‘Beyin nedir’ kitabı ve Sanat Sohbetleri

PROF. DR. TÜRKER KILIÇ’IN İLGİNÇ YAŞAM ÖYKÜSÜNÜ ANLATAN, MERT İNAN İMZALI “BEYİN NEDİR?”DEN “YAŞAM NEDİR?”E,RAFLARDA!

Hayatının her dönemi örnek başarılarla dolu bir bilim insanı olan Prof. Dr. Türker Kılıç’ın ilginç yaşam öyküsü, gazeteci Mert İnan’ın kaleme aldığı “Beyin Nedir?”den “Yaşam Nedir?”e – Bir Hayat Serüveni: Türker Kılıç ile kitaplaştı. Epsilon’un yayımladığı kitapta insan beyninin gizemleri, yapay zekânın ayrıntıları yer alırken, “Bağlantısal Bütünsellik”ten doğmakta olan yeni uygarlığın ve yeni bilimden doğan yeni dünya düzeninin de kapısı aralanıyor. “Beyin Nedir?”den “Yaşam Nedir?”e adlı kitapta Prof. Dr. Kılıç’ın aile geçmişinden bugüne biyografisi, bilinmeyen hobi ve uğraşları, yakınlarının kendisi hakkındaki görüşleri gibi detaylar da okurlarla buluşuyor.

 Bilime adanmış bir ömrün hikâyesi, halk sağlığına yönelik haberleriyle ödüller kazanan gazeteci Mert İnan’ın özenli çalışması ve Epsilon logosuyla “Beyin Nedir?”den “Yaşam Nedir?”e – Bir Hayat Serüveni: Türker Kılıç adlı kitapta okurlarla buluşuyor.

Prof. Dr. Türker Kılıç hem çok bizden hem de bize çok farklı bir dünyadan. “Beyin Nedir?”den “Yaşam Nedir?”e adlı kitabı farklılaştıran da “bizden” bir ailenin “hep farklı sorular” soran çocuğunun, dünyanın en seçkin beyin cerrahlarından ve yeni bir bilim felsefesini aralayan beyinbilimcilerinden biri hâline gelmesinin öyküsü olması…

Balkanlar’dan Bursa’ya göç eden orta halli bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya gelen ve çevresinden farklı olan Türker Kılıç, henüz ilkokul sıralarında içine düşen bilim aşkıyla, insan beyninin gizemlerini araştırmaya başladı. Kılıç’ın çok çalışarak, çok okuyarak, çok anlayarak ve çok araştırarak var etmeyi başardığı “cevher” ise her girdiği okulda, ortamda fark edildi. Henüz çocuk yaşta kendi yolunu çizmeye karar verdiğinde ise Muradiye Mahallesi’nde başlayan serüven Harvard’a, oradan da Avrupa Bilim ve Sanat Akademisi’ne kadar uzanacaktı. En zor koşullarda bile pes etmeyen, vazgeçmeyen Kılıç, daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir dünya için kafa yorarken iyi bir bilim insanı, iyi bir cerrah ve iyi bir eğitimci olmanın yanı sıra iyi bir aile babası olmayı başardı.

Yaşamının her dönemi örnek başarılarla dolu bir bilim insanı olan Prof. Dr. Türker Kılıç, yeni bilimsel paradigmadan doğacak “yeni uygarlık”ın şifrelerini, insan beyni ve nöronal bağlantı üzerinden ortaya koydu. Prof. Dr. Kılıç’ın geleceğin bilim insanlarına örnek olacak sıradışı yaşam öyküsü, aynı zamanda başarıya giden sürecin yol haritasını da Türkiye’nin geleceğini yaratacak genç bilim insanlarına sunuyor. Yeni bilimsel anlayışın ortaya çıkış öyküsü, her yetkin düşünürde olduğu gibi Prof. Dr. Kılıç’ın kendi yaşamıyla birlikte ilerliyor. Bağlantısal Bütünsellik düşüncesi, sadece insan beyninin sırlarını, beynin nasıl düşünce ürettiğini değil, evrendeki madde, enerji, canlı, cansız her parçanın iletişim içinde varolduğunu ortaya koyuyor.

 Mert İnan’ın hazırladığı “Beyin Nedir?”den “Yaşam Nedir?”e – Bir Hayat Serüveni: Türker Kılıç adlı kitap, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

Hülya Küpçüoğlu ile Sanat Sohbetleri İlgiyle İzleniyor.

Sanatçı-sanat yazarı Hülya Küpçüoğlu, geçen yaz youtube’da başladığı sanat söyleşilerine devam ediyor!

Her hafta pazartesi günleri youTube kanalında yayına koyduğu içeriklerle, söyleşilerle sanata katkı sunan Küpçüoğlu, 1999 yılından beri söyleşiler yapıyor.

Kendi adıyla açtığı youTube kanalında sanatın farklı dallarından kişilerle yaptığı söyleşilerle bir bellek oluşturduğunu ifade eden Küpçüoğlu, sanatçı ve sanat yazarı kimliği ile tanınıyor.

Bir yılı aşkın süredir hazırlayıp sunduğu “Hülya Küpçüoğlu ile Sanat” programı ile sanata katkıda bulunmaya devam ediyor. Küpçüoğlu’nun kendi adını taşıyan youTube kanalında yayınlanan programına; ressam, yazar, müzisyen gibi sanatın farklı disiplinlerden isimler her hafta pazartesi günü konuk oluyor. Programda, alanında tecrübeli isimleri ağırlayan Küpçüoğlu, genç sanatçılara da yer vermeye özen gösteriyor.

Küpçüoğlu; “1999 yılından beri çeşitli mecralarda yayınlanan birçok röportajlarım, köşe yazılarım var. Söyleşilerimi iki kitapta toplayarak, geçtiğimiz yıllarda yayınladım. Bir yandan resim çalışmalarıma, sergilerime devam ediyorum diğer yandan da Ayvansaray Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde dersler veriyorum. Pandemi döneminde kendi youTube kanalımı aktive ederek, program yapmaya başladım. Amacım, alanında tecrübeli isimleri kayıt altına alarak bir bellek oluşturmaktı. Kısa zamanda katılımcıların ve izleyicilerin ilgisiyle program büyük bir beğeni kazandı. Hülya Küpçüoğlu youTube kanalı kapsamında, Mikado Dijital İletişim Ajansı ile birlikte titiz bir çalışma sürdürmekteyiz. Yeni yılda, “Hülya Küpçüoğlu ile Sanat Atölyesi” isimli yeni bir program sanatseverlerle buluşacak. Bu programda, sanat tarihinde yer etmiş sanatçılar, dönemler, eserler üzerinden mikado Dijital İletişim Ajansı işbirliği ile seminerler vereceğim. Bunun yanında youtube kanalında her hafta yeni içeriklerle devam edecek. Tüm sanatseveri kanalımıza davet ediyorum.” sözlerini aktardı.