Belediyelerden haberler (28.06.2019)

KOCASİNAN’DA ATA YADİGARI SİYEZ BUĞDAYLAR HASADA HAZIRLANIYOR

Kayseri’de tarıma yeni bir boyut kazandıran Kocasinan Belediyesi, bünyesinde faaliyet gösteren KAYÇEV ile birlikte ata yadigarı siyez buğday üretimini yaygınlaştırmak amacıyla başlattığı proje meyvelerini vermeye başladı. Hasanarpa Mahallesi’nde yaklaşık 18 dönüm arazı üzerinde geçen yılın sonunda Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ında ekimine katıldığı siyez buğdayı hasada hazırlanıyor. Hayata geçirdiği proje ve çalışmalarla her zaman çiftçilerin yanında olan Başkan Çolakbayrakdar, proje ile Türkiye’ye model olduklarını belirterek, uygulamayla Kocasinan’ın tarımsal alanda büyük bir atılım yaşayacağını söyledi.

Projeyle Kayseri’ye ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’da tarım, ticaret ve sanayi gibi her alanda bölgesel kalkınmaya dönüşecek bir politika oluşturduk. Bu kapsamda bünyemizde faaliyet gösteren KAYÇEV aracılığıyla yenilikçi belediye olarak yapmış olduğumuz uygulamayla ata yadigarını geleceğe aktaracağız. Geçmişi 1000 yıl öncesine dayanan ve genetiği değiştirilmemiş yapısıyla doğallığını koruyan siyez buğdayı, hem bölge çitçimizin gelirini artıracak hem de sağlıklı nesillerin yetişmesine vesile olacaktır. Tıbbı ve aromatik bitkilerle tarımsal alanda başlatmış olduğumuz yenilikçi tarım anlayışını her geçen gün yeni projelerle taçlandırarak, her alanda olduğu gibi bu konuda da öncülük etmenin gururunu yaşıyoruz. Projemiz sayesinde yeni mahsul ürünleri çiftçilerimize dağıtacağız. Kocasinan Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi tarımsal alanda da vatandaşlarımızın yanındayız. İlçemizde başlattığımız bu uygulama,  Türkiye’ye model olmuştur. Şimdiye kadar yaptığımız yatırımların yanı sıra bundan sonra da yeni projelerimizle Kocasinan’ımız için farklılıkları hayata geçireceğiz. Bütün gayretimiz, şehrin ve ülkemizin ekonomisine destek olmak ve istihdama katkı sağlamaktır.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi’nin her zaman çiftçinin yanında olduğunu sözlerine ekledi.

Projeyle verimi ve besin değeri yüksek olan siyez buğday üretiminin artırılması, ilçe tarımının geliştirilmesi ve çiftçilerin ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlaması hedefleniyor.

MELİKGAZİ PERSONELİNE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Kayseri Melikgazi Başkanı Dr.Mustafa Palancıoğlu, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince Melikgazi Belediyesinde memur, sözleşmeli memur, daimi işçi ve şirket işçisi statüsünde çalışanlara yönelik olarak hizmet içi eğitim seminerleri verildiğini söyledi.

Personelin yaptıkları iş ve çalıştıkları ortamlarda sağlık ve güvenlik açısından iş kazaları ve mesleki hastalıklarını önlemek amacıyla yapılması gereken tedbirleri aldıklarını belirten Başkan Palancıoğlu“Önce işçi sağlığı ve güvenliği bizim ilkemizdir. İş sağlığı ve güvenlik kurallarına uymak ve bu şartları yerine getirmek hepimizin asli görevidir. Tüm çalışanlarımıza gruplar halinde hizmet binalarımızda eğitim verildi. Melikgazi Belediye personelimiz zaman zaman bu tür hizmet içi iş güvenliği semineri ile hem bilgilendirilmekte ve bilinçlendirilmektedir. Zaten bu öğretilenler günlük yaşamımızın bir parçasıdır.”dedi.

Melikgazi Belediyesi çalışanlarına gruplar halinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda slayt eşliğinde seminer sonrası katılımcılara sertifika verileceğini ifade eden BaşkanPalancıoğlu, personele yönelik her türlü konuda hizmet içi eğitimine büyük önem verdiklerini sözlerine ekledi.

GENÇLER OSMANLICA ÖĞRENİYOR

Hacılar Belediyesi’nce günümüzde Osmanlıca eserlerin okunup anlaşılabilmesi için Osmanlıca kursu düzenlendi.

Hacılar Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkez’inde düzenlenen ve Osmanlıcanın A1 seviyesinde okunup yazılabilmesinin amaçlandığı kursta, genç grubunda 30, yetişkin grubunda ise 14 kursiyer eğitim görüyor.

Belediye olarak kültür, sanat ve eğitime destek verdiklerini söyleyen Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, arşivlerde birçok Osmanlıca eserin bulunduğunu ancak bu eserleri okuyacak insanın olmadığını bundan dolayı Osmanlıcanın gençlere öğretilmesinin önemli olduğunu söyledi. Başkan Özdoğan, “Kültür Merkezimizde bugüne kadar okuma yazma, yabancı dil, sınavlara hazırlık gibi birçok eğitim programı düzenledik. Gençlerimizin geçmişini öğrenmesi noktasında Osmanlıca kurslarının öneminin bilincindeyiz. Öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Kurslarımız, vatandaşlarımızdan aldığımız talepler doğrultusunda devam edecektir.” diye konuştu.

Genç grubunda Salı ve Perşembe günleri, yetişkin grubunda ise Çarşamba günleri düzenlenen ve 2 ay devam edecek eğitimler sonucu kursu başarıyla tamamlayan öğrencilere katılım belgesi verilecek.

TALAS’TA ZABITADAN MARKET VE PAZAR DENETİMİ

Talas Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşların sağlıklı ve güvenli alışveriş yapabilmeleri için periyodik gıda denetimlerini sürdürüyor.

Ekipler planlanan takvime göre yaptıkları çalışmalarda Ramazan ayının ardından marketlerde yerli ürün etiketlerini, fiyatları ve paketlerde yer alan ağırlıkların kasadaki karşılaştırmalarını kontrol etti.

Vatandaşların sağlıklı gıda tüketimi için önem verilen kontrollerde ekmekten makarnaya, çay ve meyve suyundan süt ve et ürünlerine kadar her türden gıda maddeleri incelendi. Yapılan incelemelerde uygunsuzluk tespit edilmeyen işyerlerine hassasiyetleri için teşekkür edildi.

Zabıta ekipleri, marketlerin dışında ayrıca pazar yerlerinde de incelemelerini sürdürdü. Yapılan kontrollerde mahalle pazarlarında satılan ürünlerin denetimleri yapıldı.