Belediyelerden haberler (05.05.2019)

Büyükşehir Belediyesi, Sarımsaklı Barajı’nda doğa yürüyüşü ve fidan dikme etkinliği yaptı

13 BİN 500 KİŞİYLE 10 BİN FİDAN

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spor A.Ş. düzenlediği etkinlikleri sosyal sorumluluk projeleriyle birleştirmeye devam ediyor. Spor A.Ş. tarafından Sarımsaklı Barajı’nda doğa yürüyüşü ile birlikte fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Vali Şehmus Günaydın ile Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büytükkılıç da katıldı. Başkan Büyükkılıç, bir ve beraber olduktan sonra bu tür güzelliklerin devam edeceğini belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin spora ve doğaya verdiği önemi gösteren etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından Sarımsaklı Barajı’nda yapılan doğa yürüyüşü ve fidan dikme etkinliğine yaklaşık 13 bin 500 kişi katıldı. Sarımsaklı Barajı’nda yapılan etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları da iştirak etti.

Sarımsaklı Barajı’ndaki etkinlik yaklaşık 13 bin 500 kişinin 7 kilometrelik parkurda yaptığı yürüyüşle başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yürüyüş ve sonrasında katılımcılarla yakından ilgilendi.

7 kilometrelik parkurun yarısını yürüyen katılımcılar daha sonra 10 bin fidan dikti. Başkan Büyükkılıç ve Vali Şehmus Günaydın da birlikte fidan dikimine katıldı. 13 bin 500 kişi ile yapılan 10 bin fidanın dikiminden sonra yürüyüş devam etti. Yürüyüş sonrası yapılan etkinliklerde hain terör saldırısındaki şehitlerimiz nedeniyle müzik yayını yapılmadı. Yürüyüş sonrası katılımcılara Büyükşehir Belediyesi tarafından kahvaltı ikram edildi.

“HER ZAMAN EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE OLACAĞIZ”

Sarımsaklı Barajı’ndaki yürüyüş ve fidan dikme etkinliğinde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, böylesine güzel bir etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Böylesine etkinliklerin katılımcılarla güzelleştiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, tüm katılımcıların ve Kayserililerin Ramazan ayını tebrik etti. Başkan Büyükkılıç, hava koşulları ve yağmur nedeniyle iftar ve Ramazan Sokağı etkinliklerini kapalı alanlara aldıklarını belirtti. Konuşmasında hain terör nedeniyle verdiğimiz şehitleri rahmetle anan Başkan Büyükkılıç, “Rabbim güzel vatanımıza göz diken hainlere fırsat vermesin” dedi.

Vali Şehmus Günaydın da yaptığı şehitlerimize rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Organizasyonda emeği geçen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Vali Günaydın, “Dinimiz yeşile ve çevreye büyük önem veriyor. Bu yüzden ağaçlandırma önem vereceğiz ve hayatımızın her döneminde ağaç dikeceğiz. Bunun yanında spor yapacağız ve hareket edeceğiz. Çünkü bizim sağlıklı bir geleceğe ihtiyacımız var” diye konuştu.

TALAS’TA RAMAZAN HAZIRLIKLARI

Talas Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan için hazırlıklarını tamamladı. Buna göre, Talas Spor Salonu yanındaki Ramazan Sokağında dinleti, sohbet ve gösterilerin yanında Hacivat ile Karagöz ve Meddah gibi geleneksel oyunlar sahnelenecek, kırsal mahallelerde de bu etkinlikler gerçekleşecek.

Ramazan ayında Talas’ta yapılacak etkinlikler hakkında açıklamalarda bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, vatandaşlara Ramazan’ın maneviyatını düzenleyecekleri programlarla en üst düzeyde yaşatmayı istediklerini söyledi.

Başkan Yalçın, yapılacak programlarla ilgili hazırlıkları şöyle sıraladı:

RAMAZAN SOKAĞI

“Tüm vatandaşlara hitaben 2 bin 500 metrekarelik çadırda Ramazan Sokağı kuruldu. Sokak içerisinde yeme içmeyle ilgili 23 stant hizmet verecek. Ramazan boyunca her akşam teravihten sonra birbirinden özel sanatçılar şiir, sohbet, dinleti gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.”

SAHURLUK İKRAMI

“Üniversiteler şehri olan Talas’ımızda sahurda özellikle gençlerimize yönelik çeşitli sahurluk; çorba, simit, çay, peynir gibi ikramlarımız olacak.”

İFTARA YETİŞEMEYENLERE İFTARİYELİK

“İlçe genelinde de iftara yetişemeyenler için otobüs ve tramvay duraklarında iftarlık ikramında bulunulacak.”

KIRSAL MAHALLELER UNUTULMADI

“Ramazan boyunca her akşam bir mahallede teravihten sonra çocuklara yönelik Hacivat ile Karagöz ve Meddah gibi geleneksel oyunlar eşliğinde yazlık sinema izlenecek. Patlamış mısır ve içecek ikramlarımız olacak.”

Başkan Yalçın, Ramazan’ın paylaşma ve kardeşlik olduğunu belirterek, “Bütün hemşehrilerimizin Ramazan-ı Şerif’lerini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyor, çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR “VATANDAŞLARIMIZIN HUZURLU BİR RAMAZAN GEÇİRMELERİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, on bir ayın sultanı Ramazan ayının gelişiyle ilgili bir açıklama yaparak, Kayserililerin Ramazan’ı daha huzurlu bir şekilde idrak edebilmesi için gerekli her türlü tedbiri aldıklarını duyurdu.

Başkan Çolakbayrakdar, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en üst düzeye çıktığı Ramazan ayında Kocasinan Belediyesi olarak, iftar buluşmaları ve ramazan sohbetlerinden oluşan etkinliklerle ilimiz sakinlerinin huzurlu bir Ramazan geçirmelerine katkı sağlayacaklarını söyledi. Başkan Çolakbayrakdar, “Ramazan ayı denince; 11 ayın sultanı, rahmet ve mağfiret ayı, ebedi saadeti kazanma ayı aklımıza geliyor. Manevi iklimin yaşandığı mübarek bir ay olan Ramazan ayında, hayır ve bereket artar, Allah’ın rahmeti, sağanaktan boşanırcasına yağar. Gönüller yumuşar, paylaşma, dayanışma ve karşılıklı anlayış zirve yaparak, gönüllere sevgi dokunur. Belediye olarak biz de Ramazan ayının bereketini, feyzini beraber yaşamak adına önemli organizasyonlar yapıyoruz.” ifadesini kullandı.

İlimiz sakinlerinin huzur içerisinde bir Ramazan ayı geçirmeleri için en ufak ayrıntıyı dahi düşündüklerini kaydeden Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’da bulunan cami ve mescitler sürekli olarak ekiplerimiz tarafından temizleniyor. Ramazan Ayı öncesinde ekiplerimiz Kocasinan’da bulunan bütün ibadethanelerin temizliğini tamamladı” şeklinde konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını, şehrimize, ülkemize, tüm İslam alemine ve insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesini dileyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin mezuniyet törenine katıldı

“TEK KANATLI KUŞ UÇMAZ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Mezuniyet Töreni’ne katılarak sadece maddi yönden kalkınmanın yeterli olmayacağını belirtti ve tek kanatlı kuşun uçamayacağını vurgulayarak manen de kalkınmak gerektiğini söyledi. Başkan Büyükkılıç, genç mezunlara ailenize, şehrinize ve ülkenize sahip çıkın çağrısında da bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 1951 yılında kurulan ve Türkiye’nin ilk İmam Hatip Liseleri’nden olan Kayseri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Kadir Has Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği Mezuniyet Töreni’ne katıldı. 390 genç kızın mezuniyet sevincini aileleri ve öğretmenleriyle birlikte paylaşan Başkan Memduh Büyükkılıç, törende yaptığı konuşmada manevi kalkınmanın da önemine işaret etti. Maddi yönden kalkınmanın tek başına yeterli olmayacağını dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Manevi yönden kalkınmayı da unutmamak lazım. Tek kanatlı kuş uçmaz” dedi.

Genç mezunlara bazı tavsiyelerde de bulunan Başkan Büyükkılıç, “Sizlerin daha donanımlı, eğitimli, nitelikli, özgüvenli ve topluma ışık saçan yavrularımız olmanızı istiyoruz. Sıradan biri olmamalısınız. Bunu sağlamak için bulunduğunuz sınıfın, okulun veya ortamın en başarılısı olmak amacıyla adeta çırpınmalısınız. Ülkemizi ve insanlığı geleceğe taşıyan insanlar olmanızı ümit ediyoruz. Bunun için birkaç yabancı dili öğrenmelisiniz. İçinde bulunduğumuz çağa hükmetmek ve zamanın Fatih’i olmanız gerekiyor. Geçireceğiniz vaktini bilmelisiniz. Ailenize, çevrenize ve şehrimize sahip çıkmalısınız. Bizler de sizler için çırpınıyor ve daha güzel bir gelecek sunmak için gayret ediyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, daha sonra mezun öğrencilerin diplomalarını verdi.

Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu engeller ortadan kaldırılınca, yaşam daha da güzelleşecektir

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Mustafa Palancıoğlu, Engelliler Haftası nedeniyle sosyal belediyecilik gereği bir dizi etkinlik düzenleyerek konunun önemini gündeme getirdiklerini söyledi.

Melikgazi Belediyesi Engelliler Ünitesince düzenlenen programda çeşitli etkinlikler ile Engeliler için neşe dolu zaman geçirmelerine vesile olduklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Mustafa Palancıoğlu“Bireylerin doğuştan engelli olabileceği gibi sonradan oluşabilecek kazalar karşısında engelli olabilir. Bu nedenle engelli haklarının, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi toplumsal bir görevdir. Engelli insanımızı üretici olmaları ve ekonomiye kazandırılması gerekir. İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hakları olan engelli vatandaşlarımızın daima yanlarında ve desteğinde olduğumuzu belirtmek isteriz”ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Dr.Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi İçin Referans Projelerkapsamın Engelsiz sosyal yaşam merkezi bulunduğunu ve bu projeyi sadece merkezi değil şehrin muhtelif yerlerine inşa edileceğini sözlerine ekledi.

Başkan Büyükkılıç, Sağlık Sen’in toplantısına katılarak sağlık turizmi konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN “SAĞLIK TURİZMİ” VURGUSU

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sağlık Sen’in toplantısında sağlık turizmini geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Başkan Büyükkılıç, önümüzdeki günlerde sağlık turizmi çalıştayı yapacaklarını da kaydetti.

Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundular. Durmuş, ziyarette Başkan Büyükkılıç’ı Sağlık Sen’in genel kuruluna da davet etti.

Bu davete iştirak ederek sağlık çalışanları ile bir araya gelen Başkan Memduh Büyükkılıç, önemli açıklamalar yaptı. Gecede yaptığı konuşmada genel kurulun teması olarak belirlenen “Öze Dönüş Hareketinin Kayseri’deki kalesi” cümlesine vurgu yapan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’yi kale yapan sizlersiniz. Birbirimize sahip çıkacağız. Birbirimizi nezaket kuralları içinde uyaracağız. Önemli olan yaptığınız hizmet karşılığında ‘Allah sizden razı olsun cümlesini almaktır.’ Biz Kayseri’yi imar etmeye çalışırken gönülleri ihya etmeye çalışıyoruz. Sizler de gönülleri ihya edecek bir mesleğin mensuplarısınız” dedi.

Konuşmasında sağlık turizminin önemine de işarete eden Başkan Büyükkılıç, “Kayseri sağlık alanında önemli bir konuma sahip. Buradan cesaret alarak sağlık turizmini ön plana çıkaracak gayretler içinde olacağız. Bu anlayışla ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmaları sürdürüyoruz. Yakın zamanda da Kayseri’de sağlık turizmi alanında bir çalıştay yapacağız. Sağlık turizmi için kendinizi daha donanımlı hale getirin ve yabancı dili önemseyin. Şu an bile her yıl Bahreyn’den binlerce insan Kayseri’ye gelerek tedavi oluyor” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sağlık sektörünün sorunlarını gidermek için de elbirliği ile çalışacaklarını kaydetti.

KOCASİNAN’IN YILDIZLARI ÖDÜL TÖRENİNİN BU YIL İKİNCİSİ DÜZENLENDİ

Kocasinan Belediyesi ve Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen okullar arası yarışmalarda dereceye giren ‘Kocasinan’ın Yıldızları’ ödül töreninin bu yıl ikincisi gerçekleştirildi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Geleceğin teminatı evlatlarımız, bizim istikbalimiz ve gurur kaynağımızdır.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunda düzenlenen etkinliğe; Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fatih Gökhan Kolukısa, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erol Türkmen, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Karabulut,  Oto Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şeyhi Odakır, Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile davetliler katıldı.

Programda konuşma yapan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak hayatın her alanında yer aldıklarını vurgulayarak, “Öncelikle tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Yarışmalara katılan bütün öğrencilerimizin, yaptıkları değerlidir ama yarışmalarda kazanan Kayseri’miz ve Kocasinan’ımızdır. Belediye olarak temizlik, yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi gibi çalışmalarımız olmazsa olmazımızdır. Bunları en iyi şekilde yapmaya yoğun gayret ediyoruz. Bunun yanı sıra bölgemizde yaşayan vatandaşlarımıza daha güzel hizmet etmenin çabası içerisindeyiz. Özellikle sosyal belediyecilik adına en güzel örnekleri Kocasinan’ımızda hizmete sunuyoruz. Kocasinan’ımızı ve Kayseri’mizi daha kıymetli ve daha değerli olması için projelerimizi hayata geçiriyoruz. Daha yaşanabilir bir şehri inşa ederken bir yandan da insanı daha mutlu etme noktasında elimizden geldiğince gayret ediyoruz. Kültürden sanata hayatın her alanında 7’den 70’e herkese hizmetlerimizle yanındayız. Bu çerçevede Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Kocasinan’ın Yıldızları’nı seçmeye devam edeceğiz. Biz istiyoruz ki çocuklarımızın yeteneklerini keşfedelim ve ardından yetenekleri doğrultusunda eğitimlerine devam etmesine bizim de bir katkımız olsun ve bu ülkenin her alanda ihtiyacı olan yetişmiş donanımlı gençlerimizi bugünden gün yüzüne çıkartalım. Çocuklarımıza yönelik verdiğimiz eğitim, sanat ve sosyal aktivelerle yarınlarımızı, Büyük ve Güçlü Türkiye’yi inşa ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu organizasyonları daha kapsamlı yapacağımızın buradan müjdesini veriyorum. Geleceğin teminatı evlatlarımız, gençlerimiz; bizim istikbalimiz ve gurur kaynağımızdır. Bu vesileyle dereceye giren çocuklarımızı tebrik ediyor, onları yetiştiren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erol Türkmen ise eğitim ve öğretime her zaman destek veren Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kocasinan ilçesinde bulunan okullar arasında yapılan İstiklal Marşı’nı en güzel okuma ile Türk Halk Müziği Ses Yarışmasında dereceye giren öğrenciler performanslarını sergiledi. Daha sonra 5 branşta dereceye giren öğrencilerin ödülleri dağıtıldı. Başkan Çolakbayrakdar, program sonunda öğrencilerin ilgisi ve sevgi gösterileri ile karşılaştı.