Küçükbakirci; belediyeler mutlaka bisiklet yollarını yapmalı ve artırmalı

Cumhurbaşkanlığı  53. Türkiye Bisiklet Turu’nun basın lansman toplantısı İstanbul Çırağan Palace Kempinski de yapıldı. Toplantıya Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcı Abdurrahim Boynukalın, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ile TUR’a sponsor olan firmalardan Salcano, THY ve Spor Toto ile Vestel’in temsilcileri katıldı.

10 Ekim’de Alanya – Kemer etabıyla başlayacak olan TUR toplam 1022 km.’lik mesafe kat edildikten sonra 15 Ekim Pazar günü İstanbul da koşulacak İstanbul – İstanbul etabıyla sona erecek.

KÜÇÜKBAKIRCI “BELEDİYELER BİSİKLET YOLU YAPIMINA MUTLAK KATKI VERMELİ”

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı yaptığı konuşmada henüz yeni iş başına geldiklerini ifade ederek, 28 ilde yarış düzenlediklerini ancak bu sayının yetmediğini mutlaka alt yapıdan bisikletçi yetişmesi gerektiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi spor insanların ortak dilidir. Farklı inançların, farklı amaçların bir çatı altında buluşmasıdır. Bu sene bizim toparlanma yılımız oldu. Sporcu sayımızın artması için uğraşıyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın her 1000 km. de bir bisiklet hediye edişinin beraberinde getirdiği sloganla önemli gelişmeler kaydediliyor.

Avrupa ve Dünya’da hareketli yaşam için her iş yerinde her evden çıkışlarda bisiklet onların bir yaşam biçimi haline geldi.

Bu sayede hem trafiğe faydalı oluyorlar, hem de bünyelerini hareket ettirerek sağlıklı bir yaşama yelken açıyorlar. Bizde bunu yapabilirsek önemli bir gelişmeye imza atacağız. Önümüzdeki yıl PRO TOUR olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’una şimdiden söyleyebilirim ki 20 takımın katılımıyla bir organizasyonu gerçekleştirmeye çalışacağız. Bunun altını kalın çizgilerle çizmek istiyorum.”

SALCANO BİSİKLET YÖNETİM KURULU ÜYESİ AKGÜL; “SEKTÖR BÜYÜK BÜYÜME İÇERİSİNDE”

Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül yaptığı konuşmada bisiklet sporunun insan bünyesine büyük bir sağlıklı yaşam getirdiğini ifade etti. Son 5 yılda sektörün büyük bir büyüme içerisinde olduğunu söyledi. En büyük hedeflerinin her eve  bir bisiklet sokabilme gayreti  olduğunu  ifade eden Akgül, sözlerine şöyle devam etti:

“Genel olarak spora destek oluyoruz. 6000 kadar sektörün bisiklet satışı var, Türk bisiklet markasını Dünya ya tanıtmak için uğraşıyoruz. Biz firma olarak ilk 100 ve ilk 500 de yokuz ama yaptığımız hizmet sarf ettiğimiz efor ve çaba yapacağımız çok işle özleşiyor. Yurdun dört bir tarafında yapılan yarışlara destek olmaya çalışıyoruz. Ayrıca elimizden geldiği kadar da her organizasyona destek vermek en büyük hedeflerimiz arasında.”

VESTEL PAZARLAMA A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ ERGÜN GÜLER “3 YILDIR SPONSORUZ”

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’un bir diğer önemli sponsorlarından olan Vestel A.Ş.’nin Pazarlama Genel Müdürü Ergün Güler de yaptığı konuşmada bisiklet sporuna 3 yıldır sponsor olduklarını işaret ederek şu görüşlere yer verdi:

“Dünya’da ilk defa bir PRO TOUR yarışı Manisa’daki fabrikamızın içiresinden geçecek. 1200 km karelik bir alana yayılan, 2000 futbol sahası büyüklüğünde ve 15.000 işçi kardeşimiz bu yarışı görebilmek için parkurda olacak. Bundan büyük gurur duyacağız. Bu olay bir yerde sporun halk ile bütünleşmesidir.  Manisa’da 41. Km’ lik bisiklet yolu yapıyoruz. Önemli bir tesadüftür ki biten 11. Km’sinin açılışını da Cumartesi günü yapmanın haklı gururunu yaşayacağız. Artık işçi kardeşlerimiz işten eve, evden işe bisikletle gidip gelebilecektir. Geri kalan 30 km’lik yolumuz da inşallah seneye bitmiş olacak”

GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI BOYNUKALIN, “İNANILMAZ HEYECANLIYIZ”

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın da yaptığı konuşmada bisiklet sporunun önemine değindi ve 10 Ekim de başlayacak TUR için inanılmaz bir heyecan yaşadıklarını dile getirdi. Boynukalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu spora olan katkısının yadsınamayacağını sadece takip etmekle kalmadığını, yakından ilgilendiğini de bilindiğini söyledi. Boynukalın şöyle konuştu:

“Belediyelerin büyük katkı yapıp bisiklet yollarını hizmete açması olmazsa olmazımızdır. Ben Almanya’da doğdum ve oranın spor yapısını çok iyi bilenlerdenim. İnsanlar yaşam biçimlerini bisiklete binerek sağlıyorlar. Bu bakımdan bizimde bir yandan hem bu sporun alt yapısıyla uğraşıp buradan yeni değerler çıkartmak daha sonra halkın bisikletle iş yerlerine gitmesini sağlayacak bisiklet yolları yapmak. Bunu başarabilmek ve devamını sağlayabilmek en büyük hedeflerimizden biridir.  İnsanlarımız bu sayede daha sağlıklı yaşayacaktır. Spora sadece spor olarak bakmıyoruz. Bu açıdan değerlendirirsek neden Türkiye bir Fransa olmasın. PRO TOUR kriterlerine sahip bir ülkeyiz.  Bir iki sene içerisinde Dünya’nın en büyük sporcularının pedal çevirdiği bir yarışa Hakkari ve Şırnak’tan da genç kardeşlerimizin katılacağını umuyorum. Bu vesile ile Türkiye deki bisiklet sporunun atılımını başlatan efsane federasyon başkanımız Talat Tunçalp’i  rahmetle  anıyoruz”

 CUMHURBAŞKANLIĞI GENEL SEKRETERİ FAHRİ KASIRGA “CUMHURBAŞKANIMIZ BİSİKLETE DAHA FAZLA ÖNEM VERİYOR”

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga TUR’la ilgili tespitlerini sıralarken “Sayın Cumhurbaşkanımız bütün spor dallarının içinde yaşanan sorunları iyi biliyor. Ülke meselelerine gösterdiği çaba ve gayreti de tüm spor branşlarına gösteriyor. Ancak biliyorum ki bisiklete daha çok önem veriyor dedi.  Kasırga şu görüşlere yer verdi:

“53.’üncü Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun arifesindeyiz. Biliyoruz ki çok zor bir organizasyon.  Bu bakımdan şimdiden özveriyle hizmet eden herkese teşekkür ediyorum.

Bu yıl ki TUR , 15 Temmuz FETO örgütünün hain darbe girişiminden sonra Dünya Bisiklet Birliği’ne yaptığımız başvurunun kabul edilmesi sonucu Ekim ayına alınmış bulunuyor. Bu vesile ile UCI (Dünya Bisiklet Birliği) başkanı ve yönetimine çok teşekkür ediyoruz.

Başvurumuz kabul edildi ve ilk kez  52 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu PRO TOUR kategorisine yükseltildi.

Belki PRO TOUR da yerli bir takımımız yok ama önümüzdeki yıllarda bunu telafi edeceğimize inanıyorum. Bireysel olarak bisiklet sporuna insanların özendirilmesi konusundaki çabamız her zaman sürecek. Böylece insanların sağlıklı yaşama yönelmesi için bu sporun ayrıca bir farkındalık yaratacaktır. Şimdiden katılan yabancı ve yerli sporculara başarılı bir müsabaka diliyorum”

YARIŞ DİREKTÖRÜ HOFER “GÜZEL ÜLKE TÜRKİYE

53.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun UCI tarafından görevlendirilen yarış direktörü Roland Hofer de yaptığı konuşmada Tour of Turkey’nin önemine değindi. Etap ve parkurların güzelliğinden bahsetti ve Türkiye’nin bu organizasyonda hatırı sayılır bir yeri olduğunu ifade etti.

Hofer, ayrıca 2020 yılında Sakarya’nın evsahipliği yapacağı Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonası’nın önemini de vurguladı. Hofer,  Tour Of Turkey’nin marka değerinin bilindiğini, 2018 yılında daha çok takımla bir kez daha Pro Tour’u hak eden bir organizasyona imza atacağını söyledi. Daha sonra kürsüye gelen Türkiye adına yarış direktörlüğü yapacak Berat  Alphan da 6 etaptan oluşan parkur güzergahını katılımcıları tanıttı ve basın lansmanı sona erdi.

4 ÜLKEDE 284 SAAT CANLI YAYIN

53.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’u Amerika, Avrupa, Asya -Okyanus ile Afrika ve Ortadoğu’daki ülkelerde izlenmiş olacak.

EUROSPORT ve TRT işbirliği ile 284 saat canlı yayınla izlenecek Tour Of Turkey,  4 haber ajansı, 537 gazete, 90 yerli ve yabancı medya mensubuyla birlikte iki milyarın üzerinde bir izleyiciye ulaşmış olacak.

 İŞTE ETAPLAR :

9 Ekim’de Alanya Kızılkule de yapılacak takım tanıtımından sonra ertesi gün start alacak 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun etapları ve başlama saatleri şu şekilde saptandı.

10 Ekim 2017 Alanya – Kemer                                           176.7              Saat 12.25

11 Ekim 2017 Kumluca – Fethiye                                      206 km.          Saat 11.30

12 Ekim 2017 Fethiye – Marmaris                                     128.6 Km.       Saat 13.30

13 Ekim 2017  Marmaris – Selçuk                                      204. 1 Km.      Saat 11.15

14 Ekim 2017 Selçuk – İzmir                                              166 Km.          Saat 12.40

15 Ekim 2017 İstanbul – İstanbul                                      143.7 Km.       Saat 11.20

EUROSPORT VE TRT CANLI YAYIN SAATLERİ

10  Ekim 2017

Eurosport 2                                                                         Saat 15.00      17.00

TRT Spor                                                                              Saat 14.15      17.00

11 Ekim 2017

Eurosport 2                                                                         Saat 15.00      17.00

TRT Spor                                                                              Saat 15.00      17.00

12 Ekim 2017

Eurosport 2                                                                         Saat 15.00      17.00

TRT Spor                                                                              Saat 15.00      17.00

13 Ekim 2017

Eurosport 2                                                                         Saat 15.00      17.00

TRT Spor                                                                              Saat 15.00      17.00

14 Ekim 2017

Eurosport 2                                                                         Saat 15.00      17.00

TRT Spor                                                                              Saat 15.00      17.00

15 Ekim 2017

Eurosport 2                                                                         Saat 13.00      15.00

TRT Spor                                                                              Saat 12.15      15.00

YARIŞACAK TAKIMLAR

ANDRONI GIOCATTOLI
ASTANA PRO TEAM
BARDIANI CSF
BORA HANSGROHE
TREK – SEGAFREDO
UAE TEAM EMIRATES
CCC SPRANDI POLKOWICE
WILIER TRIESTINA – SELLE ITALIA
WB VERANCLASSIC AQUALITY PROTECT
SOUL BRASIL PRO
CAJA RURAL
GAZPROM RUSLEVO
TURKISH NATIONAL TEAM