Belediyelerden haberler (30.09.2018)

TARİHİ TABLAKAYA’YA ÖZHASEKİLİ AÇILIŞ

Talas Belediyesi tarafından ilçenin tarihi mahallelerinden Tablakaya’daki 200 bina, meydan ile 2 cadde ve 9 sokakta yaklaşık dört yılda tamamlanan sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışması, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı törenle açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, İsmail Tamer, Hülya Nergis Atçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Hüseyin Nail Anlar, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çokalbayrakdar, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Timoçin, İlçe Başkanı Kerem Ekici, İlçe Kadın Kolları Başkanı Adile Erciyes ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılışında konuşan Tablakaya Muhtarı Şaban Ünal, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu’na teşekkür etti.

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, göreve geldiğinde mahalleliye verdiği sözü anlatarak, “Burası yekpare olarak Kayseri’de kalmış, bütün tarihin canlandırılabileceği tek tarihi bölge. Kayseri’de birçok yerde tarihi eser var ama tek parça Han, Harman ve Tablakaya mahalleleri. Kapadokya kadar potansiyeli olan bir yer burası. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile görüştüğümüzde Erciyes Master Planına en büyük katkıyı sunacak yer bu bölge. İnsanlar kayak yaptıktan sonra gidebilecekleri yer aradığında tarihi yerleri tercih ediyorlar.” dedi.

Tarihi yapıdaki çalışmaların zorluğundan bahseden Başkan Palancıoğlu, “Dört yıldır burayı ilmek ilmek işledik. Mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum sabırlarından dolayı. Doğalgazından suyuna, elektriğinden internetine kadar her şey sıfırdan yapıldı. Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm altyapı kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu binanın arkasındaki alanla birlikte 5 bin metrekarelik bir meydan oluşturma projemiz hazır. Gerekli desteklerle bu projemiz de belki de Kayseri’nin en güzel meydanlarından olacak.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Kayseri’ye Talas’a yakışır bir iş çıkardığı için Mustafa Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizler belediye başkanları olarak işimizi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz. İmar ve altyapı çalışmaları yapıyoruz ama bir yandan şehrin ekonomisine katkı sağlayacak faaliyetler yapıyoruz. Bu faaliyetlerin önemli bir ayağı şehrimizi turizm açısından daha değerli hale getirmek, tanıtmak. Ve Kayserimizin güzelliklerini ekonomimize katkı haline getirmek.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Kayseri Milletvekili ve önceki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Bugün bir dizi önemli açılış ve temel atma törenlerine katıldık. Ama içlerinde açıkça belirtmeliyim ki en heyecan verici, tarihimizle bizi buluşturan, estetiği bol olan en büyük projedeyiz. Bu vesileyle değerli Talas Belediye Başkanımızın şahsında bütün emeği geçenleri tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili ve önceki Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ise şunları söyledi: “Buradaki binaların eski halini bilirim. Şimdiki haliyle harika bir görünüm kazanmış. Atatürk Bulvarı üzerindeki bahçeli binaların duvarlarının da mükemmel bir görüntüsü var.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, “Talas Belediye Başkanımıza tarihi eserlere verdiği değer için teşekkür ediyorum. Belediye başkanıyken tarihi eserler konusunda başkanlarımıza hep anlatmaya çalıştık. Bu eserlerimiz bizim kıymetli miraslarımız. Geleceğe taşıyacağımız en önemli yapılarımız. Yabancı biri geldiğinde şehirdeki 15 katkı binaya bakmak istemez. Ama bu binaları, Kayseri Mahallesini görmek ister. Camilerimizi, medreselerimizi, han ve hamamlarımızı görmeye gelir. Buralara fonksiyon yükleyip keyif mekanları yapmalıyız. Böylelikle turizmden istifade edeceğimiz ortam olmalı.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri projenin açılış kurdelesi kesti, daha sonra çalışmaların yapıldığı konak ve sokakları inceledi.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “HEMŞERİLERİMİZİN KEYİF ALACAĞI BİR KOCASİNAN İNŞA EDİYORUZ”

Kocasinan’ın çehresini değiştirecek projelere imza atan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Zümrüt Mahallesi’nde yapımı devam eden pazar yeri çalışmalarını inceledi. İlçeyi daha modern bir görünüme kavuşturmak için gece gündüz çalıştıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Hemşerilerimizin yaşamaktan keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz” dedi.

Zümrüt Mahallesi’ni cazibe merkezi haline getirecek olan ve 2 bin metrekare alanda yapımı devam eden pazar yeri çalışmalarını inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan belediyesi olarak ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlamış olduğumuz projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda vatandaşlarımızın talebi üzerine Zümrüt Mahallemize pazar yeri yapıyoruz. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla pazar yerimiz beklenen hizmeti vermeye başlayacak. Bölgede yaşayan hemşehrilerimiz daha güvenli ve daha konforlu bir ortamda alışverişini yaparken pazarcı esnafımız da kendilerine yakışır güzel bir mekanda vatandaşlarımıza hizmet sunacaklar. Her türlü ihtiyacı karşılayacak şekilde tasarlanmış olan pazar yerimiz, inşallah önümüzdeki aylar içerisinde tamamlanacak ve hizmete girecek. Bu ve buna benzer hizmetlerle birlikte Kocasinanımızın 116 mahallesinde yapılması geren ihtiyaçları birer birer yerine getirerek, hemşerilerimizin yaşamaktan keyif alacağı bir Kocasinan inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı. Başkan Çolakbayrakdar, yapılan proje ve yeniliklerle Kocasinan’ın çehresinin değiştiğini sözlerine ekledi.

KAYMEK YENİ DÖNEME ESMAÜL HÜSNA İLE BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren, mesleki eğitimde Anadolu’da bir marka olan KAYMEK, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in katılımlarıyla yeni dönemin ilk sergisini açtı.

Yeni dönem için KAYMEK tarafından Allah’ın adıyla başlama düsturuyla hazırlanan ‘Aşk-ı Hakiki’ adlı Hüsn-i Hat sergisininin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Kanunda yazılı görevlerimizin yanı sıra bir başka görevimiz daha var ki, o da insana yatırımdır. Bir taraftan şehrimizi imar ederken bir taraftan da insanımızı ihmal etmemız gerekiyor. Onun için insan odaklı her projenin içerisinde oluyoruz.  Bu yüzden de gün geçtikçe KAYMEK’lerin  sayısı artıyor.  Toplumda iki önemli kesim var. Birincisi gençler, ikincisi de hanımlar. Gençlerimizi sokaktan, kahve köşelerinden, kötü alışkanlıklardan, sanal alemin içerisinden alıp, gerçek hayatın içerisine bu ülkeye faydalı bireyler olarak yetiştirmek lazım. Hanımlarımızı da, o gençleri yetiştirecek, daha donanımlı anneler haline getirecek ve o hanımların evlerinde daha iyi hizmet edecek, ailesine, çevresine, memleketine faydalı bireyler haline getirmemiz gerekiyor” dedi. KAYMEK Hüsn-i Hat sergisinde yapılan el emeği eserlerin güzelliğine de değinen Başkan Çelik, “KAYMEK kursiyerlerimizin el emeği göz nuru ile hazırladıkları bu güzel sergiye ve özellikle seçtikleri konu için KAYMEK yönetimine teşekkür ediyorum. Bu güzel eserleri ortaya çıkartacak böyle güzel öğrenciler yetiştirdikleri için de hocalarımıza da ayrıca teşekkür ederim. Bizler İslam’a mensup kişiler olarak her yaptığımız işe esirgeyip bağışlayan Allah’ın adıyla diye besmele çekerek başlarız. Arkadaşlarımız güzel bir tema seçmişler bu sene sezon açılışını Allah’ın adıyla başlayalım diye Esmaül Hüsna’yı konu edinmişler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Şahin Güven’in duasının ardından Başkan Çelik, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Timoçin ve davetliler tarafından açılan sergi Kayseri Park Alışveriş Merkezi’nde Pazar günü saat 22:00’a kadar ziyaret edilebilinecek.

Başkan Memduh Büyükkılıç: Sağlık seminerinde oturum başkanı

Düşmeye çok yönlü bakış sempozyumunda ‘oturum başkanlığı’ yapanMelikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaşlılığa bağlı olarak önemli olanın önleyici sağlık tedbirlerin alınması gerektiğinin önemi vurgulayarak, bu tür sempozyumlar ile bilgili ve bilinçli bir neslin yetişmesine imkan tanındığını söyledi.

Erciyes Üniversitesince düzenlenen Düşmeye Çok Yönlü Bakış Sempozyum ile birçok konuşmacının sunucağı tebliğler ile yaşlılığa bağlı olarak gelişen bir sorurun gündeme getirileceğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, ikinci oturumun başkanı olarak sunulacak 3 tebliği için konuşmacıların çok değerli bilgiler vereceğini kaydetti.

Kendisinin aynı zamanda bir Tıp Doktoru oluğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Belediye başkanı olarak şehrin fiziki sağlığından sorumlu olduğu kadar aynı zamanda bireylerin ruhsal ve bedensel gelişim ve ortamından da sorumluğu olduğunu bu açıdan bu tür sempozyumlara davet edildiğini belirtti.

Kendisinin yönettiği oturumda özellikle Şehir ve Çevre faktörünün işlenmesinin de bir rastlantı olmadığının altını çizen Başkan Memduh Büyükıkılıç, her türlü bilimsel toplantı, sempozyum ve konferansları önemsediklerini ve katkı sağladıklarını sözlerine ekledi.

Başkan Büyükkılıç, Öğrencilerin Konuğu Oldu

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezince düzenlenen “Uluslararası Sosyoloji ve Ekonomi Kongre” toplantısına iştirak ederek Kentleşme, sosyal belediyecilik ve kent yönetimi hakkında öğrenciler ile sohbet etti, çalışmalardan örnekler verdi.

Düzenlemiş bu tür etkinlikleri çok önemsediklerini çünkü eğitime ve öğretime önem verdiklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, eğitim her aşamasında Melikgazi’nin hizmeti, yatırım ve katkısı olduğunu kaydetti.

Uluslararası Sosyoloji ve Ekonomi’nin aslında dünya yönetimi şekillendirdiğini altını çizen Başkan Memduh Büyükkılıç “Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezince düzenlenen “Uluslararası Sosyoloji ve Ekonomi Kongresi”  çok önemli bir buluşmayı sağlıyor. Çünkü bur tür toplantılar ile aslında siz geleceğinin yöneticileri sunulan tebliğler ile hem bilgilendiriliyor hem de bilinçlendiriliyorsunuz. Kayseri’de olmanız da ayrıca sizler için büyük bir şans ve fırsat çünkü Kayseri sanayi üretimleri açısından önü açık bir şehir ve şu anda bile şehrimizde 3 organize sanayi alanı var. Araba üretimine hazırız derken sadece arsa olarak değil sizlerin sayesinde işgücü olarak da hazırız diyebiliyoruz”dedi.

Okul Müdürü Sezer İnan ise “Sıradan bir belediyecik anlayışının dışında Melikgazi Belediyesini referans bir belediye yapan başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Melikgazi Belediyesinin okullara verdiği desteği hiçbir zaman unutamalıyız. Her okulda mutlaka bir Melikgazi eseri vardır”dedi.

Başkan Büyükkılıç ile Çelik; Filintanın Konağı ile Bozatlı Paşa Narlı Mescidinde İncelemelerde Bulundu

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıçve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik birlikte Gülük Camisi Cuma Namazı sonrası Aşure İkramında bulunan Başkanlar; Gülük Mahallesinde yer alan,  Filintanın Konağı ile Bozatlı Paşa Narlı Mescidi çalışma alanını gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

‘Filintanın Konağı’ olarak bilinen yapının aslına uygun olarak onarılarak kültür merkezi olarak hizmet vereceğini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, yapının 19. yüzyıl ilk çeyreğinde sivil mimarinin en güzel eserlerinden birisi olarak günümüze kadar ayakta durmayı başaran ender eserlerden birisi olduğunu söyledi

Konağın 1985 yılında Kayseri taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edildiğini kaydeden Başkan Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesince Filinta’nın Konağı’nda restorasyon çalışması yapılmaktadır. Konak Bodrum ve zemin kattan oluşmaktadır. Konak ahşap ve alçı süsleme sanatının en güzel örneklerini sergilemektedir. Bozatlı Paşa Narlı Mescidi ise 18’inci yüzyılda yapılmış olup, onarım sonrası ibadete açılacaktır.  Bu yapılar her açıdan sanat tarihi için bir Anadolu Kültür eseridir. Melikgazi Belediyesi yine bir tarihi mekana dokunuş yaparak kültürel mirasa sahip çıkıp gelecek kuşaklara emanet edecektir” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise Melikgazi Belediyesinin her hafta bir semtte mutlaka bir eseri ve hizmeti Kayseri’ye kazandırdığını belirterek, Kayseri’nin planlı ve bir gelişme ile Kayseri Belediye Modelini başarı ile uygulanmakta olduğunu söyledi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıçve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile birlikte semt esnafını gezerek esnaf ve semt halkı ile sohbet ettiler.

ULAŞIM YATIRIMLARI BİR BİR TAMAMLANIYOR

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri ulaşımının çok daha rahatlatılması için yatırımlarını bir bir hayata geçiriyor. Kayseri’ye kazandırılan en önemli yatırımlardan olan Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’nın Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile Aşık Veysel Bulvarı arası ve bu bulvara giriş çıkışı sağlayan alt geçitler trafiğe açıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Sivas Caddesi, Kızılırmak Caddesi, Mustafa Şimşek Caddesi ve Talas Bulvarı’nı büyük ölçüde rahatlatacak olan 50 metrelik Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’nın Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’ndan Aşık Veysel Bulvarı’na olan bölümünü de trafiğe açtı. Bulvarın daha önce eski Tavlusun Caddesi olarak bilinen bölümü de trafiğe açılmıştı. Bulvar üzerindeki Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın katlı kavşağının üstü tamamlanırken altındaki çalışmalar sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’ndan Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na giriş ve çıkışı sağlayan alt geçitleri de tamamlayarak trafiğe açtı. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’ndan Erciyes Üniversitesi ve Talas güzergahına gitmek isteyenler artık Kartal Kavşağı ve Talas Bulvarı’nı kullanmadan alt geçitten geçmek suretiyle Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’nı kullanabilecekler. Üçer şeritli 50 metrelik yolu kullananlar kısa sürede Talas’a ulaşma şansına sahip oluyorlar. Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’ndan Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na çıkacaklar ise Büyükşehir Belediyesi istikametine gitmek için yan yolu, Kartal Kavşağı istikametine gitmek için ise alt geçidi kullanabiliyorlar.

CAMİCEDİT MAHALLESİ VE İNÖNÜ CADDESİNDEKİ YAYA YOLU ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından sıcak asfalt serimi yapılan Camicedit Mahallesi ve İnönü Caddesindeki yaya yolu çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Deforme olan yaya yollarının temizlenmesinin ardından yeniden yapımını devam ettiren ekipler aciliyet durumuna göre diğer cadde ve mahallelerde de benzer çalışmaların devam edeceğini belirtti.

DEVELİ’DE ÜZÜM PEKMEZİ YAPIMI BAŞLADI

Kendine has kokusu ve özelliği ile dikkat çeken Develi üzüm pekmezi, yüzyıllardır süren geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor.

Kasa ve kovalara özenle yerleştirilen üzümlerden bir bölümünü yemek için ayıran ve yaptıkları pekmezlerin satışını da yapan üreticiler, kalan üzümleri çuvallara koyup küçük havuzlarda eziyor. Elde edilen üzüm suyu daha sonra bağ çubuğu ve odunun yakıldığı ocakta büyük kazanlar içinde saatlerce kaynatılıyor.  İmece usulü yapılan zahmetli serüvende, kimi ateşin gücünü kaybetmemesi için çubuk atmaya devam ederken, kimi de yüzeye çıkan köpükleri ayrıştırıyor. Lezzetli üzümlerden elde edilen şıra, yavaş yavaş koyulaşarak istenen kıvama ulaştığında kovaya alınıyor. Boşalan kazana yeniden üzüm suyu konularak aynı işlem tekrar ediliyor.

Develi’de organik pekmez üretiminin bir gelenek haline geldiğini ve çok kaliteli pekmezler üretildiğini belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Artık yazın sıcak günlerini geride bıraktık. Ve bağcılar için ürünleri toplayıp şehre dönme zamanı geldi. Tabi bir ürünü dikmek, büyütmek ve ondan mahsul elde etmek bin bir emekle, zahmetle oluyor. Uzun uğraş ve zahmetler sonucu el işçiliği ile tamamen doğal yollardan hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilen pekmezlerimiz kış mevsiminde her derde deva olarak kullanılır. Rabbimden mahallelerde imece usulüyle yapılan pekmezlerimizin bereketli olmasını ve ağız tadıyla yenmesini diliyorum” dedi.

KAYSERİ BİLİM ŞENLİĞİ BAŞLADI

Kayseri Bilim Merkezi tarafından düzenlenen ve üç gün sürecek olan Kayseri Bilim Şenliği başladı. Bu yıl 3.’sü yapılan Bilim Şenliği’ne büyük ilgi gösterildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Bilim Merkezi’nin çalışmalarıyla bilimsel alt yapıya destek verdiklerini belirterek, tüm ailelere bu tür aktivitelere katılma çağrısı yaptı.

Kayseri Bilim Merkezi’nde yapılan 3. Kayseri Bilim Şenliği 20 ayrı kurumun desteğiyle başladı. Bilim Şenliği’ne özellikle öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Bilim Şenliği’nin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katıldı. Başkan Çelik, şenlik alanında oluşturulan stantları gezdi, öğrencilerle sohbet etti, KAYMEK standında ebru yapımına katıldı. Şenlikte yer alan bir robotun Başkan Mustafa Çelik’e Türk Bayrağı getirmesi de büyük alkış aldı.

“BİLİMSEL ALT YAPIYA DESTEK VERİYORUZ”

Açılışta yaptığı konuşmada ülkemizin ve dünyanın ihtiyacı olan bilimi, topluma sevdirmek ve bilimsel alt yapıya destek vermek için Bilim Şenliği’ni düzenlediklerini ifade eden Başkan Çelik, “Sanayici ve iş adamlarımızın katıldığı toplantılarda özellikle vurguladığım bir konuyu burada da ifade etmek istiyorum. Şehrimizin ve dolayısıyla ülkemizin gelişmesi için yapmamız gerekenlerin başında katma değeri yüksek, teknolojik ürünler üretmek geliyor. Yeni buluşlar ve yeni markalar ortaya koymalıyız. Bunu yaptığımız takdirde hiçbir saldırıdan etkilenmeyen güçlü bir ülke olabiliriz. Bunun yolu da bilimsel çalışmalardan geçiyor. Kayseri Bilim Merkezi’ni en başta kurma nedenimiz işte bu. Burada teknolojik ürünlerin üretilmesine yönelik bilimsel çalışmalar yapılmıyor elbette; ama burada bilimsel alt yapıya destek veriliyor. Geleceğimiz olan çocuklarımızın bilimi sevmesi sağlanıyor. Bu merkez bilimi eğitimin bir parçası haline getiriyor” dedi.

“SANAL ALEMDE VAKİT ÖLDÜRMEYİN, GERÇEK ALEME GELİN”

Konuşmasında özellikle gençlerin sanal alemden çıkmalarını isteyen Başkan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlar boş kalan zamanlarında ya sanal alemde zaman öldürecek ya da gerçek alemde kendini geliştirecek. İşte bizim amacımız, çocuklarımızı sanal alemin çekiciliğinden ve büyüsünden kurtarmaktır. Bunun için gerçek alemde onların ilgisini çekebilecek imkanlar oluşturmaya çalışıyoruz. İşte gerçek alem burası.”

20 AYDA 300 BİN ZİYARETÇİ

20 ay önce açtıkları Kayseri Bilim Merkezi’nin kısa sürede şehrin en gözde mekanlarından biri haline geldiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, yapmış olduğu etkinliklerle bilime olan ilgiyi artıran, sadece Kayseri’nin değil Anadolu’nun Bilim Merkezi olan Kayseri Bilim Merkezi’ni 20 ay içinde 300 bin ziyaretçinin gezdiğini açıkladı. Bilim Merkezi’nin farklı etkinliklerle bilime olan ilgiyi artırdığını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, “Bu ilginin daha da artması için gerçekleştirdiğimiz ve üçüncüsünü düzenlediğimiz Kayseri Bilim Şenliği’nde 7’den 70’e toplumun tüm kesimlerine hitap eden farklı disiplinlerde 100’e yakın atölye, bilimsel gösteriler, sahne şovları ve farklı etkinlikler yapılacak. 20’den fazla kurum katılıyor” diye konuştu.

Kayseri Bilim Şenliği kapsamında ortaokul ve liselerden oluşan 22 takımın katılımıyla güneş enerjili araç yarışı da gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Çelik, tüm ailelerin özellikle çocukları için yapılacak etkinlikleri takip etmelerini istedi. Başkan Çelik, şenliğe destek veren kurumlara da teşekkür etti.

“HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEN GİDİN”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Bilim Merkezi’nin TÜBİTAK’ın davetiyle İstanbul’da yapılan Teknoloji Festivali’ne katıldığını da ifade ederek sözlerinin sonunda Cumhurbaşkanımızın Teknofest’te ifade ettiği bir sözü hatırlattı. Başkan Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki Teknofest’te ifade ettiği gibi Hayallerinizin peşinden gidin. Hayallerinize ulaşmak için de sanal aleme ayırdığınız vakti gerçek aleme ayırarak çok çalışın. Böyle olursa başkalarının önüne geçiyorsunuz, şehrimiz başka şehirlerin önüne geçiyor ve ülkemiz başkan ülkelerin önüne geçiyor” dedi.

ÜÇ GÜN SÜRECEK

Bu yıl 3.’sü düzenlenen Kayseri Bilim Şenliği kapsamında hafta sonu bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. 100’e yakın atölye, bilim gösterileri, sahne gösterileri ve farklı temalarda etkinliklerin yapılacağı Bilim Şenliği 10.00 ile 16.00 saatleri arasında gezilebilecek.

TALAS’TA VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMI

Talas Belediyesi tarafından Muharrem ayı nedeniyle Dedeoğlu Caminde cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure ikram edildi.

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Kerem Ekici, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte cuma namazı sonrası aşure dağıttı. Vatandaşların uzun kuyruk oluşturduğu dağıtımda aşureler, paketler halinde hazırlandı, kısa sürede tükendi.

Muharrem ayının İslam dünyasında ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Başkan Palancıoğlu, bu sayede birlik ve beraberliğin pekişmesine katkısını kaydetti. Başkan Palancıoğlu, birçok malzemeden yapılan aşurenin, değişik kültürleri de bir araya getirdiğini söyledi.

Başkan Palancıoğlu, “Her yıl Muharrem ayında vatandaşlarımıza aşure ikramımız oluyor. Bu yıl da cuma namazı sonrası merkezi konumdaki Dedeoğlu Camimizde vatandaşlarımıza dağıttık. Bu tür faaliyetler birlik ve beraberlik açısından öneme sahip. İnşallah ülkemizin de bahtı hep açık olsun. Zor dönemlerden geçiyoruz. Ama elhamdülillah vatandaşlarımızla birlikte bunun üstesinden geliyoruz. Bu vesileyle vatandaşlarımızla bir araya geldik. Muharrem ayımız ve cumamız mübarek olsun.” dedi.

Başkan Palancıoğlu, aşure dağıtımının hızlı ve temiz oluşuna dikkat çekerek, “Paket halinde olunca burada yemeyip evine, eşine götürmek isteyenlere kolaylık oluyor. Bu şekilde hem hızlı hem de temiz bir dağıtım sağlanıyor.” şeklinde konuştu.

KOCASİNAN’DA DAHA HUZURLU DAHA GÜVENLİ YAŞAM

Kayseri’nin kimliğini yansıtacak projeleri hayata geçiren Kocasinan Belediyesi, Erkilet Osmangazi Mahallesi’ndeki emniyet hizmet binası çalışmalarını hummalı bir şekilde devam ettiriyor. Selçuklu mimarisi tarzındaki binanın inşai çalışmalarını inceleyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Vatandaşlarımızın daha güvenli ve daha huzurlu bir şekilde yaşamaları için hizmetler üretiyoruz” dedi.

Mahallelerin ihtiyaçlarına göre hizmet sunduklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak ihtiyaç duyulan her noktada vatandaşlarımıza hizmet üretiyoruz. Kamu, kurum ve kuruluşlarla ilgili yapılması gereken konularda işbirliği yaparak, hemşehrilerimize hizmetler sunuyoruz. Burada inşa ettiğimiz binamızı da Emniyet Müdürlüğü’müzle yaptığımız protokol neticesinde gerçekleştiriyoruz. Bu, vatandaşlarımızın daha güvenli ve daha huzurlu bir şekilde yaşamalarını sağlayacak bir hizmettir. Huzur şehri Kayserimizde vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için gece-gündüz çalışan ve görevini her koşulda büyük bir özveriyle yerine getiren güvenlik güçlerimizin her daim yanındayız ve destekçisiyiz. Emniyet binamız şimdiden şehrimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini “Kocasinan sakinlerimizin daha güvenli ve daha huzurlu bir yaşam sürmeleri için yoğun gayret sarf etmeye devam edeceğiz” diyerek noktaladı.

BAŞKAN GÜLCÜOĞLU GENÇLERLE FUTBOL MAÇI YAPTI

Yapılan hizmet ve projeleri sürekli yerinde inceleyen ve takip eden Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, saha incelesi esnasında gençlerden gelen maç teklifini geri çevirmedi.

Şehit Ayhan Işık Parkında yapılan yenileme bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceleyen Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, halı saha maçı yapan gençlerin maç teklifini geri çevirmedi. Gençlerle birlikte bir süre maç yapan Başkan Gülcüoğlu yapılan tesislerin gençler tarafından ilgi odağı olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek;”Günümüze gençlerle gençlerimizin enerjisi ile başladık.  Kısa bir futbol maçı yaptık. Gençler devam edecek bizde onlara ayak uydurduk. Her zamanki gibi güzel enerji dolu bir gün geçiriyoruz. Bu tesisleri bu gençler için yapıyoruz. Onlarda sahipsiz ve atıl bırakmıyorlar. Her fırsatta yenilerini istiyorlar bizlerde yapıp onların kullanımına sunmaya devam ediyoruz” dedi.

Başkan Gülcüoğlu; gençlere bir süre sohbet ettikten sonra, eğitim hayatlarında başarılar dilerken, Bünyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri kendilerine eşlik eden Başkan Şinasi Gülcüoğlu’na teşekkür etti.

KOCASİNAN BULVARI YENİLENİYOR

 Büyükşehir Belediyesi Kocasinan Bulvarı Tuna Caddesi Kavşağı ile Argıncık Işıklar arasında yol yenileme çalışmaları yapacak. Çalışmalar nedeniyle yol iki gün süreyle trafiğe kapatılacak.

Büyükşehir Belediyesi Kocasinan Bulvarı’nda Tuna ve 30 Ağustos Katlı Kavşağı’nı hizmete açmadan önce Argıncık Işıklar ile Tuna Caddesi Kavşağı arasında kot düşürme ve asfaltlama çalışması yapacak. Çalışmalar 28 Eylül Cuma günü saat 22.00’de başlayacak ve 1 Ekim sabahına kadar devam edecek. Çalışmalar süresince Argıncık Işıklar ile Tuna Caddesi Kavşağı arası Ankara Yolu istikametinde trafiğe kapatılacak. Sürücüler Argıncık Işıklar’da, Argıncık ya da Sivas Caddesi istikametine yönlendirilecek.

Melikgazi Başkanı Büyükkılıç, Hürriyet Semt Pazarında

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  Hürriyet Kapalı Semt Pazar yerini ziyaret ederek hem esnaflarla hem de pazara gelen bölge halkı ile sohbet etti ve piyasa denetimi yaptı.

Semt pazaryerlerinde Pazar esnafı için internet hizmeti vererek Pazar esnafına anında iş ve işlem yapmasını sağladıklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç,    sadece fiziki bir pazar yeri oluşturmadıklarını bu Pazar yerlerine WC, ışıklandırma, pis su kanalı, internet gibi genel hizmetler de sunduklarını söyledi.

İlçe sınırları içerisinde her hafta ilçenin ayrı semtlerinde olmak üzere 28 semt Pazaryeri kurulduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Melikgazi planlı ve istikrarlı bir şekilde büyüyor. Kayseri’nin yarısına ev sahipliği yaptığımız gibi gündüz iş saatlerinde 650 bine yaklaşan bir nüfusu hizmet veriyoruz. Hafta sonları alış-veriş ve turistlik geziler ile ilçemize gelen komşu illerdeki misafirlerimiz ile bu sayı daha da artmaktadır. Semt Pazar yerleri ile de yeterli ve modern yapılarımız ile bölge halkına pazarcı esnafı ile birlikte hizmet veriyoruz. Semt pazaryerlerinde önüne gelen herkes Pazar esnafı olmamaktadır. Böylece bir mesleki oda denetimi vardır. Ayrıca genel nizam, tartı ve fiyat kontrolünü belediye olarak bizler yapıyoruz. Hal böyle olunca hem esnaf kazanıyor hem de tüketici kazanıyor. Dolayısı ile Melikgazi Semt Pazaryerlerinde herkes kazanıyor ”dedi.

KOCASİNAN ESTETİK GÜZELLİKLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Kocasinan Belediyesi, hizmete sunduğu parkların, fonksiyonel olmasının yanı sıra estetik özellikleriyle ilçenin güzelliğine güzellik katmasına da özen gösteriyor. Bu çerçevede Yeşil Mahalle’deki yeni park çalışmalarını inceleyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Yenilikçi belediye olarak vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu için yeni ve farklı çalışmalara imza atıyoruz” dedi.

İlçenin ihtiyaçlarını gidermenin yanında çehresini de güzelleştirmek için çalışan Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’ımızı, çevre düzenlemeleriyle, imar çalışmalarıyla sosyal anlamda yapılan projelerle değiştirmeye devam ediyoruz. Bu değişim dönüşümle birlikte Kocasinan, Yeni Kocasinan’a hazırlanıyor. Yeşil Mahallemiz de değişim dönüşümün yaşandığı mahallelerden bir tanesi. Erkilet Bulvarı üzerindeki imarsız yapıların ortadan kalkmasıyla birlikte hem Yeşil Mahallemizin hem de Mithatpaşa Mahallemizin çehresi şimdiden değişti. İnşallah buralar çok daha güzel yerleşim yerleri haline gelecek. Yapılan her bir çalışmanın fonksiyonel olması bizim öncelikli başlığımız. Ama bununla birlikte yapılan işlerin estetik olması da önemli bir başlık. Vatandaşlarımızın kullanabilmesi için fonksiyonel olmasının yanında estetik açıdan da çevreye güzellik katacak parklar yapıyoruz. Bölge sakinlerimize hizmet verecek olan parkımız, en kısa zamanda tamamlanarak vatandaşlarımızın yüzünü güldürecek. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Yaptığımız çalışmalarımızla Kocasinanımıza değer katmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

450 metrekare alan içerisine yapılan ve farklı özellikleri ile dikkat çeken yeni park, vatandaşların şimdiden beğenisini kazandı.