Kocasinan masa tenisi, geleceğin karatecileri ve voleybol derbisi

KOCASİNAN’IN MASA TENİSİ TAKIMLARI TURNUVAYA DAMGA VURDU

Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Erkekler ve Bayanlar A ve B Takımları, Gençler Bölge Takım Yarışmalarında elde ettikleri başarılarla Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Sporun ve sporcunun dostu Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, turnuvada başarılı olan takım sporcularını tebrik etti.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından düzenlenen Gençler Bölge Takım karşılaşmaları, Talas Spor Salonunda oynandı. A ve B Takımları olarak müsabakalara katılan Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü, karşılaşmalarda gösterdiği performansla göz doldurdu. Turnuvada üstün bir oyun sergileyen Erkekler B Takımı, müsabakalar sonucunda İç Anadolu Bölge ikincisi olurken A Takımı ise üçüncülük elde etti. Bayanlarda ise B Takımı turnuva sonucunda bölge birincisi olurken A Takımı ise ikinci oldu. Böylelikle Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Takımları, elde ettikleri başarılarla Türkiye Şampiyonasına katılmayı hak kazandı.

Başarılarından dolayı sporcuları tebrik eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Takımlarımız, karşılaşmalarda elde ettiği başarılar sayesinde Kocasinan’ı Türkiye Şampiyonası’nda temsil etmeye hak kazandı. Özellikle hem yurt içinde hem yurt dışında bayan takım oyuncularımız şehrimizi ve ülkemizi gururla temsil ediyor. İnşallah Kocasinan’ımızın adını daha nice şampiyonluklarla dünyaya duyuracağız. Sporcularımızın daha da önemli dereceler elde edeceklerine inancım tamdır. Daha büyük başarılar için tüm sporcularımıza her zaman desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz. Bize bu gururu yaşattıkları için başta hocalarımız olmak üzere tüm sporcularımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Büyük bir başarıya imza atan sporcular ise, desteklerinden dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Geleceğin karatecileri Ege Ligi’nden çıkacak

Geleceğin karatecilerini yetiştirmeyi amaçlayarak kurulan İller Arası Ege Karate Ligi’nin ilk ayağı hafta sonu Manisa’nın Salihli ilçesinde yapılacak. Tarihte ilk paranın basıldığı Sart Mahallesi’nin bağlı olduğu Salihli’de Lidya Sardes İller Arası Ege Karate Ligi adı altında düzenlenecek müsabakalara en az 700 sporcu ve 40 hakem katılacak.

Karate Federasyonu’nun destek verdiği bölgesel liglere bir yenisi daha eklendi. Karate sporunun daha geniş kitlelere duyurulması ve en önemlisi de geleceğin karatecilerinin daha iyi yetişmesi için ‘İller Arası Ege Karate Ligi’ kuruldu. İlk ayağı bu hafta sonu Manisa’nın Salihli ilçesinde düzenlenecek turnuvanın sonraki etapları Uşak, Muğla ve Aydın illerinde yapılacak. Dört ayaklı turnuvada başarılı olan sporcular İzmir’de final maçına çıkacak. İller Arası Ege Karate Ligi’nde ilk 4’e kalan sporcular İstanbul ve Trabzon liglerinin katıldığı Karate Biz’de finale çıkacak.

İller Arası Ege Karate Ligi, Türkiye Karate Federasyonu Uşak İl Temsilcisi Dinçer Güngör, Muğla İl Temsilcisi Mustafa Kıvrak ve Karate Milli Takımı Antrenörü Bilal Gültekin’in öncülüğünde kuruldu.

Karate Milli Takım Antrenörü Gültekin, Ankara, Bursa, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli ve Uşak’ta faaliyet gösteren Karate spor kulüpleri temsilcilerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve bunun sonucunda da İller Arası Ege Karate Ligi’ni kurduklarını söyledi. İller Arası Ege Karate Ligi’nin Merkez Hakem Kurulu Başkanlığına uluslararası karate Hakemi Erdal Kurç, Organizasyon Kurulu Başkanlığına Denizli Bölgesi’nden Erdoğan Balık’ın getirildiğini belirten Antrenör Gültekin, “29-30 Aralık tarihlerinde düzenleyeceğimiz müsabakaların ilk etabını tarihte ilk paranın basıldığı yer olan ‘Lidya Sardes’ adı altında düzenleyeceğiz. İller Arası Ege Karate Ligi’nin başına Lidya Sardes koymamızı Salihli Kaymakamımız Levent Kılıç Bey istedi. Biz de kendilerini kırmadık” dedi.

700 SPORCU 40 HAKEM

İller Arası Ege Karate Ligi’nin 4 etaptan oluşacağını turnuvalara en az 700 ve 40 hakemin katılacağını açıklayan Bilal Gültekin, turnuvanın sporcuların maç eksiğini de gidereceğinin altını çizdi. İller Arası Ege Karate Ligi’nde başarılı olan sporcuların İstanbul’daki İstanbul ve Trabzon liglerinde başarı olan sporcuların katılımıyla Karate Biz’de Türkiye final müsabakalarına katılacağını kaydeden Gültekin, geleceğin karatecilerinin bu ligden çıkacağını iddia etti. Sporun diğer branşlarında olduğu gibi karatede de sporcu ne kadar maç yaparsa tecrübesinin o kadar arttığına dikkat çeken Gültekin, “Turnuva havasında geçecek Ege Ligi, aynı zamanda düzenlendiği şehirlere de katma değer sağlayacak. Her zaman yanımızda olan ve Ege Ligi’nin hayata geçmesinde büyük destekleri olan Manisa Gençlik Spor İl Müdürü Yunus Öztürk’e de teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

BAŞKANLAR KAYSERİ DERBİSİNDE BİR ARAYA GELDİ

Voleybol Erkekler 2. Lig 3. Grupta mücadele eden Develi Belediyespor ilk yarının son maçında şehrimizin diğer temsilcilerinden Melikgazi Belediyespor ’la karşı karşıya geldi.

Atatürk Spor Salonu’nda saat 13.00’de oynanan maçta Melikgazi Belediyespor 3-0’lık skorla Develi Belediyesine galip geldi. 10.30’da Develi stadından ücretsiz kaldırılan servislerle Develi Belediyespor’a destek için gelen taraftarlarla beraber Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da takıma destek karşılaşmayı izleyenler arasındaydı. Melikgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı hemşerimiz Dr. Memduh Büyükkılıç da beraberindeki AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve İl Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte karşılaşmayı izledi. Maç esnasında seyircilerin sevgi tezahüratları attığı Memduh Başkan, gösterilen ilgi ve sevgiden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Kardeşlik içerisinde tamamlanan maçın ardından sporcuları ve teknik kadroyu tebrik eden Memduh Başkan ve Başkan Cabbar, daha sonra yalnız bırakmadıkları için seyirciyi de selamladı. Sporun içerisinde yenmenin de yenilmenin de olduğunu belirten Başkan Cabbar “Aldıkları galibiyetten dolayı şehrimizin diğer takımı olan Melikgazi Belediyesporu tebrik ediyorum. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan seyircilerimize de bir kez daha teşekkür ediyor, bundan sonra alacağımız galibiyetlerle onları sevindireceğimiz sözünü veriyorum. Ayrıca bugün bu güzel atmosferi bizimle beraber teneffüs eden Kayserimizin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı hemşerimiz Dr. Memduh Büyükkılıç’a, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’e ve İl Yönetim Kurulu üyelerimize de teşekkür ediyorum. Sporun kardeşlik demek olduğunu gösteren bu tablonun bütün karşılaşmalara örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.