Büyükşehir, Melikgazi, Kocasinan, Develi, Talas, Hacılar belediyelerinden haberler (29.12.2021)

BÜYÜKŞEHİR’İN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye’sinin fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarına sağladığı, ilçeler de dâhil olmak üzere, yılsonunda bitecek olan ücretsiz toplu ulaşım desteği 30 Haziran 2022’ye kadar uzatıldı.

Başkan Büyükkılıç, pandemi ile mücadelede en ön safta yer alan ve fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarına sunulan ücretsiz ulaşım desteğinin uzatıldığını duyurdu.

Tüm dünyayı derinden etkileyen koronavirüs ile mücadelede, devlet ile millet birlikteliğinin önemine işaret eden Başkan Büyükkılıç, ”Koronavirüs ile mücadele dünyada olduğu gibi ülkemizde de sürüyor. Devlet ve millet el ele birlik beraberlik içerisinde gereken ne ise yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu zorlu süreçte sağlık çalışanlarımızın gayretini ve fedakârlığını asla unutamayız. Büyükşehir Belediyesi olarak sağlık çalışanlarımızın her daim yanında olduk ve var gücümüzle onlara destek olmaya çalıştık” dedi.

İLÇELER DE DÂHİL SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÜCRETSİZ ULAŞIM

Başkan Büyükkılıç, “Sağlık çalışanlarımız için ne yapsak azdır. Onların fedakârlıkları hiçbir şeyle ölçülemez. Kendilerine minnettarız. Ülke olarak birlik ve beraberliğimizden taviz vermeyerek bu mücadelede sağlık çalışanlarımızın yanında yer almaktan geri durmayacağız. Sağlık çalışanlarımıza çok şey borçluyuz. Büyükşehir Belediyesi olarak sağlık çalışanı canlarımızın her daim yanındayız. Sağlık çalışanlarımıza desteğimizi sürdürerek, Büyükşehir Belediyesi olarak hali hazırda sunmuş olduğumuz ücretsiz ulaşım desteğimizi 2022 Haziran ayı sonuna kadar uzatıyoruz” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, bir doktor başkan olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere salgın ile fedakârca mücadele eden tüm sağlık çalışanlarına bir kez daha teşekkürlerini iletti.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN “BÜYÜK” BAŞARI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2021 yılında 1 milyar 500 milyon TL olan ve 300 milyon TL ek bütçe ile 1 milyar 800 milyon TL’ye yükseltilen bütçenin yüzde 98’ini gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza attı. 2020 yılında yatırım gideri performansıyla Türkiye’de ilk sırada yer alan Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, 20 aydır krediye de ihtiyaç duymadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, gastronomi, ticaret, endüstri, eğitim, turizm, sağlık ve tarihin merkezi Kayseri’de gerçekleştirdiği hamleler ile dikkat çekmeye devam ediyor.

Başkan Büyükkılıç yönetiminde, 2020 yılında toplam bütçesinden yatırıma en çok kaynak ayıran belediye olarak Türkiye’de ilk sırada yer alan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında 1 milyar 800 milyon TL’ye yükseltilen bütçenin yüzde 98’ini gerçekleştirdi.

Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, fedakâr ekibi ile birlikte insanlara hizmet etme sevdalısı anlayışı ile hizmetlerini sürdürdüklerini ifade ederek, Kayseri açısından çok bereketli bir yıl geçirdiklerini, Kayserililere layık olma yolunda gayretlerinin süreceğini belirtti.

“KOLAY KOLAY ERİŞİLEMEYECEK BİR ORAN”

30 büyükşehir içerisinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin bağımsız kuruluşlar tarafından yatırımlar oranında yüzde 60’a varan bir oran itibariyle birinci seçildiğini hatırlatan Büyükkılıç, “2021’de yine inanıyor ve umuyorum ki Allah’ın izniyle aynı önceliği sağlayacak bir çalışma ortamı Kayseri’mizde gerçekleşti. 1 milyar 800 milyonluk bütçemizin gerçekleşmesi yönündeki gayretlerimiz ile hem gelir bağlamında hem uygulamalar ve gider bağlamında yüzde 98’lere ulaştı. Bu belediyecilik tarihinde uzun süre belediye başkanlığı yapmış bir belediye başkanı olarak kolay kolay erişilemeyecek bir oran olarak nitelendiriyorum. Emeği geçen tüm birimlerdeki, her kademedeki mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ortak akla ve uyum kültürüne vurgu yapan ve insanlara hizmet etme sevdalısı bir anlayışta olduklarını dile getiren Büyükkılıç, uyum kültürü ve ortak akıl doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

“YATIRIMDAN YATIRIMA KOŞTUK, HİZMETTEN HİZMETE KOŞTUK”

Kentin geleceğine vizyon ve prestijli projeler kazandırmaya da devam edeceklerinin altını çizen Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu:

“Kayseri’de yatırımdan yatırıma koştuk, hizmetten hizmete koştuk. Hem merkezi hem de taşrayı çok önemsedik. Uyum kültürünün ne kadar önemli olduğunu, nasıl bir berekete vesile olduğunu hep beraber görmekteyiz. Amacımız Kayseri’mizi daha iyi noktalara taşımak, genç dostu Kayseri’mizi gençlerimizin arzu ettiği doğrultudaki noktalara taşımak ve onların sahiplenme duygusunu böylece sağlamaktır. Faaliyetlerimizi ve hizmetlerimizi insanların içine sinecek şekilde, onların istediklerini yapmak suretiyle de israfa fırsat vermeden bir noktaya taşıyoruz. Biz insanlara hizmet etme sevdalısı bir anlayıştayız, dua makamındayız. Hemşehrilerimizin dualarını alır, onlara hizmet etmeye devam ederiz.”

20 AYDIR KREDİ ALMAYAN BİR BELEDİYE

Büyükkılıç, belediyeciliğin adeta okulu olan bir şehirde 20 aydır kredi almayan bir belediye olduklarını, öz kaynaklar ve yasal olan gelir kaynaklarıyla öz güven içerisinde çalışmaları gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

MİM-SİN KOOPERATİFİ’NİN 26 YILLIK SORUNU ÖZHASEKİ BAKAN’IN GAYRETLERİ İLE ÇÖZÜLDÜ

 Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin destek ve gayretleri ile Kayseri MİMSİN Konut Yapı Kooperatifinin 26 yıllık tapu davasının çözüldüğü söyledi.

Konuyla alakalı açıklama yaparak Mehmet Özhaseki  Bakan’a teşekkür eden Başkan Dr. Palancıoğlu, “Dün Mehmet Özhaseki Bakanımızdan güzel bir haber aldık. Bunun üzerine Mim – Sin Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Hökelek ve yönetim kurulu ile birlikte  bu konuyu değerlendiriyoruz. Kamuoyunun bildiği üzere Mim-Sin Yapı Kooperatifi yaklaşık 26 yıldır devam eden bir dava nedeniyle mağdur durumdaydı. 3600 kişiyi ilgilendiren ve 1200 kişinin de tapu alması ile ilgili bir konuydu. Mehmet Özhaseki Bakanımız yıllardır Kayseri için emek vermiş bir Belediye Başkanı. Şimdi de Ankara’da hizmetleri ile destek veriyor. Kendisi kişisel gayretleri ile TOKİ ile uzlaşmayı sağlayarak Mim–Sin’in sonunu dün itibariyle uzlaşmayla çözmüş oldu. 1200 vatandaşımız evlerinin tapusuna kavuşacak. Toplamda da 3600 kişi bu mağduriyetten kurtulmuş olacak. En başta Sayın Bakanımıza gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. TOKİ Başkanımıza Ziraat Bankası Genel Müdürümüze de,  Mimsin Kooperatif başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Hayırlı ve  uğurlu olsun.” dedi.

Mim–Sin Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Hökelek ise, “Öncelikle başkanımıza ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederiz.  Haseki bakanımızın gayretleri ve çalışmaları ile 1200 dairemizin tapusunu veriyoruz. Kendilerine bu güzel çalışma için teşekkür ederim.” diye konuştu.

ÇAYIRÖZÜ MAHALLESİNDE YAŞAYAN ÖZLEM ANGI ABLANIN YANAN EVİNE DEVELİ BELEDİYESİNİN ŞEFKAT ELİ DEĞDİ

Develi ilçesinde 26.12.2021 Pazar Günü tespit edilemeyen bir sebeple evi yanan Çayırözü Mahallesinde yaşayan Özlem Angı isimli hemşerimiz için Develi Belediyesi kolları sıvadı.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın talimatıyla harekete geçen ekipler hasar tespiti yaptıktan sonra çalışmalarına başladı. Maddi hasarlı bir yangın olup Özlem Yangı Ablanın sağlık durumunun iyi olmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Cabbar Başkan “Develi Belediyesi olarak muhtaç durumda olan Özlem Ablamızın mağduriyetinin giderilmesi için ekiplerimiz seferber oldular. İnşallah odaların temizlenip, evin kullanılamaz durumda olan yerleri de tamir edildikten sonra yine hayırsever hemşerilerimizin de desteği ile ev eşyası yardımıyla Özlem Ablanın evini eski halinden daha iyi bir seviyeye getireceğiz. Özlem Ablamıza çok geçmiş olsun diyor, her zaman yanında olduğumuzu bilmesini istiyorum” açıklamalarında bulundu. Evi yanan Özlem Yangı da şefkat elini uzatıp mağduriyetini giderdiği için Cabbar Başkana ve belediye ekiplerine teşekkürlerini iletti.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Develi Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında üç yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Hizmet-İş Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik ile Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar arasında başkanlık makamında yapılan imza töreni ile işçilerin maaşlarında ve sosyal haklarında istenilen zammın yapıldığını belirten Cabbar Başkan “Toplu iş sözleşmesinin iki taraf içinde hayırlı olmasını diliyorum. Belediyemizin başarısı çalışan arkadaşlarımızın başarısına bağlıdır. Bu hususta yaptığımız bu sözleşmenin personelimizin başarılarını artırmasını diliyorum” diye konuştu.

TALAS’TA FAHİŞ FİYAT VE STOKÇULUK TEYAKKUZU

Talas’ta fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele konusunda yapılacak çalışmalarla ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Başkanlık Toplantı Salonu’nda Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın yanı sıra, İlçe Emniyet Müdürü Osman Öztürk, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Ürker, İlçe Sağlık Müdürü İsmail Kılıç ve belediye yetkililerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda bir yandan fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele konusu masaya yatırılırken bir yandan da genel asayiş, sahte içki ve yılbaşı tedbirleri gibi konular ele alındı.

“VATANDAŞIN YANINDAYIZ”

Yapılan toplantıyla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, vatandaşın mağdur olmaması için denetim konusu üzerinde titizlikle durulduğunu belirterek, “İlçemiz genelinde başta fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele olmak üzere yılbaşı tedbirleri ve sahte içki konularında yürütülecek çalışmalarla ilgili koordinasyon toplantısı gerçekleştirdik. Kaymakamımız Yaşar Dönmez’in yanı sıra İlçe Emniyet, İlçe Tarım ve İlçe Sağlık Müdürleri ile belediyemiz yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz toplantıda yapılacak çalışmaları değerlendirdik ve ayrıca bir denetim komisyonu oluşturduk. Bu komisyon da ilçe genelinde denetimlere başladı. Fahiş fiyat ve stokçuluk öncelikli olmak üzere vatandaşlarımızın aleyhine olan ne varsa önüne geçme konusunda kararlıyız.” dedi.

Başkan Yalçın, vatandaşların fahiş fiyat ve stokçulukla ilgili karşılaştıkları sorunları 0549 388 25 27 numaralı WhatsApp hattına veya 437 00 54/153-154 numaralı telefona bildirebileceklerini de sözlerine ekledi.

TÜBİTAK BİLİM FUARI’NA BÜYÜK İLGİ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ OKULUNDAN 20 PROJE

Hacılar Demokrasi Şehitleri Ortaokulu 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı sergisi, düzenlenen törenle açıldı. Hacılar belediye başkanı Av. Bilal Özdoğan, öğrencilerin yapılan çalışmalar ile gelecekte meslek seçimlerinde önemli rol oynayacağını belirtti.

45 öğrencinin hazırladığı birbirinden farklı araştırma, inceleme, tasarım becerileri alanında 20 proje katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Düzenlenen açılış törenine Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan, Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Erdoğan, okul müdürleri öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Protokol tarafından kurdelesi kesilen bilim fuarında öğrencilerin hazırladığı çalışmaları tek tek inceleyen Başkan Özdoğan, öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel çalışmaların geleceğe ışık tutacağını söyledi.

Programda konuşan Başkan Özdoğan, “Çalışkan öğrenci ve gayretli öğretmenlerimizin yapmış olduğu 20 projeden oluşan 4006 TÜBİTAK Bilim fuarımızı gözlemleme şansımız oldu. Her biri birbirinden önemli bilimsel eserlere şahit olduk. Gerek kültürel gerekse fizik gibi eserler sergilendi. Gençlerimiz bu sayede hem çevreyi tanıma hem de ülkemizin kaynaklarına daha bilinçli yaklaşarak meslek seçimlerinde daha etkili olacak bir çalışma yapılmış. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra etkinliğe katılan öğrencilere madalya ve katılım belgesi verildi.

4006 TUBİTAK Bilim Fuarında sergilenen araştırma, tasarım, stem, botanik bahçe, değerler eğitimi, sokak hayvanlarının korunması, ülkemizin kültür ve mirası gibi birçok konuda yer alan projeler iki gün süre ile açık kalacak.

BAŞKAN PALANCIOĞLU’NDAN ÖDÜL ALAN ERÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNE TEBRİK

 Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri kapsamında “Bilim Ödülü”ne layık görülen Erciyes Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Recep Ulucak ve Doç. Dr. Ahmet Eken’i tebrik etti.

Başkan Palancıoğlu, yayınlamış olduğu tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri ile TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri açıklandı. ‘İktisat alanında çevre ekonomisi ve sürdürülebilir kalkınma konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları’ ile ERÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Ulucak TÜBİTAK Teşvik Ödülü adı. Yine ERÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Eken de sağlık bilimleri alanında TÜBA-GEBİP ödülüne layık oldu. Erciyes Üniversitemiz bir araştırma üniversitesi olduğunu bu tür başarılar ile kanıtlamakta. Bir dünya üniversitesi olan Erciyes Üniversitemizin başarıları ve akademik çalışmaları bilime katkı sağlamaktadır. Üniversitemiz,  bilim insanlarımız ve şehrimiz adına gurur duyuyoruz. Ödül alan Hocalarımızı da bu başarısından dolayı kutluyorum.”

MELİKGAZİ BELEDİYE PERSONELİ 3. DOZ COVİD-19 AŞISI OLDU

 Melikgazi Belediyesi personeli, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan yerinde korona virüs aşı uygulaması kapsamında aşılanmaya devam ediyor.

Personelin Covit aşısının üçüncü dozunun belediyede sağlık ekiplerince yapıldığını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “İki yıla yakın bir süredir mücadele ettiğimiz corona salgınına karşı Melikgazi Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Amacımız hem vatandaşları hem de belediye personelini olası bulaşabilecek COVID-19’a ve yeni varyantlara karşı korumaktır. Bu ortak bir sorundur. Bu sorunu toplumsal bağışıklığımızı artırarak çözebiliriz. Bunun yolu da aşı olmaktan geçiyor. Belediye personeli kendilerine dağıtılan formları doldurduktan sonra, hizmet binası içerisindeki sağlık ünitesi odasında sırayla aşı oldular. Salgın sürecinin sona ermesi için aşı konusunda tüm vatandaşlarımızın hassas ve istekli olması gerekiyor. Bizzat belediyemize gelerek personelimizin aşılarını yapan Sağlık Müdürlüğümüze ve ilk günden bugüne süreci başarı ile yürüten Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya çok teşekkür ederim.’’ dedi.

GÜLÜK SOSYAL TESİSİ’NİN TEMELİ ATILIYOR

Melikgazi Belediyesi, Gülük Mahallesi’nde, içerisinde Akıl Küpü Çalışma İstasyonu, MELMEK atölyeleri, çocuk oyun alanları, kafeterya ve fitness gibi birçok alanın bulunduğu “Gülük Sosyal Tesisi”nin temel atma törenini gerçekleştirecek.

Yapılacak proje hakkında bilgi veren Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Gülük Mahallemize yapacağımız sosyal tesisimiz toplam 2 bin 250 metrekare alanda inşa edilecek olan sosyal tesis içerisinde Akıl Küpü Çalışma İstasyonu, MELMEK atölyeleri, çocuk oyun alanları, kafeterya, fitness salonu ve servis mekânları yer alacak. Gençlerin bir arada ders çalışmalarına imkan verecek akıl küpü çalışma istasyonunda tek kişilik çalışma alanları, çoklu çalışma alanları bilgisayar destekli çalışmalara imkan tanıyan alanlar, çay kahve mola köşeleri de olacak. Gençlerin rahat konforlu bir alanda ders çalışmalarını sağlayacak. İlçemize ihtiyaçlar doğrultusunda yeni projeler üretmeye devam ediyoruz. 31 Aralık Cuma günü saat 13.30’da gerçekleştirilecek temel atma törenimize tüm hemşehrilerimizi bekliyorum.” dedi.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR “ÇÖZÜM MERKEZİ İLE 1 YILDA 29 BİN 310 TALEP, ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Çözüm Merkezi ile belediyenin yetki ve sorumluluk alanıyla ilgili 2021 yılında 33 bin 688 talep geldiğini ve 29 bin 310’unu çözüme kavuşturulduğunu, bu zamana kadar ise toplam 174 bin 796 talep geldiğini ve 152 bin 618’ını aciliyet sırasına göre çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Çözüm Merkezinin; tüm belediyecilik hizmetlerini tek bir çatı altında aktaran bir birim olduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar, yapılan hizmeti, merkezi bir yönetim tarzının sahaya yansıması olarak nitelendirdi. Çözüm Merkezi’nin 7 gün 24 saat prensibiyle Kocasinanlılara hizmet verdiğine dikkati çeken Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kocasinan Belediyesi olarak yapmış olduğumuz her proje insan odaklıdır. Çözüm Merkezi de bu anlayışımızın bir ürünüdür. 2016 yılından bu yana Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Çözüm Merkezi ile her gün yüzlerce vatandaşın talep ve isteğini sonuca bağlıyoruz. Vatandaşlarımız, isteklerini yüz yüze iletebilmenin yanı sıra her türlü iletişim kanalı; sosyal medya, Kocasinan Belediyesi’nin web sitesi, mobil uygulamalı cep telefonu ve Watsapp hattı 0(352) 222 70 00’ nolu telefon numarasından her şekilde belediyeye anında ulaşabiliyor. Biz diyoruz ki; ‘Kocasinan Belediyesi’ne ve Başkana her türlü ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda bu uygulama belediyeyi, ilçe sakinlerimizle birlikte yönetme tarzıdır. Vatandaşlarımızın beklentilerini isteklerini ve taleplerini yerine getirebiliyor ve vatandaşlarımızı mutlu edebiliyorsak, yönetim tarzı olarak doğru bir yöntem sergiliyoruz demektir”.

Kocasinan Belediyesi Çözüm Merkezi’nin hızlı çözüm anlayışıyla vatandaşlardan gelen istek ve şikayetlere yönelik kayıtlar oluşturduğunu ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, Çözüm Merkezine kurulduğu günden bugüne kadar toplam 174 bin 796 talep geldiğini belirterek,  “Bu taleplere ilişkin belediyenin yetki ve sorumluluk alanıyla ilgili 152 bin 618’ını aciliyet sırasına göre çözüme kavuşturulmuştur. Ayrıca bu yıl ise 33 bin 688 talep geldiğini ve 29 bin 310’unu çözüme kavuşturduk. Diğer başvuruların bir kısmı zaman gerektiren işler olduğu için program dahilinde teker teker yerine getirilmektedir. Bir kısmı ise başka kurumların uhdesinde olduğu için yönlendirme yapılmıştır. Çözüm Merkezimizin bu çalışmasına yönelik vatandaşlarımızın olumlu yöndeki dönüşleri de bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir” diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinanlıların hak etmiş oldukları hizmetleri yerine getirebilmek için gayretle çalışmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

KASKİ’DEN AKKIŞLA İLÇESİNE 9 MİLYON 946 BİN TL’LİK ALTYAPI YATIRIMI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü’nün altyapı seferberliği kapsamında Akkışla ilçesine 2021 yılında 9 Milyon 946 Bin TL değerinde yatırım gerçekleştirildi.

KASKİ Genel Müdürlüğü, sürekli artan şehir nüfusunun ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarıyla 2021 yılında da merkez ve ilçelerde büyük projelere imza attı.

İlçelerde ihtiyaca uygun birçok önemli yatırımı hayata geçirerek bölge halkına daha sağlıklı, yaşanabilir zeminler hazırlayan KASKİ, Akkışla ilçesinde 2 adet İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inşa etti. Diğer yandan yeni yerleşim yerlerindeki konutların içme suyu ve kanalizasyon ihtiyacını karşılamak için de toplam uzunluğu 22 bin 580 metre olan şebeke hattı imalatı gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, altyapı ile ilgili yaşanabilecek her türlü problemin ortadan kaldırılması için merkez ve ilçelerdeki çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü kaydetti.

KASKİ’nin insan ve çevre sağlığını korumak için kalıcı ve geleceğe yönelik projeler ile sürekli hizmet halinde olduğunu belirten Başkan Büyükkılıç şunları kaydetti:

“Hızla değişen koşullara ayak uydurmanın, geleceğe yönelik planlar hazırlamanın en iyi yolunun değişimi planlamak ve yönetmekten geçtiğini biliyoruz. Amacımız, kentimizin yaşam standartlarını yükseltmek ve sürdürülebilir kentsel gelişme ile daha da yaşanabilir bir çevre oluşturmak. Sağlıklı kentler ancak sağlıklı altyapılar üzerine inşa edilir. İşte bu gerçekten yola çıkarak tüm birimlerimiz ile aynı azimle merkez ve ilçelerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Laf değil icraat yapıyoruz. Hizmet etmeyi seviyoruz. Akkışla’mız için ne yapsak az. Gücümüzün yettiği ölçüde bundan sonra da kentimizin gelişimine katkı sağlamak için gece gündüz ayrımı yapmadan yolumuza devam edeceğiz.”

KOCASİNAN BELEDİYESİ, TOPLADIĞI ÇÖPLERİ EKONOMİYE KAZANDIRIYOR KOCASİNAN, GÜNDE 405 TON ÇÖP TOPLUYOR

Kocasinan Belediyesi, 2021 yılında topladığı 147 bin 825 ton çöpün 7 bin 523 tonunu geri dönüşümle ekonomiye kazandırdı. ‘Çevreci Belediye Kocasinan’ parolasıyla çalıştıklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, temizlik çalışmaları sayesinde vatandaşlara daha yaşanabilir bir ortam sunduklarını söyledi.

Vatandaşların sağlığını ilgilendiren her konuda çok titiz davrandıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Daha temiz bir Kocasinan için temizlik hizmetlerine azami özen gösteriyoruz. ‘Temizlik imandandır’ anlayışıyla mesai kavramı gözetmeksizin ilçe sınırlarındaki her mahalleye, her sokağa ulaşarak, temizlik hizmetlerini aksatmadan sürdürüyoruz. Üç vardiya halinde 24 saat esasına dayalı sistemle çalışarak, günlük ortalama 405 ton çöp toplanmaktadır. Bu yıl toplanan çöplerden 7 bin 523 tonunu ise geri dönüşümle ekonomiye kazandırdık. Özellikle görüntü kirliliği ve trafik yoğunluğunu dikkate alarak çöpler, akşam belirlenen saatlerde toplanmaktadır. Daha temiz bir çevre ve daha sağlıklı bir toplum için gösterdiğimiz gayreti, artırarak sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Modern ve teknolojik araçlarla temizlik hizmeti verildiğine dikkati çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Temizlikte yaygın olarak kullanılan 42 adet modern çöp aracı, 7 adet doğa dostu sıfır karbon emisyonlu elektrikli mobil temizlik aracı, 11 adet cincır, 13 adet şarjlı süpürge ve 9 adet çok amaçlı temizlik aracının yanı sıra diğer temizlik ekipmanlarıyla kaldırım kenarları, otobüs durakları, cadde ve sokaklar günde 3 vardiya halinde süpürülüyor ve temizleniyor. Ayrıca yağmur suyu ızgaraları, çöp konteynerleri de yıkanıyor ve dezenfekte ediliyor. Bunun dışında 3 adet filo isimdeki kaldırım yıkama aracımızla kaldırım sallamalı çöp kovaları ve yeraltı konteynerlerimizi yıkıyoruz. 3 adet mini araçla Yeni Sanayi ve Mobilya Kent Sitesinde esnafımızdan geri dönüşümlerini işletmelerinden alıyoruz ” diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini “Hemşehrilerimin hayatını daha da kolaylaştırmak ve çevrelerini daha da temiz bulabilmeleri için her daim yanlarında ve hizmetindeyiz” diyerek noktaladı.