AGÜ’den Mimarlık Buluşmaları…

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin önemli mimarlarının davet edildiği “Mimarlık Buluşmaları” devam ediyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birgül Çolakoğlu ve Mimar ve Şehir Plancısı Hasan Sıtkı Gümüşsoy Mimarlık Buluşmaları konferanslarına konuşmacı olarak katıldı.

Mimarlık Buluşmaları çerçevesinde iki ayrı konferans düzenlendi.  İlk konferansı, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birgül Çolakoğlu verdi.

AGÜ Sümer Kampüsü Dil Okulu Gençlik Alanı’nda verilen konferansta Çolakoğlu, mimarlık ve tasarımın yeni oluşan dünyada çok büyük öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Çolakoğlu, “Computation, 21. Yüzyıl Yeni Düşünce Üretme Yöntemi ve Mimarlık İlişkisi” konulu konferansında,  beynin nasıl çalıştığı üzerine ve beynin çalışma kuralları üzerine yoğunlaşan işlemsel tasarımların önemine değindi.

Yeni düşünce üretme yöntemiyle mimarlık ilişkisinin iç içe geçtiği bir yapıdan söz ederek  hesaplamalı bilimler veya işlemsel tasarım manasına gelen ‘’Computatıon’’ olgusunu anlatan Çolakoğlu, bilgisayarın bir araç olduğuna dikkati çekti.

Çolakoğlu, asıl önemli olanın bilgisayar ya da makinanın kullanılış biçimi ve yönetme biçimi olduğunu söyledi.

Mimar ve Şehir Plancısı Hasan Sıtkı Gümüşsoy ise Genç Mimarlık Grubu olan “Aboutblank Grubu ve Mimarlık Projeleri” konulu konferansında, mimari bir tasarımın toplumsal yaşam ve çevreyle ilişkilendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Oluşturulan mimari tasarımların her yönüyle topluma dönük olması gerektiğini söyleyen Gümüşsoy, dinleyicilerin sorularını da yanıtladı.

AGÜ Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin önemli mimarlarını AGÜ akademisyenleri ve öğrencileriyle buluşturan Mimarlık Buluşmaları devam edecek.

 

Bir yanıt yazın