Kadir gecesi mesajları…

İL MÜFTÜSÜ DOÇ.DR. ŞAHİN GÜVEN’DEN KADİR GECESİ

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

Sevgili Peygamberimizin (s.a.v.) dilinde evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olarak ifade edilen mübarek Ramazan-ı Şerifin son günlerine yaklaşırken 10 Haziran 2018 Pazar gününü 11 Haziran 2018 Pazartesi’ye bağlayan gece yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir gecesine bir kez daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşayacağız.

Kadir Gecesi, Ramazan ayında Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı gecedir. Kur’an-ı Kerim’de bu gecenin faziletini belirten müstakil bir sure vardır. Bu sürede Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesi’nde indirildiği ve sözü edilen gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilir. Allah’ın insanlara peygamberler vasıtasıyla son hitabı ve mesajı olan Kur’an’ı indirmesi, insanlığın hidayetinde bir dönüm noktası teşkil ettiği için bu olayın gerçekleştiği gece de özel bir anlam taşır. Kadir Gecesi’nin önemine işaret eden bir hadis-i şerifte, önceki ümmetlerin uzun ömürlü olmaları sebebiyle sevap kazanma imkânına sahip bulunmalarına karşılık Müslümanlara Kadir Gecesi’nin verildiği belirtilir.

Kadir suresindeki “Bin aydan daha hayırlı” ifadesinden anlaşılacağı üzere, İslam’da en kutsal ve faziletli gece Kadir Gecesidir. Kadir Gecesi, içerisinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır. Bu geceye Kadir Gecesi denilmesi şeref ve kıymetinden dolayıdır.

Müslümanların Allah katındaki değerini yücelten, kadrini kıymetini yüce kılan da Kur’an-ı azîmüşşandır. Bu gece biz müminlere düşen en büyük vazife kalbimizin semasına Kur’an-ı Kerim’i yeniden indirmektir.

      Bu gece, hayatımızın çok hızlı seyreden akışı içinde geçmişimizi değerlendirerek gafletle geçen günlerimizi sorgulama, günahlardan arınma, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe edip af ve bağışlanma dileme zamanıdır.

Bu gece vesilesiyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki, Kadir gecesini, ancak Kur’an’ın kadrini, kıymetini bildiğimiz oranda hakiki anlamda ihya etmiş oluruz. Kur’an’ın hak, hakikat, ahlâk ve adalet ilkelerine sarıldığımız ölçüde bu gecede bir ömre bedel manevî gelişmeler yaşayabiliriz. Kur’an’ın barış ve esenlik mesajlarına değer verdiğimiz nispette Allah’ın meleklerinin, yeryüzüne barış ve esenlik getirmek üzere indiklerinin idrakine varabiliriz. “Her geleni Hızır, her geceyi Kadir bil!” şuuruyla hayatımızı sürdürdüğümüz müddetçe Kadir gecesinden hakkıyla istifade edebiliriz.

Kadir gecesini idrak ederken Müslümanlar olarak bilmeliyiz ki bizlerin tüm insanlığın barış ve huzuru için hayrın anahtarı şerrin kilidi olmak gibi bir vazifesi vardır. Dünyanın neresinde olursa olsun topyekûn açların, yoksulların, mahrumların, mağdurların, zayıf bırakılmışların, zulme uğramışların, mültecilerin yaralarını sarmak, aziz şehitlerimizin emaneti olan ailelerine sahip çıkmak, terör mağduru insanımıza kol kanat germek, toplumdaki yetimlerin, yaşlıların, engellilerin ve ihtiyaç sahiplerinin gönüllerini yapmak, kısacası tüm dünyaya sevgi ve merhamet taşımak, bu vazifenin en önemli unsurudur.  Bu vazife, bu gece yeryüzüne inen meleklere ve Cebrail’e (a.s.) eşlik edecek maneviyata uygun bir kulluğa sahip olmak için de yerine getirilmesi gereken bir ödevdir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Kadir Gecelerini tebrik ediyor; Kadir Gecesinin feyz ve bereketinden en güzel bir biçimde nasiplenmeyi, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, huzur, güven ve barış içinde Ramazan Bayramına kavuşmayı, topyekûn insanlığın ve bilhassa İslam dünyasının geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

PROGRAM

Konuşmacı Cami Adı Tarih SAAT
Doç. Dr. Şahin GÜVEN – İl Müftüsü Hunat Camii 10.06.2018 Akşam Namazı Sonrası
Yahya POLAT –  Melikgazi İlçe Müftüsü Cami-i Kebir 10.06.2018 Akşam Namazı Sonrası
Atıf AKŞİT – İl Müftü Yrd. Organize Sanayi Camii 10.06.2018 Akşam Namazı Sonrası
Mehmet ÖZBEK – Hacılar İlçe Müftüsü OSB. Fevzi MERCAN 10.06.2018 Akşam Namazı Sonrası
Doç. Dr. Harun IŞIK – İlahiyat Fak. Üniversite 10.06.2018 Akşam Namazı Sonrası

Hunat camiinde yapılan program diğer camilerimize de merkezi sistemle ulaştırılacaktır.

KTO Başkanı Ömer Gülsoy’dan Kadir Gecesi Mesajı

 Umre görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklarda olan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise azaptan kurtuluş olarak bilinen Ramazan Ayı’nın sonuna yaklaşıldığını belirtenBaşkan Gülsoy, “Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularının had safhaya ulaştığı on bir Ayın Sultanı olan Ramazan Ayı’nın son günlerine yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Ramazan ayını, on bir ayın sultanı kılan Rabbimiz; Kadir gecesini de Ramazan’ın kalbi ve kıymetlisi kılmıştır. Bütün duaların kabul olacağı böyle mübarek bir günde, ülkemiz, milletimiz ve şehrimiz için de en hayırlısı neyse onu niyaz ediyoruz.”diye konuştu.

Gülsoy mesajını şöyle sürdürdü:

“Dini hayatımızda önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesinin değeri; insanlığa rehber olarak gönderilen Kuran’ı Kerim’in o gecede yeryüzü ve beşerle buluşmaya başlamasından kaynaklanmaktadır.Geçmiş günahlarımızdan arınma, geleceğimizin takdirini hayra bağlama gecesi olan Kadir Gecesi; kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması ve manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkân sunmaktadır. Rabbim imkânları değerlendirenlerden eylesin, her ayı Ramazan ayı, her günü Kadir gecesi gibi yaşamayı nasip etsin. Bu vesile ileüyelerimizin, hemşerilerimizin ve bütün İslâm âleminin mübarek Kadir Gecelerini tebrik ediyor ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.”

KTB BAŞKANI RECEP BAĞLAMIŞ’IN MESAJI

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, yarın idrak edilecek‘Kadir Gecesi’ ile ilgili olarak, “Bu mübarek gecenin tüm insanların gönül dünyalarına ışık saçmasını, vicdanlarını aydınlatmasını diliyor, Rabbimden ülkemizin ve milletimizin selametini diliyorum” dedi.

Bin aydan daha hayırlı olduğu yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de müjdelenen mübarek Kadir Gecesi’ne kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Recep Bağlamış, pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve mutluluğun doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmasının hüznünü taşıdıklarını söyledi.

KTB Başkanı Recep Bağlamış mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Kadir gecesini diğer bütün zaman dilimlerinden üstün kılan özellik, bütün insanlık için hidayet rehberi olan Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in bu gecede indirilmeye başlanmış olmasıdır.

Varlık ve varoluş bilgisinin ders kitabı, bütün kâinatın özeti ve Yüce Yaratan’ın bizlere uzattığı kurtuluş halkası olan Kur’an’la değer kazanan bu gecenin kıymetinin bilinmesi, ancak Kur’an’a gönülden yönelmek ve onun insanlığa sunmuş olduğu eşsiz mesajını okumak, anlamak ve yaşamakla mümkün olacaktır. Kadir Gecesi sema kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Dargınlıklara ve kırgınlıklara son vermek, nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmak için bu gece insanlara önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Kadir Gecesi’nin ve Ramazan Bayramının başta üyelerimiz, Kayserili hemşerilerimiz ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini yürekten temenni ederim”

BAŞKAN MUSTAFA ÇELİK; RABBİM ÜLKEM VE MİLLETİMLE OLSUN

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi nedeniyle bir açıklama yaparak Mübarek Kadir Gecesi’nin başta İslam alemi olmak üzere ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni etti. Başkan Çelik, “Ülkemizin huzuru ve milletimizin selameti için dualar edeceğiz. Rabbim bizimle olsun” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi’nin ömre bedel bir gece olduğunu vurgulayarak herkesin bu geceyi iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Böyle gecelerin tüm insanlık için bir fırsat olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Çelik, özellikle İslam aleminin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gereğini ifade etti. Rahmet ve bereket ayı olan Mübarek Ramazan ayının manevi ikliminde geçen bu güzel günlerin ömre bedel Kadir Gecesi ile taçlanacağını belirten Başkan Mustafa Çelik, “Ne yazık ki böylesine önemli günlerde hala dünyanın pek çok yerinde acı ve gözyaşı var. İslam alemi mazlumun yanında olma konusunda güç birliği yapamıyor. Maalesef sadece Türkiye şer güçlere karşı tavrını net bir şekilde ortaya koyarak mazlumun umudu olmaya devam ediyor. İşte bu nedenlerle Rabbimin ülkemle ve milletimle birlikte olması için dua ediyorum. Çünkü Türkiye’nin güçlü olduğu dünyada mazlumlar azalacaktır” dedi.

Kadir Gecesi’nin doğru yolu bulmak için insanlar için de ülkeler için de bir fırsat olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, “Tüm hemşehrilerimin Mübarek Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu gecenin şehrimiz, ülkemiz, İslam Dünyası ve bütün insanlık için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

MELİKGAZİ MEMDUH BÜYÜKKILIÇ’IN MESAJI

Melikgazi Belediyesi Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç,  dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının yoğun bir şekilde yaşanmasına vesile olan, hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, ilahi af ve rahmet ve bereket ayı Ramazanın ayının 10 Haziran Pazar gününü Pazartesi’ye bağlayan Kadir Gecesini idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi

Kur’an-ı Kerim’in inmeye İslam’da en kutsal ve faziletli gece olan Kadir gecesinin, BİN AYDAN DAHA HAYIRLIolduğunu ve Kur’an-ı Kerim de bu gecenin faziletini belirten müstakil bir süre bulunduğunu belirten Başkan BüyükkılıçAziz hemşerilerim, Kadir Geceniz mübarek, yuvalarınız ilahi şefkat ve rahmet dolsun. Bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin önemini layıkıyla idrak etmek, hepimize nasip olsun. Sevgi ve barış ortamında yaşadığımız güzel ülkemizde ve cennet şehrimizde; bu geceler, duygularımızı tazelememiz için önemli bir vesiledir. Kendimizi dinlememiz ve durup düşünmemiz için önemli bir fırsattır. Kadir Gecesi‘nin gönüllerimize manevi hazineler sunmasını diliyor, hepinizin Kadir Gecesi‘ni tebrik ediyorum“ dedi.

Kuran’ın nazil olduğu bin aydan daha hayırlı bu gecenin sizlere, efradı ailenize ve bütün İslam âlemine hayır bereket ve huzur getirmesini dilediğini ifade eden Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç,  Mübarek Kadir Gecesini en kalbi duygularla kutladığını, tüm insanlık alemine esenlikler getirmesini yüce ALLAH’tan niyaz  ettiğini   sözlerine ekledi.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’IN KADİR GECESİ MESAJI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ‘Bin aydan daha hayırlı gece’ olarak nitelendirilen Kadir Gecesi dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Çolakbayrakdar, Kadir Gecesi mesajında şu ifadelere yer verdi: “On bir ayın sultanı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, ‘Bin aydan daha hayırlı’ olarak nitelendirilen Kadir Gecesi’ne kavuşuyor olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Kadir Gecesi, Kuran-ı Kerim’in övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir. Mübarek Kadir gecesinin ölçüye sığmaz faziletlerinin bir kaynağı da bu gecede Kur-an’ın Peygamberimize niyaz olmasıdır. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin, öncelikle ülkemizde, sonra tüm İslam Alemi ve insanlık için sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle maddi ve manevi sayısız güzelliklerin tadılacağı Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle tebrik ediyor başta ilçe sakinlerimiz olmak üzere İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İL BAŞKANI SERKAN TOK’UN KADİR GECESİ MESAJI

Bin aydan daha hayırlı olduğu yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de müjdelenen mübarek Kadir Gecesi’ne kavuşmuş bulunmaktayız.

Manevi lütuf ve bereket kapılarının ardına kadar açık olduğu bu müstesna ve muazzez Gece’nin, yolumuzu ve ruhumuzu hidayet ışığıyla buluşturması en büyük dileğimdir.

Rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayının içinde dualarla karşıladığımız Kadir Gecesi hepimiz açısından vazgeçilmez önem ve değerdedir.

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim bu kutlu Gece’de inmeye başlamış ve yeryüzü böylelikle ilahi nimet ve nurla taltif edilmiştir.

Bundan dolayıdır ki, Kadir Gecesi esenlik, huzur ve müjdelerle dolu manevi bir zamanın adı ve mesajıdır.

Bu itibarla umutsuzluğa, bezginliğe ve karamsarlığa tüm kapılar sürgülü ve tüm gönüller mesafelidir.

Ancak bu hikmet dolu kutsal günleri ve geceleri yaşadığımız şu günlerde, Türk-İslam âleminin üzerinde dolaşan musibetler, kanlı tezgâhlar ve insanlıkla izah edilemeyecek mezalimler hepimizi derinden yaralamaktadır.

Doğu Türkistan’ın Uygur Özerk Bölgesi’nde son günlerde iyice artan baskılar ve vahşilikler bunlar arasındadır.

Müslüman Uygur Türklerinin oruç tutmalarını engellemek amacıyla uygulanan şiddet ve yasaklamalar insanlığın hiçbir değeriyle uzaktan yakından bağdaşmamaktadır.

Bu itibarla Türk-İslam âleminde yeni bir nefese, yeni bir dayanışmaya, yeni bir heyecana ve yeniden bir dirilişe fazlasıyla ihtiyaç bulunmaktadır.

Temennim mübarek Kadir Gecesi’nin bunun için bir eşik ve vesile olmasıdır.

Bu düşüncelerle aziz milletimizin ve Türk-İslam âleminin mübarek Kadir Gecesi’ni içtenlikle kutluyor, aşkla kaldırılan ellerin ve adanmışlıkla çarpan kalplerin eşliğinde yapılan duaların kabul görmesini içtenlikle niyaz ediyorum.