Gazeteci ve Seyehat Acentelerinin “Kayseri’yi Keşfet” Turu

Kayseri’nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtımında önemli katkı yapacak olan “Kayseri’yi Keşfet” programı, ülkemizin en önemli seyahat acentelerinin ve gazetecilerinin katılımıyla yapıldı.
4 gün süren “Kayseri’yi Keşfet” turunun gala ve kapanış programlarına katılan Vali Süleyman Kamçı, program kapsamında ilk olarak gala yemeğine katıldı.
 Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Hürriyet Gazetesi ve Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile 16-19 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen “Kayseri’yi Keşfet” turunun gala yemeğine; Vali Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, bürokratlar, turizmciler ve gazeteciler katıldı.
 Vali Kamçı, gala yemeğinde yaptığı konuşmada, Kayseri’nin sahip olduğu ekonomik, sosyal ve kültürel imkanlar ve ulaşım alt yapısı, turizm değerleri ile bir araya geldiğinde bölgesel anlamda ilimizi önemli bir cazibe merkezi konumuna getirdiğini altını çizerek, dört günlük bu programda turizm acenteleri ve gazetecileri ilimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 İlimizin ekonomik açıdan daha da gelişmesi ve güçlenmesinin, gerçekleştirilecek yeterli, etkili ve doğru tanıtım faaliyetleri ile mümkün olacağını vurgulayan Vali Kamçı, “Bu kapsamda, 16-19 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Kayseri’yi Keşfet isimli tanıtım programının İlimiz ve vatandaşlarımız için olduğu kadar ülkemizin kalkınması bakımından da oldukça faydalı olacağı kanaatindeyim.” dedi.
 Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik yaptığı konuşmada iyi bir marka için çok güçlü bir ürünün olması gerektiğini belirtti ve bu manada Kayseri’nin çok güçlü bir ürün olduğunu dile getirerek, Kayseri’nin tarihi, doğası, mutfağı ve gönlü zengin bir şehir olduğunu söyledi.
 TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da “Keşfet” programlarının sosyal sorumluluk, Türkiye’yi kucaklama, yardımlaşma ve tanıtım projesi olduğunu ifade ederek, Kayseri’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila da konuşmasında “Kayseri’yi Keşfet” programı kapsamında gazetenin 41 yazarının Kayseri’ye geldiğini belirterek, “Bu yazarlarımız dönünce gözlemlerini yazacaklar. Kayseri’yi tanıtan ekler çıkacak. Buradan yapılan paylaşımlar internet vasıtasıyla milyonlarca kişiye ulaşacak” dedi.
Vali Süleyman Kamçı, 4 gün süren ve İlimizin turizm potansiyelini seyahat acenteleri yetkililerine ve gazetecilere tanıtmaya yönelik “Kayseri’yi Keşfet” turunun kapanış programına katıldı.
Özel bir otelde gerçekleştirilen programa Vali Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, bürokratlar, turizmciler ve gazeteciler katıldı.
Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada, 4 gün süren ve İlimizin turizm potansiyelinin siz değerli seyahat acenteleri yetkililerine ve kıymetli gazetecilerimize tanıtmaya yönelik keşif turunun oldukça başarılı ve verimli şekilde tamamlandığını ifade ederek, bu gezi programı ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ilimizin, zengin tarihi ve kültürel mirasına misafirlerin tanıklık etmiş olduklarını belirtti.
Ayrıca misafirlerin ilimizin doğal güzelliklerini, zengin mutfak kültürünü, önemli mekanlarını, müze ve kütüphanelerini, kış turizminin önemli bir merkezi konumuna gelen Erciyes Dağını yerinde müşahede ve ziyaret etme imkanı bulduğunu söyleyen Vali Kamçı, “İlimizin sahip olduğu bu değerleri daha geniş çevrelere tanıtmak ve duyurmak noktasında, siz değerli turizm acentelerinin ve gazetecilerimizin son derece önemli bir görev ifa edeceğinizin bilincindeyim. Bu nedenle sizlerin desteklerini son derece önemsiyor ve katkılarınızı rica ediyorum.” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yaptığı konuşmada, bu programda Kayseri’nin ne denli önemli bir cevher ve şehrimizde keşfedilecek pek çok güzellik bulunduğunu gösterme şansına sahip olduklarını ifade ederek, Şehrimizin tanıtımı açısından çok yararlı geçen Kayseri’yi Keşfet programına katılan turizmcilere ve gazetecilere teşekkür etti.
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise, son yıllarda yaşanan olumsuzluklardan dolayı Türkiye turizminin kan kaybettiğine değinerek, turizm sektörünün eski günlerine kavuşabilmesi için iç turizmin canlanmasının önemine dikkat çekti.
Konuşmaların ardından Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy,  Vali Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e plaket verdi.