, topluma açık binalardan data sektörüne kadar birçok alanda güvenliği sağlıyor. Esnekliği, temizliği ve bakım kolaylığıyla da kullanıcılarına en ideal çözümü sunan Cablofil, ateşe dayanıklılık, Avrupa standartlarına uygunluk, ISO 9001 kalite belgesi, patentli T tipi özel kaynak yapısı, hızlı bağlantı sistemi ve vidasız montaj özellikleriyle beğeni kazanıyor.

Sürdürülebilir dünyaya katkı…

Dünyada en çok test edilen kablo tavası unvanına sahip olan Cablofil, çevreci yaklaşımıyla da sürdürülebilir dünyaya katkı sağlıyor. Krom içermeyen, dumanı filtreleyen bir yüzey işlemesiyle yüzde yüz geri dönüşüm özelliğine sahip Cablofil, açık yapısı sayesinde maksimum havalandırmayı garanti ederken kablo ısınmasının önüne geçerek tesislere ek enerji tasarrufu sağlıyor. Çevre dostu bina ve tesislerde sıklıkla tercih edilen Cablofil, özel yapısı ve ham maddelerin özel kullanımı sayesinde geleneksel kablo tavalarına göre üretimdeki atık miktarını belirli oranlarda optimize ederek çevreye de katkı sağlıyor.

Çimento, Cam ve Seramik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019’u değerlendirdi:

 “Yeni ekonomi programı üretici ve ihracatçılara büyük moral verdi”

Çimento, Cam ve Seramik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz; “Yeni ekonomik programın, son 2 ayda ardı ardına atılan hayati adımlardan bir yenisi olarak gördüklerini ve çimento, cam, seramik sektörü olarak reform paketini memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı. Çenesiz, “İhracat ve reel sektöre finansman önceliği verilecek olması, üretici ve ihracatçılara büyük moral vermiştir” dedi.

Çimento, Cam ve Seramik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Berat Albayrak’ın açıkladığı “Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019”u değerlendirdi.

Hükümetin ekonomi alanında dinamik ve hızlı politikalar üretebildiğini, ilettikleri taleplere olumlu cevaplar aldıklarını, bunun da kendileri için büyük bir güç kaynağı olduğunu belirten Çimento, Cam, Seramik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Çenesiz, “Sayın Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak önderliğinde açıklanan reformlar, sektörümüzün büyümesinde itici rol oynayacaktır. Biz üreten ve ihraç eden bir sektörüz. Ekonomide yapılan her türlü reform sektörümüze doğrudan yansımaktadır. İnanıyorum ki bu yeni adım, Türkiye’nin dış pazarlarda kendini daha agresif bir şekilde ifade etmesi adına fırsat olacaktır” dedi.

Hızlı bir büyüme beklentimiz var

“Seramik, Çimento ve Cam sektörleri olarak dünyada en büyük oyuncu ülkeler arasındayız. Son dönemdeki enerji maliyeti artışları ilk çeyrekte planladığımız ihracat artışının gerçekleşmesine engel olsa da, enerji maliyetlerinin döviz bazında dengelenmesine paralel büyük bir ihracat artışı bekliyoruz.  Sonuç olarak sektör yeni paket ve önlemlerin etkisiyle daha sağlıklı bir yapıya kavuşacak. Ertelenen talepler yeniden harekete geçecek. Üretici ihracatçıların bu reform paketiyle desteklenmesi umut verici oldu. Reel sektöre ve finans piyasalarına yönelik pek çok yenilik getiren paketin Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyoruz.”

El emeği ve teknoloji uyku sanatıyla birleşiyor Size özel bir yatakta gün sizin istediğiniz gibi başlar!

El emeğini güncel teknolojiyle buluşturan Bambi Yatak’ın yeni nesil ürünü Royal Craft, uyku anlayışını yeni bir estetikle buluşturuyor. Kişiye özel el işçiliği ile dokunan ve dikişleri özel tuşeli örme kumaş ile tasarlanan Royal Craft, teninizle uyumlu yapısıyla uykuya daha kolay geçiş yapmanıza, dinlenme sürenizi ise kaliteli bir hale getirmenize yardımcı oluyor.

İncelikli el emeğinin, güncel teknoloji ile bütünleştiği Royal Craft, uyku anlayışında yeni bir çığır açıyor. Kullanıcısının beğenisine göre özel el işçiliği ile dokunan dikişleri, özel tuşeli örme kumaş ile birleştiğinde zarif ve rahat bir doku yaratırken; teninizle uyumlu yapısı uykuya daha kolay geçiş yapmanıza, dinlenme sürenizi ise kaliteli bir hale getirmenize yardımcı oluyor.

Sağlıklı uykunuzun keyfini sürmek size kalsın…

Uyku sırasındaki rahatsız edici ağrıların önüne geçmeyi amaçlayan Bambi’nin yeni ürünü Royal Craft, tasarımdaki Hyper Soft Ekstra Konfor Süngeri ve Paket Yay Sistemi teknolojisi sayesinde güne daha enerjik ve dinlenmiş bir şekilde başlamanıza olanak tanıyor. Hyper Soft Sünger sayesinde yüksek esnekliğe ve yumuşaklığa sahip olan Royal Craft, kullanıcısının bedeninin şeklini rahatlıkla alıyor. Yayların birbirinden bağımsız hareket etmesini sağlayan ve bu sayede vücut basıncınızı yatağa eşit şekilde dağıtan Paket Yay Sistemi ise duruşunuzun doğru bir pozisyonda kalmasına yardımcı oluyor. Bambi mühendisleri tarafından kullanıcısının bedenini, baş, omuz, bel ve sırt gibi önemli noktalarına teması mümkün kılan sistem ile tasarlanan Royal Craft, yatak ve vücut arasında kalan boşlukları yok ediyor. Bu sayede kan dolaşımını sekteye uğratan sinir sıkışmalarını önlemeyi amaçlıyor. Aynı zamanda hareketi temas edilen alanla sınırlı tutan bu yay teknolojisi sayesinde eşler uyku esnasında birbirlerinin dönüşlerinden daha az etkilendiğinden sağlıklı uykunuzun keyfini sürmek size kalıyor.

AKAMİB ÇİN’E İHRACATINI ÇÖPTEN ÇIKARDI

 Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri Birliği (AKAMİB), 2019 yılı Mart ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %19,6 artışla 63 milyon 426 bin dolar ihracat gerçekleştirdi.

 Geri dönüştürüldüğü taktirde çöplerin bile milli bir servet olduğunu belirten Kılıçer, Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünlerinde dünyadaki en büyük ihracatçı konumundaki Çin’e daha önce hiç ihraç etmediğimiz, daha çok atık kağıtların geri dönüşümüyle elde edilen wellenstoff kağıt ihracatına başladıklarını ve Mart ayı içerisinde 5 milyon 157 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri Birliği (AKAMİB), 2019 yılı Mart ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %19,6 artışla 63 milyon 426 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. AKAMİB ihracatında en önemli pazar Irak olurken onu İsrail ve İtalya takip etti. İhracatta en büyük artış geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3 bin 126 artışla Çin Halk Cumhuriyeti’ne yaşandı.

Mart ayı AKAMİB ihracat rakamlarını değerlendiren AKAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Refik Onur Kılıçer; “AKAMİB olarak, senenin başında hedeflediğimiz gibi her ay önceki senenin aynı dönemine göre ihracatımızı artırıyoruz. 2019 yılı ilk çeyreğine bakıldığında ihracatımızda artış Türkiye geneli Mobilya, Kağıt ve Orman ürünlerindeki %4,3’lük artışın üzerinde olarak %20,9 seviyesinde. Bu da demek oluyor ki birliğimiz, Türkiye Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri sektörümüzde öncü pozisyondadır. Ayrıca 2019 yılı ilk çeyreğindeki Kağıt- Karton ve Matbu yayınlar ürün grubunda %65’lik artış da bizlere sektörde geçtiğimiz yıl yaşanan daralmanın artık sona erdiğini net şekilde gösteriyor” dedi.

İhracat rakamlarının yüzde 3 bin 126 arttığı Çin Halk Cumhuriyeti pazarının altının çizilmesi gerektiğini belirten Başkan Onur Kılıçer, “Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünlerinde dünyadaki en büyük ihracatçı konumundaki Çin’e daha önce hiç ihraç etmediğimiz, daha çok atık kağıtların geri dönüşümüyle elde edilen wellenstoff kağıt ihracatına başladık ve Mart ayı içerisinde 5 milyon 157 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik” şeklinde konuştu. Geri dönüştürüldüğü taktirde çöplerin bile milli bir servet olduğunu söyleyen Kılıçer, “Eğer atık kağıtlarımızı daha büyük bir oranda ekonomimize kazandırırsak bize daha büyük getirisi olacaktır. 80 milyonu aşan ülke nüfusumuz olduğu göz önüne alındığında, geri dönüşüm hususunun çok ciddiyete alınması gerektiğini sadece ihracat rakamlarına bakarak anlayabiliriz. Çin’e yaptığımız ihracatın sürdürülebilir olması için çalışacak, geri dönüşüme verilen önemin artmasını sağlayacağız” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü, “Birlik olarak 2019 yılının daha ilk evresinde birçok faaliyete imza attık. Birliğimiz projelerinden Kereste Palet URGE ile 10-12 Şubat’ta KKTC’ye heyet programı gerçekleştirdik. 18-22 Şubat tarihleri arasında Las Vegas/ABD’de gerçekleşen KBIS Mutfak, Banyo fuarı ile eş zamanlı sektörel ticaret heyeti faaliyeti 8-11 Nisan tarihinde gerçekleştiriyor olduğumuz ISOLONİ Milano fuarıyla eş zamanlı Mobilya Sektörel Ticaret Heyeti faaliyetimizle farklı pazarlarda ihracatımızın gelişmesi için çalışıyoruz.”

Solarex Fuarı’na İnform damgası

 Türkiye’de güneş enerjisinden elektrik üretimine yönelik projeleriyle sektöre öncülük eden İnform, uçtan uca GES çözümleriyle Solarex Fuarı’nda ilgi odağı oldu.

 Türkiye’de güneş enerjisinden elektrik üretimine yönelik projeleriyle sektöre öncülük eden İnform, bu yıl 4-6 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Solarex Fuarı’na uçtan uca GES çözümleriyle katıldı.

 Fuar kapsamında İnform, en son teknolojiyle tasarladığı GES çözümlerinin yanı sıra Legrand marka elektrikli araç şarj istasyonu, 3,7 KW-7,4KW Monofaze ve 22KW trifaze gücündeki ürünleri de sektör paydaşlarıyla buluşturdu. Öte yandan İnform Ar-Ge Merkezinin tasarladığı 500kVA gücünde enerji depolama cihazıyla da fuarda sektör profesyonellerinin ilgi odağı oldu.

KAYSERİ ŞEKER’DEN BOĞAZLIYAN  BELEDİYE BAŞKANLARINA ZİYARET

 Kayseri Şeker yöneticileri; 31 Mart Mahalli seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen,  Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, Yenipazar Belediye Başkanı Menderes Baran, Ovakent Belediye Başkanı Yusuf Büyük’ü makamlarında Ziyaret ederek görevlerinde başarı dileklerini ilettiler.

Belediye Başkanlarının Ziyaretlerine; Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ile birlikte Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu üyelerinden Avni Hokkaömeroğlu, Harun Halıcı, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez ve  Bölge Müdürleri katıldılar.